C
cruiser
Gjest
Når ble det mer lønnsomt å gå på trygd? Trygd er relativt statisk uten muligheter. En butikkkjobb på rema gir greit 350k i året + masse muligheter
7.2 Nytt beregningsprinsipp... - regjeringen.noHvordan vil de fleste uføre tjene på omleggingen?
Forslag datert 27/5 20117.2 Nytt beregningsprinsipp... - regjeringen.noHvordan vil de fleste uføre tjene på omleggingen?
Ser ikke problemet her. Fyren følger alle regler, og er langt fra den eneste som tenker på skatt med sine plasseringer og lån. Du kan jo se på alle rikinger med 0 i formue. Der har det vært skatteplanlegging på høyt nivå for å gjemme formuen i eiendom.
Det er mange som henger ut de uføre.Hvem glemmer det? En lavtlønnet får gjerne 85 % av lønn i uføretrygd. En høylønnet får gjerne under 35 %.Dette er et av de argumentene som selvsagt slår godt an. Det man da glemmer, er at man får trygd etter hva man har tjent tidligere. Dette selvsagt for å kunne opprettholde en levestandard som er i nærheten av det man hadde før, slik at man skal slippe å dra fra hus og hjem. Det samme gjelder arbeidsledighetstrygd. Selv er jeg svært fornøyd med å leve i et land som evner å ta vare på de som av en eller annen grunn faller utenfor.Så du synes det er rimelig at en viss andel skal kunne få mer i uføretrygd enn de har i lønn i 100 % stilling?Å gjøre de svakeste gruppene om til syndebukker og salderingspost er i mine øyne en temmelig patetisk og uredelig politikk. Men sikkert gangbart for de som har lest seg opp på fjolleriene til Ayn Rand...
Jeg er også fornøyd med at vi tar vare på de som faller utenfor. Men i mitt hode stokker det seg hvis man tar bedre vare på de som er ufør enn de som jobber. Da tar vi fort vare på mange som hopper utenfor.
Et større problem er at det virker som om politikere uansett politisk farge har problemer med å skille mellom millioner og milliarder!Dette var litt morsomt da, ikke alltid like lett å holde orden på milliardene:
Ap bommet med 3 milliarder på statsbudsjettet - Aftenposten
Uff ja, det er tøft for hjertet. At den nye uføremodellen er tilpasset det høyere skatteregimet slik at de uføre kommer minst like bra ut av det etter skatt som før kan vi ikke la ødelegge våre bekymringer. Hvordan kan vi føle oss solidariske hvis vi ikke klager uansett?Det er mange som henger ut de uføre.Hvem glemmer det? En lavtlønnet får gjerne 85 % av lønn i uføretrygd. En høylønnet får gjerne under 35 %.Dette er et av de argumentene som selvsagt slår godt an. Det man da glemmer, er at man får trygd etter hva man har tjent tidligere. Dette selvsagt for å kunne opprettholde en levestandard som er i nærheten av det man hadde før, slik at man skal slippe å dra fra hus og hjem. Det samme gjelder arbeidsledighetstrygd. Selv er jeg svært fornøyd med å leve i et land som evner å ta vare på de som av en eller annen grunn faller utenfor.
Jeg er også fornøyd med at vi tar vare på de som faller utenfor. Men i mitt hode stokker det seg hvis man tar bedre vare på de som er ufør enn de som jobber. Da tar vi fort vare på mange som hopper utenfor.
For å få uføretrygd må den uføre gjennom en møysommelig prosess før pensjonen kan regnes ut. I iveren etter å få alle i arbeid så glemmer politikerne at det er ganske mange som er så ufør at de ikke kan arbeide. Og, det er jo denne svakeste gruppen som må bære en stor del av byrden i en uførereform som har pågått siden 2011 og ser ut til å oppnå sin permanente form i 2018. De uføre må først i en overgangsfase på 3 år (2015-2018) vennes til et høyere skatteregime.
Samtidig blir det flere og flere private aktører som stikker sine snabler ned i statskassen. Privatøkonomien til de velbeslåtte blir bedre og bedre da forståelsesfulle politikere har fjernet arveavgiften og redusert formuesskatten. Rike kommuner trenger ikke innføre eiendomsskatt så forskjellen mellom fattig og rik bare øker på alle områder.
Sukk mitt stakkars hjerte, hvor lenge vil velferdsstaten bestå. Er solidaritet blitt et fremmedord i en macho verden der vi prøver å overgå hverandre i tøffhet. Hvor ble det av mangfoldet?
Het enig. Dette er vannvidd. Å tvinge folk uten fjernsyn til å betale for denne dritten er ufattelig. Da ønsker jeg heller å legge ned hele jævla NRK.Ap vil ha TV-lisens på husstander - Aftenposten
Og der fikk AP sin bæreposeskatt....
Et halvt år etter at jeg fjernet mottakerdelen i TV'n for å slippe å betale for et luksusgode jeg ikke bruker, så skal de ha meg til å betale for søpla like forbannet.
Dette kan faktisk påvirke min stemme ved neste valg, så idiotisk er det.
Du la merke til at det er AP som kom med forslaget? Eller at vi er i tråden 'rødgrønne'?Jeg forstår ikke hvorfor det skal være så vanskelig å ta NRKs finansiering over statsbudsjettet og legge ned hele særbyråkratiet rundt innkreving av "lisensavgift". Eller kanskje nettopp derfor - det er så mange byråkrater som er sysselsatt med dette tullet at de har blitt en pressgruppe med direkte linje inn til AP, de statsansattes beste venn og matmor.
Da blir det fort en salderingspost i budsjettet, spesielt når dere har aliert dere med paradise hotel kameratene.Jeg forstår ikke hvorfor det skal være så vanskelig å ta NRKs finansiering over statsbudsjettet og legge ned hele særbyråkratiet rundt innkreving av "lisensavgift". Eller kanskje nettopp derfor - det er så mange byråkrater som er sysselsatt med dette tullet at de har blitt en pressgruppe med direkte linje inn til AP, de statsansattes beste venn og matmor.
Dette er ikke lenge til vi har skatteinnkrevere til å dra hjem til folk for å sjekke hva og hvor mye de skal betale i skatt, snart tilbake til 17- tallet.Ja, så hvorfor ikke skrive ut en særavgift på husholdningene og ansette et dedikert innkrevingsbyråkrati for hver enkelt post i hele statsbudsjettet? Det er jo alltid en risiko for at teatre blir en salderingspost, så la oss skrive ut en teateravgift på hver husholdning og ansette 1000 byråkrater til å administrere ordningen. For ikke å snakke om støtte til innovasjon, så vi må absolutt skrive ut en innovasjonsavgift og ansette 1000 nye byråkrater til å administrere den. Og så bortetter. Idiotisk.
Så lenge det finnes kontanter så er det mulig at staten ikke har oversikt over alt de kan skattelegge, nå skal jo kontanter bli bort i 2020 eller der omkring og da blir det enklere for de.^Siden skatteetaten har tilgang til dine lønnsoppgaver, aksjeinvesteringer, bankkonti, kontoutdrag, eiendomsverdi, verdi av biler og andre aktiva, samt oversikt over større pengeoverføringer og kortbruk, er det vel liten grunn til å skulle troppe opp hjemme hos deg?
I Norge er vi også heldige siden naboer sier fra dersom noen synes å ha vesentlig større forbruk enn det sannsynlige. (Ironi).
Jeg betaler ikke lisens til norsk sportskringkasting. Det umulig å få en sportsfri hverdag med NRK. Her om dagen var 80% av dagsnytt sport; gidder ikke å høre "nyheter" lengre.Jeg betaler min kringkastingslisens med stor glede. Lytter døgnkontinuerlig til ulike radioprogram, ser utvalgte TV-program og liker å kunne ha en reklamefri hverdag.
Hva med annen kultur, skal det også brukerfinansieres? Jeg er helt uenig i det, kulturformidling og da gjerne av den smale typen er en statlig oppgave å finansiere.Ikke noe problem å lage en abonnementsordning på nett. Avisene har gjort det lenge. Glimrende eksempel på hvordan jeg faktisk slipper å betale for ting jeg ikke interesserer meg for, og at de som bruker betaler. Brukerfinansiert luksusgode.
Jeg er gjerne med og spleiser på brokkoperasjoner, bypass og rullestoler for de som trenger det. Samtidig takker jeg pent for utdanning, fjerning av blindtarm og ortopedisk kirurgi på håndleddet. Nødvendigheter som det i mine øyne er naturlig å gruppekjøpe. De som ønsker seg TV, tyggegummi eller diesel kan ta regningene selv. Og selvsagt må lisensen også finansiere kostnadene ved innkreving av lisensen. Det er da ikke annerledes enn at mine handleturer til Rema er med på å finansiere kassaapparatet der.