Vi har ett bryggeriverk som troligtvis är Sveriges och världens enda fiskeförberedda bryggeriverk. Alla kopplingar all gas, kolsyredragning och automation allting är exakt likadant som på fiskberedningsindustrin på Abba och Leröy.
LysekilSmögenbryggarns pale ale Harry var et positivt bekjentskap til påskemat. Oppkalt etter slepebåten, ikke nordmenn på påsketur.
Jag hälsade på hos Smögenbryggarn på Smögen som precis i dagarna släppt en hyllningsöl till bogserbåten Harry
I år är det 30 år sedan föreningen L.Laurin förvärvade bogserbåten Harry. I måndags släpptes en öl till Harry som Smögenbryggarn tagit fram. Jag hälsade på hos Smögenbryggarn och fick en pratstund …glicko.me
Stemmer, det er Harrys hjemmehavn, men også observert ved Smögenbryggan. Hursomhelst, ølet er oppkalt etter båten, tegning av den på etiketten, som er samme fargekombinasjon som båten. Maritimt så det rekker, og litt fancy hvordan de gjør en historiefortelling om skjell, tang og havsalt når de egentlig gjør ganske vanlige ting i ølbrygging. Godt øl, uansett.Lysekil
Trivia: St. Bernadus Abt.12 er samme øl som Westvleteren 12, men med den orginale St.Sixtus-gjærstammen.Idag går vi på med en Abt12 10%.
Det er neppe en quadrupel akkurat - alkoholstyrken på 8% er for lav, det ville vært i den laver ende for en tripel. Quadrupel er stort sett 10+ % ABV (stilguiden sier 10-14%) Vet ikke hvilken gjær de bruke på denne, men de typiske gjærstammene brukt i belgiske øl gir mye smak fra gjæren.^ Guiness Special Export er god. Interessant historie bak også, Guinness brygger en Quadrupel, liksom.
Ditto og ditto samt denneJa, den er god. Men min favoritt fra Kinn er denne:
Vis vedlegget 1025773