Mange typer ildfast mørtel å få kjøpt. Du må ikke bruke vanlig sement, den sprekker i varme.Tar en kjangs innom her .
Har en kompis som fikk en solid palle med ildfast stein (ubrukt) fra et nedlagt jernstøperi. Han har fått en skisse av en italiensk ovnmurer som jeg kjenner. Men fløtta junaiten i år.
Kompisen min lurer på hvilken type mørtel han skal bruke mellom steinene.
Forøvrig stilig den skissa , forskalinga innvendig lages ev tynn finer som bøyes med understøttettelse av vertikale 2 x2 og 2x4 innvendig i ovnskammeret . Når mørtelen har herdet , han sa min 4 dager. Så fyrer du opp ovnen og forskalinga er "borte".
hvilken stein har du i tankene for ooni 12?
I min Karu 16 som jeg fyrer med kull og ved på sommeren (gass på vinteren) så er ikke undervarmen et problem, tvert om. Har bestilt en peeler slik at jeg lettere kan rotere pizzaen inne i ovnen i stedet for å bruk spaden og måtte ta den ut for å rotere med hånden. De første pizzaene går styggfort når gradestokken nærmer seg 500 grader.
Dette er en stor oppgradering til relativt lite penger, steker bedre og holder mye bedre på varmen enn den tynne flisa som følger med originalt. Har du venner og/eller familie på besøk så kan man fint dure ut pizza etter pizza og bruke mye mindre tid på å varme opp steinen imellom.
Jepp, men 16 har tykkere sten en 12 originalt. I 12 så blir pizza 3 og 4 plaget av litt kald sten hvis du smeller dem inn med kort mellomromI min Karu 16 som jeg fyrer med kull og ved på sommeren (gass på vinteren) så er ikke undervarmen et problem, tvert om. Har bestilt en peeler slik at jeg lettere kan rotere pizzaen inne i ovnen i stedet for å bruk spaden og måtte ta den ut for å rotere med hånden. De første pizzaene går styggfort når gradestokken nærmer seg 500 grader.
Den vil nok mest sannsynlig sprekke hvis du bruker den i koda'nJeg har en Koda 16, og har slitt litt med opplevelse av lite undervarme. Kan jeg lese de siste innleggene som en anbefaling av å legge i en ekstra stein på den opprinnelige? Jeg har en pizzastein for vanlig ovn, og det er jo en smal sak å legge den i ovnen som et forsøk.
det fins dør til koda 16 også. som sagt, jeg er meget fornøyd med min til koda 12. høyere og jevnere temp på steinen.Jeg har en Koda 16, og har slitt litt med opplevelse av lite undervarme. Kan jeg lese de siste innleggene som en anbefaling av å legge i en ekstra stein på den opprinnelige? Jeg har en pizzastein for vanlig ovn, og det er jo en smal sak å legge den i ovnen som et forsøk.
Temeperaturen bak hos meg ligger på drøyt 500 grader. Det burde holde, det gjør det hos meg i hvert fall.Jeg har en Koda 16, og har slitt litt med opplevelse av lite undervarme. Kan jeg lese de siste innleggene som en anbefaling av å legge i en ekstra stein på den opprinnelige? Jeg har en pizzastein for vanlig ovn, og det er jo en smal sak å legge den i ovnen som et forsøk.
@noruego målte nå på glassplata under min ooni 12: regn med mellom 30-40 grader av typen celsius.Hvor varme blir disse Ooni-ovnene under mot underlaget?
Har et langbord på terrassen med bordplate av eik. Kan jeg bruke en slik ovn på enden uten at det setter merker eller bør man i tilfelle ha en fjøl under?
Ja, det er ikke alltid så lett å få tak i det som står i oppskriftene men litt moro å prøve noe nytt med de forutsetningen man harMorsomt.. Har laget den samme selv. Utfordringen vår her hjemme er kvaliteten på råvarene.