Politikk, religion og samfunn President Donald J. Trump - Quo vadis? (Del 2)

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Hardingfele

  Æresmedlem
  Ble medlem
  25.10.2014
  Innlegg
  15.601
  Antall liker
  8.450
  Torget vurderinger
  1
  Anders Magnus har vært på sykehus i USA. Han har noen tanker om "verdens beste helsesystem", som det gjerne kalles her inne.

  De samlete helseutgiftene i Norge (og de fleste andre europeiske land) er bare to tredeler av utgiftene i USA – regnet per innbygger.

  Men nei. Argumentene når som regel ikke gjennom. «Det er greit at dere i Norge gjør det slik,» hører jeg gang på gang. «Men her i USA vil det ikke gå. Her er det så mange folk som hadde utnyttet systemet.»

  Faktum er motsatt. Det er mye større utnyttelse av systemet i USA enn i Norge. Ikke av folk som later som om de er syke. Men av gigantiske private helseforetak, forsikringsselskap og farmasøytisk industri. Fortjenesten de tar ut står for mesteparten av det overforbruket USA har i helseutgifter, sammenliknet med Europa.

  Mer tid på betaling enn behandling
  Hver eneste gang jeg og kona mi har vært hos en lege eller på sykehuset må vi alltid først vise fram forsikringskortene våre. Selv om det ble kopiert og undersøkt ved tidligere besøk. Man kan jo ikke være helt sikker på at vi fortsatt har betalt premien og derfor er forsikret. Og i ettertid har det ofte blitt diskusjoner med helseforetakets fakturaavdeling om hvem som egentlig skal betale regningen – forsikringskortet til tross.

  For oss har tidsbruken i det amerikanske helsevesenet dreiet seg nesten mer om betaling enn behandling.

  Da er det kanskje ikke så vanskelig å forstå at når det gjelder dette viktige området i livet er vi sjeleglade for å være norske statsborgere.
   

  erato

  Æresmedlem
  Ble medlem
  15.03.2003
  Innlegg
  13.992
  Antall liker
  3.027
  Sted
  Bergen
  Obamagate er alt som Obama har gjort galt. Det har endret seg over tid i takt med hva Donald trenger å avlede oppmerksomheten fra.

  Når det er sagt er det sikkert mulig å finne noe å ta Obama på, men det kan jo være verdt å lese her:

  https://www.dailykos.com/stories/20...nd-Convictions-A-Warning-for-Trump-Appointees

  om feks "vetting process" under Obama og sammenligne den med det som skjer under Trump, og feks scrolle ned til avsnittet "A warning to the Trump administration".
   
  Sist redigert:

  erato

  Æresmedlem
  Ble medlem
  15.03.2003
  Innlegg
  13.992
  Antall liker
  3.027
  Sted
  Bergen
  Kan godt være, så om Trump klarer å få 215 kriminelle anklager ut av det så er han uavgjort med Obama:

  "Recent administrations with the MOST criminal indictments:

  Trump (Republican) — 215
  Nixon (Republican) — 76
  Reagan (Republican) — 26

  "Recent administrations with the LEAST criminal indictments:

  Obama (Democrat) — 0
  Carter (Democrat) — 1
  Clinton (Democrat) — 2

  https://www.politifact.com/factchec...ore-criminal-indictments-under-trump-reagan-/

  The indictment formally charges a person or persons with a criminal offense or offenses. In other words, one indictment can contain multiple criminal charges against a single individual or against multiple individuals.
   

  otare

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  04.04.2007
  Innlegg
  8.587
  Antall liker
  2.681
  Sted
  Trondheim
  Det er også litt spesielt å se at i den artikkelen ernie viser til, brukes det at Obama sa at det var viktig at undersøkelsene ble gjort "by the book", som en indikasjon på at de ikke ble det. Rar logikk...

  PS: Det nevnes også at det ikke finnes noen indikasjoner på at Obama har gjort noe uregelmessig.
   

  cruiser

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  03.02.2010
  Innlegg
  9.081
  Antall liker
  2.602
  Standard kjeltringargumentasjon, problemer er ikke forbrytelsen, men at man ble tatt. Jævla snut!!!
   

  Dephnot

  Rubinmedlem
  Ble medlem
  07.09.2004
  Innlegg
  43.675
  Antall liker
  9.280
  Sted
  MQ-9
  Torget vurderinger
  1
  Vedder fortsatt på gjenvalg for Donald Trump

  President Donald Trump sliter både på meningsmålingene og med koronakrisen. Men bookmakerne holder ham som klar favoritt til å bli gjenvalgt.


  – De nasjonale meningsmålingene er misvisende. De målingene som betyr noe er på delstatsnivå, og nærmere bestemt i vippestatene, sier Jennifer Leigh Bailey, USA-ekspert, amerikaner og professor i statsvitenskap ved NTNU.

  Hun sier det er helt åpent hvem som vinner ved presidentvalget 3. november, Donald Trump eller Joe Biden.

  Tallene taler for Trump
  Donald Trump vant presidentvalget i 2016 med nesten tre millioner færre stemmer enn Hillary Clinton, tilsvarende nesten to prosentpoeng færre stemmer.

  Så selv om Biden gjør det best på de nasjonale meningsmålingene, er ingenting avgjort ennå. De fleste ekspertene regner med at Biden må ha fire-fem prosent større oppslutning enn Trump nasjonalt for å være sikker på seier.

  På Realclear Politics' siste sameoversikt over ulike meningsmålingsinstitutter får Biden 4,5 prosentpoeng høyere oppslutning enn Trump.

  – Årsaken til dette er valgsystemet som gir mye større uttelling for små stater, noe som er til Trumps fordel, sier Bailey.

  Hun mener bettingselskapene og de som vedder på presidentvalget har fått med seg dette poenget, og derfor holder Trump som relativt klar favoritt til å vinne i november.

  Realclear Politics fører også statistikk over bettingselskapenes odds, og den siste måneden har Trump tatt en klar ledelse. Biden hadde en kort periode en syltynn ledelse, men nå gir bettingselskapene odds som tilsvarer at Trump har en ledelse på 9,2 prosentpoeng over Biden.

  – De som vedder har åpenbart sett på vippestatene, og der står Trump ganske sterkt, sier Bailey.

  Trump har for eksempel en knapp ledelse på Biden i Nord-Carolina, mens Bidens forsprang i tunge og viktige vippestater som Florida og Wisconsin bare er på rundt tre prosentpoeng. I Pennsylvania har Biden en solid ledelse på 6,5 prosent.

  Splittelse og desperasjon
  Bailey forklarer at man ofte ser at presidenten får et midlertidig oppsving på meningsmålingene under nasjonale kriser som krig, eller i dette tilfellet koronaviruset.

  – Vi har nok sett på enkelte målinger at oppslutningen om Trump har gått litt opp, men denne effekten har vært svært moderat. Det vi ser på målingene er at USA er en dypt splittet nasjon, og at denne splittelsen bare er blitt større med koronakrisen, sier Bailey.

  Kampen om gjenåpning av økonomien er et eksempel på denne splittelsen. Trump og republikanerne vil nærmest for enhver pris åpne opp, mens demokratene er skeptiske og støtter seg på smitteverneksperter.

  Bailey sier fraværet av en velferdsstat og ingen sparepenger gjør at millioner av amerikanere ikke har noe annet valg enn å jobbe. Selv om en ny måling fra The Washington Post-Ipsos viser at et flertall av amerikanerne er redde for at dette kan utsette familien for smitte.

  – Trump spiller på mørke krefter som frykt og desperasjon for å åpne økonomien, sier Bailey.

  Hun mener Trump bruker en lignende taktikk med utpressing mot delstatene, der han sier at guvernører og ordførere ikke gjør som han vil ikke vil få økonomisk støtte fra føderale myndigheter.

  – Fornuften har forsvunnet. USA preges av frykt, splid og sinne, på begge sider politisk, sier Bailey.
   

  Hardingfele

  Æresmedlem
  Ble medlem
  25.10.2014
  Innlegg
  15.601
  Antall liker
  8.450
  Torget vurderinger
  1
  Delstatsadministrasjonen i Georgia har fått i oppgave av guvernøren å gi inntrykk av at det er trygt å "åpne opp" økonomien.

  Hva er galt med denne oversikten?
   

  Vedlegg

  Trane

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  22.09.2003
  Innlegg
  6.461
  Antall liker
  2.842
  Torget vurderinger
  4
  I hvert fall en noe uortodoks kronologi.....
   

  AndersR

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  15.05.2011
  Innlegg
  3.316
  Antall liker
  1.732
  Sted
  Oslo
  Rekkefølgen på søylene er også endret slik at de alltid gir inntrykk av at de viser en nedadgående trend, selv internt pr dato.
  Nå kan jeg fint lite om amerikansk geografi, men er det slik at det bare er fem counties i Georgia?
   

  AndersR

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  15.05.2011
  Innlegg
  3.316
  Antall liker
  1.732
  Sted
  Oslo
  Heh, se der ja.
  Da virker det jo litt påfallende at det er de samme fem som til enhver tid er "top 5", også når de skrubber ned mot null.
   

  kasol

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  16.03.2005
  Innlegg
  1.186
  Antall liker
  247
  Torget vurderinger
  3
  Ja rette RÆVA som feis ja
  Idiot
  Rand Paul Has More Than a Cold
  The senator from Kentucky was worried enough to get tested. But while he waited for the results, he kept going to work, the gym, and the pool.
  EDWARD-ISAAC DOVEREMARCH 23, 2020
  Enjoy unlimited access to The Atlantic for less than $1 per week.
  Sign in
  Subscribe Now
  An illustration of Senator Rand Paul spreading coronavirus through the Capitol.
  DREW ANGERER / GETTY / THE ATLANTIC
  • Link Copied
  By inadvertently spreading the coronavirus around the U.S. Capitol for at least a week, Rand Paul has turned the world’s greatest deliberative body into the nation’s highest-profile vector for the spread of the pandemic.

  The senator from Kentucky was worried enough about being exposed to the virus that he got a still-hard-to-obtain test for it. But while he was waiting for the results, he decided to keep showing up to the Senate. He went to group lunches with his Republican colleagues, took the Capitol elevators, talked with reporters, and worked out in the somehow-still-open Senate gym. Yesterday morning, he was doing laps in the pool there.
   

  Disqutabel

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.09.2016
  Innlegg
  2.955
  Antall liker
  1.773
  ^ Et megaproblem er jo at når den enorme gjøkungen ligger der og driter over hele det enorme amerikanske reiret, og sier at han tar hydroxychloroquine, så vet vi ikke en gang om det utsagnet er sant! Det har blitt en ren gjettekonkurranse hva han ytrer som er i tråd med virkeligheten, hva som er blank løgn, hva som er "ironi", "spøk", eller noe han "aldri har sagt", selv når det sendes direkte og finnes ugjendrivelig bevisbart. Det har kort sagt blitt fullstendig umulig å forholde seg til noe som helst av den driten som renner ut av kjeften på megalomanen.
  La oss legge vårt håp i høstens valg, og litt flaks, så han ikke rekker å rasere noe virkelig alvorlig før hans tid er forbi. Vi får bare bejuble hans fullstendige mangel på konsistens i alt han driver med, for hadde han hatt det, hadde dette blitt veldig drøyt.
   

  AndersR

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  15.05.2011
  Innlegg
  3.316
  Antall liker
  1.732
  Sted
  Oslo
  Vel, i lydklippet som er brukt i videoen over sier han jo både at han ikke tar det og at han tar det.
   

  erato

  Æresmedlem
  Ble medlem
  15.03.2003
  Innlegg
  13.992
  Antall liker
  3.027
  Sted
  Bergen
  Full deniability er veldig lett å gjennomskue i mye av det han sier. Jeg sa bare at det kunne være sånn, det var ment som en spøk, jag antydet at begge deler kunne være mulig osv osv.

  Og så kan trollene på HFS og andre steder velge hva de vil tro på og polemisere i vilden sky mot de som tolker noe annet inn i det. Han er f... meg så livredd for ikke å bli oppfattet som ekspert på alt mellom himmel og jord at han ikke makter å holde munn, men heller velger å motsi seg selv slik at han i ettertid med 100% sikkerhet kan trekke frem et utsagn som viste at han hadde rett.
   

  Dephnot

  Rubinmedlem
  Ble medlem
  07.09.2004
  Innlegg
  43.675
  Antall liker
  9.280
  Sted
  MQ-9
  Torget vurderinger
  1
  ...

  Texas congressman and former Navy SEAL Dan Crenshaw joins Bill to discuss the crux of his new book, "Fortitude: American Resilience in the Era of Outrage."

   

  otare

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  04.04.2007
  Innlegg
  8.587
  Antall liker
  2.681
  Sted
  Trondheim
  Han mener at USA har håndtert Corona-pandemien godt. Det fikk meg til å se litt på dødstall for å sette det litt i perspektiv. Hittill har over 90 000 dødd i USA av Coronapandemien.
  Til sammenligning:

  58 000 amerikanere døde i løpet av Vietnam-krigen.
  41 200 amerikanske soldater døde under kampene i Stillehavet under 2. verdenskrig.
  29 000 amerikanske soldater døde under invasjonen i Normandie i 1944
   

  Trane

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  22.09.2003
  Innlegg
  6.461
  Antall liker
  2.842
  Torget vurderinger
  4
  Han mener at USA har håndtert Corona-pandemien godt. Det fikk meg til å se litt på dødstall for å sette det litt i perspektiv. Hittill har over 90 000 dødd i USA av Coronapandemien.
  Til sammenligning:

  58 000 amerikanere døde i løpet av Vietnam-krigen.
  41 200 amerikanske soldater døde under kampene i Stillehavet under 2. verdenskrig.
  29 000 amerikanske soldater døde under invasjonen i Normandie i 1944
  9/22: 2977
  Årlig drepes +/- 10.000 med skytevåpen.

  90.000 er en merkelig suksess.
   

  Dephnot

  Rubinmedlem
  Ble medlem
  07.09.2004
  Innlegg
  43.675
  Antall liker
  9.280
  Sted
  MQ-9
  Torget vurderinger
  1
  Hvor mange liv tar husarresten og indoktrineringen? .. globalt ... mer enn det røde viruset er mitt stalltips..
   

  weld77

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  19.09.2014
  Innlegg
  9.346
  Antall liker
  3.892
  Om man nå skal sammenligne med kriger (som er en rimelig meningsløs sammenlignen av grunner som burde være åpenbare) så kan man jo i det minste korrigere for kvalitetsjusterte restleveår. Da ser ting ganske annerledes ut. Selv en normal sesonginfluensa tar knekken på flere amerikanere enn hva Vietnamkringen gjorde så det er ikke så lett å se hva sammenligningen eventuelt skal illustrere.

  For å stryke med under Vietnamkrigen så måtte man
  1) Være i militæret
  2) Bli sendt til andre siden av jorden
  3) "Fortrinnsivis" være i en utsatt del av styrkene, dvs ett eller annet sted ved en eller anen front

  For Covid-19 eller annen smittsom sykdom så holder det langt på vei å være hjemme, leve sitt normale liv, bli smittet og så være i en eller annen risikosone så begynner oddsene å se mindre bra ut.

  Med samme (totale mangel på) logikk så er røyking i Norge farligere enn hva 2. verdenskrig var, men det er det neppe noen som mener eller gjør et stort nummer av. Det er ikke nødvendig å gjøre sammenligninger teitere enn nødvendig, det er nok av relevante sammenligninger å gjøre uten å dra inn ymse store historiske hendelser men som på nasjonal skala tok livet av relativt få. Det før for øvrig ca 2.8 millioner ameriakanere i året.
   

  otare

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  04.04.2007
  Innlegg
  8.587
  Antall liker
  2.681
  Sted
  Trondheim
  Selvfølgelig kan man ikke sammenligne det med en krigssituasjon, men det setter jo uansett tallene litt i perspektiv. Akkurat som om man hadde sammenlignet med dødsfall i trafikkulykker, sesonginfluensa, overvekt, masseskytinger etc...
  90 000 på 2,5 mnd er uansett mange, og å skryte av at man har håndtert denne pandemien godt med slike tall (som jo var poenget) er jo rimelig sløvt.
   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn