Bergfinn og kona kommer på besøk i morgen. Vi serverer de følgende meny og ønsker litt knnspill på vinvalg til hver rett. Ikke hold igjen her fordi her vil alle seriøse forslag mottas med stor takk og vurderes alvorlig. Min eget forslag.
0 - Aperitiff
Moet & Chandon Rose
1 - Amuse Bousche:
ØSTERSSHOT
- Belon østers, akkar, kråkebollerogn, vakteleggplomme, fersk sort trøffel, hvit trøffelolje, ocietra kaviar, tabasco og presset sitron servert i champagnefløyte.
Moet & Chandon Rose
2 - Forrett:
MINI TASTING AV SYV ULIKE SJØMATTARTARER I MINIATYR
- LAKS OG PIGGVAR
Rå laks, råpiggvar, avokado, kokte asparges og terninger av pannestekt jamon bellota iberico.
Dressing av extra virgin olivenoje, tabasco, presset sitron, salt og pepper.
Topping av snøfrisk tilsmakt gressløk, dill og rød løk igjen toppet med lakserogn.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles
- ØSTERS
Rå belon østers, fersk rødbet, kokt rødbet, blodappelsin, eple og agurk.
Dressing av østersvann, worchestersaus og lbalsamico.
Topping av creme fraische tilsmakt hvit pepper og dill igjen toppet med ocietra kaviar.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles
- KAMSKJELL OG KRÅKEBOLLEROGN
Rå kamskjell og rå kråkebollerogn, agruk, eple, fennikel og wasabi.
Dressing av fløte, parmesan, sort trøffel, kokt petit pois til pure og kokt blomkål til pure.
Topping av en rå andeeggeplomme som igjen er toppet med wasabimajones og wasabi tobbiko.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles
- HUMMER OG KONGEKRABBE
Rå hummer, rå kongekrabbe, avokado, sjalåttløk, kokte aspargesbønner, plommetomater, pakistansk mango og bringebær.
Dressing av ekstra virgin olivenolje, presset sitron, bringebæreddik, salt, pepper, sukker, kjørvel og estragon.
Topping av mascarponeost som igjen er toppet med lakserogn.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles
- KJEMPESCAMPI OG RØKT LAKS
Kokt kjempescampi, røkt laks, bøffelmozzarella og jordbær.
Dressing av presset lime, balsamico, pepper, brunt sukker, peppermynte og koriander.
Topping av gorgonzola dulce ost og lodderogn.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles
- SJØKREPS
Kokt sjøkreps, senepsfrø, tomat, kokte egg, reddik og stangselleri.
Dressing av extra virgin olivenolje, hvitløk, dijonsennep, hvitvinseddik, dill, timian og gressløk.
Topping av safranaioli og lodderogn.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles
- TUNFISK
Rå yellowfin tuna og stekt gåselever, stekt porcini, stekt kantarell, kokt sellerirot og hakkede pinjekjerner.
Dressing av fjærfesky, sherryeddik, balsamico, spinat og kjørvel.
Topping av tørkede fiken, tørkede aprikos og rosiner kokt i sauternes og vendt inn i stivpisket kremfløte toppet med flyvefiskrogn.
Pineau Charantes
3 - Forrett:
SAUTERT BREIFLABB OG SKOGSOPP MED BAKTE HVITLØK OG HVITLØKSKREM
Stekt breiflabb i hvitløkskrem, helstekte hvitløk og soppfrikasse med stekesjy, esteagon og timian.
Comtes Lafon Meursault
4 - Hovedrett fisk:
GORGONZOLA OG NØTTEBAKT KVEITE MED TRØFFELSMØR, TRØFFELHONNINGEPLE, SPINATKREM OG TRØFFELPOTETMOS
Bakt kveite med gorgonzola, trøffelhonningstekte epler, pistasjenøtter, mandler, kremet spinat, trøffelsmør og potetmos tilsmakt trøfler.
Domaine de Chevalier
5 - Hovedrett kjøtt:
HELGRILLET WAGYU ENTRECOTE MED FOIE GRAS, TRØFFELRISOTTO OG OCIETRA-BEARNAISE
Hel trekullsgrillet entrecote av Wagyu med gåselever, trøffelrisotto og ocietra- bearnaise saus.
Chateau Margaux
6 - Ost:
CAMENBERT- OG BRIE DE MEAUX-SUPPE MED ROQUEFORTIS OG FRITTERT CHEVREBOLLE.
Camenbert- og brie de meaux suppe tilsmakt med hvitvin, egg, sjalottløk, fløte og egg servert med roquefortis, frittert chevrebolle og ovnstørkede blå druer.
Comtes Lafon Meursault
7 - Dessert:
SJOKOLADEFONDUE
Tobleronesjokoladefondue med bananer, jordbær, kiwi, klementiner, ananas og hermetiske pærer.
Molito Real
8 - Kaffe
9 - Avec.
Bertha Tre Sollitre Grappa
Mvh
Roysen