Roysens Stueanlegg

Status
Stengt for ytterligere svar.

Pink_Panther

Æresmedlem
Ble medlem
23.03.2006
Innlegg
20.213
Antall liker
10.776
Mye av den rådyre hi-fien har et stort marked hos russiske oligarker og er designet deretter. God smak er desverre ikke oligarkenes styrke.
 

Virgo

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.03.2006
Innlegg
1.707
Antall liker
603
Torget vurderinger
10
Hvorfor ikke vente til å si noe om farge til høyttalerne står fysisk i huset ? Roysen er vel så trygg på seg selv at han kan velge selv ? Ikke spørre enhver fargeblind moran her inne.. Blir sikkert bra, når han får det i hus...
Ser du lenger oppe, så skriver Roysen kanskje en koksgrå maple eye farge, slik denne BW er..selvfølgelig skal han velge selv og er trygg på eget valg når det tas! Dette var ikke ment som alternativer.. Moron?

Tosk
 

HCS

En vanlig fyr fra bygda..
Ble medlem
22.02.2007
Innlegg
26.654
Antall liker
32.469
Sted
Nesten Gjøvik..
Torget vurderinger
28
Hvorfor ikke vente til å si noe om farge til høyttalerne står fysisk i huset ? Roysen er vel så trygg på seg selv at han kan velge selv ? Ikke spørre enhver fargeblind moran her inne.. Blir sikkert bra, når han får det i hus...
Ser du lenger oppe, så skriver Roysen kanskje en koksgrå maple eye farge, slik denne BW er..selvfølgelig skal han velge selv og er trygg på eget valg når det tas! Dette var ikke ment som alternativer.. Moron?

Tosk

Støgge var de B&W uansett...Unnskyld om du følte deg truffet, det var ikke meningen...;) Litt ømme tær Virgolate ? .. Men ærlig talt, jeg har aldri skjønt spørsmål om farge osv her inne.. En kjenner vel best sin egen smak , stue med mer.. ??
 

Virgo

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.03.2006
Innlegg
1.707
Antall liker
603
Torget vurderinger
10
selvfølgelig kjenner en best sin egen smak, men som sagt nevnte Roysen en mulig koksgrå maple eye finish, så jeg lurte på om den var noenlunde lik den BW finishen...Neida, no offense taken:)
 
  • Liker
Reaksjoner: HCS

Roysen

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.05.2014
Innlegg
2.496
Antall liker
507
Torget vurderinger
0
^Nå må du gi deg, de skapningene der er grusomme. Kun halliker og Lotto-millionærer som kan like noe slikt.
Kan du holde negativitetene, besserwisserholdningen utenfor denne tråden? Akkurat som om ikke smak og behag ikke handler om individuelle preferanser, og at alle skulle ha samme smak som deg. Noen her i verden tror at de står opp om morgenen og når sola kommer frem går den i bane rundt dem.

Mvh
Roysen
 

Roysen

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.05.2014
Innlegg
2.496
Antall liker
507
Torget vurderinger
0
Hvis finish er helt valgfritt, er det utrolig mye å velge. Jeg vil ikke gi forslag der, da jeg ikke vet hvordan stuen din forøvrig ser ut, eller hva dine personlige preferanser er: Men ang B&W finishen du nevnte, er det noe lignende denne?: Vis vedlegget 279255



( Denne Tidal er også lekker syns jeg): Vis vedlegget 279256
Det er den B&W finishen du har vist. Jeg liker også den fra Tidal Audio som du har lagt ut svært godt.

Mvh
Roysen
 

Roysen

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.05.2014
Innlegg
2.496
Antall liker
507
Torget vurderinger
0
Mye av den rådyre hi-fien har et stort marked hos russiske oligarker og er designet deretter. God smak er desverre ikke oligarkenes styrke.
Jeg vil igjen be om at du holder negativitetene utenfor. Jeg er hverken russisk eller lottomillionær eller hallik. Det vet du godt. Jeg foreslår at vi forholder oss til den relle situasjonen.

Mvh
Roysen
 

Virgo

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.03.2006
Innlegg
1.707
Antall liker
603
Torget vurderinger
10
Det er den B&W finishen du har vist. Jeg liker også den fra Tidal Audio som du har lagt ut svært godt.
Mvh
Roysen

Takk Roysen, da er jeg ikke alene om å like disse 2 finisher .:)
Var forøvrig ikke mening å spore diskusjon litt vekk med de bildene, var bare veldig nyskjerrig. Gleder meg til den dag du mottar de du har bestemt deg for, det blir heftige saker:)
 

McLaren

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.02.2002
Innlegg
1.911
Antall liker
275
Torget vurderinger
11
Dette blir spennende!

Har hørt ende, av oppsettene dine de siste årene og du er dyktig til å finne frem hifi-snopet!

Det høres ut som om jeg skal plukke opp Epos-ene? Hadde vært moro å høre Arbiter på ES 14. Hadde vært en tanke overkill?

McLaren
 

Roysen

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.05.2014
Innlegg
2.496
Antall liker
507
Torget vurderinger
0
La meg få presisere følgende. Det er ene og alene jeg som vil bestemme hvilken finish som vil ende opp på høytalerne. Grunnen til at jeg spør om forslag er for å gi meg inspirasjon til noe jeg liker selv og ikke fordi noen andre liker. Så håper jeg vi er på linje. Av den grunn gir det ingen mening at andre skal fortelle hva de ikke liker i drnne tråden. Det vil ikke gi meg knspirasjon til å finne noe jeg liker eller påvirke meg til noe valg.

Mvh
Roysen
 

Roysen

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.05.2014
Innlegg
2.496
Antall liker
507
Torget vurderinger
0
Dette blir spennende!

Har hørt ende, av oppsettene dine de siste årene og du er dyktig til å finne frem hifi-snopet!

Det høres ut som om jeg skal plukke opp Epos-ene? Hadde vært moro å høre Arbiter på ES 14. Hadde vært en tanke overkill?

McLaren
vi kan koble opp Eposene med Arbiter før de får reisepass, McLaren. Ikke noe problem. Så får vi begge høre hvordan drt lyder. Jeg kommer også til å invitere OAS til Q7/Arbiter seanse når Q7 er tilbake før noe av mitt utstyr forsvinner ut døra også.

Mvh
Roysen
 
R

RL69

Gjest
.... Grunnen til at jeg spør om forslag er for å gi meg inspirasjon til noe jeg liker selv og ikke fordi noen andre liker......
Mvh
Roysen
Finishen på 800 Signature er lekker den, har selv et par 805 Signature stående. Men tror kanskje at dette "urolige spillet" i treet kan bli vel dominerende og rotete på så store flater som jeg tror disse Tidal'ene vil ha. Tror kanskje en mørk høyglans-finish hvor veden i treet går vertikalt vil bli roligere for øyet. Dynaudio leverte sine Sapphire høytalere med en litt "spettet" finer (fugleøyelønn"?) som du sikkert har sett (og vurdert). Den var vel beiset/oljet i mokka eller bordeaux ( Dynaudio Home Loudspeakers - All there is. ). Føler også at denne finishen passer på større flater.


MVH
KOL69
 

McLaren

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.02.2002
Innlegg
1.911
Antall liker
275
Torget vurderinger
11
Dette blir spennende!

Har hørt ende, av oppsettene dine de siste årene og du er dyktig til å finne frem hifi-snopet!

Det høres ut som om jeg skal plukke opp Epos-ene? Hadde vært moro å høre Arbiter på ES 14. Hadde vært en tanke overkill?

McLaren
vi kan koble opp Eposene med Arbiter før de får reisepass, McLaren. Ikke noe problem. Så får vi begge høre hvordan drt lyder. Jeg kommer også til å invitere OAS til Q7/Arbiter seanse når Q7 er tilbake før noe av mitt utstyr forsvinner ut døra også.

Mvh
Roysen
Ikke noe stress. Arbiter kan godt få stå i kassene sine. Er ikke akkurat små saker det er snakk om;-)
 

Roysen

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.05.2014
Innlegg
2.496
Antall liker
507
Torget vurderinger
0
Hva er "Bling"? For meg er det der utrolig flott. Ensfarget sort, hvit, trehvitt bjørk, furu, gran etc er hytte og bondefarger som passer bedre på sætra enn i sivilisasjon blant mennesker. Mangler bare rosemalinga. Eller skal vi si at det er typisk norsk som jo gjerne er litt innsnødd og bonderomantisk men aldri særlig flott eller iøyenfallende. Det handler mer om at det ikke skal være iøyenfallende for mange nordmenn og jeg er definitivt ikke i nærheten av den leieren. At noe skulle være "urolig" er også noe jeg ikke forstår. Hva betyr det og hva er i så fall negativt med det. Det er flott med en finish med liv i og som skaper liv. Det skal ikke vært kaldt, dødt, sterilt eller nøytralt. Det skal i stedet være levende, varmt, iøyenfallende og imponerende. At det skulle ha noen sammenheng med, russere, halliker eller lottomillionærer kunne bare komme fra en snøblind nordmann med rosemalingskurs og tresyd fra sætra som livsgrunnlag. Jeg skyr også alle forsøk på matt lakk. Det skal være høyglans transparent pianolakk og her er definitivt Tidal Audio aller best i klassen.

Mvh
Roysen
 

Roysen

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.05.2014
Innlegg
2.496
Antall liker
507
Torget vurderinger
0
Dette blir spennende!

Har hørt ende, av oppsettene dine de siste årene og du er dyktig til å finne frem hifi-snopet!

Det høres ut som om jeg skal plukke opp Epos-ene? Hadde vært moro å høre Arbiter på ES 14. Hadde vært en tanke overkill?

McLaren
vi kan koble opp Eposene med Arbiter før de får reisepass, McLaren. Ikke noe problem. Så får vi begge høre hvordan drt lyder. Jeg kommer også til å invitere OAS til Q7/Arbiter seanse når Q7 er tilbake før noe av mitt utstyr forsvinner ut døra også.

Mvh
Roysen
Ikke noe stress. Arbiter kan godt få stå i kassene sine. Er ikke akkurat små saker det er snakk om;-)
Det er ikke noe problem å koble opp Arbiter mens de står i kassene :)

Mvh
Roysen
 

Roysen

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.05.2014
Innlegg
2.496
Antall liker
507
Torget vurderinger
0
Bergfinn og kona kommer på besøk i morgen. Vi serverer de følgende meny og ønsker litt knnspill på vinvalg til hver rett. Ikke hold igjen her fordi her vil alle seriøse forslag mottas med stor takk og vurderes alvorlig. Min eget forslag.

0 - Aperitiff
Moet & Chandon Rose

1 - Amuse Bousche:
ØSTERSSHOT
- Belon østers, akkar, kråkebollerogn, vakteleggplomme, fersk sort trøffel, hvit trøffelolje, ocietra kaviar, tabasco og presset sitron servert i champagnefløyte.
Moet & Chandon Rose

2 - Forrett:
MINI TASTING AV SYV ULIKE SJØMATTARTARER I MINIATYR

- LAKS OG PIGGVAR
Rå laks, råpiggvar, avokado, kokte asparges og terninger av pannestekt jamon bellota iberico.
Dressing av extra virgin olivenoje, tabasco, presset sitron, salt og pepper.
Topping av snøfrisk tilsmakt gressløk, dill og rød løk igjen toppet med lakserogn.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles

- ØSTERS
Rå belon østers, fersk rødbet, kokt rødbet, blodappelsin, eple og agurk.
Dressing av østersvann, worchestersaus og lbalsamico.
Topping av creme fraische tilsmakt hvit pepper og dill igjen toppet med ocietra kaviar.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles

- KAMSKJELL OG KRÅKEBOLLEROGN
Rå kamskjell og rå kråkebollerogn, agruk, eple, fennikel og wasabi.
Dressing av fløte, parmesan, sort trøffel, kokt petit pois til pure og kokt blomkål til pure.
Topping av en rå andeeggeplomme som igjen er toppet med wasabimajones og wasabi tobbiko.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles

- HUMMER OG KONGEKRABBE
Rå hummer, rå kongekrabbe, avokado, sjalåttløk, kokte aspargesbønner, plommetomater, pakistansk mango og bringebær.
Dressing av ekstra virgin olivenolje, presset sitron, bringebæreddik, salt, pepper, sukker, kjørvel og estragon.
Topping av mascarponeost som igjen er toppet med lakserogn.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles

- KJEMPESCAMPI OG RØKT LAKS
Kokt kjempescampi, røkt laks, bøffelmozzarella og jordbær.
Dressing av presset lime, balsamico, pepper, brunt sukker, peppermynte og koriander.
Topping av gorgonzola dulce ost og lodderogn.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles

- SJØKREPS
Kokt sjøkreps, senepsfrø, tomat, kokte egg, reddik og stangselleri.
Dressing av extra virgin olivenolje, hvitløk, dijonsennep, hvitvinseddik, dill, timian og gressløk.
Topping av safranaioli og lodderogn.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles

- TUNFISK
Rå yellowfin tuna og stekt gåselever, stekt porcini, stekt kantarell, kokt sellerirot og hakkede pinjekjerner.
Dressing av fjærfesky, sherryeddik, balsamico, spinat og kjørvel.
Topping av tørkede fiken, tørkede aprikos og rosiner kokt i sauternes og vendt inn i stivpisket kremfløte toppet med flyvefiskrogn.
Pineau Charantes

3 - Forrett:
SAUTERT BREIFLABB OG SKOGSOPP MED BAKTE HVITLØK OG HVITLØKSKREM
Stekt breiflabb i hvitløkskrem, helstekte hvitløk og soppfrikasse med stekesjy, esteagon og timian.
Comtes Lafon Meursault

4 - Hovedrett fisk:
GORGONZOLA OG NØTTEBAKT KVEITE MED TRØFFELSMØR, TRØFFELHONNINGEPLE, SPINATKREM OG TRØFFELPOTETMOS
Bakt kveite med gorgonzola, trøffelhonningstekte epler, pistasjenøtter, mandler, kremet spinat, trøffelsmør og potetmos tilsmakt trøfler.
Domaine de Chevalier

5 - Hovedrett kjøtt:
HELGRILLET WAGYU ENTRECOTE MED FOIE GRAS, TRØFFELRISOTTO OG OCIETRA-BEARNAISE
Hel trekullsgrillet entrecote av Wagyu med gåselever, trøffelrisotto og ocietra- bearnaise saus.
Chateau Margaux

6 - Ost:
CAMENBERT- OG BRIE DE MEAUX-SUPPE MED ROQUEFORTIS OG FRITTERT CHEVREBOLLE.
Camenbert- og brie de meaux suppe tilsmakt med hvitvin, egg, sjalottløk, fløte og egg servert med roquefortis, frittert chevrebolle og ovnstørkede blå druer.
Comtes Lafon Meursault

7 - Dessert:
SJOKOLADEFONDUE
Tobleronesjokoladefondue med bananer, jordbær, kiwi, klementiner, ananas og hermetiske pærer.
Molito Real

8 - Kaffe

9 - Avec.
Berta Tre Soli Tre Grappa

Mvh
Roysen
 
Sist redigert:

Bergfinn

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.07.2013
Innlegg
9.491
Antall liker
14.095
Sted
Oslo
Torget vurderinger
7
Jeg har ikke noe å tilføye her.....blir målløs...og tar av meg hatten.

Mvh. B
 

steinost

Æresmedlem
Ble medlem
22.01.2004
Innlegg
12.304
Antall liker
9.908
Sted
Lillestrøm
Torget vurderinger
2
Synes du skal ha denne som avec,er selv ikke veldig glad i grappa.
Den kommer til å ta pusten fra dine gjester.
Har en meget lang og herlig ettersmak.
Den ble brent rundt tide da Hitler begynte sin fottur igjenom Europa.
Den er ikke blandet med noe annet en det som er i tønna fra da den ble brent.
 

larkrla

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.11.2005
Innlegg
3.168
Antall liker
2.445
Sted
Sørlandet
Torget vurderinger
2
Fantastisk meny, Roysen. Er du/dere kapable til å lage dette selv? I så fall enda mer imponerende!

Når det gjelder finish hadde nok jeg valgt med hensyn til interiørvalg / farger som er i huset fra før. Enten en fargetype som glir godt inn, eller en nøye valgt kontrastfarge. Vi snakker 4 nokså store "bokser" her så finishvalg er jo veldig viktig da dette vil påvirke utseende til hele rommet de står i. Personlig liker jeg godt Porsches "meteor gray metallic". For meg er det nok mest aktuelt å velge en bil med den fargen:)

Bra å høre at du er på fote, Roy. Nyt maten, vinen, anlegget og musikken!
 

steinost

Æresmedlem
Ble medlem
22.01.2004
Innlegg
12.304
Antall liker
9.908
Sted
Lillestrøm
Torget vurderinger
2
Glemte å si att det er denne det er snakk om, vanskelig å se på bilde.
Delamain Grande Champagne Réserve de la Famille.
 

Bebophifi12

Bransjeaktør
Ble medlem
01.05.2012
Innlegg
377
Antall liker
70
Sted
Asker
Torget vurderinger
1
Jeg så CH Precision nevnt i tråden. Bebop Hifi er nå distributør/importør av dette High End merket og vi vil før Jul ha ett komplett oppsett klart. Dette er i første omgang tenkt demonstrert med Kaiser Kawero høyttalere. Mer informasjon kommer her og på våre hjemmesider. En egen (evt. i samarbeid med et par andre importører) High End utstilling i Oslo er også under planlegging.

CH Precision Homepage

Mvh
JP
 

McLaren

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.02.2002
Innlegg
1.911
Antall liker
275
Torget vurderinger
11
Har bevitnet herr. Roysens matviten og fru Roysens evner på kjøkkenet. Garantert sukess!
 

AndersR

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.05.2011
Innlegg
5.275
Antall liker
4.096
Sted
Oslo
Torget vurderinger
1
Grunnen til at jeg spør om forslag er for å gi meg inspirasjon til noe jeg liker selv og ikke fordi noen andre liker.
Er du på jakt etter inspirasjon vil jeg anbefale å ta en titt på ulike instrumenter, og se på tresortene som benyttes der. Bare en kjapp rundtur innom en moderat mainstream elgitar-produsent bør gi et vell med nye ideer til nydelige varianter som du muligens ikke har sett på høyttalere tidligere.
 

Singh

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.08.2006
Innlegg
1.870
Antall liker
2.131
Torget vurderinger
1
Denne lista med fantastiske retter ser helt utrolig ut, ble det tatt bilder av tilberedningen eller det endelige resultat. Stå på videre, høyglans lakk på de kommende høyttalere blir nok en innertier. Tidal kler egentlig ikke noe annen finish.
 
T

Tittentei

Gjest
Roysen, har du noen gang hatt noen på middag og blitt invitert til dem i ettertid? Det kalaset ditt er jo overdådig nok til å gi hoffet prestasjonsangst! ;D

Bergfinn er heldig. Har aldri hørt om halvparten av de tingene der, men ser jo at du har stålkontroll og tipper det smaker helt episk.
 

Sluket

Holistisk Hifi Helt
Ble medlem
11.08.2006
Innlegg
57.741
Antall liker
111.646
Torget vurderinger
23
Bergfinn og kona kommer på besøk i morgen. Vi serverer de følgende meny og ønsker litt knnspill på vinvalg til hver rett. Ikke hold igjen her fordi her vil alle seriøse forslag mottas med stor takk og vurderes alvorlig. Min eget forslag.

0 - Aperitiff
Moet & Chandon Rose

1 - Amuse Bousche:
ØSTERSSHOT
- Belon østers, akkar, kråkebollerogn, vakteleggplomme, fersk sort trøffel, hvit trøffelolje, ocietra kaviar, tabasco og presset sitron servert i champagnefløyte.
Moet & Chandon Rose

2 - Forrett:
MINI TASTING AV SYV ULIKE SJØMATTARTARER I MINIATYR

- LAKS OG PIGGVAR
Rå laks, råpiggvar, avokado, kokte asparges og terninger av pannestekt jamon bellota iberico.
Dressing av extra virgin olivenoje, tabasco, presset sitron, salt og pepper.
Topping av snøfrisk tilsmakt gressløk, dill og rød løk igjen toppet med lakserogn.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles

- ØSTERS
Rå belon østers, fersk rødbet, kokt rødbet, blodappelsin, eple og agurk.
Dressing av østersvann, worchestersaus og lbalsamico.
Topping av creme fraische tilsmakt hvit pepper og dill igjen toppet med ocietra kaviar.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles

- KAMSKJELL OG KRÅKEBOLLEROGN
Rå kamskjell og rå kråkebollerogn, agruk, eple, fennikel og wasabi.
Dressing av fløte, parmesan, sort trøffel, kokt petit pois til pure og kokt blomkål til pure.
Topping av en rå andeeggeplomme som igjen er toppet med wasabimajones og wasabi tobbiko.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles

- HUMMER OG KONGEKRABBE
Rå hummer, rå kongekrabbe, avokado, sjalåttløk, kokte aspargesbønner, plommetomater, pakistansk mango og bringebær.
Dressing av ekstra virgin olivenolje, presset sitron, bringebæreddik, salt, pepper, sukker, kjørvel og estragon.
Topping av mascarponeost som igjen er toppet med lakserogn.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles

- KJEMPESCAMPI OG RØKT LAKS
Kokt kjempescampi, røkt laks, bøffelmozzarella og jordbær.
Dressing av presset lime, balsamico, pepper, brunt sukker, peppermynte og koriander.
Topping av gorgonzola dulce ost og lodderogn.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles

- SJØKREPS
Kokt sjøkreps, senepsfrø, tomat, kokte egg, reddik og stangselleri.
Dressing av extra virgin olivenolje, hvitløk, dijonsennep, hvitvinseddik, dill, timian og gressløk.
Topping av safranaioli og lodderogn.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles

- TUNFISK
Rå yellowfin tuna og stekt gåselever, stekt porcini, stekt kantarell, kokt sellerirot og hakkede pinjekjerner.
Dressing av fjærfesky, sherryeddik, balsamico, spinat og kjørvel.
Topping av tørkede fiken, tørkede aprikos og rosiner kokt i sauternes og vendt inn i stivpisket kremfløte toppet med flyvefiskrogn.
Pineau Charantes

3 - Forrett:
SAUTERT BREIFLABB OG SKOGSOPP MED BAKTE HVITLØK OG HVITLØKSKREM
Stekt breiflabb i hvitløkskrem, helstekte hvitløk og soppfrikasse med stekesjy, esteagon og timian.
Comtes Lafon Meursault

4 - Hovedrett fisk:
GORGONZOLA OG NØTTEBAKT KVEITE MED TRØFFELSMØR, TRØFFELHONNINGEPLE, SPINATKREM OG TRØFFELPOTETMOS
Bakt kveite med gorgonzola, trøffelhonningstekte epler, pistasjenøtter, mandler, kremet spinat, trøffelsmør og potetmos tilsmakt trøfler.
Domaine de Chevalier

5 - Hovedrett kjøtt:
HELGRILLET WAGYU ENTRECOTE MED FOIE GRAS, TRØFFELRISOTTO OG OCIETRA-BEARNAISE
Hel trekullsgrillet entrecote av Wagyu med gåselever, trøffelrisotto og ocietra- bearnaise saus.
Chateau Margaux

6 - Ost:
CAMENBERT- OG BRIE DE MEAUX-SUPPE MED ROQUEFORTIS OG FRITTERT CHEVREBOLLE.
Camenbert- og brie de meaux suppe tilsmakt med hvitvin, egg, sjalottløk, fløte og egg servert med roquefortis, frittert chevrebolle og ovnstørkede blå druer.
Comtes Lafon Meursault

7 - Dessert:
SJOKOLADEFONDUE
Tobleronesjokoladefondue med bananer, jordbær, kiwi, klementiner, ananas og hermetiske pærer.
Molito Real

8 - Kaffe

9 - Avec.
Bertha Tre Sollitre Grappa

Mvh
Roysen
Mangler bare den siste lille After Eight så revner dere...;D Lykke til! Har gått opp drøye kiloen bare på å LESE menyen.

https://www.youtube.com/watch?v=aczPDGC3f8U
 

VegardW

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.02.2007
Innlegg
4.110
Antall liker
3.083
Sted
Kolsås
Torget vurderinger
4
Denne r god til sjokolade
varenr 799802 : St Jean du Barroux Le Micro-Climat 2011

:)cool: Mitt favorittfølge til Breiflabb (snakker ikke om Sluket nå) er ellers hjemmelaget basilikumpesto og flådde Tomater (tømt for gørr, snittet i båter marinert i olivenolje, hvitvinseddik sukker salt basilikum og bakt i ovn 100 grader til møre))
 

roger

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.03.2002
Innlegg
1.578
Antall liker
472
Sted
Nøtterøy
Bergfinn og kona kommer på besøk i morgen. Vi serverer de følgende meny og ønsker litt knnspill på vinvalg til hver rett. Ikke hold igjen her fordi her vil alle seriøse forslag mottas med stor takk og vurderes alvorlig. Min eget forslag.

0 - Aperitiff
Moet & Chandon Rose

1 - Amuse Bousche:
ØSTERSSHOT
- Belon østers, akkar, kråkebollerogn, vakteleggplomme, fersk sort trøffel, hvit trøffelolje, ocietra kaviar, tabasco og presset sitron servert i champagnefløyte.
Moet & Chandon Rose

2 - Forrett:
MINI TASTING AV SYV ULIKE SJØMATTARTARER I MINIATYR

- LAKS OG PIGGVAR
Rå laks, råpiggvar, avokado, kokte asparges og terninger av pannestekt jamon bellota iberico.
Dressing av extra virgin olivenoje, tabasco, presset sitron, salt og pepper.
Topping av snøfrisk tilsmakt gressløk, dill og rød løk igjen toppet med lakserogn.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles

- ØSTERS
Rå belon østers, fersk rødbet, kokt rødbet, blodappelsin, eple og agurk.
Dressing av østersvann, worchestersaus og lbalsamico.
Topping av creme fraische tilsmakt hvit pepper og dill igjen toppet med ocietra kaviar.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles

- KAMSKJELL OG KRÅKEBOLLEROGN
Rå kamskjell og rå kråkebollerogn, agruk, eple, fennikel og wasabi.
Dressing av fløte, parmesan, sort trøffel, kokt petit pois til pure og kokt blomkål til pure.
Topping av en rå andeeggeplomme som igjen er toppet med wasabimajones og wasabi tobbiko.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles

- HUMMER OG KONGEKRABBE
Rå hummer, rå kongekrabbe, avokado, sjalåttløk, kokte aspargesbønner, plommetomater, pakistansk mango og bringebær.
Dressing av ekstra virgin olivenolje, presset sitron, bringebæreddik, salt, pepper, sukker, kjørvel og estragon.
Topping av mascarponeost som igjen er toppet med lakserogn.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles

- KJEMPESCAMPI OG RØKT LAKS
Kokt kjempescampi, røkt laks, bøffelmozzarella og jordbær.
Dressing av presset lime, balsamico, pepper, brunt sukker, peppermynte og koriander.
Topping av gorgonzola dulce ost og lodderogn.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles

- SJØKREPS
Kokt sjøkreps, senepsfrø, tomat, kokte egg, reddik og stangselleri.
Dressing av extra virgin olivenolje, hvitløk, dijonsennep, hvitvinseddik, dill, timian og gressløk.
Topping av safranaioli og lodderogn.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles

- TUNFISK
Rå yellowfin tuna og stekt gåselever, stekt porcini, stekt kantarell, kokt sellerirot og hakkede pinjekjerner.
Dressing av fjærfesky, sherryeddik, balsamico, spinat og kjørvel.
Topping av tørkede fiken, tørkede aprikos og rosiner kokt i sauternes og vendt inn i stivpisket kremfløte toppet med flyvefiskrogn.
Pineau Charantes

3 - Forrett:
SAUTERT BREIFLABB OG SKOGSOPP MED BAKTE HVITLØK OG HVITLØKSKREM
Stekt breiflabb i hvitløkskrem, helstekte hvitløk og soppfrikasse med stekesjy, esteagon og timian.
Comtes Lafon Meursault

4 - Hovedrett fisk:
GORGONZOLA OG NØTTEBAKT KVEITE MED TRØFFELSMØR, TRØFFELHONNINGEPLE, SPINATKREM OG TRØFFELPOTETMOS
Bakt kveite med gorgonzola, trøffelhonningstekte epler, pistasjenøtter, mandler, kremet spinat, trøffelsmør og potetmos tilsmakt trøfler.
Domaine de Chevalier

5 - Hovedrett kjøtt:
HELGRILLET WAGYU ENTRECOTE MED FOIE GRAS, TRØFFELRISOTTO OG OCIETRA-BEARNAISE
Hel trekullsgrillet entrecote av Wagyu med gåselever, trøffelrisotto og ocietra- bearnaise saus.
Chateau Margaux

6 - Ost:
CAMENBERT- OG BRIE DE MEAUX-SUPPE MED ROQUEFORTIS OG FRITTERT CHEVREBOLLE.
Camenbert- og brie de meaux suppe tilsmakt med hvitvin, egg, sjalottløk, fløte og egg servert med roquefortis, frittert chevrebolle og ovnstørkede blå druer.
Comtes Lafon Meursault

7 - Dessert:
SJOKOLADEFONDUE
Tobleronesjokoladefondue med bananer, jordbær, kiwi, klementiner, ananas og hermetiske pærer.
Molito Real

8 - Kaffe

9 - Avec.
Bertha Tre Sollitre Grappa

Mvh
Roysen
ser ut som en svært gjennomtenkt meny. Jeg har bare en innvending og det er Puligny Montrachet til de små forrettene. Dette er en svært tung og kraftig eiket hvitvin som lett kan overdøve sjømaten. Personlig ville jeg gått for en lettere og friskere hvitvin til forrettene, f.eks. en god Pouilly Fuisse.
R
 

VegardW

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.02.2007
Innlegg
4.110
Antall liker
3.083
Sted
Kolsås
Torget vurderinger
4
second that!
Hva med en alvarinho eller en Chardonnay fra Burgund, eller rett og slett champagne (det er jo aldri galt)
 

John_Harald

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.08.2002
Innlegg
4.056
Antall liker
1.855
Sted
Sørumsand
Torget vurderinger
5
Hei Roysen, godt du er tilbake igjen. Vil trekke frem noe positivt! Spillelistene dine har har gitt meg mye glede :)
Tusen takk!

Du spurte om råd:
Selv foretrekker jeg vin som er tilpasset hver enkelt rett. Dette for å få maks smak og nytelse underveis, dvs at vinen blir en viktig del at å fremheve de smakene man ønsker på retten.

Det å gi råd på mat og vin er veldig likt hifi, det kommer ann på preferanser. Lykke til!

Menyen ser helt konge ut, er det at helsen din har blitt bra dere feirer?
Grunnen til at jeg spør er at du tidligere har skrevet at du ikke har drukket alkohol på endel lørdagskvelder, men det har kanskje med sykdommen å gjøre?
 

Steinar_Lund

Hi-Fi freak
Ble medlem
17.03.2002
Innlegg
7.813
Antall liker
2.738
Sted
Hvalstad, Asker
Torget vurderinger
3
Jeg for min del synes det er direkte smakløst(!) å bringe inn noe så trivielt som mat i en tråd som skal handle om opphøyde nirvaniske lydopplevelser. At det blir lydopplevelser, om ikke direkte nirvaniske, etter et slikt måltid, er hevet over enhver tvil.

Misunnelig? Jeg? Ja!

Hehe. Kos dere! ;)
 

Bergfinn

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.07.2013
Innlegg
9.491
Antall liker
14.095
Sted
Oslo
Torget vurderinger
7
Skal gi et lite referat senere i kveld om det er ok for Roysen. Må få unna dagens gjøremål først.

Mvh. Bergfinn
 

Roysen

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.05.2014
Innlegg
2.496
Antall liker
507
Torget vurderinger
0
Hei Roysen, godt du er tilbake igjen. Vil trekke frem noe positivt! Spillelistene dine har har gitt meg mye glede :)
Tusen takk!

Du spurte om råd:
Selv foretrekker jeg vin som er tilpasset hver enkelt rett. Dette for å få maks smak og nytelse underveis, dvs at vinen blir en viktig del at å fremheve de smakene man ønsker på retten.

Det å gi råd på mat og vin er veldig likt hifi, det kommer ann på preferanser. Lykke til!

Menyen ser helt konge ut, er det at helsen din har blitt bra dere feirer?
Grunnen til at jeg spør er at du tidligere har skrevet at du ikke har drukket alkohol på endel lørdagskvelder, men det har kanskje med sykdommen å gjøre?
Helt enig i din kommentar om å finne viner som passer til hver rett. Denne kvelden var det dessverre kun to personer som drakk vin og det var så utrolige mange retter som bare var en enkelt munnfull hver. Da blir det litt dumt å åpne en vinflaske til hver rett for å ta to glass av den og gå videre til neste vin. Da blir det veldig mange viner igjen til dagene etter som det nesten ikke er tatt noe av. Vi valgte i dette tilfellet i stedet å finne et par skikkelige gode viner og gå for disse. Jeg håper det falt i smak.

Mvh
Roysen
 
Status
Stengt for ytterligere svar.
Topp Bunn