The power of Isotek

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Vidar11

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  06.03.2007
  Innlegg
  158
  Antall liker
  147
  Sted
  Moss
  Torget vurderinger
  1
  Da er det vel på tide med egen vennetråd for Isotek.

  Det var i høst jeg ble anbefalt å teste ut Isotek Titan strømfilter. Jeg har forlengst innsett verdien av å jobbe med strømmen for å få anlegget til å låte best mulig, så Titanen kom i hus og ble installert. Anlegget jeg har koster flesk. Hvis jeg skulle kjøpt alt jeg har til veiledene pris idag, ville jeg passert 1 million med klar margin. Så potensialet i elektronikk, kabler og høyttalere skulle være der. I tillegg har jeg jobbet mye med rommet. Målinger med påfølgende tiltak har bidratt til at jeg etterhvert har fått et godt resultat.

  En slik Titan koster rundt 25 000 og jeg erfarte at effekten av dette strømfilteret er vesentlig større enn jeg hadde trodd på forhånd. Effekten er gjennomgripende da filteret påvirker alle komponentene i anlegget. Man kunne jo kaste seg ut i en orgie av klisjeer her, men jeg skal heller forsøke å formidle noenlunde nøkternt hva jeg opplevde:

  -Vesentlig lavere støygulv
  -Bedre instrumentseparasjon
  -Større dybde og bredde
  -Mer organisk
  -Dypere bass med større autoritet
  -Luftigere diskant
  -Mer snert i percusjonen
  -Glattere overtonestruktur
  -Flere detaljer
  -Større presisjon

  Kortere sagt: En klar forbedring på alle områder.

  Så ville skjebnen at jeg skulle få muligheten til å prøve storebroren, altså Isotek Supertitan. Og da ble man jo en smule paff, ikke så rent lite satt ut. For dette er klart den enkeltkomponenten som har hatt størst effekt på lyden i mitt rom. Mer av alt og i tillegg vesentlig større dynamikk enn i den vanlige Titanen. Supertitan leveres med en skikkelig seriøs nettkabel kalt "Intense" (tror jeg).

  Mer om selve produktet her:

  IsoTek - EVO3 SUPER TITAN

  Supertitanen kommer ikke ut av rommet mitt. Forbedringene er konkrete og helt grunnleggende og jeg tror at jo høyere kvalitet man har på sitt system, jo større vil effekten bli. Nå er jo denne hobbyen ganske kostbar og vi er nok litt nerdete vi som holder på med dette. Derfor er vi ikke så veldig mange. Men nettopp derfor vil jeg gjerne dele disse erfaringene. Mye tyder på at Isotek har knekt noen koder og leverer produkter av meget høy kvalitet og ikke minst for enhver lommebok. Det ryktes for øvrig at det er en ny og oppgradert Titan på vei. Altså lillebroren til min Supertitan.

  Jeg anbefaler alle å sjekke ut produktene til Isotek. Jeg har virkelig blitt nysgjerrig på flere av produktene derfra.
   

  skorob

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  02.05.2012
  Innlegg
  3.274
  Antall liker
  1.368
  Sted
  Brumunddal
  Torget vurderinger
  8
  Har selv Isotek Aquarius og syns den gjør nytta si. Digitalt blir enda mer "analogt" i mitt oppsett. Syncro kabelen hadde ingen merkbare fordeler i mitt oppsett.
   

  ou812rh

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  21.03.2006
  Innlegg
  2.980
  Antall liker
  1.517
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  8
  Melder meg inn med en Aquarius evo. 3. Har tidligere hatt minisub GII så Isotek produkter gjør helt klart nytten sin i mine ører.

  image.jpg
  .

  OU812
   

  RonnyJohansen

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  05.11.2010
  Innlegg
  214
  Antall liker
  79
  Sted
  Rognan
  Torget vurderinger
  20
  Melder meg inn med IsoTek GII Sigmas, jeg er svært fornøyd med den!

  Mitt IsoTek GII Sigmas.jpg
   

  PowerQuality

  Hi-Fi interessert
  Ble medlem
  26.11.2012
  Innlegg
  94
  Antall liker
  18
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  4
  Dere har oppdaget nytten av lavpassfiltre for å skjerme elektronikken deres for støy fra nettet. Det er bra, da blir det mindre problemer, både med tanke på lydkvalitet og levetid på nedstrøms komponenter.

  Tillater meg å tipse om at en 3kVA trafo fra Noratel gjør samme jobben og koster 1/3 av prisen. Gjerne kombinert med pluggbare overspenningsvern fra Clas Ohlson.

  Ikke ment som kritikk mot Isotek, men penger spart er penger tjent! :rolleyes:
   

  ymir

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  13.12.2013
  Innlegg
  3.562
  Antall liker
  2.499
  Torget vurderinger
  2
  5.4 - POWER ISOLATION, FILTERS, AND “BALANCED POWER”

  http://www.jensen-transformers.com/a...%20seminar.pdf

  Treating the power line to get rid of noise is like using a shotgun instead of a silver bullet to target the problem!

  Because system noises are most frequently coupled from the power line, solutions which
  somehow “cleanse” or “purify” it have great intuitive appeal. However, in this author’s experience,
  such treatments usually produce marginal improvements, if any. Generally, the most cost-effective
  solution is to identify and eliminate the ground loops or other problems which allow the noise to
  couple into signal paths. This approach solves the real problem. Treating the power
  line to get rid of noise is like using a shotgun instead of a silver bullet to target the
  problem!  Men det må skilles mellom spenningskvalitet og nettstøy,EMC/EMI

  EMI / RFI Frequently Asked Question

  Lovdata - Forskrift om leveringskvalitet i kraftsystemet
   

  ymir

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  13.12.2013
  Innlegg
  3.562
  Antall liker
  2.499
  Torget vurderinger
  2
  Isotek strømfiltre
  Anmeldelse af: Mikkel Gige [12.02.2014]
  Print testen
  I denne test ser vi nærmere på 3 strømfilterløsninger fra Isotek, som alle holder sig inden for en økonomisk rækkevidde for de fleste. Og dertil et DC filter, som gør en overraskende stor forskel, men er i en mere ”eksotisk” prisklasse
  Strømmen fra stikkontakten har en stor indflydelse på systemets samlede ydelse. Mange forsøger desperat, at ændre på dette med eksotiske strømkabler, som ofte har ringe eller ingen effekt. I stedet bør man prøve med et godt filter, som fjerner alle unoderne fra andre apparater i husholdningen, naboen, eller den nærmeste industris ”støjende” maskiner.
  Det er gennem EU-lov påbudt, at alle 230V apparater skal have støjfiltre, men disse har ofte ingen effekt, og derfor sendes der en masse støj retur, sammen med strømmen. Og nogle gange rykkes der også ved fasen, således at der opstår DC på lysnettet, hvilket især trafoerne i vores hifi udstyr ikke kan lide.
  De tre filtre i denne test er alle fra den lave ende af Isotek’s omfattende sortiment. Der er tale om to strømskinner, og et ”fullsize” apparat, alle med udgange til 6 apparater. Den primære forskel på de tre er, hvor meget strøm de beskytte imod, uden at de tilkoblede apparater tager skade. De kan alle belastes med 2300 watt simultant.
  Den mindste model hedder Polaris, og er sat sammen af to profiler i stål og aluminium. De 6 schuko stik sidder samlet 3 og 3, med et emblem i midten med en blå diode, som indikerer at der er strøm i skinnen. Det er også herunder, at filteret sidder. Alle stik sidder i parallel med filteret, og får samme kapacitet.
  Næste model er Sirius som har samme layout som Polaris ind- og udvendigt, men er samlet i en kraftig aluminiumsprofil, der omslutter stikkene. Disse sidder igen 3 og 3 med filteret i midten under emblemet. Eneste forskelle er, at Sirius kan beskytte mod stærkere strøm, samt at filteret er kraftigere dimensioneret.
  Solus er bygget ind i traditionelt kabinet, til at placere på en hylde. Specifikationerne er meget lig Sirius, men selve filteret er endnu kraftigere dimensioneret, og filtreringen er derfor teoretisk bedre. Dog er det lidt skuffende at kigge indenfor i kabinettet, for udover et print på 15 x 15 cm, er der kun luft. Igen er det indvendige layout magen til de to andre filtre, med alle stik i parallel.
  Sidst men ikke mindst, er der DC-filteret Syncro. Det er faktisk bare et GII Optimum strømkabel fra Isotek’s eget sortiment, som er blevet delt over på midten, hvor den aktive elektronik sidder. Desværre kan man ikke se hvad dette består af, da det er støbt ind i en epoxyklump, som igen sidder inde i en aluminiums-cylinder. Men et kig på andre DC filtre afslører, at der sikkert bare er tale om en stor elektrolyt-kondensator, samt en række dioder. Og set i det lys, så er Syncro meget dyr. Men som I kan læse nedenfor, så er effekten af Syncro ikke at kimse ad.
  Med til testen lånte jeg et apparat, som kan måle støjen på lysnettet. Det sættes blot i stikkontakten, og på et 3-cifret display kan resultatet aflæses i ”Parts per 1000”. Og det var noget af en øjenåbner, at måle støjen fra kontakterne i og omkring lytterummet. Generelt lå niveauet omkring 725-750, men lige ved siden af et køleskab, der kørte, slog den ud på ”Max” og kunne ikke aflæse resultatet.
  De tre filtre havde meget forskellig effektivitetsgrad, og hvor Polaris kun fjernede ca. 10 % af støjen (650), fjernede Sirius hele ca. 90 % (075), mens Solus fjernede imponerende 97 % (025). Syncro fjernede slet ikke noget støj. Men det mest imponerende var Brinck selvbyg filteret, som benyttes til hverdag i lytterummet… det fjernede 100 % af støjen (000)! Med til historien hører så, at Isotek filtrene er anderledes konstrueret ved, at komponenterne udelukkende sidder i parallel med strømmen. På Brinck filteret er der komponenter i serie med strømmen, og det kan teoretisk begrænse det dynamiske strømtræk. Omvendt dæmper komponenter i parallel ikke lige så effektivt. Begge dele kan være et kompromis, hvis filteret ikke er dimensioneret korrekt i forhold til det setup, det skal fungere med.
  På de større modeller fra Isotek, er udtagene opdelt i zoner til effekttrin og alt det andet. Samtidig er der individuelle filtre pr. apparat. Parallel til effekttrin med dynamiske strømtræk, og seriel til alt det andet, der har et mere statisk strømtræk.
  Men inden man overhovedet overvejer at forbedre den strøm, som éns anlæg skal ”leve” af, så skal man have styr på 230V fasen. Er fasen vendt forkert, så kan det påvirke lyden negativt, uanset hvor godt filteret er. Ofte vil det betyde en hård og kantet lyd. Og det er vigtigt, at alle apparater har korrekt fase.
  Nogle vil mene, at det er ligegyldigt, da det alligevel er vekselstrøm. Og det er egentlig også rigtigt så længe, at vi taler om lamper, hårde hvidevarer og andre dagligdags ting. Og det er da heller ikke alt hifi udstyr, som lader sig påvirke af, om fasen er vendt korrekt eller ej. Dog har jeg ligefrem oplevet spare-pærer, som summede hørbart hvis fasen var vendt forkert!
  En nem måde at checke om fasen er vendt korrekt er, at koble alle apparater til 230V, men uden signal- og højttalerkabler. Ved at lade en fingerspids glide frem og tilbage på f.eks. fronten, vil man kunne mærke større ”modstand”, når fasen er vendt forkert. Er fasen korrekt, vil der ikke opleves denne ”modstand. Man kan også købe sig fattig i specielle dimser til formålet, men tricket med fingeren fungerer fint. Under testen blev fasen checket hver gang, et nyt filter blev sat til.
  Lytteindtryk
  Kort beskrevet, så er lyden i lytterummet - uden filter - helt ulidelig! Der er simpelthen for meget støj på lysnettet. Intet udstyr lyder godt, og al musik bliver kantet og hårdt i en grad, som fjerner al lyst til at høre mere. Brinck selvbyg filteret har her udfyldt opgaven til perfektion, ved at fjerne alle unoder. Hvilket målingen også bekræfter, med fed streg under.
  Jeg lagde testen ud med at koble alle apparater til Polaris filteret, med et almindeligt sort ”lakrids”-kabel hen til kontakten. Og trods det, at Polaris ikke fjerner støjen særligt effektivt, så oplevede jeg det faktisk på ét område, som lydende en anelse bedre end Brinck filteret. Det var i toppen, hvor det lød af mere luft omkring bækkener og lignende. Men det var dog ikke uden tilføjelse af en anelse hårdhed og kant, som Brinck filteret slet ikke har.
  Herefter var det Sirius tur, som ligeledes blev koblet til kontakten med samme ”lakrids”-kabel. Forskellen til Polaris var ikke særlig stor. Og jeg kunne endda blive i tvivl om det overhovedet var tilfældet, da der trods alt går nogle minutter med at skifte mellem filtrene. Men noget tydede på, at Sirius havde lidt mere styr på fokus i lydbilledet. Den fysiske forskel mellem Sirius og Polaris er da også primært evnen til, at beskytte mod større strøm hos Sirius. Set i det lys, er det bestemt ikke overraskende, at de opfører sig meget ens.
  Så blev det Solus tur, stadig med ”lakrids”-kabel. Og her tog skiftet noget længere tid, da Solus fylder en del mere bag reolen, og kablerne derfor skulle ”rulles” længere ud. Men forskellen var absolut hørbar. Den sidste rest af hårdhed og kant, som der måtte være med de to andre filtre var pist borte, og lyden var meget lig Brinck filteret. Så her var der ingen forskel at spore i forhold til udgangspunktet.
  Men nu kommer det sjove… det var tid til, at sætte Syncro ind foran alle filtrene på skift. Inden da havde jeg prøvet Syncro uden filter, sammen med den helt almindelige strømskinne, der normalt fordeler strømmen efter Brinck filteret. Og lad mig med det samme slå fast, at Syncro ikke kan noget som helst for sig selv, alene. Den fjerner godt nok DC fra lysnettet, men der slipper så meget støj igennem, at lyden påvirkes lige så negativt som helt uden filter. Det er altså No Go.
  Da Syncro blev sat foran Polaris, resulterede det i, at lydbilledet fuldstændigt kollapsede og mistede fokus. Samtidig blev klangen hård og pågående. Polaris arbejder således bedst alene, uden Syncro. Og det giver da heller ikke mening at sætte de to sammen, når man kigger på prisen.
  Med Sirius og Syncro blev resultatet faktisk rigtig godt. Og næsten lige så godt som Solus, sammen med Syncro… men det kommer om lidt. Der kom mere fokus og ro på tingene. Og det var tydeligt, at arbejdet for både Sirius og resten af setup’et med et, var blevet meget nemmere.
  Men tingene faldt for alvor på plads, da Syncro blev sat foran Solus. Alt blev bedre, og forskellen var som nat og dag, men ikke bare som et udtryk for stor forskel. Hvem har ikke oplevet at éns anlæg lyder bedre i de sene aftentimer, om natten eller i weekenden, hvor industrien har slukket deres store maskiner, og hvor strømmes ikke er lige så ”beskidt” og rodet rundt. Det er det Syncro kan… forvandle nat til dag. For med Syncro og Solus lyder éns setup fuldstændig som i de sene aftentimer, og det på en helt almindelig hverdag!
  Der kommer med et, en enorm ro i lydbilledet, og fokus strammes op i en grad, som jeg ikke troede muligt! Der kommer flere nuancer frem i bassen, og diskanten bliver endnu mildere og klar. Der er ingen antydning af kant eller hårdhed, overhovedet. Samtidig bliver lydbilledet mere tredimensionelt, og placeringerne bliver knivskarpe. Dybden i lydbilledet får også endnu et nyk ind bagved, samtidig med at fokuseringen i dybden forbedres.
  Umiddelbart kan lyden godt opfattes mere mørk og mat fra en start, men stille og roligt går det op for en, at det bare er støjen, som er væk – nogle kalder det ”sort baggrund”. Detaljerne står lige så tydeligere frem, og ”lagkage”-lyden, hvor alle detaljer har sit eget tydelige lag i musikken, bliver endnu tydeligere. Og så bliver dialogen/sangen i musikken også tydeligere, så det er nemmere at følge med i, hvad der rent faktisk bliver sunget.
  Stort set alt blev forbedret i lyden, i større eller mindre grad, og det var nærmest som at få et helt nyt og meget bedre og dyrere setup.
  Men så kommer jokeren… Syncro blev sat sammen med Brinck selvbyg filteret, for det skulle jo selvfølgelig lige prøves. Især efter målingens resultat. For det første var det mindst lige så godt som Syncro og Solus… men for det andet var det måske ligefrem bedre!? Jeg oplevede i hvert fald et nøk mere i graden af naturlighed og varme, som ikke helt kom frem sammen med Solus. Kunne det virkelig være rigtigt? Jeg skiftede frem og tilbage et par gange, og konklusionen var den samme: Syncro og Brinck var lige et mulehår bedre sammen, i forhold til Solus. Jeg er intet mindre end rystet! Det var en ”killer-combo”.
  Samlet konklusion
  Kvaliteten af strømmen til éns setup er vigtig for den samlede ydelse. Men i stedet for at bruge penge på eksotiske strømkabler, som har en mildest talt tvivlsom effekt, så sørg for et godt filter, som kan sættes ind foran alle apparaterne. Til prisen for 4-5 eksotiske strømkabler, kan man få et rigtig godt strømfilter. På reference setup’et benyttes der stadig de 230V kabler, som fulgte med i kassen, dog med en lille undtagelse: Effekttrinene har fået et par 1,5 mm2 kabler, model ”lakrids” i stedet for standard 0,75 mm2 kabler.
  Filtrene fra Isotek i denne test understreger i den grad, at det er vigtigt at have styr på strømmen. Især et sted som lytterummet, som er så plaget af støj på lysnettet. Men det har også sin pris, i kroner og ører! Jeg indrømmer gerne at jeg synes, at prisniveauet er lidt højt, i forhold til hvad, der er inden i Isotek filtrene. Især Syncro DC-filteret virker noget ude af trit med virkeligheden. Men omvendt virker de alle i en grad, der i sig selv godt kan retfærdiggøre prisen. For det vil koste så mange gange mere, hvis apparaterne i sig selv skulle opgraderes til samme niveau. Og har man først oplevet effekten af et godt filter, så er det svært at undvære igen.
  Det produkt der klarer sig bedst i forhold til prisen, er Polaris. Dets ydelse er næsten på niveau med Brinck selvbyg filteret, der benyttes som reference til daglig. Samtidig er Polaris også en strømskinne, hvor det hele er integreret og dermed fylder mindre.
  Så denne konklusion holder mig ikke fra, at anbefale filtrene i denne test. For de virker på deres eget niveau, helt efter hensigten. Og et anlæg uden strømfilter, kan betyde et liv uden musik, der er til at holde ud at høre på!

  Pris:
  Polaris: Kr. 2645,-
  Sirius: Kr. 4495,-
  Solus: Kr. 6290,-
  Syncro: Kr. 10.255,-

   

  gujo

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  08.01.2014
  Innlegg
  115
  Antall liker
  33
  Se även inlägg i annan Isotek tråd
  - Polaris : verkar nog lite hämnande på ljudet, framförallt i basen, m a p klangfärg och dynamik . Gäller äve om atad med Synchro
  - Solus : positiv påverkan på dynamik , klangfärg och rumsupplevelse
  Även om matad med "svart standardkabel
  - Synchro: verksam mot störningar som skapar luftburet trafo-brum. Även om den inte eliminerar helt. Sunchro-matning direkt in i förstärkare: Troligen viss positiv påverkan på dynamik och defintion, framförallt i bas.
   

  P.O.M.

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  27.03.2004
  Innlegg
  835
  Antall liker
  284
  Sted
  Kongsberg
  Ja, jeg har også blitt «hekta« på IsoTek.
  Er strålende fornøyd med EVO3 Aquarius og EVO3 Syncro på stereo’n og nå EVO3
  Sirius på TV anlegget. Har også et par EVO3 Isoplug’er……….
   

  isbiten

  Medlem
  Ble medlem
  29.03.2010
  Innlegg
  6
  Antall liker
  2
  Sted
  ytre enebakk
  Torget vurderinger
  3
  Etter vel overstått demo av Jonathan fra Isotek ved OHFC Messen skal jeg definitivt koste på meg litt Isotek. Avanserte produkter trenger å bli forklart grundig! La merke til at han brukte et apparat for å måle forurensningen i strømnettet mot slutten av demoen, noen som har en slik eller kan opplyse meg om hva den het? En sånn måler burde enhver Hi-End elsker ha i hus:)
   

  chris33

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  25.02.2011
  Innlegg
  166
  Antall liker
  31
  Sted
  Østlandet
  Etter vel overstått demo av Jonathan fra Isotek ved OHFC Messen skal jeg definitivt koste på meg litt Isotek. Avanserte produkter trenger å bli forklart grundig! La merke til at han brukte et apparat for å måle forurensningen i strømnettet mot slutten av demoen, noen som har en slik eller kan opplyse meg om hva den het? En sånn måler burde enhver Hi-End elsker ha i hus:)
  Ved kjøp av Isotek produkter trenger du ikke en slik måler (var på samme demo):)
   

  Brum

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  20.11.2006
  Innlegg
  316
  Antall liker
  16
  Hei,
  noen som kan si noe om forventet levetid på IsoTek strømrensere? Antar dette burde være kvalitet med laaangt liv...eller?
  'Slites' produktet i samme grad som feks en forsterker?
  Noe en bør passe på ved kjøp av 'gammelt' utstyr på 6-8 år og eldre?
  Takker for innspill/erfaringer.

  - Brum
   

  P.O.M.

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  27.03.2004
  Innlegg
  835
  Antall liker
  284
  Sted
  Kongsberg
  Er det noen her som har erfaring med IsoTek EVO3 Aquarius kontra IsoTek EVO3 Sigmas?
  Jeg har en IsoTek EVO3 Aquarius og er strålende fornøyd med den men lurer jo selvfølgelig på om det er noe særlig å hente på å oppgradere til en IsoTek EVO3 Sigmas (tenker jo da spesielt på 16A uttaket).
   

  ou812rh

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  21.03.2006
  Innlegg
  2.980
  Antall liker
  1.517
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  8
  Er det noen her som har erfaring med IsoTek EVO3 Aquarius kontra IsoTek EVO3 Sigmas?
  Jeg har en IsoTek EVO3 Aquarius og er strålende fornøyd med den men lurer jo selvfølgelig på om det er noe særlig å hente på å oppgradere til en IsoTek EVO3 Sigmas (tenker jo da spesielt på 16A uttaket).
  Samme lurer jeg på. Har hørt antydninger om at det er enda mer "kropp", oppløsning og tyngde i Sigmas EVO3.

  OU812
   

  Brum

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  20.11.2006
  Innlegg
  316
  Antall liker
  16
  Er det noen her som har erfaring med IsoTek EVO3 Aquarius kontra IsoTek EVO3 Sigmas?
  Jeg har en IsoTek EVO3 Aquarius og er strålende fornøyd med den men lurer jo selvfølgelig på om det er noe særlig å hente på å oppgradere til en IsoTek EVO3 Sigmas (tenker jo da spesielt på 16A uttaket).
  Samme lurer jeg på. Har hørt antydninger om at det er enda mer "kropp", oppløsning og tyngde i Sigmas EVO3.

  OU812
  Var i kontakt med Geir T på OHC fredag, og ifølge ham er Sigmas klart bedre en Aquarius...en klasse opp.
   

  P.O.M.

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  27.03.2004
  Innlegg
  835
  Antall liker
  284
  Sted
  Kongsberg
  Hei,
  noen som kan si noe om forventet levetid på IsoTek strømrensere? Antar dette burde være kvalitet med laaangt liv...eller?
  'Slites' produktet i samme grad som feks en forsterker?
  Noe en bør passe på ved kjøp av 'gammelt' utstyr på 6-8 år og eldre?
  Takker for innspill/erfaringer.

  - Brum
  Jeg har en IsoTek EVO3 Aquarius, den genererer ikke noe varme så jeg tror ikke det er noe fare for «uttørking» av komponenter i hvert fall. Er strålende fornøyd med denne EVO3 Aquarius’n.
   

  P.O.M.

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  27.03.2004
  Innlegg
  835
  Antall liker
  284
  Sted
  Kongsberg
  Er det noen her som har erfaring med IsoTek EVO3 Aquarius kontra IsoTek EVO3 Sigmas?
  Jeg har en IsoTek EVO3 Aquarius og er strålende fornøyd med den men lurer jo selvfølgelig på om det er noe særlig å hente på å oppgradere til en IsoTek EVO3 Sigmas (tenker jo da spesielt på 16A uttaket).
  Samme lurer jeg på. Har hørt antydninger om at det er enda mer "kropp", oppløsning og tyngde i Sigmas EVO3.

  OU812
  Var i kontakt med Geir T på OHC fredag, og ifølge ham er Sigmas klart bedre en Aquarius...en klasse opp.
  Er nok redd for at noe av ferie pengene går til «oppgraderings spøkelse» her ja….;D
   

  Brum

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  20.11.2006
  Innlegg
  316
  Antall liker
  16
  Er det noen her som har erfaring med IsoTek EVO3 Aquarius kontra IsoTek EVO3 Sigmas?
  Jeg har en IsoTek EVO3 Aquarius og er strålende fornøyd med den men lurer jo selvfølgelig på om det er noe særlig å hente på å oppgradere til en IsoTek EVO3 Sigmas (tenker jo da spesielt på 16A uttaket).
  Samme lurer jeg på. Har hørt antydninger om at det er enda mer "kropp", oppløsning og tyngde i Sigmas EVO3.

  OU812
  Var i kontakt med Geir T på OHC fredag, og ifølge ham er Sigmas klart bedre en Aquarius...en klasse opp.
  Er nok redd for at noe av ferie pengene går til «oppgraderings spøkelse» her ja….;D
  Vil tro at det beste vil være å teste Aquarius vs Sigmas i eget oppsett, dersom man har mulighet for det. Ikke sikkert det er verdt å ofre ferien for en evt liten forbedring.... :)....men 'been there done that' i tilsvarende situasjoner for en del år og kilo siden ;)
   

  P.O.M.

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  27.03.2004
  Innlegg
  835
  Antall liker
  284
  Sted
  Kongsberg
  Var i kontakt med Geir T på OHC fredag, og ifølge ham er Sigmas klart bedre en Aquarius...en klasse opp.
  Er nok redd for at noe av ferie pengene går til «oppgraderings spøkelse» her ja….;D
  Vil tro at det beste vil være å teste Aquarius vs Sigmas i eget oppsett, dersom man har mulighet for det. Ikke sikkert det er verdt å ofre ferien for en evt liten forbedring.... :)....men 'been there done that' i tilsvarende situasjoner for en del år og kilo siden ;)
  Ja testing i eget anlegg er jo klart det beste, hilsen en på 52 år som veier 71 kg ;D
   

  Brum

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  20.11.2006
  Innlegg
  316
  Antall liker
  16
  Hei,
  noen som kan si noe om forventet levetid på IsoTek strømrensere? Antar dette burde være kvalitet med laaangt liv...eller?
  'Slites' produktet i samme grad som feks en forsterker?
  Noe en bør passe på ved kjøp av 'gammelt' utstyr på 6-8 år og eldre?
  Takker for innspill/erfaringer.

  - Brum
  Jeg har en IsoTek EVO3 Aquarius, den genererer ikke noe varme så jeg tror ikke det er noe fare for «uttørking» av komponenter i hvert fall. Er strålende fornøyd med denne EVO3 Aquarius’n.
  Ja, holder temp'en seg moderat, så er vel det en fordel, men kommer vel også an på hvilket utstyr som er koplet opp...varmeutviklingen.
  Jeg vil tro (håper) at strømrenserne ikke tar skade av evt overspenning (feks ved lynnedslag) som man kan risikere over tid, dersom de skal beskytte utstyret mot nettopp det... B)
   
  Sist redigert:

  MrXpose

  Hi-Fi interessert
  Ble medlem
  31.03.2013
  Innlegg
  54
  Antall liker
  75
  Sted
  Hønefoss
  Jeg var også på OHC og fikk med meg demoen. Ble overbevist og sparer som bare det. Men i mellomtiden har jeg fått nyss om en ny leverandør, GigaWatt og en bosk som går under betegnelsen PC-4 EVO. PC-4 EVO

  Noen som har erfaring med denne? Er kanskje verd å sjekke den ut før alle sparepengene går?
   

  P.O.M.

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  27.03.2004
  Innlegg
  835
  Antall liker
  284
  Sted
  Kongsberg
  Hei,
  noen som kan si noe om forventet levetid på IsoTek strømrensere? Antar dette burde være kvalitet med laaangt liv...eller?
  'Slites' produktet i samme grad som feks en forsterker?
  Noe en bør passe på ved kjøp av 'gammelt' utstyr på 6-8 år og eldre?
  Takker for innspill/erfaringer.

  - Brum
  Jeg har en IsoTek EVO3 Aquarius, den genererer ikke noe varme så jeg tror ikke det er noe fare for «uttørking» av komponenter i hvert fall. Er strålende fornøyd med denne EVO3 Aquarius’n.
  Ja, holder temp'en seg moderat, så er vel det en fordel, men kommer vel også an på hvilket utstyr som er koplet opp...varmeutviklingen.
  Jeg vil tro (håper) at strømrenserne ikke tar skade av evt overspenning (feks ved lynnedslag) som man kan risikere over tid, dersom de skal beskytte utstyret mot nettopp det... B)
  Jeg har blandt annet 200W (klasse A opp til 60W) integrert forsterker tilkoblet 16A uttaket på Aquarius’n. Lynnedslag tror jeg du kan du glemme, det er ingen «strømrenser» som takler et (direkte) lynnedslag etter min mening.
   

  staker

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  02.06.2004
  Innlegg
  447
  Antall liker
  15
  Ser hos Oslo hificenter Isotek aquarius EVO3 og Sigma G2. Ikke så alt for langt fra hverandre i pris, men hvem er best?
   

  P.O.M.

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  27.03.2004
  Innlegg
  835
  Antall liker
  284
  Sted
  Kongsberg
  Er det noen her som har erfaring med IsoTek EVO3 Aquarius kontra IsoTek EVO3 Sigmas?
  Jeg har en IsoTek EVO3 Aquarius og er strålende fornøyd med den men lurer jo selvfølgelig på om det er noe særlig å hente på å oppgradere til en IsoTek EVO3 Sigmas (tenker jo da spesielt på 16A uttaket).
  Samme lurer jeg på. Har hørt antydninger om at det er enda mer "kropp", oppløsning og tyngde i Sigmas EVO3.

  OU812

  Da har jeg nå bestilt en IsoTek EVO3 Sigmas, det var litt leveringstid så jeg får den etter noen uker.
  Jeg venter med å selge IsoTek EVO3 Aquarius’en jeg har til jeg får testet disse opp mot hverandre så da får vi se…
   

  skorob

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  02.05.2012
  Innlegg
  3.274
  Antall liker
  1.368
  Sted
  Brumunddal
  Torget vurderinger
  8
  Spennende, har selv eid Aquarius, et produkt som definitivt fungerte bra!
   

  P.O.M.

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  27.03.2004
  Innlegg
  835
  Antall liker
  284
  Sted
  Kongsberg
  Spennende, har selv eid Aquarius, et produkt som definitivt fungerte bra!
  Ja, helt enig. Dette er et fenomenalt produkt som innfrir og som ikke koster ekstremt mye penger.
  Hadde jeg ikke vært fornøyd med Aquarius’en så tror jeg nok jeg ikke hadde kjøpt en enda dyrere «boks» av samme produsent/IsoTek.
   

  ou812rh

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  21.03.2006
  Innlegg
  2.980
  Antall liker
  1.517
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  8
  Er det noen her som har erfaring med IsoTek EVO3 Aquarius kontra IsoTek EVO3 Sigmas?
  Jeg har en IsoTek EVO3 Aquarius og er strålende fornøyd med den men lurer jo selvfølgelig på om det er noe særlig å hente på å oppgradere til en IsoTek EVO3 Sigmas (tenker jo da spesielt på 16A uttaket).
  Samme lurer jeg på. Har hørt antydninger om at det er enda mer "kropp", oppløsning og tyngde i Sigmas EVO3.

  OU812

  Da har jeg nå bestilt en IsoTek EVO3 Sigmas, det var litt leveringstid så jeg får den etter noen uker.
  Jeg venter med å selge IsoTek EVO3 Aquarius’en jeg har til jeg får testet disse opp mot hverandre så da får vi se…

  Spennende og grattis P.O.M.:) Lurer selv på å bytte ut Aquariusen til høsten. Venter spent på dine erfaringer.

  OU812
   

  particle

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  29.07.2014
  Innlegg
  425
  Antall liker
  245
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  2
  Som nyfrelst Isotek-fan henger meg på denne tråden :) Var på OHCs Vårpuls, og ble jo imponert. Kjøpte en Aquarius i første omgang, og opplevde som ventet klare forbedringer i lyden. Strammere bass, bedre separasjon, økt detaljnivå, bedre sammenheng - instrumentene forstyrrer hverandre i langt mindre grad enn før. Ganske nylig plusset jeg på med en Syncro. Denne er jo fortsatt på tilbud, da en ny modell er på vei. Jeg opplever også denne som en klar oppgradering - særlig i form av ytterlig innstramming av bassen og mer kontrast - mer "drama" i lytteopplevelsen er vel den beste beskrivelsen jeg kan komme på.

  Det er nok fremdeles mange som kun legger penger i selve komponentene, og jeg var selv en av dem. Men i det siste har jeg blitt mer bevisst på å gi komponentene best mulig "arbeidsvilkår". Så det blir nok flere Isotek-produkter i årene som kommer :cool:
   

  gujo

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  08.01.2014
  Innlegg
  115
  Antall liker
  33
  Particle ett par frågor ( jag har själv en Synchro , funderar på komplettera med Aquaruis )
  - vad var otsaken du skaffade Synchro/ ngt speciellt problem du ville komma åt ( t ex trafo brum ) ? Isf var den effektiv / löste problemet?
  - hur har du kopplat Synchro & Aquarius ? T ex i serie , dvs Synchro matar Aquarius och sedan matas alla apparaterna från Aquarius ? Eller uppkopplat på ngt annat sätt ? Orsak till den uppkopplingen i så fall ?
  - vad har du för strömkablar till apparaterna ?
  mvh
   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn