G
Gjestemedlem
Gjest
Høres godt ut. Hvis du har godt kjøtt, f.eks. et stykke fra en god filet eller mørbrad som du bruker her, så kan jeg anbefale en variant som brukes til vietnamesiske nudlesupper (pho bo). Skjær kjøttet i tynne skiver og legg dem i rå bunn av suppeskålen. Lag ellers suppen som vanlig, og så heller du den over kjøttstykkene når de er ferdige. De trenger bare 20-30 sekunder før de er ferdige. Blir litt som kjøttfondue i smaken. Utrolig mørt, smaksrikt og delikat og etter min smak i alle fall, bedre enn stekt kjøtt i en slik suppe.Lagde en asiatisk suppevariant i dag som ble ganske bra:
Surret hvitløk, ingefær, chili, stjerneanis og korianderfrø i olje. Tilsatte ca en liter kyllingkraft, sitrongress og limeblader. Mens det putret marinerte jeg mørbradbiff i tynne skiver i soyasaus, sukker og limesaft. Skjerte en rød paprika, en gulrot, et par stilker vårløk og en squashrest i tynne staver og la på serveringsfat sammen med bønnespirer. Nudler i suppa de siste minuttene av kokingen og stekte biffstrimlene på sterk varme. Suppa smakes til med salt, pepper, limesaft og fishsauce. Så er det bare å putte i det man ønsker av de finsnittede grønsakene og kjøttet.