Albumstafetten 19

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Townes

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.04.2009
    Innlegg
    15.640
    Antall liker
    10.643
    Sted
    www.skranglefantene.com
    Torget vurderinger
    1
    Her kommer dritten. Eg gidder ikkje mer, eg må feilsøke på anlegget. Noe er føkkings gale og eg er jævla helvetes forbanna pissesur. M'kay?



    Deep Purple
    Deep purple
    Harvest (1969)




    And now for something completely different...


    Deep Purple...Bandet som har hatt flere medlemmer og konstellasjoner enn eg har hatt underbukser. Har hatt et litt anstrengt forhold til bandet i mange mange år. En del av den musikalske oppdrgaelsen til ethvert dannet menneske er jo en grundig innføring i Zeppelin, Sabbath og Purple. De to førstnevnte rager høyt, Zeppelin kanskje høyest av alt og alle, men Purple har eg aldri blitt helt klok på. Ian Gillan’s balleknekk-vokal må ta noe av skylda.

    Dette er tredjeskiva til Purple, den siste med den originale besetningen, eller Mk I, blant fansa. Rod Evans og Nick Simper ble lempa på hue og rævva ut av bandet kort tid etter denne skiva. Lord og Blackmore ville ta bandet i en annen retning. Sett i ettertid, var det sikkert et klokt valg, i alle fall ut fra et økonomisk ståsted.

    Og Deep Purple III (som skiva ofte omtales som) er da noget helt annet enn det “folk flest” forbinder med Deep purple. Her er ingen Smoke on the water, ingen Child in time, ingen Highway star, ei heller uforglemmelige riff som i Speed king, som hands down er det feteste Purple noensinne har gjort. Men det er bra lell detta, ser du. Tru det eller ei, det er faktisk ikkje så hakkande gale.

    Musikalsk er det innom både det ene og det andre. Det er progrock, det er hippiemusikk/psykedelia, det er standard UK bluesrock, og det er (for?) mye klassisk musikk å høre i dette. Den delen får Jon Lord ta skylda for, eller æren, alt ettersom. Men det er fint lite heavy metal å spore.

    Deler av III er faktisk forbausende bra, som Blind, som med sin noe synkoperte rytmeseksjon nesten låter som reinspikka folkrock. Definitivt platas høydepunkt, en bunnsolid sak.

    Etter de har gjort seg ferdig med å covre Donovan i en smådøll versjon, er det et slags intermesso med Fault Line, som med sine baklengs orgellyder fungerer som en slags glidende overgang til “del 2” av plata; her endres det karakter nokså radikalt fra de tre første låtene, og det glir over i mer rocka låter, tungt tuftet på blusen. Både The painter, og ikkje minst Why didn’t Rosemary, fungerer også svært bra - det er nesten til å få rockefot av. Men ting det er relevant å sammenligne med står høyere i kurs i mi bok.

    Bird has flown er tung, og smått pyskedelisk av seg. Det kunne vært resultatet av en jam session melllom Jimi Hendrix og Pink Floyd, eller noe deromkring. Grei låt, men ingen favoritt hos undertegnede.

    Så nærmer skiva seg slutten, og det gjør den med 12 minutter lange April. Og her begynner det å røyne på tålmodet. Første delen av låta er forsyne meg bare en instrumental versjon av Plase don’t let me be misunderstood. Tok meg sjøl i å synge på den opptil flere ganger. Så, etter noen minutter med noe som høres ut som London filharmonikerne som øver på en dårlig dag, starte omsider låta, og den er for så vidt helt okei, og temaet/progresjonen fra introen kommer tilbake.

    Alt i alt, summa summarum, totalt sett, sånn "overall" - for å konkludere på en måte, og si noe oppsummerende, dette er langt fra det verste som finnes i Deep Purple katalogen. Faktisk vil eg gå så langt som å si at det er noe av det bedre, hører heller på denne enn Fireball og Machine head, og da banner eg nok i kjerka, men det gir eg faèn i :)

    1 2 3 4 5 6+ 7 8 9 10

    CEVBOF hadde nok sagt 6/9
     

    OAlex

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.11.2006
    Innlegg
    3.064
    Antall liker
    1.448
    Sted
    Trondheim
    Dette høres ut som Deep Purple før de har riktig funnet stilen. Søkende og omstendelig, og ikke spesielt nyskapende. Får litt Moody Blues -feeling på spor 3, Lalena. Fireball var en av de første platene jeg kjøpte (kjøpte også Concerto for Group and Orchertra, hehe). Denne plata gir meg en følelse av å lytte til noe som jeg er ferdig med forlengst.
     

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.547
    Antall liker
    7.265
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    Bra! Og i goood tid før midnatt. :)

    Lenge før midnatt ja. Planlegger å legge meg i fosterstilling ganske straks og synes synd på meg sjøl. Evt skal eg finne meg en hobby som ikkje koster fem øre. Som å stirre på luft.

    Hva er det som skjer med anlegget, da?

    Hobbyer har lett for å koste penger uansett. Brått bytter du stirrestol månedlig, og ikke glem at du må ha stirrebriller i forskjellige toner og med forskjellige kntrastfremmende belegg for alle variabler av temperatur og luftfuktighet. Du kommer til å måtte eksperimentere med forskellige filterdesign og digital uv-korreksjon etc. Bedre å holde seg til enkel hifi. La evt forumet delta i brainstorming etter løsningsforslag.
     

    Townes

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.04.2009
    Innlegg
    15.640
    Antall liker
    10.643
    Sted
    www.skranglefantene.com
    Torget vurderinger
    1
    Ja, har brainstorming i tråden min, vil ikkje plage alt og alle foreløpig:)

    Men eg blir ikkje klok på dritten. Akkurat nå tror eg det låter som det skal, men eg lurer på om eg er i ferd med å bli gal :)
     

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.547
    Antall liker
    7.265
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    Jeg kjenner det igjen. Jeg hadde en NAD som gjorde noe liknende, og da den kom hjem fra reparasjon med samme symptomer var jeg så rasende at jeg fikk brystsmerter og måtte sette meg. :) helt sant. Jeg hater med lidenskap når tingene mine ikke virker som de skal, så jeg skjønner deg. Fikk tips fra verkstedet til hifiklubben om å bytte utgangsreleer, som kostet tiere pr. Stk. Det fikset biffen for meg.
     
    U

    utgatt60135

    Gjest
    Takk for en god anmeldelse fra deg også Townes til tross dine problemer. Jeg er veldig på linje med Dazed her. Jeg synes det er masse god musikk på denne skiva. Ikke noen perfekt album eller noe nyskapende, men feiende god! Jeg er veldig fan av hammond orglets klangfarger, det fine gitarspillet, bra melodier og god vokal. Det samme kan jeg ikke si om det for meg uappetitlige vibrato stemmen på de mer kjente platene. Mer uinteressant musikalsk synes jeg faktisk også så får heller andre være uenig og klemme til seg den mer kommersielle stilen. Jeg hadde nok også gitt skiva en 8´er. De senere hadde scoret under 5.

    De første to utgivelsene er vel preget av mye coverlåter, stemmer det? Syntes ikke som de var like gode totalt sett selv om det var endel krem der også. Hva synes dere om The Book of Taliesyn og Shades of Deep Purple?
     

    DAChild

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.01.2004
    Innlegg
    1.217
    Antall liker
    118
    Torget vurderinger
    2
    Hoff Ensemble: One Quiet Winter Night
    Anbefales på d sterkeste!!!
     

    BurntIsland

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.02.2006
    Innlegg
    8.754
    Antall liker
    12.408
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    2
    The Purple;) plata er litt schizofren for meg, jeg synes det høres ut som et band ved en korsvei (i tilbakeblikket har alle perfekt syn..) og liker vel plata best der den har forvarsel om det som skal komme. Den hadde nok fått en 6er av meg.
     

    Handsoer

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.03.2007
    Innlegg
    4.034
    Antall liker
    2.025
    Sted
    Sortland
    I anlednig stafetten, og med et klart ønske om å passe inn i flokken har jeg i dag for første gang i mitt 50-årige liv hørt en Deep Purple LP helt gjennom.
    (her unntatt eventuelle nachspiel jeg ikke husker.)
    Når jeg hører dette forstår jeg hva anmelderne har ment med at et album høres ufokusert ut. Denne gruppen vet ikke helt hva de vil.
    Høres innimellom ut som en daff Santana-låt med lettere Canterbury influenser. Helt greit.
    Så går de over til en bleik og blodfattig boogie-rock (som er en sjanger jeg overhodet ikke liker). Rare greier.
    Så blir det noe midt imellom. Og en orgelsolo - det er jo alltid tøfft (?).
    Neitakk.
    Karakteren herfra blir nok ikke god.

    Edit Konklusjon: Lettere underholdning. Hørbart, men uten substans. 5/10.
     
    Sist redigert:

    Handsoer

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.03.2007
    Innlegg
    4.034
    Antall liker
    2.025
    Sted
    Sortland
    all hardrock fra 80-tallet er abolutt ikke likt på noe tidspunkt etter 20 årene.
    Igjen er jeg redd jeg dette noe snevre synet hindrer deg i å oppdage all den gode hardrocken, eller "harde musikken av diverse typer" som kom ut på åttitallet, som ikke var glamrock, AOR eller puddelrock. Kan godt hende du er klar over det, altså, og har det med i betraktningen, men de fleste som har ytret denne meningen før, tenker kun på musikk som Poison, Bon Jovi, Europe og den banden der.

    (Som forøvrig uansett låter og stil var dyktige musikere, og fortjener mye større respekt enn dagens masseproduserte, fabrikerte listepop og mainstream-musikk.)
    Nei - musikernes ferdigheter trekker jeg overhode ikke i tvil. Og jeg har stor respekt for deres ferdigheter, både musikalske og innen markedsføring.
    At det er en type musikk som overhode ikke appellerer til meg kan heller ikke bestrides.....
    Puddelrock er nok et skjellsord hos meg. (Og jeg opererer med et utvidet puddelrock-begrep.....)
    Hos meg er heller ikke god teknikk noe jeg forbinder med god musikk. Annet enn i klassisk musikk, hvor det innimellom har sin misjon.
    men (sorry, I digress..) se på Glenn Gould; han var en teknisk briljant pianist - men han spillte Bach så slørvete at publikum omtrent kastet tomater på ham,
    i ettertid står hans tolkninger som klassikere i katalogen. De er egenartete og sære, langt fra briljante i teknisk forstand, men som formidling av musikkens innhold og karakter er det mange (ut inkl) som anser ham som unik.

    Off topic? Ikke helt. Teknisk briljans er ikke alltid det som får musikken sjel fram.
    Og det er vel den (sjela) vi leieter etter?

    (Nei nå må jeg få meg alkolås på tastaturet......)

    Edit: Ja: jeg liker både Black Sabbath og små doser Motorhead. Og OM.
    mvh Hans
     
    Sist redigert:

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.547
    Antall liker
    7.265
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    Legg merke til at jeg altså snakket om den harde musikken fra åttitallet som IKKE var puddelrock, men som var verdt å høre på. Jeg tok bare med et lite snev av anerkjennelse for puddelrockerne som faktisk kunne traktere instrumentene sine, i motsetning til mange av dagens mainstream-musikk. Jeg vil langt foretrekke Poison og Treat fremfor Justin Bieber og A1, liksom. ;) ...selv om hele sammenlikningen blir ganske hypotetisk, og jeg egentlig helst vil slippe alle fire. ;)
     

    Lagga

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.09.2005
    Innlegg
    9.093
    Antall liker
    29.811
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    Synes det var bra anmeldelser av Deep Purple (albumet) jeg!

    Litt av greia med de tre første skivene, var kanskje at ambisjonene, for ikke å si fokus, lå i en annen retning.
    Da gruppa startet ut hadde de som mål å bli et slags britisk Vanilla Fudge, som solgte godt i De Forenklede Stater
    med sine blues-psykedeliske coverlåter.

    Hva som frembragte uenigheten, og den påfølgende avskjeden til Simper og Evans, husker/vet jeg ikke, men det ble vel etterhvert
    et uttalt ønske om en hardere kant og egne komposisjoner.

    Resten er historie, som det heter så fint. Skal ikke kjede dere med å liste mine favorittalbum, da den lista er lenger enn deres..... :cool:

    Ellers var da ikke "Heavy Metal" noe standardbegrep i mine tenår, musikken til Deep Purple, Bachman Turner Overdrive, Uriah Heep, Black Sabbath,
    Blue Öyster Cult osv kalte vi da rett og slett tungrock, antar Sounds og de andre samtidige musikkbladene kalte det "heavy rock"?

    / Morten
     
    U

    utgatt60135

    Gjest

    How to Dress Well - Total Loss
    (2012)


    fe2d9d6d.jpeg



    Det var noe kjent med coveret, men intet minne ellers om denne skiva. Den minte meg først om den flotte musikken til Jamie Woon, men bandet til (eller dette ligner mer på et enmannsgreie) med et litt snodige navnet How To Dress Wel er mer svevende og amibent i uttrykket. Jeg har på samme måte som med Woon sansen for soulaktig myk og sansfull vokal blandet med elektronika. Så jeg likte skiva godt til å begynne med, men så gikk det dessverre i svak nedoverbakke. Egentlig en god samling nydelige avslappende låter, men over tid blir det mer og mer tydelig at den mangler bitt, egenart og mer distinktiv uttrykk. Igjen: Hør på Mirrorwriting med Jamie Woon. Kanskje ikke helt rettferdig å sammenligne de to, men det er i allefall et godt eksempel på hva som faller mer i smak hos anmelderen. Jeg har hørt på plata ganske så mange ganger, men den klarer ikke å sette noen dype spor og siden det heller ikke er noen enkeltlåter som skiller seg ut for meg så blir albumet hengende litt i løse lufta etter endt spilletid. Jeg får ikke engang noen følelse på hvor jeg er hen i låtvalget. Nettopp begynt igjen? Mot slutten? Småvakker, fin, avslappende, stemningsfull men alså litt vel glatt for min smak.


    Ok, så googles det og får som svar at den er en amerikaner ved navn Tom Krell som står bak prosjektet som er hans andre utgivelse. Oppført som etheral/R&B artist. Aldri hørt om etheral men det er alså en gren fra gotisk rock. Jeg fikk ikke så mye gotisk følelse fra skiva, men det er kanskje bare meg som ikke er observant nok.




    Jeg synes det var en vanskelig plate å si noe fornuftig om så det blir kanskje litt halvhjertet fra min side til kontrast med albumtittelen og temaet. Til tross for litt laber interesse fra min side er det absolutt ingen dårlig plate så da får den:


    6/10
     

    mikefish

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.01.2005
    Innlegg
    4.960
    Antall liker
    517


    How To Dress Well - total loss (2012)

    Bak soloprosjektet How To Dress Well finner vi den unge amerikaneren Tom Krell.'Total loss' er hans helt nye plate som ble sluppet i september i år.Fra før har han gitt ut et album,'love remains' som kom for et par år siden.

    Dette er en rolig plate.Her mikses sjangere som dub,ambient,r&b og electronica.Jeg har for det meste hørt denne plata på lavt volum tidlig på morgenen.Men hvis man skrur opp volumet litt kan man høre mange fikse detaljer i lydbildet.

    Tom Krell har en flott stemmeprakt.Han synger på en ydmyk og inderlig måte uten at dette blir pinlig.Det er klin umulig å få med seg alt han synger om,men vokalen kler melodilinjene veldig godt.Det kan minne litt om Anthony And The Johnsons til tider.

    Først på kutt 4 og 5,'running back' og '& it was you' dras tempoet litt opp.Sistnevnte som forøvrig er singelkuttet,er blitt en ganske så catchy r&b/discolåt.

    På siste halvdel tar plata en ny vending.Da begynner det å høres ut som gode,gamle This Mortal Coil.Ikke fullt så sakralt,men i en mer moderne drakt.Her er det lagt til strykere,og det er utvilsomt denne delen av plata jeg liker best.

    Låtsammensetningen og produksjonen er meget bra og 'total loss' er blitt et riktig fint album.Dette burde ha ligget høyt oppe på Vg-lista.Som dere forstår likte jeg dette veldig bra.Jeg er vel kjent for å være raus med karakterene.Intet unntak her,jeg gir 'total loss' 8/10.
     
    U

    utgatt60135

    Gjest
    Ikke catchy nok for å ligge på VG lista tror jeg, men bortsett fra det er jeg egentlig ikke så uenig med deg. Enig i at han har en flott stemmeprakt, men så var det det å få den under huden da som det heter. Jeg vet ikke om det hadde hjulpet å hørt den i sweetspot over anlegget for det gjorde jeg faktisk aldri denne gangen.

    Flott skrevet Mikefish! Så blir det interessant å høre hva de andre mener .............. :rolleyes: De holder seg i senga lenge i dag ...
     
    Sist redigert av en moderator:

    mikefish

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.01.2005
    Innlegg
    4.960
    Antall liker
    517
    Takker Lyngen! Bra beskrivelse fra deg også.Jeg tenkte ikke på Jamie Woon,selv om jeg har hans flotte 'mirrorwriting' i samlinga.

    Ja,albumstafettfolket bør komme seg opp og dele meninger om dette albumet.

    mvh. s,
     

    B Rasse

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.05.2012
    Innlegg
    1.005
    Antall liker
    477
    Eg har høyrt dette albumet i ei rekke settingar, over macbook, på hodetelefoner, foran anlegget og ved sidan av i horisontalen. Syns det er feiende flott, og som det nevnes, fult av små detaljer som man overser både første og andre gang. Absolutt det mest interessante, lavmelte albumet frå dei siste par åra. Eit album som funker til det meste og sidan det har blitt spelt ganske mykje for både madammen og på jobb er det ikkje sjeldan eg får ein «Å, kven er dette» i det første spor setter i gang. Superb minimalisme. Solid 8'er frå meg.
     

    Townes

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.04.2009
    Innlegg
    15.640
    Antall liker
    10.643
    Sted
    www.skranglefantene.com
    Torget vurderinger
    1
    Eg prøvde meg på denne før den blei nominert i stafetten. Fekk det ikkje heilt til, men skal gi den eit nytt forsøk då. Det fanga ikkje interessa mi, men siden det insisteres på at det må fleire lytt til, så skal eg gi det et skudd.
     

    BurntIsland

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.02.2006
    Innlegg
    8.754
    Antall liker
    12.408
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    2
    Har bare hørt den en gang og hørte da ikke noe av det anmelderne trekker frem - tenkte å gi den en sjanse til før jeg uttaler meg.

    edit: har gitt den en sjanse og hører nå det anmelderne skriver om - to gode anmeldelser var det! Musikken derimot er ikke greia mi i dag (og det gjelder nok de fleste andre dager også) spesielt vokalen var vanskelig å like..
     
    Sist redigert:

    OAlex

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.11.2006
    Innlegg
    3.064
    Antall liker
    1.448
    Sted
    Trondheim
    Hørte litt på Total Loss plata nå. Det er ganske langt unna den type musikk jeg vanligvis liker, men jeg blir ikke irritert. Det er jo en start. Det er jo kvaliteter her. Kanskje hvis man ligger på et teppe på gulvet og kikker i taket, mens musikken fyller rommet. Men det gjør jeg jo aldri.
     

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.547
    Antall liker
    7.265
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    Gode anmeldelser. Dere har sikkert rett i at plata er god for de som liker slikt. ;)

    Dessverre absolutt ikke min smak, og jeg klarte ikke å spille den en eneste gang, dessverre.
     

    espege

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.09.2009
    Innlegg
    881
    Antall liker
    692
    Sted
    BERGEN
    Torget vurderinger
    71
    Vár og følsom mannlig falsett med mye "luft", har omtrent samme virkning på meg som panfløyte i heis – akutt klaustrofobi og intense anfall av indre misantropiske spenninger… Ikke sjelden velger jeg å gå av av noen etasjer før endelig destinasjon.

    Eneste sporet jeg altså klarte å høre gjennom i sin helhet var World I Need You, Won't Be Without You; et musikalsk intermesso fritt for vokal, og typisk nok platens korteste bidrag.

    Dette ligger nok i lydlige farvann jeg har liten interesse av å seile, og må derfor ubeskjemmet melde en svikt i "gode" referanser – det nærmeste jeg umiddelbart kommer måtte være en krysning mellom Antony and the Johnsons og Enya.

    mvh e
     

    united

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.07.2009
    Innlegg
    24.425
    Antall liker
    34.245
    Sted
    Indre Østfold
    Torget vurderinger
    2
    Vár og følsom mannlig falsett med mye "luft", har omtrent samme virkning på meg som panfløyte i heis – akutt klaustrofobi og intense anfall av indre misantropiske spenninger… Ikke sjelden velger jeg å gå av av noen etasjer før endelig destinasjon.
    Hehe, good one.!:)
     

    Townes

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.04.2009
    Innlegg
    15.640
    Antall liker
    10.643
    Sted
    www.skranglefantene.com
    Torget vurderinger
    1
    Har prøvd såvidt å gi Total Loss en sjanse til, men nei. Det funker bare så lite hos meg. Faktisk, så funker det dårligere nå når eg skulle prøve å like den. Det er godt mulig det skjer mykje spenstige greier dersom man hører godt etter, men dette er noen nautiske lysår unna mine preferanser.

    Tror eg hadde landa på 2/10. Og då hadde det vært for å være snill sia det var Brassebjørn som kom med den :)

    I'm too old for this shit.
     

    B Rasse

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.05.2012
    Innlegg
    1.005
    Antall liker
    477
    heilt coolt for meg det altså, Townes.



    (henter pledded og setter på bad religion. nei, ikkje bandet, men den trøstende låta frå frank ocean)
     

    OAlex

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.11.2006
    Innlegg
    3.064
    Antall liker
    1.448
    Sted
    Trondheim
    Fairport Convention - Liege & Lief.
    År: 1969
    Kategori: Folk rock



    Dette var artig. Fairport Convention er et band jeg har helt glemt å sjekke ut. Folk er ikke den genren med størst representasjon i musikksamlinga. Jeg har etpar album av Nico, men denne plata er mindre eksperimentell.

    Dette er musikk jeg umiddelbart kan like. Gode melodier, god lyd, og dyktige musikere som ikke lener seg på klisjèer. Albumet føles konsistent og helhetlig. Lydbildet er rent og usminket. Dette høres ut som et band på høyden av sin karriere. Spor seks, Medley, får jeg faktisk lyst til å danse (på låven) til. Spor sju, Tin Lim, er kanskje litt svakere enn de andre, hvor historen fortelles og bæres av en helt grei jam.

    Vokalisten har en vakker stemme, og spor fire, Farewell, Farewell, frambringer isninger og gåsehud. Men på enkelte partier høres stemmen litt presset. Spesiellt på første spor. Eller er mitt stereoanlegg ute av tjun?

    Jeg har unnlatt å lese om bandet. Kall det metode. Kall det latskap. Jeg har uansett ikke det fnugg av peiling på hvem som trakterer instrumenter og hvor mange album bandet har laget. Uansett vil jeg vurdere dette som topp musikk som tåler tidens tann. På en skala fra 1 til 10 gir jeg karakter 8, og da føler jeg at jeg har vært streng.
     

    B Rasse

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.05.2012
    Innlegg
    1.005
    Antall liker
    477
    Fairport Convention - Liege & Lief.
    År: 1969
    Kategori: Folk rock

    For meg, eit heilt ukjend album. Gruppa har eg høyrt om — dei dukka opp på '60-talet ein gang. Engelsk folkerootsrock der gnistrande elektrisitet møter tradisjonelle feler og det som i ettertid har blitt standaren innan sjangeren.

    Ein moderne klassikar, les eg. Og når eg høyrer Liege & Lief så kan eg skjønne det, sjølv om referansane mine her er litt tynne. Folkrock kan vera fryktelig bra, men det er kanskje folkrock-inspirert musikk eg fell lettast for. Liege & Lief er eit flott album, men både tekst og tema blir litt datert. Det fungerer fint som eit produkt av tida men eg har vanskelig for å bli engasjert. Låtane er i overkant like og utan brodd, muligens for mykje forlangt.

    Vokalen er plettfri, det er og lyden og bandet ellers. Og det er kanskje her eg fell litt frå. Plata surrar og går og den er heilt på det jamne, men klarer ikkje å engasjere meg nemneverdig. Då er det andre artistar i frå same tid, mulig og i andre sjangrar som har lettare for å tafse på hjarterota mi.

    Utan å ha folkrockhistorien innanbords må eg sjå på det med moderne auge og det er ikkje meir enn heilt greitt nok. Oftare enn før i stafettmeldingar har eg bytta til eit anna album undervegs, det vera seg album som er betre og album som er verre.

    5/10
     

    Townes

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.04.2009
    Innlegg
    15.640
    Antall liker
    10.643
    Sted
    www.skranglefantene.com
    Torget vurderinger
    1
    Sjå her ja!

    Snitt på 6,5/10 på ein opplest og vedtatt klassiker. Bra folk er kritiske og ikkje berre gir karakter på autopilot. Då skulle den jo hatt minst 9/10 frå begge, men Oalex har jo valgt sin metode med omhu :) Eg hadde jo sjølvsagt gått på autopilot og gitt den nettopp 9/10. Traff eit eller anna spesielt i meg då eg høyrde den første gong for ein god del år sia, og det er fortsatt utan tvil beste Fairport skiva eg har høyrt. Sikkert mykje takket være Sandy Denny. Og eg syns plata har tålt tidas tann ganske så godt eg.

    Ikkje så veldig ofte eg speler den, for cd-utgåva mi er heilt ånnasdårleg mastra. Er det noken som har høyrt 4mwb si vinylutgåve av denne?

    Uansett, godt levert grabbar!
     

    mikefish

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.01.2005
    Innlegg
    4.960
    Antall liker
    517
    Fine anmeldelser ! Det viste seg at jeg også hadde denne i samlinga,sammen med den mer kjente 'unhalfbricking'.I tillegg har jeg et par soloplater med Sandy Denny.Denne britiske folkscena på 60-tallet har aldri helt vært min greie,men bevares ; det er et flott album som passer godt nå på mørke høstkvelder.

    mvh. s,
     

    rolfozzy

    Æresmedlem
    Ble medlem
    01.11.2005
    Innlegg
    16.365
    Antall liker
    6.575
    Torget vurderinger
    2
    Fairport er et av de virkelig store brittiske banda, uansett kategori.
    Og Liege & Liefe er nok deres beste. Har den både på cd og vinyl. (Island)

    Hadde jeg vært deltaker i stafetten og blitt trukket til og mene noe om den hadde den fått en høy karakter av meg.

    Men siden jeg ikke er med skal jeg ikke mene så mye.
     

    BurntIsland

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.02.2006
    Innlegg
    8.754
    Antall liker
    12.408
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    2
    Jeg har plata på vinyl, men har ikke hørt den på en stund, i utgangspunktet en åtter+ tror jeg. Det som er litt rart er all Allison Kraus eksponeringa (samt lignende artister) jeg har blitt eksponert for i i mellomtiden. Dette er jeg mett på, og det har til en viss grad tilbakevirkende kraft. Jeg måtte lytte et par-tre ganger før musikken trengte igjennom filteret mitt, men bevares - dette er fortsatt en klassiker..
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Takke til begge for god omtale!

    Dette er en plate jeg er veldig glad i. Stemningen den bringer når den spilles er helt spesiell. Det er en plate fra en annen tid, men det var den selv da den ble laget. For det er mye gammel tradisjonsmusikk og tekster fra svunne tider. Ikke at det egentlig gjør dem mindre aktuelle egentlig. Tekstene betyr jo mye for denne musikken da, og de fremføres upåklagelig av Sandy Denny som har en fantastisk sang.

    Mange gode låter på denne, men min favoritt er kanskje 'The Deserter'. Kanskje jeg er i overkant sentimental av meg, men den teksten er gripende. Matty Groves er jo heller ikke dum da. Det er en klassikker som mange har toket. Selv på norsk er det en godisvariant fra folkevisegruppen Convivium. Forøvrig en godbit for gamlenorskeplatesamlere.

    For meg er det kanskje en stemme fra en annen tid som er verdt å ta vare på, og på meg virker denne litt som Bowie fra 66-67, Kate Bush' The Kick Inside, Tom Paxton, tidlig Simon & Garfunkel, den første King Crimsom platen og Tea for the Tillerman.

    Artig hvis noen oppdager denne, og full forståelse for at den blir kjedelig og intetsigende hvis man ikke har en egnet mental knagg å henge den på.
     

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.547
    Antall liker
    7.265
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    Fairport er et av de virkelig store brittiske banda, uansett kategori.
    Og Liege & Liefe er nok deres beste. Har den både på cd og vinyl. (Island)

    Hadde jeg vært deltaker i stafetten og blitt trukket til og mene noe om den hadde den fått en høy karakter av meg.

    Men siden jeg ikke er med skal jeg ikke mene så mye.
    Det må du da gjerne gjøre! Bare flott, det.
     

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.547
    Antall liker
    7.265
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    Gode anmeldelser av Fairport Conventin. Et band jeg ikke har, men kanskje burde ha mer, kjennskap til. Har dessverre ikke fått hørt plata denne stafettrunden, men skal prøve å få det til i etterkant. Sorry.
     

    rolfozzy

    Æresmedlem
    Ble medlem
    01.11.2005
    Innlegg
    16.365
    Antall liker
    6.575
    Torget vurderinger
    2
    Gode anmeldelser av Fairport Conventin. Et band jeg ikke har, men kanskje burde ha mer, kjennskap til. Har dessverre ikke fått hørt plata denne stafettrunden, men skal prøve å få det til i etterkant. Sorry.
    Er tvilende til om dette er musikk for en hardrockfantast som deg dette Dazed.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn