Sånn apropos - engangshansker er veldig kjekt å bruke når en skal skjære opp fersk chili... Capsicum-olje er tøft både for hud og slimhinner.Joda, men mindre enn ved chilipulver eller cayennepepper![]()
Johan-Kr
Sånn apropos - engangshansker er veldig kjekt å bruke når en skal skjære opp fersk chili... Capsicum-olje er tøft både for hud og slimhinner.Joda, men mindre enn ved chilipulver eller cayennepepper![]()
Fullt klar over det. Kommer mest til sin rett når det skal skrelles rødbeter - den guffa er faen meg umulig å få av hendene. Kan gni inn litt planteolje i hendene først også - det hjelper om man ikke har engangshansker. Ellers lager jeg hovedsakelig mat som også skal kunne spises av en treåring om dagen så kan ikke ta helt av med chilien. Får heller innjustere min egen tallerken i etterkant.Sånn apropos - engangshansker er veldig kjekt å bruke når en skal skjære opp fersk chili... Capsicum-olje er tøft både for hud og slimhinner.
Nei... det må i alle fall være veldig lenge siden. Jeg etterstreber egentlig å ikke bruke "substitutter" men heller lage noe annet som hun tåler slik det skal lages. På isfronten lager jeg normalt ymse former for sorbeter og da bruker jeg jo bare frukt (+vann, sukker og glukose), men tenkte vi skulle prøve vaniljeis - delvis for å se hvordan det går med delvis varmebehandlet egg. Hun tåler varmebehandlet egg (hardkokt, brukt i bakverk, stekt osv) men reagerer litt på rå egg (i praksis når hun spiser kakedeig o.l.). Jeg liker egentlig ikke smaken på soyamelk noe særlig, men det funker greit til baking og slikt. Samboeren min har etter hvert et ganske bra reportoar av bakerk i ymse former som ikke inneholder melk, så det meste ordner seg. Men til tross for å være melkeallergiker får min datter i det minste vailjeis med ordentlig vanilje og ikke vanilin som er utvunnet fra råttent tømmer.Soyafløte er noe herk, men har du testet havrevarianten?
Ja, også helt helt nødvendig om man skreller turmeric. Dæven det er saker som får en til å se ut som en blanding av gulsottjunkie og kreftrøyker på nevene i ukesvis etterpå. "Skal være forsiktig og bare ta på skallet" funker IKKE.Fullt klar over det. Kommer mest til sin rett når det skal skrelles rødbeter - den guffa er faen meg umulig å få av hendene. Kan gni inn litt planteolje i hendene først også - det hjelper om man ikke har engangshansker. Ellers lager jeg hovedsakelig mat som også skal kunne spises av en treåring om dagen så kan ikke ta helt av med chilien. Får heller innjustere min egen tallerken i etterkant.
Nei, då eg er venn av familien Rabbe, unngår eg slike forkortingar.Arve, du veit då vel at det heiter rabbestappe
Korleis steikjer du andebrysta for å få dei perfekte? Eg likar veldig godt and, men det endar ofte som kinamatinspirert, fordi det elles vert anten for blodig eller for tørt...
Ikke for å virke skitviktig(gud forby) å la kjøttet hvile etter
steking er vel også noe å tenke på?
Så saftene ikker renner ut når du deler det.![]()
Har du noe oppskrift å dele med oss?Heimelaga vårrullar. Digg.