Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • ErosLoveking

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.02.2004
    Innlegg
    15.686
    Antall liker
    3.906
    Sted
    Oslo
    ikke idag, ikke igår.

    Nyttårsaften prøvekjørte jeg ihvertfall andebryst sousvide. 58 grader, tre timer.
    Lærdom:
    A. 1 time ekstra (3 timer denne gang)
    B. Alternativt, heftigere "afterburner" eller combo

    Kjapp svipptur i panna, servert med (egenplukket)kantarellrisotto og rotmos. Innkokt Noilly Prat, rødvin, og rom med smør, sjalottlauk og en spiseskje mel og pepper som en sving av saus rundt. Sikkert noen småtriks underveis som er glemt.
     
    Sist redigert:

    ErosLoveking

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.02.2004
    Innlegg
    15.686
    Antall liker
    3.906
    Sted
    Oslo
    imorgen ligger det an for green curry og andebryst. Fra bunnen. Legger ut et par bilder eller fem.
    Ble bråinspirert av et av James Price´s programmer i romjula på DK1. Enkelt, men fristende visuelt smakfullt.
     

    rama

    biskopen av holmlia
    Ble medlem
    09.06.2003
    Innlegg
    15.820
    Antall liker
    21.775
    Sted
    oslo
    Torget vurderinger
    17
    nok en andefredag...
    confit de carnard.

    8 timers bading i andefett og noen minutter på grillen for å få sprøtt skinn.
    digg!

    så mett at jeg knapt husker hva jeg heter.



    P1020628 (Medium).JPG
     
    Sist redigert:
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Stort uggestykke fra Skrei med poteter, gulrøtter og soyasmør.
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    nok en andefredag...
    confit de carnard.

    8 timers bading i andefett og noen minutter på grillen for å få sprøtt skinn.
    digg!

    så mett at jeg knapt husker hva heter.



    Vis vedlegget 176381
    fine de andelårene. Lagde en slags crispyduck av de forrige helg. 3 timer i form med lokk på 100 grader. 15 minutter på full spiker med grill. plukket kjøttet og kjørte det vanlige opplegget med rislomper osv.
     

    Mulelid

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    14.04.2011
    Innlegg
    463
    Antall liker
    51
    Sted
    Vik i Sogn
    Nå blir det Grandiosa sin hjemmelagde stil med noe ingefærøl attåt. Ikke enkelt å få i seg mat med PMS i kjæft'n (tannverk), men det går.. :D
     

    VilhelmW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.03.2009
    Innlegg
    3.960
    Antall liker
    217
    Sted
    Alltid lofotværing
    Stort uggestykke fra Skrei med poteter, gulrøtter og soyasmør.
    Hva er det du kaller "uggestykke"? Er det fremst på fisken, det vi kaller ørebeins-stykket? Fristende med fersk skrei nå,ja - men for min del, må det være med lever og rogn. Og så rikelig med fisk at det blir nok til plukkfisk, eller eventuelt kald fisk og rømme dagen etter!

    Her ble det kjøttkaker i dag, på tradisjonelt vis.....
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Stort uggestykke fra Skrei med poteter, gulrøtter og soyasmør.
    Hva er det du kaller "uggestykke"? Er det fremst på fisken, det vi kaller ørebeins-stykket? Fristende med fersk skrei nå,ja - men for min del, må det være med lever og rogn. Og så rikelig med fisk at det blir nok til plukkfisk, eller eventuelt kald fisk og rømme dagen etter!

    Her ble det kjøttkaker i dag, på tradisjonelt vis.....
    Ja sikkert det samme. Lengst frem, på siden av og bak hodet. Mye skinn og bein der, men kjøttet har en helt egen smak og konsistens.

    Ikke alle butikker her som er like flink med å ta inn lever og rogn. Foretrekker full mølje jeg også, men det er slett ikke så ille med bare fisk heller.
     

    pahf

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.12.2005
    Innlegg
    4.987
    Antall liker
    1.936
    Sted
    huttuheita
    Torget vurderinger
    8
    Madammen var ivrig etter å prøvekjøre Erling "pipestemmen" Sundal sin asiatiske svinestek som følger med disse reklameheftene deres.
    Vel det kunne vi ha spart oss for....
     

    zerum

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    05.05.2005
    Innlegg
    410
    Antall liker
    203
    Bacalao,rester fra i lørdagskvelden.Var jammen betre i dag.
     

    tweakMan

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.02.2002
    Innlegg
    6.223
    Antall liker
    127
    Findus poserett. Chinese nudles!
    Ovnsbakt variant! Sobert!

    Er så lat i dag...

    mvh
     
    C

    Cyber

    Gjest
    Har ikke bilde, men kona har en pizza med grov bunn i ovnen. Blir sikkert godt, men grov deig og pizza føler jeg er litt olje og vann.
     

    MaKi

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2005
    Innlegg
    3.990
    Antall liker
    231
    Torget vurderinger
    4
    Før var man grove i målet. Pizza ble det her og. Ca 60% av en gjærpakke røres ut i litt over lunket vann, litt salt og en god slump olje tilføyes, helst en god og fruktig olje. Tilsetter så gradvis 5 dl tipo-oo mel. Hever i ett par timer.

    Idag ble det å tage hva man haver. Freste lett hvitløk i godt med olje, helte på en flaske Mutti saus eller hva den heter, noen klyper oregano og basilikum, litt salt. Holder til to pizzaer. Litt ferdig oppskjært Tind/Jacobs chorizo(ikke særlig god), tynne strimler grønn paprika fra Antalya, ganske nøytral og litt sterk, tynne skiver aromachampignon, tynne halvringer rødløk, litt soltørket tomat som ble oppbløtt en halvtime og så godt drenert, ferdigreven Mozzarella. Temmelig ok fredagsmat på en dag hvor både store og små har vært hjemme med hoste og slikt
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Frossen fiskesuppe (mild thai fra Findus) med litt følte og stykker av kveite i. Grei mat på 10 minutter.

    Har forøvrig spist et par gode pizzaer siste tiden, og kan anbefale å prøve følgende:

    Lag bunn slik man liker den.

    Bruk 4 forskjellige oster på bunnen. F.eks. Parmesan, gruyere, ementaler, præst, pecorino, eller det man har, men bruk oster med litt smak i.
    Så har man på skivet sopp. Bruk litt forskjellig. Mine favoritter er portabello, shitake og østerssopp. Men bruk det man får tak i, men velg noen med litt smak og ikke bare champignon.

    Det var det hele. Litt pepper eller noen flak med tørket chili av den milde tyrkiske sorten.

    Legg på en stor neve ruccola eller spinat og spis og bli overrasket.
     

    ottone

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.04.2008
    Innlegg
    14.467
    Antall liker
    12.194
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    3
    Ovnsbakt kveite med potetstuing og svartrotgrateng med parmesan.

    kveite.jpg
    Potetterninger kokt i hveteøl fra Hillevåg, servert i saus av hvitvin, fløte og fiskekraft med gressløk og hvitløk.
    Finskåret svartrot kokt i fløte gratinert i ovn med lokk av parmesan og vellagret jarlsberg.
    Friske sukkererter som sidesnacks.
    Noen drakk italiensk hvitvin til, jeg tok en flaske til av hveteølet. Eller kveiteøl, som vi sier her, passer jo godt.
     
    Sist redigert:
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    1.5 kg høyrygg (okse) fra Stene utenfor strømstad
    4 løk
    1 hel hvitløk
    1 liter rødvin
    kryderier
    sellerirot
    pepperrot
    gulerøtter
    løk og hvitløk brunes blanke
    hell over rødvinen
    brune kjøtt og grønnsaker
    la det putre 3 timer
    kok potenter og mekk potetmos
    good stuff!!!
     

    Balle Clorin

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.06.2012
    Innlegg
    11.102
    Antall liker
    10.618
    Torget vurderinger
    2
    Fransk husmannskost servert av Konemor idag...
    Capture.JPG

    Asparges til forett og "hane i vin" til hovedrett... og ....restene blir himmelse i morgen...
     
    N

    nb

    Gjest
    Fire stilker stangselleri, fire gulrøtter, to store løk, en halv selleritot og et par fedd hvitløk.
    1 kilo høyrygg i passe store biter
    to bokser Guiness
    to bokser hakkede hermetiske tomater
    3 lauberblad
    salt og pepper

    Brun grønnsakene i en støpejernsgryte, brun kjøttet og ha i sammen med 2ss hvetemel, hel i ølet, skum av, ha i tomatene, ha i salt og pepper.

    Kok opp, skum av igjen, ha på lokket og sett i ovnen på 140-150 grader en tre-fire timers tid til kjøttet er mørt. Ta av lokket siste timen eller så.

    Smak til med salt og pepper og evt litt chili. Dryss evt bladpersille over.
     
    V

    vinyl-jønki

    Gjest
    IMG_0871.JPG
    Hjemmelagde kjøttkaker og kålstuing, lager så jeg har
    middag i 4-5 dager,blir bare bedre og bedre utover.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Fikk tak i rå kongekrabbe i går. Det er ikke lett å få fatt i her i alle fall, den er stort sett ferdigkokt. Fjernet skallet og vermet en stekepanne godt med smør, salt og pepper og litt spisskumin. Kort steketid og litt sitron på. Rett oppå litt ristet brød og dett var dett.

    Saft suse så mye bedre kongekrabben er når man får den rå! Jeg liker godt den også, men nå var det rett og slett mirakuløst godt. Rå er kongekrabbe fra absolutt øverste hylle av sjømat! Tenker dette er supert å grille også til sommeren.

    Den andre halvparten blir middag i dag. Da lager jeg en hollandaise som jeg blander i litt dijonsennep og ristet kremfløte i tenker jeg. Kanskje jeg plukker med meg en bunt med hvite asparges også hvis jeg er innom butikken.
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    Crispy duck av andelår
    Kjøpt inn noen kg franske andelår på Nordbysenteret rett over grensen i Sverige. Super kvalitet til en hyggelig pris. Har etter noen forsøk funnet ut at langtidssteking i en tung jerngryte med lokk i stekeovnen er tingen.
    3 timer på 100 grader (fra kald ovn)
    15 min hvile så grilling til skinnet blir sprøtt
    vårløk og agurk i strimler
    rislomper som dampes i egnet kurv
    Hocin saus
    så er det bare å hive innpå
     
    N

    nb

    Gjest
    Limemarinert tunfisk med soyadip
    Insalata caprece med tomat, buffalomozzarella, basilikum og pata negra skinke
    Jordskokksuppe
    Oksekotelett med pommes frites og bernaise
    Oster
    Crème Brulée
    Limesorbet

    Eneste jukset var jordskokksuppen som var en rest fra for et par dager siden. Mest som et eksperiment, lærdommen er at skal det lages såpass mange retter hjemme og det skal opprettholdes en god flyt i måltidet så må man
    1) forberede godt (det gjorde jeg forsåvidt)
    2) ikke spise alle rettene selv. Det må jobbes underveis.
    3) mamma må ikke ringe for datasupport over telefon underveis
    Ble litt opphold da biffen skulle stekes og hvile og bernaisen skulle lages, men bortsett fra det fløt det ganske så bra. Dog kun for meg og samboeren - å lage såpass mye mat til flere hadde blitt mer komplisert. Et bar avbrudd med barnegråt gjorde det heller ikke enklere...

    Personlig ville jeg tatt lettere tilbehør til biffen enn bernaise og frites, men samboeren er svak for det (forsåvidt normalt jeg også).
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Jeg har én regel når det kommer til pølser. Hvis det ikke er snakk om wiener så skal de være rå. Det er ikke så mye rå pølser å få tak i i butikken, men det kommer seg. Noe av det ypperste i vanlig dagligvare finner man i Jacobs Utvalgte som selges på Meny.

    Min favoritt her er Salsiccia. Forbausende god pølse. Den er som sagt rå og må steikes eller grilles, den er laget av grovkvernet svinekjøtt og pancetta. Den er saftig, smakfull og egner seg for mennesker.

    I dag steikte jeg en slik på pannen, og spiser den rett og slett med litt godt brød til, middelssterk tysk sennep og litt currywürstsaus som jeg kjøpte med fra .de.

    En 100 fra Nøgne Ø som tilbehør.
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    Crispyduck igjen
    denne gangen av andebryst
    snitte skinnet i ruter
    steke med skinnsiden ned til sprøtt og gyldent
    snu andre siden til den får farve
    12 min i stekeovnen på 180 grader
    agurk og vårløk i strimer
    ho chin saus i rislomper
    oppskårede brystskiver ca 3-5 mm
     

    B Rasse

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.05.2012
    Innlegg
    1.005
    Antall liker
    477
    Irsk "lamb rack" med fetaost og tomat innvendig, masse rosmarin, pepper og olje på utsida.
    Glaserte grønnsaker rundt omkring.
     

    rock

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.09.2009
    Innlegg
    1.857
    Antall liker
    310
    Torsketunger.

    Rullet i en blanding av Hvetemel, salt og svartpepper.

    Stekt i margarin med løk og servert med poteter.
     

    Fenalaar

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.05.2002
    Innlegg
    8.671
    Antall liker
    7.430
    Sted
    Narvik
    Torget vurderinger
    3
    Cowboy-mat i dag. Stekte pølser, bacon, speilegg og bønner i tomatsaus. Brød ved siden av :)
     

    Bent

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.10.2008
    Innlegg
    2.737
    Antall liker
    613
    Sted
    Nordhordland
    I dag blir det raspekaker, røykeknoke, vossakorv og steikt bacon, skal nok bli mett ja.:cool:
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn