Fyrte akkurat opp i min. Vakkert å se på flammene mens man lytter til musikk. Anbefales. Kan jo nevnes at designeren er ingen andre enn mr Hareide, mannen som var designer hos SAAB tidligere.
Fyrte akkurat opp i min. Vakkert å se på flammene mens man lytter til musikk. Anbefales. Kan jo nevnes at designeren er ingen andre enn mr Hareide, mannen som var designer hos SAAB tidligere.
Var innom en forretning og kikka på F163 og andre modeller fra Jøtul. Ble faktisk litt i tvil om F163 har utseende jeg egentlig ser etter. Lenger inn i butikken sto nemlig en Ild 3. Den har et mer klassisk design enn F163, og er foreløpig en favoritt.
På mine nye trakter befinner det seg en som gjør fullstendig rehabilitering av eldre ovner, og som i tillegg kan sette inn formstøpte brennkassetter i dem, slik at de brenner like effektivt som dagens nyere ovner.
Han sier det er trist å se på disse glatte og kjedelige nyovnene. Vel, jeg kan tenke meg noen unntak, bl.a. en Morsö jeg har stående. En stor fordel: disse gamle ovnene lager ikke ding-ding lyder i ett sett mens de varmes opp og kjøles ned.
Han skal ta over en eldre Aadal nr. 17 jeg har, og bytter den ut med en tilsvarende som er fullstendig gjenoppbygd, sandblåst, malt og utstyrt med brennkassett. Men når jeg ser hva mannen har inne av ovner får jeg lyst på flere.
Han har ovner fra helt tilbake til 1600-tallet.
Det var et kjent design , tar jeg mye feil om dette er fra stryn møbel ( om de heter det i dag ) . Om dette erderfra så har de en skjenk som hører til som er meget lekker.
Se den var fin. Dina fra Stryn, helt lik den vi kjøpte for en stund siden.
Såvidt jeg husker var prisen i den finn-annonsen over det jeg betalte for våre nye.
Skapene er også fine, stueanlegget med Superunitien gjemmer seg i et sånt.
Jeg fikk tak i 12 spisestuestoler i palisander av j.l møller no 78 og 62.
Skal desverre selge disse danske klassikerne da fruen ikke var like begeistret.
På mine nye trakter befinner det seg en som gjør fullstendig rehabilitering av eldre ovner, og som i tillegg kan sette inn formstøpte brennkassetter i dem, slik at de brenner like effektivt som dagens nyere ovner.
Han sier det er trist å se på disse glatte og kjedelige nyovnene. Vel, jeg kan tenke meg noen unntak, bl.a. en Morsö jeg har stående. En stor fordel: disse gamle ovnene lager ikke ding-ding lyder i ett sett mens de varmes opp og kjøles ned.
Han skal ta over en eldre Aadal nr. 17 jeg har, og bytter den ut med en tilsvarende som er fullstendig gjenoppbygd, sandblåst, malt og utstyrt med brennkassett. Men når jeg ser hva mannen har inne av ovner får jeg lyst på flere.
Han har ovner fra helt tilbake til 1600-tallet.
Jeg får litt assosiasjoner til gamle veggur når jeg ser disse ovnene. Forøvrig, ding-ding lyder kommer vel kun ifra plateovner. Moderne støpjernsovner er vel helt tyste?
Ca i juli var det noen som la ut bilder av en kjent (?) designer som hadde formgitt en rørforsterker. Den hadde som vanlig synlige rør på toppen og to store flate hjel helt til venstre på fronten. Noen som vet hva jeg mener? Jeg har lett en stund, men er ikke i stand til å finne igjen bildene. Setter pris på litt hjelp her.
På mine nye trakter befinner det seg en som gjør fullstendig rehabilitering av eldre ovner, og som i tillegg kan sette inn formstøpte brennkassetter i dem, slik at de brenner like effektivt som dagens nyere ovner.
Han sier det er trist å se på disse glatte og kjedelige nyovnene. Vel, jeg kan tenke meg noen unntak, bl.a. en Morsö jeg har stående. En stor fordel: disse gamle ovnene lager ikke ding-ding lyder i ett sett mens de varmes opp og kjøles ned.
Han skal ta over en eldre Aadal nr. 17 jeg har, og bytter den ut med en tilsvarende som er fullstendig gjenoppbygd, sandblåst, malt og utstyrt med brennkassett. Men når jeg ser hva mannen har inne av ovner får jeg lyst på flere.
Han har ovner fra helt tilbake til 1600-tallet.
Flott ovn du har. Det finnes ovnsmaling du kan gå over den med, om du ønsker.
Skal jeg gå etter mengden røyk som slipper ut når jeg fyrer med min gamle etasjeovn eller med min nye rentbrennende, så stemmer det som står i artikkelen under.
Bildet under er fra første fyring i min Contura C52. Jeg liker designet godt, men hva i huleste tenkte jeg på da jeg kjøpte gulvplata med den teite buen i front?
Ulempen er at han da får hjørnene på plata (buen) synlig langs veggen bak og må finskjære fronten / parketten. Mye jobb for lite gevinst. Kjøp heller en vedkasse, så er det ingen som ser på buen.
Ulempen er at han da får hjørnene på plata (buen) synlig langs veggen bak og må finskjære fronten / parketten. Mye jobb for lite gevinst. Kjøp heller en vedkasse, så er det ingen som ser på buen.
Før du kutter den plata i det hele tatt bør du sjekke om den faktisk er stor nok etter reglene. Etter bildet å dømme ser den ikke ut til å være større enn nødvendig, og knapt nok det!
Det kunne vært en løsning, men jeg ønsker å ha avrundede hjørner. Dessuten har plata to små hull i bakkant av lakkeringstekniske grunner. Et annet estetisk problem er at plata er litt for smal.
..Kjøp heller en vedkasse, så er det ingen som ser på buen.
Før du kutter den plata i det hele tatt bør du sjekke om den faktisk er stor nok etter reglene. Etter bildet å dømme ser den ikke ut til å være større enn nødvendig, og knapt nok det!
Jeg ville sagt den ser romslig ut, etter norske regler: 10cm ut på hver side av innføringsspalten, og 30 cm ut foran samme. Men de 30 cm må man selvsagt ta hensyn til om buen skal fjernes.
Har forresten alltid lurt på hvorfor norske krav på hver side av innføringsspalten er så mye mindre enn f.eks. danske.
De to små hullene i bakkant kan du bruke til å skru platen fast i gulvet - med to pene, buede og gammeldagse skruer. Jeg brukte gamle messingskruer.
Uansett, peisbutikker og Maxbo, etc., tar blodpriser for disse platene. En blikkenslager skjærer en like fin plate, i valgfritt materiale, og nøyaktig etter mål - til langt lavere pris. Har i senere tid kjøpt plater til to ildsteder for småpenger i sammenligning med hva man skulle ha i butikk.
(Og blikkenslageren kan lage pent avrundede hjørnebuer for deg).
Før du kutter den plata i det hele tatt bør du sjekke om den faktisk er stor nok etter reglene. Etter bildet å dømme ser den ikke ut til å være større enn nødvendig, og knapt nok det!
Morsomt å diskutere slikt en søndagsmorgen. Luksusproblem.
Joda, så at platen ligger oppå parketten.
Har noen ildsteder der jeg bor nå, og et nytt på vei, så dette er nærliggende emne.
Personlig tror jeg man fort venner seg til den buen.
Har en ny klebersteins-Contura som jeg er godt fornøyd med, og som jeg etterhvert har lært meg å mate rett. Brukte altfor mye luft inn i kammeret til å begynne med.
Feeder står feil på bildet, nå nærmest struper jeg ilden, og får god varme og lite aske.
Morsomt å diskutere slikt en søndagsmorgen. Luksusproblem.
Joda, så at platen ligger oppå parketten.
Har noen ildsteder der jeg bor nå, og et nytt på vei, så dette er nærliggende emne.
Personlig tror jeg man fort venner seg til den buen.
Har en ny klebersteins-Contura som jeg er godt fornøyd med, og som jeg etterhvert har lært meg å mate rett. Brukte altfor mye luft inn i kammeret til å begynne med.
Feeder står feil på bildet, nå nærmest struper jeg ilden, og får god varme og lite aske.
Se der ja. Plata går helt ut til veggen og utgjør et felt hvor man kan bale med ved og aske. Men du har ikke vurdert å montere en mansjett det hvor røykrøret går inn i veggen?
...
De to små hullene i bakkant kan du bruke til å skru platen fast i gulvet - med to pene, buede og gammeldagse skruer. Jeg brukte gamle messingskruer.
Hvorfor skru plata fast i gulvet? Vekta av ovnen (ca 135kg) vil jo holde plata på plass. Det vil dessuten være uaktuellt å ha skruhoder stikkende opp siden ovnen er plassert svært nærme en gåsone. Det var sånn jeg endte opp med en liten plate i utgangspunktet.
Uansett, peisbutikker og Maxbo, etc., tar blodpriser for disse platene. En blikkenslager skjærer en like fin plate, i valgfritt materiale, og nøyaktig etter mål - til langt lavere pris. Har i senere tid kjøpt plater til to ildsteder for småpenger i sammenligning med hva man skulle ha i butikk.
(Og blikkenslageren kan lage pent avrundede hjørnebuer for deg).
Hvis plata skal lakkeres begynner nok kostnadene å nærme seg prisen for en ferdigplate. Han som innstallerte ovnen sa at man måtte påregne mellom 2000 og 2500 for en custom plate.
Før du kutter den plata i det hele tatt bør du sjekke om den faktisk er stor nok etter reglene. Etter bildet å dømme ser den ikke ut til å være større enn nødvendig, og knapt nok det!
Jeg ville sagt den ser romslig ut, etter norske regler: 10cm ut på hver side av innføringsspalten, og 30 cm ut foran samme. Men de 30 cm må man selvsagt ta hensyn til om buen skal fjernes.
Om jeg ikke husker feil evt at reglene er endret siden jeg bygde hus må man også legge til noen centimeter for høyden fra gulvet opp til dørens nedkant.
Han visste nok ikke hva han pratet om.
Blikkenslagere har liggende plater i messing, polert rustfritt stål, upolert rustfritt stål, jern som er ulakkert, jern som er lakkert, lakkert med nupper, matt eller blankt.
Så velger man bare det man vil ha, får det skåret til, og betaler ca. 600-1000 for det hele.
Røret på Conturaen står skrått inn i veggen, og mansjett ble vanskelig å montere. Uansett skal pipen ned når jeg bygger om kjøkkenet, og da blir samme ovn montert opp igjen med lengre røykrør før det går inn i ny pipe. En meter ekstra røykrør betyr 1kW ekstra varme, men vil også se penere ut.
Min erfaring er at selv om disse platene ligger plant mot gulvet, så har ting en tendens til å lure seg inn under dem, over tid. Mynter, rusk o.a. Sikkert etterhvert som det vaskes, støvsuges og lekes rundt ovner. Så da kan det være greit å skru fast.
Monterte nylig opp en klassiker i stølen til min datter. Jøtul 602 i rentbrennende variant - brenner meget effektivt.
Her er den prøveoppsatt før gulvet males. Jeg tettet gammel røykinngang (kan skimtes like bak rørfestet) og boret ny høyere opp på pipen, for å få bedre proporsjon mellom ovn og røykrør.
(Her fikk jeg gulvplate med på kjøpet, og da er det bare å takke.)