Har du noen tips for å korte ned bryggetiden H.R? Selve bryggingen tar jo ikke mer enn 3 timer, men med oppvarming og nedkjøling og vasking ender vi opp med 6+ timer hver gang. Noe som i grunn umuliggjør brygging på kveldstid i ukedagene.
mye tid å spare på småting hvis man planlegger litt.
ingen grunn til å vaske maskinen grundig før du begynner, bare skyll med litt vann for å bli kvitt støv.
sett vannet til oppvarming før du begynner å måle opp korn, dropp kompliserte meskesjema og gå rett opp på 60 tallet fra starten av, utmesk på 78 går fint, men kan også droppes uten store problemer.
varm opp skyllevannet slik at det blir klart i det røret skal løftes, og sett vørteren på kok mens maltrøret fortsatt renner av seg.
vask opp ting som maltrør og siler etterhvert som du blir ferdig med dem.
gjæringsdunken er det bare å fylle med noen liter kaustisk soda og riste, så vasker den seg selv mens du brygger.
skyll etter en time, fyll med en liter starsan-vann og rist.
når vørteren er helt på dunk drar du bare hele maskinen inn i dusjen og vasker med en oppvasksvamp uten såpe.
ta av dusjhodet og spyl gjennom pumpen med dusj-slangen. ingen grunn til å demontere den, siden all driten sitter ganske løst.
med en gang du har teknikken inne tar det ikke mer enn 5-10 min å vaske speidelen og alt utstyret.