C
cruiser
Gjest
Det er ikke helt riktig, bare delvis. Der det er etterspørsel ser butikkene ganske annerledes ut med tanke på utvalg og forsåvidt utforming. Kjedene selger det kundene vil ha, de områdene hvor etterspørselen avviker så avviker også butikkene.Grunnen til at man konkurrerer på pris er jo at 95% av varene er identiske i samtlige norske butikker. Tine, Gilde, Stabburet, Toro, Kavli, Findus etc. etc. etc.Det står jo der, nordmenn er opptatt av pris kontra kvalitet. Det er også grunnen til at kjedene stort sett konkurerer på pris og ikke på kvalitet.
Det finnes jo ikke noe annet å konkurrere om enn pris i Norge så lenge det er en håndfull leverandører som har fullstendig monopol.
Det er ikke det spor underlig da at man fokuserer på pris.
Når man samtidig har tollmurer som gjør endel matvarer hinsides overpriset, så har ikke vanlige arbeidere råd til det annet enn til fest.
..
Når man lever i mange nok år med mat som ikke smaker stort, fordi man ikke tar seg råd til luksuspriset mat, så ender man opp som et smakløst folkeferd.
Men det går an å dressere nordmenn til å spise god mat, men da må man eksponeres for det i form av gode produkter som vanlige familier og enkeltpersoner ser seg råt til å handle.
For å komme dit må tollmurene fjernes. Det er ingen annen utvei.
Sammenlignet med ei industriribbe til 29.90 så er ei ribbe fra jæren til 149 dyr men med tanke på at jeg må jobbe i en drøyhalvtime for å kjøpe den kiloen så er den for meg billig, når man tenker at man må jobbe ett par tre timer for en julemiddag av beste kvalitet så er ikke det noe luksus for meg