N
nb
Gjest
Jeg har vært på Egon opptil flere ganger. Det er dog mange år siden og det frister relativt lite til gjentagelse.Du har aldri spist der, men vet allikevel hvordan maten smaker? Fordi du har stått utenfor og lett hoderystende betraktet menyen som de mindre opplyste velger sine måltider fra?
Man kan forøvrig betale mye mer for biff med "påmmfri og liksombernaise" (sic) enn hva man gjør hos Egon, uten at det smaker noe mer ekstraordinært.
Men du har et poeng i det du kaller lokasjonsøkonomi. Når jeg var der var det om å gjøre å finne et sted med parkering og grei mat, rett etter jobb når man allikevel skulle noe i sentrum litt senere på kvelden. Da er det kjekt å kunne dra et sted som Egon hvor man vet hva man får, istedenfor å være nødt til å lete etter et random sted å spise og risikere å få kjip mat. Godt fornøyd med valget, ingen motforestilling mot å spise der igjen en annen gang jeg er skikkelig sulten.
"Liksombernaise" er for øvrig det man som regel får servert, litt på samme måte som at en bernaisesaus i pose fra Toro har ganske lite med den opprinnelige sausen å gjøre til tross for at det vitterlig står "bernaisesaus" på pakken.
At det finnes steder som tar enda mer penger for relativt enkel mat er da vel ikke noe argument for å gå dit? Det er masse restauranter jeg aldri ville vurdert å gå på. Til sammenligning tar eksempelvis Kampen Bistro i Oslo like under 400 kroner for en forrett, en hovedrett og dessert. Velsmakende mat tilberedt med omtanke og en meny det ligger en tanke bak. Nok mat til å bli godt mett og et kurant utvalg i øl og vin til ganske hyggelige priser. Går mye heller p et slikt sted om jeg skal ut og spise noe som ikke er fullt av krussedeuller og en forelesning over hva som er på tallerkenen og hva som er i glasset. Det er for meg en MYE bedre deal enn en hovedrett til 300 kroner på Egon's elller noe lignende.
Er man i Oslo sentrum er det null problem å få seg et godt og kjapt måltid til en mye rimeligere penge. Jeg skjønner ikke hva det skal ha med snobberi å gjøre. Det finnes steder i Norge som serverer intetsigende mat til samme menypris som noen av de beste restaurantene i landet om man legger sammen hva det koster for en forrett, en hovedrett og en dessert.