- Ble medlem
- 23.03.2006
- Innlegg
- 20.213
- Antall liker
- 10.776
Mye av den rådyre hi-fien har et stort marked hos russiske oligarker og er designet deretter. God smak er desverre ikke oligarkenes styrke.
Ser du lenger oppe, så skriver Roysen kanskje en koksgrå maple eye farge, slik denne BW er..selvfølgelig skal han velge selv og er trygg på eget valg når det tas! Dette var ikke ment som alternativer.. Moron?Hvorfor ikke vente til å si noe om farge til høyttalerne står fysisk i huset ? Roysen er vel så trygg på seg selv at han kan velge selv ? Ikke spørre enhver fargeblind moran her inne.. Blir sikkert bra, når han får det i hus...
Ja, de har god distribusjon og mange forhandlere på østlandet.Har du også fått levert varene hit opp da?Jens eide slakter selv istedenfor å bare skjære ned nortura skrog, har bestillt mye greit der oppigjennom
Mvh
Roysen
Ser du lenger oppe, så skriver Roysen kanskje en koksgrå maple eye farge, slik denne BW er..selvfølgelig skal han velge selv og er trygg på eget valg når det tas! Dette var ikke ment som alternativer.. Moron?Hvorfor ikke vente til å si noe om farge til høyttalerne står fysisk i huset ? Roysen er vel så trygg på seg selv at han kan velge selv ? Ikke spørre enhver fargeblind moran her inne.. Blir sikkert bra, når han får det i hus...
Tosk
Kan du holde negativitetene, besserwisserholdningen utenfor denne tråden? Akkurat som om ikke smak og behag ikke handler om individuelle preferanser, og at alle skulle ha samme smak som deg. Noen her i verden tror at de står opp om morgenen og når sola kommer frem går den i bane rundt dem.^Nå må du gi deg, de skapningene der er grusomme. Kun halliker og Lotto-millionærer som kan like noe slikt.
Det er den B&W finishen du har vist. Jeg liker også den fra Tidal Audio som du har lagt ut svært godt.Hvis finish er helt valgfritt, er det utrolig mye å velge. Jeg vil ikke gi forslag der, da jeg ikke vet hvordan stuen din forøvrig ser ut, eller hva dine personlige preferanser er: Men ang B&W finishen du nevnte, er det noe lignende denne?: Vis vedlegget 279255
( Denne Tidal er også lekker syns jeg): Vis vedlegget 279256
Jeg vil igjen be om at du holder negativitetene utenfor. Jeg er hverken russisk eller lottomillionær eller hallik. Det vet du godt. Jeg foreslår at vi forholder oss til den relle situasjonen.Mye av den rådyre hi-fien har et stort marked hos russiske oligarker og er designet deretter. God smak er desverre ikke oligarkenes styrke.
Det er den B&W finishen du har vist. Jeg liker også den fra Tidal Audio som du har lagt ut svært godt.
Mvh
Roysen
vi kan koble opp Eposene med Arbiter før de får reisepass, McLaren. Ikke noe problem. Så får vi begge høre hvordan drt lyder. Jeg kommer også til å invitere OAS til Q7/Arbiter seanse når Q7 er tilbake før noe av mitt utstyr forsvinner ut døra også.Dette blir spennende!
Har hørt ende, av oppsettene dine de siste årene og du er dyktig til å finne frem hifi-snopet!
Det høres ut som om jeg skal plukke opp Epos-ene? Hadde vært moro å høre Arbiter på ES 14. Hadde vært en tanke overkill?
McLaren
Finishen på 800 Signature er lekker den, har selv et par 805 Signature stående. Men tror kanskje at dette "urolige spillet" i treet kan bli vel dominerende og rotete på så store flater som jeg tror disse Tidal'ene vil ha. Tror kanskje en mørk høyglans-finish hvor veden i treet går vertikalt vil bli roligere for øyet. Dynaudio leverte sine Sapphire høytalere med en litt "spettet" finer (fugleøyelønn"?) som du sikkert har sett (og vurdert). Den var vel beiset/oljet i mokka eller bordeaux ( Dynaudio Home Loudspeakers - All there is. ). Føler også at denne finishen passer på større flater..... Grunnen til at jeg spør om forslag er for å gi meg inspirasjon til noe jeg liker selv og ikke fordi noen andre liker......
Mvh
Roysen
I Asia og Russland liker de mye bling, mange som satser på dette markedet.^Nå må du gi deg, de skapningene der er grusomme. Kun halliker og Lotto-millionærer som kan like noe slikt.
Ikke noe stress. Arbiter kan godt få stå i kassene sine. Er ikke akkurat små saker det er snakk om;-)vi kan koble opp Eposene med Arbiter før de får reisepass, McLaren. Ikke noe problem. Så får vi begge høre hvordan drt lyder. Jeg kommer også til å invitere OAS til Q7/Arbiter seanse når Q7 er tilbake før noe av mitt utstyr forsvinner ut døra også.Dette blir spennende!
Har hørt ende, av oppsettene dine de siste årene og du er dyktig til å finne frem hifi-snopet!
Det høres ut som om jeg skal plukke opp Epos-ene? Hadde vært moro å høre Arbiter på ES 14. Hadde vært en tanke overkill?
McLaren
Mvh
Roysen
Det er ikke noe problem å koble opp Arbiter mens de står i kasseneIkke noe stress. Arbiter kan godt få stå i kassene sine. Er ikke akkurat små saker det er snakk om;-)vi kan koble opp Eposene med Arbiter før de får reisepass, McLaren. Ikke noe problem. Så får vi begge høre hvordan drt lyder. Jeg kommer også til å invitere OAS til Q7/Arbiter seanse når Q7 er tilbake før noe av mitt utstyr forsvinner ut døra også.Dette blir spennende!
Har hørt ende, av oppsettene dine de siste årene og du er dyktig til å finne frem hifi-snopet!
Det høres ut som om jeg skal plukke opp Epos-ene? Hadde vært moro å høre Arbiter på ES 14. Hadde vært en tanke overkill?
McLaren
Mvh
Roysen
Er du på jakt etter inspirasjon vil jeg anbefale å ta en titt på ulike instrumenter, og se på tresortene som benyttes der. Bare en kjapp rundtur innom en moderat mainstream elgitar-produsent bør gi et vell med nye ideer til nydelige varianter som du muligens ikke har sett på høyttalere tidligere.Grunnen til at jeg spør om forslag er for å gi meg inspirasjon til noe jeg liker selv og ikke fordi noen andre liker.
Mangler bare den siste lille After Eight så revner dere...;D Lykke til! Har gått opp drøye kiloen bare på å LESE menyen.Bergfinn og kona kommer på besøk i morgen. Vi serverer de følgende meny og ønsker litt knnspill på vinvalg til hver rett. Ikke hold igjen her fordi her vil alle seriøse forslag mottas med stor takk og vurderes alvorlig. Min eget forslag.
0 - Aperitiff
Moet & Chandon Rose
1 - Amuse Bousche:
ØSTERSSHOT
- Belon østers, akkar, kråkebollerogn, vakteleggplomme, fersk sort trøffel, hvit trøffelolje, ocietra kaviar, tabasco og presset sitron servert i champagnefløyte.
Moet & Chandon Rose
2 - Forrett:
MINI TASTING AV SYV ULIKE SJØMATTARTARER I MINIATYR
- LAKS OG PIGGVAR
Rå laks, råpiggvar, avokado, kokte asparges og terninger av pannestekt jamon bellota iberico.
Dressing av extra virgin olivenoje, tabasco, presset sitron, salt og pepper.
Topping av snøfrisk tilsmakt gressløk, dill og rød løk igjen toppet med lakserogn.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles
- ØSTERS
Rå belon østers, fersk rødbet, kokt rødbet, blodappelsin, eple og agurk.
Dressing av østersvann, worchestersaus og lbalsamico.
Topping av creme fraische tilsmakt hvit pepper og dill igjen toppet med ocietra kaviar.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles
- KAMSKJELL OG KRÅKEBOLLEROGN
Rå kamskjell og rå kråkebollerogn, agruk, eple, fennikel og wasabi.
Dressing av fløte, parmesan, sort trøffel, kokt petit pois til pure og kokt blomkål til pure.
Topping av en rå andeeggeplomme som igjen er toppet med wasabimajones og wasabi tobbiko.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles
- HUMMER OG KONGEKRABBE
Rå hummer, rå kongekrabbe, avokado, sjalåttløk, kokte aspargesbønner, plommetomater, pakistansk mango og bringebær.
Dressing av ekstra virgin olivenolje, presset sitron, bringebæreddik, salt, pepper, sukker, kjørvel og estragon.
Topping av mascarponeost som igjen er toppet med lakserogn.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles
- KJEMPESCAMPI OG RØKT LAKS
Kokt kjempescampi, røkt laks, bøffelmozzarella og jordbær.
Dressing av presset lime, balsamico, pepper, brunt sukker, peppermynte og koriander.
Topping av gorgonzola dulce ost og lodderogn.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles
- SJØKREPS
Kokt sjøkreps, senepsfrø, tomat, kokte egg, reddik og stangselleri.
Dressing av extra virgin olivenolje, hvitløk, dijonsennep, hvitvinseddik, dill, timian og gressløk.
Topping av safranaioli og lodderogn.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles
- TUNFISK
Rå yellowfin tuna og stekt gåselever, stekt porcini, stekt kantarell, kokt sellerirot og hakkede pinjekjerner.
Dressing av fjærfesky, sherryeddik, balsamico, spinat og kjørvel.
Topping av tørkede fiken, tørkede aprikos og rosiner kokt i sauternes og vendt inn i stivpisket kremfløte toppet med flyvefiskrogn.
Pineau Charantes
3 - Forrett:
SAUTERT BREIFLABB OG SKOGSOPP MED BAKTE HVITLØK OG HVITLØKSKREM
Stekt breiflabb i hvitløkskrem, helstekte hvitløk og soppfrikasse med stekesjy, esteagon og timian.
Comtes Lafon Meursault
4 - Hovedrett fisk:
GORGONZOLA OG NØTTEBAKT KVEITE MED TRØFFELSMØR, TRØFFELHONNINGEPLE, SPINATKREM OG TRØFFELPOTETMOS
Bakt kveite med gorgonzola, trøffelhonningstekte epler, pistasjenøtter, mandler, kremet spinat, trøffelsmør og potetmos tilsmakt trøfler.
Domaine de Chevalier
5 - Hovedrett kjøtt:
HELGRILLET WAGYU ENTRECOTE MED FOIE GRAS, TRØFFELRISOTTO OG OCIETRA-BEARNAISE
Hel trekullsgrillet entrecote av Wagyu med gåselever, trøffelrisotto og ocietra- bearnaise saus.
Chateau Margaux
6 - Ost:
CAMENBERT- OG BRIE DE MEAUX-SUPPE MED ROQUEFORTIS OG FRITTERT CHEVREBOLLE.
Camenbert- og brie de meaux suppe tilsmakt med hvitvin, egg, sjalottløk, fløte og egg servert med roquefortis, frittert chevrebolle og ovnstørkede blå druer.
Comtes Lafon Meursault
7 - Dessert:
SJOKOLADEFONDUE
Tobleronesjokoladefondue med bananer, jordbær, kiwi, klementiner, ananas og hermetiske pærer.
Molito Real
8 - Kaffe
9 - Avec.
Bertha Tre Sollitre Grappa
Mvh
Roysen
ser ut som en svært gjennomtenkt meny. Jeg har bare en innvending og det er Puligny Montrachet til de små forrettene. Dette er en svært tung og kraftig eiket hvitvin som lett kan overdøve sjømaten. Personlig ville jeg gått for en lettere og friskere hvitvin til forrettene, f.eks. en god Pouilly Fuisse.Bergfinn og kona kommer på besøk i morgen. Vi serverer de følgende meny og ønsker litt knnspill på vinvalg til hver rett. Ikke hold igjen her fordi her vil alle seriøse forslag mottas med stor takk og vurderes alvorlig. Min eget forslag.
0 - Aperitiff
Moet & Chandon Rose
1 - Amuse Bousche:
ØSTERSSHOT
- Belon østers, akkar, kråkebollerogn, vakteleggplomme, fersk sort trøffel, hvit trøffelolje, ocietra kaviar, tabasco og presset sitron servert i champagnefløyte.
Moet & Chandon Rose
2 - Forrett:
MINI TASTING AV SYV ULIKE SJØMATTARTARER I MINIATYR
- LAKS OG PIGGVAR
Rå laks, råpiggvar, avokado, kokte asparges og terninger av pannestekt jamon bellota iberico.
Dressing av extra virgin olivenoje, tabasco, presset sitron, salt og pepper.
Topping av snøfrisk tilsmakt gressløk, dill og rød løk igjen toppet med lakserogn.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles
- ØSTERS
Rå belon østers, fersk rødbet, kokt rødbet, blodappelsin, eple og agurk.
Dressing av østersvann, worchestersaus og lbalsamico.
Topping av creme fraische tilsmakt hvit pepper og dill igjen toppet med ocietra kaviar.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles
- KAMSKJELL OG KRÅKEBOLLEROGN
Rå kamskjell og rå kråkebollerogn, agruk, eple, fennikel og wasabi.
Dressing av fløte, parmesan, sort trøffel, kokt petit pois til pure og kokt blomkål til pure.
Topping av en rå andeeggeplomme som igjen er toppet med wasabimajones og wasabi tobbiko.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles
- HUMMER OG KONGEKRABBE
Rå hummer, rå kongekrabbe, avokado, sjalåttløk, kokte aspargesbønner, plommetomater, pakistansk mango og bringebær.
Dressing av ekstra virgin olivenolje, presset sitron, bringebæreddik, salt, pepper, sukker, kjørvel og estragon.
Topping av mascarponeost som igjen er toppet med lakserogn.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles
- KJEMPESCAMPI OG RØKT LAKS
Kokt kjempescampi, røkt laks, bøffelmozzarella og jordbær.
Dressing av presset lime, balsamico, pepper, brunt sukker, peppermynte og koriander.
Topping av gorgonzola dulce ost og lodderogn.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles
- SJØKREPS
Kokt sjøkreps, senepsfrø, tomat, kokte egg, reddik og stangselleri.
Dressing av extra virgin olivenolje, hvitløk, dijonsennep, hvitvinseddik, dill, timian og gressløk.
Topping av safranaioli og lodderogn.
Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles
- TUNFISK
Rå yellowfin tuna og stekt gåselever, stekt porcini, stekt kantarell, kokt sellerirot og hakkede pinjekjerner.
Dressing av fjærfesky, sherryeddik, balsamico, spinat og kjørvel.
Topping av tørkede fiken, tørkede aprikos og rosiner kokt i sauternes og vendt inn i stivpisket kremfløte toppet med flyvefiskrogn.
Pineau Charantes
3 - Forrett:
SAUTERT BREIFLABB OG SKOGSOPP MED BAKTE HVITLØK OG HVITLØKSKREM
Stekt breiflabb i hvitløkskrem, helstekte hvitløk og soppfrikasse med stekesjy, esteagon og timian.
Comtes Lafon Meursault
4 - Hovedrett fisk:
GORGONZOLA OG NØTTEBAKT KVEITE MED TRØFFELSMØR, TRØFFELHONNINGEPLE, SPINATKREM OG TRØFFELPOTETMOS
Bakt kveite med gorgonzola, trøffelhonningstekte epler, pistasjenøtter, mandler, kremet spinat, trøffelsmør og potetmos tilsmakt trøfler.
Domaine de Chevalier
5 - Hovedrett kjøtt:
HELGRILLET WAGYU ENTRECOTE MED FOIE GRAS, TRØFFELRISOTTO OG OCIETRA-BEARNAISE
Hel trekullsgrillet entrecote av Wagyu med gåselever, trøffelrisotto og ocietra- bearnaise saus.
Chateau Margaux
6 - Ost:
CAMENBERT- OG BRIE DE MEAUX-SUPPE MED ROQUEFORTIS OG FRITTERT CHEVREBOLLE.
Camenbert- og brie de meaux suppe tilsmakt med hvitvin, egg, sjalottløk, fløte og egg servert med roquefortis, frittert chevrebolle og ovnstørkede blå druer.
Comtes Lafon Meursault
7 - Dessert:
SJOKOLADEFONDUE
Tobleronesjokoladefondue med bananer, jordbær, kiwi, klementiner, ananas og hermetiske pærer.
Molito Real
8 - Kaffe
9 - Avec.
Bertha Tre Sollitre Grappa
Mvh
Roysen
Det er helt greit.Skal gi et lite referat senere i kveld om det er ok for Roysen. Må få unna dagens gjøremål først.
Mvh. Bergfinn
Egentlig ikke.
Helt enig i din kommentar om å finne viner som passer til hver rett. Denne kvelden var det dessverre kun to personer som drakk vin og det var så utrolige mange retter som bare var en enkelt munnfull hver. Da blir det litt dumt å åpne en vinflaske til hver rett for å ta to glass av den og gå videre til neste vin. Da blir det veldig mange viner igjen til dagene etter som det nesten ikke er tatt noe av. Vi valgte i dette tilfellet i stedet å finne et par skikkelige gode viner og gå for disse. Jeg håper det falt i smak.Hei Roysen, godt du er tilbake igjen. Vil trekke frem noe positivt! Spillelistene dine har har gitt meg mye glede
Tusen takk!
Du spurte om råd:
Selv foretrekker jeg vin som er tilpasset hver enkelt rett. Dette for å få maks smak og nytelse underveis, dvs at vinen blir en viktig del at å fremheve de smakene man ønsker på retten.
Det å gi råd på mat og vin er veldig likt hifi, det kommer ann på preferanser. Lykke til!
Menyen ser helt konge ut, er det at helsen din har blitt bra dere feirer?
Grunnen til at jeg spør er at du tidligere har skrevet at du ikke har drukket alkohol på endel lørdagskvelder, men det har kanskje med sykdommen å gjøre?