Sennheiser Momentum

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • N

    Nyttbrukernavn555

    Gjest
    Du sammenligner et produkt som er lagd for god mobilitet og kunne brukes selv om omgilvelsesstøyen er høy, med produkter som er ikke er tilpasset samme arena men som ene og alene er konstruert for lydkvalitetens skyld. Hele fundamentet for sammenligningen din er feilslått og veldig amatørmessig.

    Momentum Wireless er ikke i hovedsak konstruert for lytting hvor forholdene eller ser optimale, Sennheiser har andre modeller til det formålet: HD800, HD700, HE60, HE90, HD650, HD600, HD580, HD595, HD555, HD598,osv.

    Hva er det jeg ikke forstår idet du skriver at jeg igjen beveger meg i et område jeg ikke forstår?
    Du har ingen forståelse eller kunnskap om hvorfor en gitt frekvensrespons fra fabrikk er konstruert som den er. Men later som om du skjønner noe du åpenbart ikke forstår.
    Da hadde det vært veldig interessant å få dette forklart siden jeg ikke forstår noe og du kan dette så godt :).
    Flott. Begynn med å lese denne boken Sound Reproduction: The Acoustics and Psychoacoustics of Loudspeakers and Rooms: Floyd Toole: 9780240520094: Amazon.com: Books noen ganger slik at du forstår psykoakustikken og fysikken bak reproduksjon av lyd. Også fortsetter du med å lese artiklene til dr. Sean Olive om hodetelefoner fra AES fordi han har mye god forskning spisset opp mot hodetelefoner og akustikk. AES Los Angeles 2014 � 137th AES Convention / AES Los Angeles 2014Fordi du har manglende forståelse for selv det helt grunnleggende er det en god startplass.
     
    Sist redigert:

    Trondmeg

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.12.2003
    Innlegg
    13.108
    Antall liker
    8.072
    Torget vurderinger
    12
    Det er ikke meningene deres jeg ikke liker, men at kritikken ikke er konstruktiv. Og i ditt tilfelle ekstremt repeterende og feilslått.
    skal jeg telle antall ganger du snakker om epler og appelsiner? Eller må jeg repetere konteksten for min kritikk en gang til?
     
    N

    Nyttbrukernavn555

    Gjest
    Det hadde vært en mer interessant sammenligning. Jeg vil tro de som vurderer innkjøp av en trådløs NC hodetelefon er interessert i å sammenligne modellen de vurderer å kjøpe med andre som innehar de samme funksjonene. I kontrast til å sammenligne med alt annet som verken er trådløst eller NC som de to luringene Trondmeg og iMystic.
    Det burde være unødvendig å gjenta meg selv, men min kritikk av den dårlige lyden til Momentum Wireless er altså fremdeles tuftet på mine premisser som forklart tidligere og ikke dine. Jeg forstår at du ikke liker det og at du dermed synes det er greit å drite ut meg fordi jeg setter andre premisser enn deg eller ikke er enig i ditt syn. Hvorfor ikke dele av all din kunnskap og diskutere saklig?
    Jeg synes du gjør en enestående jobb med å drite deg selv ut og det også helt uten min hjelp. Jeg bare påpeker absurditeten med alt du har repetert i tretti poster i denne tråden.

    Jeg diskuterer saklig så langt jeg kan, men det kreves to for å danse tango.
     

    bambadoo

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    11.10.2002
    Innlegg
    22.332
    Antall liker
    11.062
    Sted
    Lørenskog
    Torget vurderinger
    16
    Saklighet er ofte en subjektiv greie. Vær nå hyggelig uansett mening. Flere nedlatende kommentarer er ikke ønskelig.
     

    iMystic

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    18.03.2014
    Innlegg
    608
    Antall liker
    78
    Torget vurderinger
    1
    Det er så enkelt som at noen stille større krav til lydkvalitet enn andre, og velger ut fra det. Det er kompromisser i det meste, og hver og en får finne hva som er best for seg. Min kritikk og frustrasjon mhp mobilt/trådløst/NC er at fabrikantene ikke velger å lage et bedre totalprodukt enn de gjør. Men dette har med marked/inntjening å gjøre...

    Jeg må si jeg ikke er litt usikker mhp hvem som driter seg mest ut i denne "debatten"...
     
    N

    Nyttbrukernavn555

    Gjest
    Jeg har ingenting imot din oppfatning og at du ikke liker Sennheiser Momentum er helt OK for meg. At du kritiserer den for å være noen den åpenbart ikke er konstruert for å være, og at du ikke tar hensyn til at NC og Wireless medfører visse begrensninger er for meg vanskelig å forstå. Og når du i tillegg gjennomfører tester som er feilslått helt fra begynnelsen av, for å bevise dine meninger så blir jeg mildt sagt oppgitt.
     
    N

    Nyttbrukernavn555

    Gjest
    Det er nettopp kravet til lydkvalitet å ikke minst at man kan høre hva som blir sagt i støyende omgivelser uten at desibelnivået sprenger skalaen som er hele ideen bak NC. Lydkvalitet er totaliteten av hva du hører og ikke bare THD, vannfall og frekvensresponsen til hodetelefonen.
     

    Trondmeg

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.12.2003
    Innlegg
    13.108
    Antall liker
    8.072
    Torget vurderinger
    12
    Så innrømmer du plutselig selv at du ikke liker mine premisser., men burde følge dine. Bra :)!
     
    N

    Nyttbrukernavn555

    Gjest
    Nei, men du skjønner nå at det er vanskelig å forholde seg 100% saklig i diskusjon med deg Trondmeg?
     

    Trondmeg

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.12.2003
    Innlegg
    13.108
    Antall liker
    8.072
    Torget vurderinger
    12
    Jeg forstår utmerket godt hva og hvorfor med NC, BT etc, men summa summarum spiller en hodetlf til 4000 like godt som en uten alt fiksfakseri til kr 400,-. Det synes jeg er skuffende og det liker ikke du fordi du har andre premisser. Suverent, men totalt uinteressant for meg da momentum fremdeles spiller like dårlig og er like dyr. Ikke har jeg prøvd å føre bevis for noe heller da mine sammenligninger er rent subjektive og kun tuftet på målet, lydkvaliteten, ikke veien, teknikken som ligger bak da den isolert er uinteressant dersom den ikke fører til god lyd.
     
    Sist redigert:

    Trondmeg

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.12.2003
    Innlegg
    13.108
    Antall liker
    8.072
    Torget vurderinger
    12
    Saklighet er ofte en subjektiv greie. Vær nå hyggelig uansett mening. Flere nedlatende kommentarer er ikke ønskelig.
    Er det? Det burde være lett å skille mellom å diskutere tema kontra det å karakterisere personer hvertfall. Så kan jo den enkelte vurdere relevansen til temaet som diskuteres.
     
    N

    Nyttbrukernavn555

    Gjest
    Jeg forstår utmerket godt hva og hvorfor med NC, BT etc, men summa summarum spiller en hodetlf til 4000 like godt som en uten alt fiksfakseri til kr 400,-. Det synes jeg er skuffende og det liker ikke du fordi du har andre premisser. Suverent, men totalt uinteressant for meg da momentum fremdeles spiller like dårlig og er like dyr. Ikke har jeg prøvd å føre bevis for noe heller da mine sammenligninger er rent subjektive.
    Du sier det men dine tretti forrige innlegg sier meg at du ikke forstår så veldig mye allikevel.

    Forskjellen mellom deg og meg Trondmeg er at jeg forholder meg til realiteten. Din kritikk er ikke konstruktiv fordi du legger til grunn at det er mulig å lage en trådløs flaggskiphodetelefon som er både lett, behagelig, har god batteritid, er støydempende og som spiller like bra som en kablet flaggskiphodetelefon, også skal den i tillegg koste i underkant av en hundrelapp. Også begrunner du din mening at det finnes relativt gode kablede hodetelefoner som verken er trådløs eller har NC til lav pris. En analyse som er urimelig og helt på jordet fordi de som vurderer å kjøpe en trådløs NC hodetelefon naturligvis ønsker egenskapene trådløs og NC, som ingen av dine foreslåtte og etter din mening bedre alternativer har. Du kan ikke henvise til en tilsvarende hodetelefon som besitter de egenskapene du savner fordi det ikke finnes og kommer ikke til å finnes i rimelig nær fremtid fordi det er umulig.

    I tillegg er kritikken din av Momentums lydkvalitet mildt sagt vaklende sett i lys av hvor subjektiv og varierende lytteinntrykk kan være, og jeg vurderer din kredibilitet som svært lav. Jeg er mildt sagt usikker på om problemet er hodetelefonen eller brukeren.

    Sammenlignet med mine referanser, kablet eller ikke kablet, uansett pris holder Momentum Wireless seg godt og er med god margin den beste reisehodetelfonen jeg har hatt. Jeg forstår at den har en hevet bass, men forstår også at det er et bevisst valg av Sennheiser fordi det bidrar til å isolere bakgrunnsstøy, fordi de dypeste frekvensene har en maskeringseffekt som er effektiv i å stenge bakgrunnsstøyen ute slik at den ikke blir et forstyrrende element i musikken. Jeg forstår også at den samme maskeringseffekten kan være en positiv egenskap fordi mange av de som kommer til å kjøpe denne hodetelefonen vil høre mye på komprimert musikk som mp3 enten det er via Spotify eller andre kilder. Den hevede bassen vil også maskere mye av komprimeringsartefaktene som oppstår i komprimeringen, noe jeg ser på som utelukkende positivt. Jeg har ikke brukt EQ for å senke nivået fordi en litt ekstra bass bidrar positivt på mange måter, spesielt i en reisehodetelefon og jeg ville ikke byttet en slik egenskap ut med en fastere eller mer "nøytral" bass fordi det hadde kommet på bekostning av andre positive egenskaper som oppstår som følge av hevet bass. Fordi det er en reisehodetelefon som er tiltenkt brukt over lang tid er ekstra nivå på bassen bra, blant annet fordi man kan lytte på lavere volum uten at det låter kaldt og klinisk som reduserer sannsynligheten for lyttetretthet, og fordi øret er mindre sensitiv for lave frekvenser kan det som oppfattes som overdreven bass raskt oppfattes som nøytralt dersom volumet senkes. En fastere og mer nøytral bass med raskere vannfall gir bedre lydkvalitet på høyere lydstyrkenivåer, men det er både slitsomt og skadelig for hørselen å lytte på høye lydstyrkenivåer over lang tid, og hele poenget med NC forsvinner dersom man hører på høyt lydstyrkenivå hele tiden uansett fordi musikken vil maskere bakgrunnstøynivået og således gjøre NC overflødig. Det er også viktig å huske at nøytral på høyttalere og hodetelefoner ikke er det samme, og studier viser at vi gjerne ønsker litt høyere bassnivå når vi lytter til hodetelefoner. Det meste med Momentum Wireless er sånn fordi ingeniørene har en klar tanke bak hvorfor, og for å bygge opp under en totalløsning som til sammen utgjør mer enn summen av komponentene. Sennheiser kan hodetelefoner og har mye god kompetanse i form av kunnskapsrike personer som er ansatt i firmaet, Axel Grell en av dem.

    Jeg bruker den også en del hjemme selv om jeg har modeller som er "bedre".
     
    Sist redigert:

    Trondmeg

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.12.2003
    Innlegg
    13.108
    Antall liker
    8.072
    Torget vurderinger
    12
    Jeg forstår utmerket godt hva og hvorfor med NC, BT etc, men summa summarum spiller en hodetlf til 4000 like godt som en uten alt fiksfakseri til kr 400,-. Det synes jeg er skuffende og det liker ikke du fordi du har andre premisser. Suverent, men totalt uinteressant for meg da momentum fremdeles spiller like dårlig og er like dyr. Ikke har jeg prøvd å føre bevis for noe heller da mine sammenligninger er rent subjektive.
    Du sier det men dine tretti forrige innlegg sier meg at du ikke forstår så veldig mye allikevel.

    Forskjellen mellom deg og meg Trondmeg er at jeg forholder meg til realiteten. Din kritikk er ikke konstruktiv fordi du legger til grunn at det er mulig å lage en trådløs flaggskiphodetelefon som er både lett, behagelig, har god batteritid, er støydempende og som spiller like bra som en kablet flaggskiphodetelefon, også skal den i tillegg koste i underkant av en hundrelapp. Også begrunner du din mening at det finnes relativt gode kablede hodetelefoner som verken er trådløs eller har NC til lav pris. En analyse som er urimelig og helt på jordet. Du kan ikke henvise til en tilsvarende hodetelefon som besitter de egenskapene du savner fordi det ikke finnes og kommer ikke til å finnes i rimelig nær fremtid fordi det er umulig.

    I tillegg er kritikken din av Momentums lydkvalitet mildt sagt vaklende sett i lys av hvor subjektiv og varierende lytteinntrykk kan være, og jeg er mildt sagt usikker på om problemet er hodetelefonen eller brukeren, eller hodet til brukeren.

    Sammenlignet med mine referanser, kablet eller ikke kablet, uansett pris holder Momentum Wireless seg godt og er med god margin den beste reisehodetelfonen jeg har hatt. Jeg bruker den også en del hjemme selv om jeg har modeller som er "bedre".
    du blir igjen rapportert for personangrep og jeg svarer når du slutter med det. Ellers blir jeg igjen tillagt dine preferanser og oppfatninger uten realitetsforankring. Jeg er til orientering realist og kan dokumentere det ;)
     
    N

    Nyttbrukernavn555

    Gjest
    "eller hodet til brukeren". kunne jeg spart meg for, og beklager det.
     

    AlfdB

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    29.04.2014
    Innlegg
    225
    Antall liker
    92
    Denne tråden har blitt noe intens….. Uten kommentarer for øvrig synes jeg MatsGyver gir et godt «teknisk» bakteppe for hva Momentum Wireless faktisk er som produkt.

    De omtaler jeg har sett av Momentum WL er overveidende meget positive, det er prisen som trekker i negativ retning.

    Min egen vurdering av mitt eksemplar av Momentum Wireless – etter en del bruk nå - er at de gjør det de skal, og jeg opplever ikke lydkvaliteten som dårlig, ei heller komfort. Vårens klargjøring av husstandens sykkelpark ble f.eks. gjort med god musikk på ørene…
     

    X-Cell

    Lorden av Nord!
    Moderator
    Ble medlem
    23.10.2006
    Innlegg
    10.404
    Antall liker
    9.289
    Sted
    Narvik
    Torget vurderinger
    11
    Som Bambadoo skriver litt lengere opp her så er det nå på tide å Diskutere TEMA og SAK... ikke personer.


    Vi har alle ulike meninger og preferanser, ingen grunn til å gå på værandre av det!

     

    Trondmeg

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.12.2003
    Innlegg
    13.108
    Antall liker
    8.072
    Torget vurderinger
    12
    Jeg forstår utmerket godt hva og hvorfor med NC, BT etc, men summa summarum spiller en hodetlf til 4000 like godt som en uten alt fiksfakseri til kr 400,-. Det synes jeg er skuffende og det liker ikke du fordi du har andre premisser. Suverent, men totalt uinteressant for meg da momentum fremdeles spiller like dårlig og er like dyr. Ikke har jeg prøvd å føre bevis for noe heller da mine sammenligninger er rent subjektive.
    Du sier det men dine tretti forrige innlegg sier meg at du ikke forstår så veldig mye allikevel.

    Forskjellen mellom deg og meg Trondmeg er at jeg forholder meg til realiteten. Din kritikk er ikke konstruktiv fordi du legger til grunn at det er mulig å lage en trådløs flaggskiphodetelefon som er både lett, behagelig, har god batteritid, er støydempende og som spiller like bra som en kablet flaggskiphodetelefon, også skal den i tillegg koste i underkant av en hundrelapp. Også begrunner du din mening at det finnes relativt gode kablede hodetelefoner som verken er trådløs eller har NC til lav pris. En analyse som er urimelig og helt på jordet fordi de som vurderer å kjøpe en trådløs NC hodetelefon naturligvis ønsker egenskapene trådløs og NC, som ingen av dine foreslåtte og etter din mening bedre alternativer har. Du kan ikke henvise til en tilsvarende hodetelefon som besitter de egenskapene du savner fordi det ikke finnes og kommer ikke til å finnes i rimelig nær fremtid fordi det er umulig.

    I tillegg er kritikken din av Momentums lydkvalitet mildt sagt vaklende sett i lys av hvor subjektiv og varierende lytteinntrykk kan være, og jeg vurderer din kredibilitet som svært lav. Jeg er mildt sagt usikker på om problemet er hodetelefonen eller brukeren.

    Sammenlignet med mine referanser, kablet eller ikke kablet, uansett pris holder Momentum Wireless seg godt og er med god margin den beste reisehodetelfonen jeg har hatt. Jeg forstår at den har en hevet bass, men forstår også at det er et bevisst valg av Sennheiser fordi det bidrar til å isolere bakgrunnsstøy, fordi de dypeste frekvensene har en maskeringseffekt som er effektiv i å stenge bakgrunnsstøyen ute slik at den ikke blir et forstyrrende element i musikken. Jeg forstår også at den samme maskeringseffekten kan være en positiv egenskap fordi mange av de som kommer til å kjøpe denne hodetelefonen vil høre mye på komprimert musikk som mp3 enten det er via Spotify eller andre kilder. Den hevede bassen vil også maskere mye av komprimeringsartefaktene som oppstår i komprimeringen, noe jeg ser på som utelukkende positivt. Jeg har ikke brukt EQ for å senke nivået fordi en litt ekstra bass bidrar positivt på mange måter, spesielt i en reisehodetelefon og jeg ville ikke byttet en slik egenskap ut med en fastere eller mer "nøytral" bass fordi det hadde kommet på bekostning av andre positive egenskaper som oppstår som følge av hevet bass. Fordi det er en reisehodetelefon som er tiltenkt brukt over lang tid er ekstra nivå på bassen bra, blant annet fordi man kan lytte på lavere volum uten at det låter kaldt og klinisk som reduserer sannsynligheten for lyttetretthet, og fordi øret er mindre sensitiv for lave frekvenser kan det som oppfattes som overdreven bass raskt oppfattes som nøytralt dersom volumet senkes. En fastere og mer nøytral bass med raskere vannfall gir bedre lydkvalitet på høyere lydstyrkenivåer, men det er både slitsomt og skadelig for hørselen å lytte på høye lydstyrkenivåer over lang tid, og hele poenget med NC forsvinner dersom man hører på høyt lydstyrkenivå hele tiden uansett fordi musikken vil maskere bakgrunnstøynivået og således gjøre NC overflødig. Det er også viktig å huske at nøytral på høyttalere og hodetelefoner ikke er det samme, og studier viser at vi gjerne ønsker litt høyere bassnivå når vi lytter til hodetelefoner. Det meste med Momentum Wireless er sånn fordi ingeniørene har en klar tanke bak hvorfor, og for å bygge opp under en totalløsning som til sammen utgjør mer enn summen av komponentene. Sennheiser kan hodetelefoner og har mye god kompetanse i form av kunnskapsrike personer som er ansatt i firmaet, Axel Grell en av dem.

    Jeg bruker den også en del hjemme selv om jeg har modeller som er "bedre".
    Du har tydeligvis redigert innlegget. Kan du poste ett innlegg uten en nedlatende tone hadde det vært prisverdig. Jeg regner med at Sennheisers utviklingsteam vet hva de gjør og endte opp med det produktet de ønsket og at noen av fansen forsvarer produktet og til og med forklarer det. Pizza grandiosa sett fra innsiden smaker nok bedre ....

    Litt artig at du anser det som et problem at jeg ikke liker de. Når du tidligere har skrevet at du aksepterer at jeg er skuffet over de. Inkonsistent?
     

    Liotheles

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.02.2002
    Innlegg
    2.851
    Antall liker
    774
    Torget vurderinger
    4
    Denne tråden har blitt noe intens….. Uten kommentarer for øvrig synes jeg MatsGyver gir et godt «teknisk» bakteppe for hva Momentum Wireless faktisk er som produkt.

    De omtaler jeg har sett av Momentum WL er overveidende meget positive, det er prisen som trekker i negativ retning.

    Min egen vurdering av mitt eksemplar av Momentum Wireless – etter en del bruk nå - er at de gjør det de skal, og jeg opplever ikke lydkvaliteten som dårlig, ei heller komfort. Vårens klargjøring av husstandens sykkelpark ble f.eks. gjort med god musikk på ørene…
    Veldig bra oppsummert AlfdB! 100% enig. Over 80 sider på head-fi.org om disse og overveiende positivt.
    Jeg storkoser meg iallefall med mitt eksemplar og GLEDER meg til masse reising med fly, tog og buss i påsken. skal bli en FORNØYELSE og nyte musikken underveis :D
    God Påske folkens!
     

    pak.k

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    04.12.2009
    Innlegg
    489
    Antall liker
    157
    Sted
    Charlottenberg
    Torget vurderinger
    1
    Jag som använder mina momentum wireless till spotify och nätradio, tror faktiskt inte att jag skulle vilja ha "bättre" ljud faktiskt.
    Då kommer det inte att bli nån trevlig upplevelse att ha dom på tror jag,om man hela tiden får bristerna i uppspelning uppförstorade och inte "maskerade".
    För min del kunde det gärna varit ännu lite mer bas till och med.

    Om man prövar lite olika NC hörlurar så finner man ganska snabbt att dessa momentum sitter skönare och låter behagligare än de flesta.Har inte hittat bättre än...
    Har prövat många kablade med i samma prisklass men om man tar i betraktning hur dom skulle funka i stökiga miljöer så faller snabbt fördelarna med de "bra" kablade.

    Det lite dumma är att de samlar mycket av bakgrundsljudet i kåporna om inte NC är på, så att musiken störs av det lite burkiga ljudet som kommer i genom. Skulle kanske varit nån slags dämpning innuti eller nåt?

    Definitive tec kanske är bra? Men batteritiden då ?? Där faller de flesta!
     

    Ender

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    19.12.2012
    Innlegg
    373
    Antall liker
    146
    Torget vurderinger
    2
    God teknisk beskrivelse av hva Momentum WL er ment for MatsGyver. Selv har jeg brukt mine flittig siden jeg fikk dem og er meget fornøyd. De er med på kontoret, rydding i hagen, legging av smårollinger (ingen ledning å nappe i), i stua når dama ser på hjernedød reality osv osv. Kunne ønsket meg enda bedre NC når firestjerners middag osv drar igang :)

    Skal man finlytte til musikk har jeg mer egnet utstyr i støyfritt rom.
     
    Sist redigert:

    Trondmeg

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.12.2003
    Innlegg
    13.108
    Antall liker
    8.072
    Torget vurderinger
    12
    Jeg leser og setter pris på alle positive og gode tilbakemeldinger om mom wl. Fornøyde brukere og det å treffe mengden er viktig markedsmessig. Så må dere bare bære over med at noen stiller spørsmål til konsensusen. Jeg elsker at kundene er fornøyd, og setter samtidig like stor pris på de som er kritiske for balansens skyld.

    Et lite spørsmål vedrørende noe jeg har kommentert tidligere:

    Er det noen som i det hele tatt hører at mom wl degraderer lyden vesentlig ift samme hdt spilt kablet?

    Om det betyr noe er altså ikke spørsmålet mitt, men om noen i det hele tatt har hørt forskjellen?
     

    AlfdB

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    29.04.2014
    Innlegg
    225
    Antall liker
    92
    Jeg leser og setter pris på alle positive og gode tilbakemeldinger om mom wl. Fornøyde brukere og det å treffe mengden er viktig markedsmessig. Så må dere bare bære over med at noen stiller spørsmål til konsensusen. Jeg elsker at kundene er fornøyd, og setter samtidig like stor pris på de som er kritiske for balansens skyld.

    Et lite spørsmål vedrørende noe jeg har kommentert tidligere:

    Er det noen som i det hele tatt hører at mom wl degraderer lyden vesentlig ift samme hdt spilt kablet?

    Om det betyr noe er altså ikke spørsmålet mitt, men om noen i det hele tatt har hørt forskjellen?

    Rett etter at jeg fikk mine tok jeg en kablet lytt via Hegel Super, det låt bra. Siden dette har jeg kun brukt mitt trådløst. Jeg kan for min del gjerne ta en liten uformell test i løpet av påska.

    Du bruker ordet "konsensus" over. Mine betraktninger er kun mine egne. Jeg tror også at andre her gir sine egne, personlig opplevde tilbakemeldinger, upåvirket av andre. Det er det som gir et forum som dette styrke.
    Den dagen jeg tar meg selv i å mene noe her på sentralen fordi andre mener det samme så vil jeg logge meg av for godt - det blir for dumt...! Det er egentlig mest artig å gå mot strømmen, og det også helt legitimt!
     

    Trondmeg

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.12.2003
    Innlegg
    13.108
    Antall liker
    8.072
    Torget vurderinger
    12
    Konsensus innebærer sammenfallende oppfatning, ikke at man mener noe fordi andre mener det. Hva enkelte gjør ubevisst kan man sikkert diskutere i en egnet tråd. Ellers et godt innlegg.
     

    Trondmeg

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.12.2003
    Innlegg
    13.108
    Antall liker
    8.072
    Torget vurderinger
    12
    Mitt veldig ledende spørsmål skyldes at jeg oppfatter lyden som komprimert og udynamisk og dårlig oppløst i trådløs modus. Det var momentum selv som gjorde meg oppmerksom på det da den sjøldaua og ble kablet opp hvilket låt vesentlig bedre. Det var fra en iPhone 5s og er altså uten aptX.
     

    pak.k

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    04.12.2009
    Innlegg
    489
    Antall liker
    157
    Sted
    Charlottenberg
    Torget vurderinger
    1
    Angående degradering så vill jag påstå att NC blir lite "förvirrat" och hänger inte med riktigt, med en ljudstörande effekt i form av fräsljud från micarna + olika svajande fenomen i vänster resp höger kanal. Alltså känns som att nc varierar i styrka och hänger inte med vid yttre oljud.
    Därför tycker inte jag att funktionen är bra nog för att användas om det tex blåser lite eller är i miljöer med växlande höga ljudnivåer.
    Men bortser man från detta så är de bra nog för mitt behov, medan andra liknande inte duger ljudmässigt sett i mina öron.
    De är aldeles för dyra i min mening...
     

    Liotheles

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.02.2002
    Innlegg
    2.851
    Antall liker
    774
    Torget vurderinger
    4
    Jeg har testet.
    Med USB kabel mot PC og Wimp hifi vs Bluetooth med samme og synes lydforskjellen da var rett og slett neglisjerbar. Det er i seg selv oppsiktsvekkende da mange mener de låter absolutt best med USB kabel.
    Mot iPad analogt med kabel syns jeg de låter renere og faktisk bedre på lavt / moderat volum med den innebygde DAC'en i Momentum WL men syns de kanskje låter litt tynt og stresset ved skikkelig høyt volum, noe som kanskje skyldes at elektronikken i Momentum WL ikke henger helt med ved høyt volum. Men dette er ikke lydstyrke jeg normalt lytter på, så for meg er det uvesentlig.

    Prisen syns jeg det er tilnærmet håpløst å kommentere all den tid den dekker et segment hvor konkurransen ligger omtrent i samme leia.
    Kan jeg spørre: Hvilken HT er i tilfelle lydmessig bedre OG billigere? Da snakker jeg om elegante, portable, komfortable HT med NC og BT med tilsvarende batterikapasitet og lydkvalitetet!?
     

    iMystic

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    18.03.2014
    Innlegg
    608
    Antall liker
    78
    Torget vurderinger
    1
    Kanskje Sony MDR-ZX770BN Som snart er tilgjengelig.
     
    Sist redigert:

    Trondmeg

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.12.2003
    Innlegg
    13.108
    Antall liker
    8.072
    Torget vurderinger
    12
    Du sammenligner et produkt som er lagd for god mobilitet og kunne brukes selv om omgilvelsesstøyen er høy, med produkter som er ikke er tilpasset samme arena men som ene og alene er konstruert for lydkvalitetens skyld. Hele fundamentet for sammenligningen din er feilslått og veldig amatørmessig.

    Momentum Wireless er ikke i hovedsak konstruert for lytting hvor forholdene eller ser optimale, Sennheiser har andre modeller til det formålet: HD800, HD700, HE60, HE90, HD650, HD600, HD580, HD595, HD555, HD598,osv.

    Hva er det jeg ikke forstår idet du skriver at jeg igjen beveger meg i et område jeg ikke forstår?
    Du har ingen forståelse eller kunnskap om hvorfor en gitt frekvensrespons fra fabrikk er konstruert som den er. Men later som om du skjønner noe du åpenbart ikke forstår.
    Da hadde det vært veldig interessant å få dette forklart siden jeg ikke forstår noe og du kan dette så godt :).
    Flott. Begynn med å lese denne boken Sound Reproduction: The Acoustics and Psychoacoustics of Loudspeakers and Rooms: Floyd Toole: 9780240520094: Amazon.com: Books noen ganger slik at du forstår psykoakustikken og fysikken bak reproduksjon av lyd. Også fortsetter du med å lese artiklene til dr. Sean Olive om hodetelefoner fra AES fordi han har mye god forskning spisset opp mot hodetelefoner og akustikk. AES Los Angeles 2014 � 137th AES Convention / AES Los Angeles 2014Fordi du har manglende forståelse for selv det helt grunnleggende er det en god startplass.
    Hvilken formell kompetanse har du på akustikk, psykoakustikk, elektronikk? Jeg bare undrer.
     

    Trondmeg

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.12.2003
    Innlegg
    13.108
    Antall liker
    8.072
    Torget vurderinger
    12
    Jeg har testet.
    Med USB kabel mot PC og Wimp hifi vs Bluetooth med samme og synes lydforskjellen da var rett og slett neglisjerbar. Det er i seg selv oppsiktsvekkende da mange mener de låter absolutt best med USB kabel.
    Mot iPad analogt med kabel syns jeg de låter renere og faktisk bedre på lavt / moderat volum med den innebygde DAC'en i Momentum WL men syns de kanskje låter litt tynt og stresset ved skikkelig høyt volum, noe som kanskje skyldes at elektronikken i Momentum WL ikke henger helt med ved høyt volum. Men dette er ikke lydstyrke jeg normalt lytter på, så for meg er det uvesentlig.

    Prisen syns jeg det er tilnærmet håpløst å kommentere all den tid den dekker et segment hvor konkurransen ligger omtrent i samme leia.
    Kan jeg spørre: Hvilken HT er i tilfelle lydmessig bedre OG billigere? Da snakker jeg om elegante, portable, komfortable HT med NC og BT med tilsvarende batterikapasitet og lydkvalitetet!?
    Jeg ser du hører det samme som jeg, men har tillagt det mindre betydning og det er fair. Med band som f.eks. kraftwerk, Daft Punk etc blir det dessverre veldig tydelig da elektronikken for lett klipper og blir pinglete, urent, uryddig og faller sammen. Headroom blir for lite. Betydningen av det blir opp til den enkelte. Det hjelper heller ikke med en oppsvulmet bass, snarere tvert i mot. Jeg spiller Daft punk akkurat nå fra iPhone 5s og Wimp Hifi. Lydnivå ca 60% opp på skalaen og det mangler punch og renhet allerede der dessverre. Jeg tror det er så mange kompromisser i elektronikken pga batterikapasitet etc at det går kraftig utover lydkvaliteten. Og så blir det lett altfor uengasjerende når det gjelder musikken....... Det er så trist, men dessverre slik jeg opplever det.

    Jeg har for lengst innsett at funksjonaliteten er hva man betaler for og 70-80-90% av prisen ligger i den. Så er vel jeg en av de siste til å akseptere at det er slik, for jeg hadde forventet mer lydkvalitet etter de voldsomt positive omtalene. Det blir som en VW Passat. God nok til de fleste, mye skryt i "fagpresse", passer overhode ikke meg. Pizza grandiosa anyone?

    Sistespørsmålet ditt er vel retorisk, synes du ikke? Du beskriver Sennheiser Momentum Wireless uten å si navnet. Hvis du spør etter bedre lydkvalitet egnet for bærbart for samme prisen og med lagt bedre komfort, men med passiv støydemping så har jeg alternativer, men det var ikke det du spurte om.

    Flott at du liker dine, jeg sliter voldsomt med mine enda jeg prøver hardt. Jeg har tross alt kjøpt og betalt de og ville ha de, men de er som regel det paret som blir liggende ubrukt dessverre. Og da taper de mot f.eks. AKG K420 som jeg kjøpte for ca 250kr. Nå får jeg vel kjeft av mullaen igjen for disse har kabel, er åpne, uten NC eller mp3-kompatibel frekvenskurve ;).
     
    Sist redigert:

    iMystic

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    18.03.2014
    Innlegg
    608
    Antall liker
    78
    Torget vurderinger
    1
    Tråden skulle hatt tittel "mulla momentum"
     

    iMystic

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    18.03.2014
    Innlegg
    608
    Antall liker
    78
    Torget vurderinger
    1
    Noen seriøse anmeldelser av disse?
     
    Sist redigert:

    Trondmeg

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.12.2003
    Innlegg
    13.108
    Antall liker
    8.072
    Torget vurderinger
    12
    Den skal sjekkes ut nøyere. Betaler gjerne godt for en god trådløs dersom slik finnes. Alt under 10k er interessant, men da skal det spille godt også, ikke som en som ligger her og skjemmes........

    Liker at NC er automatisk variabel og kan skrus av under bruk.
     
    Sist redigert:

    Trondmeg

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.12.2003
    Innlegg
    13.108
    Antall liker
    8.072
    Torget vurderinger
    12
    Fant denne der den er winner sound quality. Umulig å si hva det betyr siden momentum låter excellent......

    image.jpg
     

    Trondmeg

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.12.2003
    Innlegg
    13.108
    Antall liker
    8.072
    Torget vurderinger
    12
    Jeg kommer til å kjøpe denne for sammenligning med det jeg har. Taperen blir senket på bunnen av Mjøsa.
     

    Trondmeg

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.12.2003
    Innlegg
    13.108
    Antall liker
    8.072
    Torget vurderinger
    12
    Slik tekst gjør meg likevel skeptisk.....
    image.jpg
    image.jpg
     

    Trondmeg

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.12.2003
    Innlegg
    13.108
    Antall liker
    8.072
    Torget vurderinger
    12
    Nå jeg blitt omtalt som en med veldig lav kredibilitet på denne tråden allerede :). Siden jeg synes slike hersketeknikker blir altfor primitive så kommer jeg, hvis interesse, til å sammenligne Definitive med Momentum for å finne ut hvilket sett som skal senkes på Mjøsas bunn til evig tid. De blir uansett bestilt for egen del. Det blir en uhøytidlig sammenligning av lyd og funksjoner både kablet og fortrinnsvis via BT med beskrivelser av opplevd forskjell. Så kan de som vil se om de får noe ut av det. De som føler mitt nærvær som en trussel eller tilsynelatende ikke bryr seg om mine meninger kan bare ignorere de :).
     

    iMystic

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    18.03.2014
    Innlegg
    608
    Antall liker
    78
    Torget vurderinger
    1
    Jeg er i alle fall interessert i en test Def Tech Symphony 1 vs Momentum WL, og da fortrinnsvis testet av en som ikke er helt fornøyd med lydkvalitet/EQ i momentum. Momentum kablet tilfredstiller heller ikke mine krav uansett hvor jeg skal bruke de.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn