Jeg var på Mysen og hentet min 518 her om dagen, og hjalp til med å løfte en 219 inn på lytterommet, og opp på benken der. Skal være helt ærlig å si at jeg lurte fælt på om jeg hadde valgt feil forsterker likevel, og heller gått for denne. Men, sånn er det vel alltid; det finnes alltid en større, bedre, mer sexy forsterker, platespiller, høyttaler enn den du akkurat har kjøpt ...Må si første inntrykket er lovende. Spiller bra rett ut av esken. Skal bli moro å høre litt musikk i julen og bli litt mere kjent med forsterkeren.
Denne saken må gi enorm eierglede. Håper du får noen fine, musikalske opplevelser i jula.Må si første inntrykket er lovende. Spiller bra rett ut av esken. Skal bli moro å høre litt musikk i julen og bli litt mere kjent med forsterkeren.
Joda 219 er sabla kul. Men 518 er knall den også . Kos deg med 518 du-tenk på at det koster 4000-20 000 å bare bytter driverrør 300b på 219IA Regner med at man på 518 på samme måte som 218 kan velge mange ulike driver rørtyper til en billig penge . Mange morsomme rørbyttemuligheter .. sjekk med Mala Audio.. Utgangseffekten er jo forøvrig i praksis lik.Jeg var på Mysen og hentet min 518 her om dagen, og hjalp til med å løfte en 219 inn på lytterommet, og opp på benken der. Skal være helt ærlig å si at jeg lurte fælt på om jeg hadde valgt feil forsterker likevel, og heller gått for denne. Men, sånn er det vel alltid; det finnes alltid en større, bedre, mer sexy forsterker, platespiller, høyttaler enn den du akkurat har kjøpt ...Må si første inntrykket er lovende. Spiller bra rett ut av esken. Skal bli moro å høre litt musikk i julen og bli litt mere kjent med forsterkeren.
Som Rune B, og mange andre hevder, det er nok preamp-rørene som står for størst forandring. Jeg er ganske uerfaren med rør, men LM 216 som jeg eide tidligere, profitterte merkbart med bedre 12AX7-rør.Dette skal være rørbestykning. 845 er psvane hifi, 300b er full music, 310a er psvane, 12ax7 er produsert av shuguang??
Jeg kommer nok til å prøve litt forskjellige typer rør i den etterhvert. Jeg har liggende WE310A og Psvane WE 300B replica. Men vil spille litt med original rør først for å bli litt kjent med forsterkeren. Bytte av rør er alltid spennende.
*facepalm* Du sier noe. Har ikke tenkt over at jeg hadde denne muligheten. Bias er jeg vant med og sjekker jevnlig, men denne hum cancelling-skruen har jeg glemt.Du får ikke denne brummingen vekk ved å justere på hum cancelling skruen? Jeg er på tynn is når det gjelder trafobrumming, så det skal jeg ikke uttale meg om
845TII høres fornuftig ut. På Klipsch Heresy er litt ekstra fylde av det gode, og WE845 begynner å bli vel dyrt, synes jeg. Elrog enda dyrere antar jeg. Bikker vel 10k for paret, men så er de laget i Tyskland, og har kanskje enda tightere kvalitetskontroll.Når det gjelder 845-rør, så har jeg som skrevet tidligere installert Psvane WE845. Originalrøra var de billigste fra Shuguang, sannsynligvis samme som standard Psvane Hifi-serie som Mala selger. Shuguang og Psvane er jo samme greiene, Psvane skal være de beste rørene fra produksjonen til Shuguang..
Jeg synes de originale duger veldig bra, men hører jo at det er mer detaljer, tightere og dypere bass med WE845. Tenkte jeg skulle teste Elrog ER845 når WE845 nærmer seg slutten. Elrog skal visst være the cream of the crop Utfra det jeg har lest, og opplever med Psvane 300B T2, så tror jeg også 845 T2 er ett veldig bra rør til en relativt fornuftig pris. Skal være litt fyldigere i lyden enn WE845, så jeg tror jeg ville startet der.
Takk. Godt å høre. Jeg slår meg til ro med den forklaringen inntil videre. Mulig jeg tar på meg bomullshanskene en dag og bytter om på EL34 rørene fra Psvane, for å høre om støyen skifter side.Hammershaug,
Litt brum ved oppstart inntil strømforsyningen er stabil er ikke unormalt. Ingen av mine rørforstkere har helt lik støy i høyre og venstre kanal. De betyr ikke at noe er galt. Kommer antagelig av at oppbygging ikke er 100% symmetrisk
Tar med multimeteret og rusler opp nå. Interessant tips der, Balle. Har forøvrig 218, ikke 518, og Heresyene slipper i gjennom det meste...Mål spenningen over høyttalerterminalen med høyttaler tilkoblet.(eller helst en 8 ohms motstand). Sett skala til AC mV. I mine forsterkere (ikke-LM)er det 0,6-1,3 mV med min beste rør. Dette kan variere og gå opp til 3 mV med visse "dårlige rør" som sent 70talls GE 6SL7. Jeg har 96 dB/2,83V høyttaler og med dette støynivået er ikke merkbart, unntatt med øret "inne" i høyttaler. Med "vanlige høytaler under 90dB tåler man høyere støy mV.
Jeg synes det er lettere å stille brum skruen med multimeter siden jeg ikke hører noe brum ved forsterkeren , 1m fra høyttaler. Få evt en kompis til å lytte på HT. Obs det er ørliten variasjon i skruen som skal til, dvs "hårstrå".
Hva måler du mV på LM518 utgangen? Stereophile målte 2,3mV på 4 ohms utgangen på LM518. Ca -60db, uten at det var noe problem for lytteren.
mvh
Balle
Jeg hadde det her også. Og aller minst hadde jeg da jeg spilte litt sent på kvelden. I samråd med Sveinung Mala konkluderte vi med nettstøy. Forsvinner så fort forsterker er varm.En annen ting, når fingrene først er i gang her. Høyre utgangstrafo(eller er det høyre utgangsrør?) har litt brum ved oppstart, men dette forsvinner når LM 218 blir varm, og det blir den ganske raskt
Som elektriker og utstillingstekniker vet jeg at brum i viklede trafoer sjelden gir seg av seg selv. Kan det være nettstøy, i og med at feilen er periodisk, eller er det mer nærliggende å tenke mekanisk(løse viklinger) all tid brummingen forsvinner med varmen. Jeg kan selvsagt svitsje utgangsrør får å finne ut om det er røret eller trafoen som støyer.
Hei igjen.Målte 5,3mV på høyre kanal og 5,0 på venstre. 8ohms terminalene. Dette var med Heresy tilkoblet da jeg har dårlig med faste motstander her.
Hmmm.. jeg tror nok det er standard 845-rør fra LM/Shuguang. Kjenner igjen mønsteret/logoen fra standardrørene som satt i LM 216:Jeg hadde det her også. Og aller minst hadde jeg da jeg spilte litt sent på kvelden. I samråd med Sveinung Mala konkluderte vi med nettstøy. Forsvinner så fort forsterker er varm.En annen ting, når fingrene først er i gang her. Høyre utgangstrafo(eller er det høyre utgangsrør?) har litt brum ved oppstart, men dette forsvinner når LM 218 blir varm, og det blir den ganske raskt
Som elektriker og utstillingstekniker vet jeg at brum i viklede trafoer sjelden gir seg av seg selv. Kan det være nettstøy, i og med at feilen er periodisk, eller er det mer nærliggende å tenke mekanisk(løse viklinger) all tid brummingen forsvinner med varmen. Jeg kan selvsagt svitsje utgangsrør får å finne ut om det er røret eller trafoen som støyer.
Når det gjelder rør-bytte, så er det 845 rør fra Psvane Hifi (mener jeg) som sitter på din og er gode. Bedre enn mange standard Shyguan-rør.
Er helt enig, ingen hast. Inngangsrørene holder vel myye lengre enn effektrørene, så det blir 845-rørbytte først. Ikke WE-replica, men Psvane 845-TII. Disse skal være et tydelig løft ift de orginale, har jeg skjønt. Dessuten så er 4400,– mer enn nok å bruke på rør for megSkal du bytte for å få noe merkbart bedre tror jeg det er WE-845 som gjelder. Jeg byttet til EL-34 Philips replica fra Psvane, som er de beste fra dem. Merkbart hvor mye bedre lyden ble, og med org røra ble 218 nesten kjedelig til sammenligning. På din sitter og Psvane sine oppgraderte 12AX7. De skal du ikke skimse av, for de er også av god kvalitet lydmessig og minner lydmessig om en del NOS-rør.
Mitt tips er at du går inn på type Tube Store e.l og kjøper NOS 12AX7 rør fra enten GE, Mullard, Siemens eller Telefunken. Ikke alle NOS koster skjorta. Les litt om hvilke karakteristikker de gir. Grunnen til at inngangsrør gir så mye i lyd er at det er inngangsrørets egenhet i lyd som ytterligere forsterkes av effektrøret 845. Spar pengene og kjøp nye 845-rør når de slukker En god strømkabel på LM218uA er også et must
Takk for gode tips! Om det er 3, 5 eller 15mV plager meg egentlig ikke, for det er så lite støy at det ikke er hørbart fra lytteposisjon. Det er i hvertfall ikke noe problem.Hei igjen.Målte 5,3mV på høyre kanal og 5,0 på venstre. 8ohms terminalene. Dette var med Heresy tilkoblet da jeg har dårlig med faste motstander her.
Om du synes 5mV er for hørbart kan du prøve 5751 rør, helst NOS. Dette røret kan erstatte 12AX7 direkte, og gir lavere forsterkning (70x istedet for 100x) og kan dermed bedre signal støy- forholdet ,om støyen stammer fra inngangstrinnet. Ellers er min erfaring at visse småsignal kinarør og GE sent 70tall støyer mer enn de variantene jeg har av NOS rør og Tungsol Nyproduserte(russiske). Det kan også variere fra rør til rør, ofte grunnet varierende "isolasjon" av heater og katode.
Uansett du har en knall forsterker med mye moro framover i 2016
Heisann! Forsterkeren min tålte turen over fjellet veldig bra ser jeg. Artig å se.Då e forsterken endelig på plass i stuen.
Helt fersk når det gjelder rør. Driver å leser meg opp på bias/triode/NOS osv.
Prøvde en liten uke i kjelleren - men fant aldri noe særlig bass(p.g.a. rom/høyttalere?).
Var derfor litt betenkt når LM'en skulle testes ut på Harbeth Shl5 i stuen.
Funker som bare det - bassen er der, kjappere og mer presis enn det eci5en leverte(tror eg).
Mer detaljert oppover er det også blitt - minus er at diskanten kanskje er noe skarpere.
Skal teste litt videre 4ohm/8ohm/triode/ultralinear.
Mener jeg leste et sted at de (LM) anbefalte en sjekk omtrentlig hver 150. time .... Kan jo fort hende det blir omtrent hver 14. dag, det ... men trolig blir det litt sjeldnere ...[......]Då e forsterken endelig på plass i stuen.
Helt fersk når det gjelder rør. Driver å leser meg opp på bias/triode/NOS osv.
Prøvde en liten uke i kjelleren - men fant aldri noe særlig bass(p.g.a. rom/høyttalere?).
Var derfor litt betenkt når LM'en skulle testes ut på Harbeth Shl5 i stuen.
Funker som bare det - bassen er der, kjappere og mer presis enn det eci5en leverte(tror eg).
Mer detaljert oppover er det også blitt - minus er at diskanten kanskje er noe skarpere.
Skal teste litt videre 4ohm/8ohm/triode/ultralinear.
BIAS er grei skuring. Finjuster så alle 4 effektrørene har lik spenning når den er varm. Sjekker du hver 14. dag så holder det sikkert. Poenget er vel at levetiden øker når rørene får arbeide under optimale forhold.
[....]
Jeg har lagt merke til at noen produsenter unngår printkort mens andre produsenter bruker det i massevis. Rørforsterkere fra bl.a. Icon Audio og LM bruker ledninger fra punkt til punkt og markedsfører dette som en fordel med hensyn til lyden. Jeg har en Icon Audio 40 mkIII og her er det ingen printkort.Har ikke så mye peiling på rørforsterker, men ut fra den en leser her inne virker det nesten som at rørene bestemmer det meste for lyden. Hva betyr resten egentlig da og er det stor forskjell på en til 10' kontra en til 50' hvis rørene er like, eller er det så enkelt som at det går på effekt og at de dyre bruker helt andre rør en de billige / svakere ?
Kjære LM-Audio venner! Jeg har en 219ia som blør! Mitt hjerte er i sorg og sjokk.
Litt mer alvorlig fortalt så etter et rørbytte av alle rørene var det ingen lyd og det ene 845 røret ble bare varmere og varmere. Til slutt ble den då hvitglødende at jeg skrudde av forsterkeren. Jeg byttet alle rørene tilbake til de gamle rørene og det samme skjedde. Til min forskrekkelse ser jeg at det renner ut noe som ser ut som talg frs undersiden. Hva kan det være? Hva er galt ned forsterkeren?
All tips og hjelp tas i mot med stor takk!
PS. Hvis noen kjenner noen som er flinke å reparere rørforsterkere i Bergen? Jeg har ikke så nye peil men vil veldig gjerne lære!