Med all respekt, dette er ikke i tråd med de faktiske forhold. Jeg oppfordrer deg til å peke på de punktene i AP's partiprogram som kan tolkes i retning av det du hevder. Paritet Rødt har noen slike passuser. Ap har det slett ikke.Tja - Arbeiderpartiet sluttet vel på mange vis å være et parti for arbeiderne når Gro kom til makta. Siden den gang har det ikke vært mange i ledelsen som har vært arbeidere.
Høyre og arbeiderpartiet er relativt like på mange vis, men som selvstendig næringsdrivende nekter jeg å stemme på et parti som (nærmest) definerer meg som en banditt fordi at jeg har skapt min egen arbeidsplass.
Johan-Kr
Den andre siden av dette er at skatteletter til de brede lag er vanskelig å gjennomføre fordi det har svært stor effekt på provenyene til det offentlige. Måten å gi lik, bred skattelette målt i kroner, men prosentuell størst for de med lave inntekter, er å heve bunnfradraget. Det finnes i Norge ca 2.6 millioner lønnsmottagere, om hver av disse skulle få en skattelette på på la oss si 300 kroner måneden, ville det medføre en reduksjon i statens skatteinntekter på i overkant av 9 milliarder kroner. Det finnes ikke nok skatteytere i den helt øvre delen av skattesystemet til at disse ville kunne finansiere en slik skatteletter for alle.Du behøver ikke mastegrad i noe som helst, for å forstå at skattelette til de med størst verdier, ikke har noen positiv effekt på vellykketheten i samfunnsmodellen.
Disqutabel
Enig. Jeg bare synes politikerne kan komme med dette faktum med rene ord. "Skattelette" er jo bare et tøvete mantra, det er ikke det som driver et samfunn fremover. Justering av den modellen vi nå har, er antakelig den mest pragmatiske og sikre veien videre. Skattelette vil bare forvirre bildet, i stedet for å tilføre noe som helst fornuftig.Den andre siden av dette er at skatteletter til de brede lag er vanskelig å gjennomføre fordi det har svært stor effekt på provenyene til det offentlige. Måten å gi lik, bred skattelette målt i kroner, men prosentuell størst for de med lave inntekter, er å heve bunnfradraget. Det finnes i Norge ca 2.6 millioner lønnsmottagere, om hver av disse skulle få en skattelette på på la oss si 300 kroner måneden, ville det medføre en reduksjon i statens skatteinntekter på i overkant av 9 milliarder kroner. Det finnes ikke nok skatteytere i den helt øvre delen av skattesystemet til at disse ville kunne finansiere en slik skatteletter for alle.Du behøver ikke mastegrad i noe som helst, for å forstå at skattelette til de med størst verdier, ikke har noen positiv effekt på vellykketheten i samfunnsmodellen.
Disqutabel
Flat lønnstruktur? Majoriteten av lønnsmotagere i Norge tjener 400 000kr og nedover. Politikerne tjener 1 000 000 +. De er en lønnselite i Norge som tjener mye mer enn folk flest og som bidrar til å øke kostnadsnivået. Det er ingen tvil om at forskjellene er større i dag enn f.eks på 80-tallet....Ser ut til at enkelte fullstendig fortrenger det faktum at Norge (enn så lenge) har en unormalt flat lønnsstruktur, noe som har skapt en stor middelklasse. Dermed har man skapt en stor gruppe "gode forbrukere", som holder hjulene i gang. Forsvinner middelklassen (det er det som skjer når politikerne driter i folket, men bryr seg om kapitalflyten, altså motsatt av det vi ser i Norge), forsvinner også de gode forbrukerne, og samfunnet begynner sin nedadgående spiral.
Du behøver ikke mastegrad i noe som helst, for å forstå at skattelette til de med størst verdier, ikke har noen positiv effekt på vellykketheten i samfunnsmodellen.
Disqutabel
Tallene du vier til er vel rimelig korrekte, men for å poengtere det litt tydligere: Vi har en til dels betydelig flatere lønnsstruktur enn de aller fleste andre sammenlandlignbare land. Det kan alltid diskuteres om den burde vært enda flatere, som på. f.eks. 80-tallet, og mener man det, vil det sikkert kunne la seg gjøre med stegvise justeringer, og mye protester...Flat lønnstruktur? Majoriteten av lønnsmotagere i Norge tjener 400 000kr og nedover. Politikerne tjener 1 000 000 +. De er en lønnselite i Norge som tjener mye mer enn folk flest og som bidrar til å øke kostnadsnivået. Det er ingen tvil om at forskjellene er større i dag enn f.eks på 80-tallet....Ser ut til at enkelte fullstendig fortrenger det faktum at Norge (enn så lenge) har en unormalt flat lønnsstruktur, noe som har skapt en stor middelklasse. Dermed har man skapt en stor gruppe "gode forbrukere", som holder hjulene i gang. Forsvinner middelklassen (det er det som skjer når politikerne driter i folket, men bryr seg om kapitalflyten, altså motsatt av det vi ser i Norge), forsvinner også de gode forbrukerne, og samfunnet begynner sin nedadgående spiral.
Du behøver ikke mastegrad i noe som helst, for å forstå at skattelette til de med størst verdier, ikke har noen positiv effekt på vellykketheten i samfunnsmodellen.
Disqutabel
Når vi snakker om hva man tjener i ulike yrker, så synes jeg vel at man skal inkludere det som man faktisk tjener (altså litt overtid og ekstraarbeid). Når man sammenligner med høye lønninger, så har jo disse gjerne fastlønn med jobber veldig mye ekstra.Mer enn 50% tjener under 400 000kr. Mange, om ikke de fleste, som jobber i yrker som ikke krever lang utdanning er ikke nødvendigvis ufaglærte; drosjesjåførene her har de fleste utdanning utover folkeskolen - fra yrkeskole til doktorgrad. Barnehageansatte, bussjåfører og sykepleiere tjener ikke mellom 400 000 - 600 000 hvis de jobber noen lunde normal uke.
Gjelder uthevede også for sykepleiere og andre yrker som må samle stillingsbrøker og sjelden når 100% stilling? Eller justerer vi bare for de som jobber ekstra? For det er dessverre veldig mye ufrivillig deltid i Norge.Når vi snakker om hva man tjener i ulike yrker, så synes jeg vel at man skal inkludere det som man faktisk tjener (altså litt overtid og ekstraarbeid). Når man sammenligner med høye lønninger, så har jo disse gjerne fastlønn med jobber veldig mye ekstra.Mer enn 50% tjener under 400 000kr. Mange, om ikke de fleste, som jobber i yrker som ikke krever lang utdanning er ikke nødvendigvis ufaglærte; drosjesjåførene her har de fleste utdanning utover folkeskolen - fra yrkeskole til doktorgrad. Barnehageansatte, bussjåfører og sykepleiere tjener ikke mellom 400 000 - 600 000 hvis de jobber noen lunde normal uke.
Her er en oversikt som er ganske oppdatert: Men denne har altså ikke med overtid.
Dette er snittlønna i over 100 yrker | FriFagbevegelse.no
Av 122 yrker, så tjener man 400 000 og mer i de 100 øverste. Gjennomsnittslønna har forøvrig passert 500 000,-.
Mvh
OMF
Det gir ikke så mye mening å sammenligne den veien siden arbeidsgivere generelt ikke betaler for at folk ikke jobber (eller jobber redusert, frivillig eller ikke) mens de i mange yrker betaler ekstra for ekstraarbeid, mens det i andre yrker ikke finnes overtidsbetaling.Gjelder uthevede også for sykepleiere og andre yrker som må samle stillingsbrøker og sjelden når 100% stilling? Eller justerer vi bare for de som jobber ekstra? For det er dessverre veldig mye ufrivillig deltid i Norge.
Mener du at offisiell lønnsstatsitikk er feil?Mer enn 50% tjener under 400 000kr. Mange, om ikke de fleste, som jobber i yrker som ikke krever lang utdanning er ikke nødvendigvis ufaglærte; drosjesjåførene her har de fleste utdanning utover folkeskolen - fra yrkeskole til doktorgrad. Barnehageansatte, bussjåfører og sykepleiere tjener ikke mellom 400 000 - 600 000 hvis de jobber noen lunde normal uke.
Godt at alskens bonusordninger er avskaffet…Når vi snakker om hva man tjener i ulike yrker, så synes jeg vel at man skal inkludere det som man faktisk tjener (altså litt overtid og ekstraarbeid). Når man sammenligner med høye lønninger, så har jo disse gjerne fastlønn med jobber veldig mye ekstra.Mer enn 50% tjener under 400 000kr. Mange, om ikke de fleste, som jobber i yrker som ikke krever lang utdanning er ikke nødvendigvis ufaglærte; drosjesjåførene her har de fleste utdanning utover folkeskolen - fra yrkeskole til doktorgrad. Barnehageansatte, bussjåfører og sykepleiere tjener ikke mellom 400 000 - 600 000 hvis de jobber noen lunde normal uke.
All skattbar inntekt legger grunnlag for utbetalinger fra Folketrygden..........Vanligvis teller ikke variabel lønn for pensjon og denslags.
Nå er vel opptjening til de fleste former for kompensasjon og ytelser fra folketrygden begrenset av oppad av 6G.All skattbar inntekt legger grunnlag for utbetalinger fra Folketrygden..........Vanligvis teller ikke variabel lønn for pensjon og denslags.
NeiAll skattbar inntekt legger grunnlag for utbetalinger fra Folketrygden..........Vanligvis teller ikke variabel lønn for pensjon og denslags.
Huff så fælt folk med millionlønn har det. De har jo ingen mulighet til å spare det meste av merintekten sin i tilfelle de skulle bli syke.Nå er vel opptjening til de fleste former for kompensasjon og ytelser fra folketrygden begrenset av oppad av 6G.All skattbar inntekt legger grunnlag for utbetalinger fra Folketrygden..........Vanligvis teller ikke variabel lønn for pensjon og denslags.
Så for de som feks tjener 400 000,-. Så får de liten avkortning av lønn ved langvarig sykefravær, ledighetstrygd og uføre/alderspensjon utgjør en betydelig andel av din lønn.
Tjener du 1 million, og betaler nesten 50% skatt av de siste 300 000,- du tjener, får du ikke noe mer i alderspensjon, uførepensjon, ledighetstrygd eller sykelønn enn om du hadde tjent 700 000,-. Så skattesystemet i Norge er ganske så progressivt.
Mvh
OMF
Lønnen som overstiger en viss grense (6g er det vel) gir ikke pensjon fra folketrygden. Hva man får utover det avhenger av hvilken ordning arbeidsgiver her. Foreldrepenger er også begrenser oppad selv om det er ganske vanlig at arbeidsgiver dekker differansen (for min del dog kun av opptil fastlønn). Ditto for de fleste andre ytelser man måtte ha knyttet til lønn som uføreforsikringer og annet.^ Hva er unntakene?
Jøss....hvor kom den fra, det er vel ingen som har sagt at det er synd på de med milllionlønn.Huff så fælt folk med millionlønn har det. De har jo ingen mulighet til å spare det meste av merintekten sin i tilfelle de skulle bli syke.Nå er vel opptjening til de fleste former for kompensasjon og ytelser fra folketrygden begrenset av oppad av 6G.All skattbar inntekt legger grunnlag for utbetalinger fra Folketrygden..........Vanligvis teller ikke variabel lønn for pensjon og denslags.
Så for de som feks tjener 400 000,-. Så får de liten avkortning av lønn ved langvarig sykefravær, ledighetstrygd og uføre/alderspensjon utgjør en betydelig andel av din lønn.
Tjener du 1 million, og betaler nesten 50% skatt av de siste 300 000,- du tjener, får du ikke noe mer i alderspensjon, uførepensjon, ledighetstrygd eller sykelønn enn om du hadde tjent 700 000,-. Så skattesystemet i Norge er ganske så progressivt.
Mvh
OMF
PS! trygd er lagd slik at man skal kunne leve et okay liv selv om man skulle være uheldig og bli syk eller miste jobben. Sier seg selv at det må være en øvre grense.
PSS! Høyrefolk har en tendens til å "glemme" denne øvre grensen når de maser om at trygdeordningene er for gode.
Dette er feil.^ et tilleggsmoment rundt bonuser. Bonuser er unntatt feriepengegrunnlaget. Så har du 500 i fastlønn og 500 i bonus går du glipp av 50 i feriepenger kontra vedkommende som har 1000 i fastlønn.
Det syndes en del rundt bonuser.
Det har nok mer med stillinger og slikt å gjøre.Blir bonuser mer vanlig dess høyere en er i lønnsstigen?
Som sagt. Det syndes.Dette er feil.^ et tilleggsmoment rundt bonuser. Bonuser er unntatt feriepengegrunnlaget. Så har du 500 i fastlønn og 500 i bonus går du glipp av 50 i feriepenger kontra vedkommende som har 1000 i fastlønn.
Det syndes en del rundt bonuser.
Det er kun når bonus er en form for "profitt" deling av det ikke skal beregnes feriepenger!
Og for å krangle litt, så går man glipp av 60k, men mindre man har en "minimumsavtale med 10,2% - da går man glipp av 51.
Mvh
OMF
Det er forskjell på hva flertall av folk har i lønn og hva flertall av yrker har i lønn.Her er en oversikt som er ganske oppdatert: Men denne har altså ikke med overtid.
Dette er snittlønna i over 100 yrker | FriFagbevegelse.no
Av 122 yrker, så tjener man 400 000 og mer i de 100 øverste. Gjennomsnittslønna har forøvrig passert 500 000,-.
Mvh
OMF