D
Danke
Gjest
Ja takk begge deler sa Ole Brum sammen med 40 åringen...Glenlivet i denne utgaven har vel litt mer baller enn Glengoyne som bare har vært på sherryfat. Det kommer an på hvor glad du er i eik.
Ja takk begge deler sa Ole Brum sammen med 40 åringen...Glenlivet i denne utgaven har vel litt mer baller enn Glengoyne som bare har vært på sherryfat. Det kommer an på hvor glad du er i eik.
Man er jo tilbøyelig til å være enig med Dr.Dong.Sluket burde ha mer sympati for «åtseldrikkerne»; vi er mange, kjente og bor i nærleiken!
Det neste blir vel at han går løs på de japanske DD-spillerne med slegge og som bare har stått der i år, knapt åpnet…
Ikke hell den ut om du sitter igjen med en halv flaske...Vis vedlegget 404307
Fantastisk grain/korn whisky fra Japan. Anbefales på det sterkest. Som stor Islay fan innen single malt - kan denne her anbefales som et god avveksling.
Hehe !! ingen fare!!Ikke hell den ut om du sitter igjen med en halv flaske...Vis vedlegget 404307
Fantastisk grain/korn whisky fra Japan. Anbefales på det sterkest. Som stor Islay fan innen single malt - kan denne her anbefales som et god avveksling.
Brennvin holder seg utrolig godt.
Oksydasjon er ikke viktig iforhåld til whisky som skal konsumeres iløpet av et år eller mer.Ok - takk for tips - jeg var ikke klar over at det ble dårlig så raskt på halve flasker. Hva med å pompe ut luften? Jeg bruker en luftpompe som skaper vakum i vinflaskene hvis de skal drikkes over en uke. Kanskje det også er en løsning på Whisky-flasker?
Kan ikke si jeg har opplevd forringelse av at whiskyen har blitt åpnet og ikke drukket opp i løpet av to måneder.Halve flasker brennevin holder seg dessverre dårlig. Innholdet oksyderer etter en måned eller to. Men løsningen er å helle over på mindre flasker hvis det skal lagres en stund. Slukets løsning er ikke å anbefale.
Den er god ja, men finnes bare i Sverige....Har kommet til slanten på en Highland Park cask strength. Sjelden å se såpass med "treverk" flyte rundt i en halvflaske. Ikke mye filtrering her altså. Me like!
Vis vedlegget 407454
Finnes i Norge denDen er god ja, men finnes bare i Sverige....Har kommet til slanten på en Highland Park cask strength. Sjelden å se såpass med "treverk" flyte rundt i en halvflaske. Ikke mye filtrering her altså. Me like!
Vis vedlegget 407454
Ja ser det nå, opprinnelig var den ment spesielt for Sverige, og så har de nok sett at det var godt likt og utvidet.....Finnes i Norge denDen er god ja, men finnes bare i Sverige....Har kommet til slanten på en Highland Park cask strength. Sjelden å se såpass med "treverk" flyte rundt i en halvflaske. Ikke mye filtrering her altså. Me like!
Vis vedlegget 407454
https://www.vinmonopolet.no/Land/Skottland/Highland-Park-Cask-Strength/p/3711502
HP er aldri feil, den har røyk men er en av de mildere Øywhiskyene og med Norrøn historie...Vis vedlegget 407944
Det ble en sånn i dag. Kan egentlig ikke si hvorfor, men jeg har lenge vært skeptisk til Highland Park. Tror ikke det har vært så saklig, mer at de dukker opp over alt i de merkeligste utgaver. Jeg har blitt overeksponert. Men denne er slettes ikke dårlig, ikke verken for smooth eller for barsk. Passe til å kose seg med.
Jeg har aldri smakt Scapa, men jeg har sett nok programmer på TV/Nrk om Orkneyøyene, det er så norsk som det kan bli fortsatt, folk snakker en slags gammel sognenorsk ved siden av engelsk og nesten alle har norske navn. Litt som Sogndal/nordlendings folk...Vet nå ikke helt hvor dypt den norrøne historien stikker og hvor mye som er påhitt for å få markedsført seg.
Destilleriet ble stiftet i 1798, og da var det vel relativt tynt med norrøninger på Orknøyene.
Jeg foretrekker sambygdingen Scapa, men den er vanskelig å oppdrive.
Neida, flere polutsalg i Norge har Scapa 16 Year Single Malt Whisky i hylla eller på lageret fordi folk ikke kjenner sin besøkelsestid.Vet nå ikke helt hvor dypt den norrøne historien stikker og hvor mye som er påhitt for å få markedsført seg.
Destilleriet ble stiftet i 1798, og da var det vel relativt tynt med norrøninger på Orknøyene.
Jeg foretrekker sambygdingen Scapa, men den er vanskelig å oppdrive.
Smakte den på whiskyfestivalen i Oslo, thumbs up for den.Sikret meg et par flasker av den nylig lanserte Caol Ila Distillers Edition. Noen som har prøvd den?
Takker for det.Smakte den på whiskyfestivalen i Oslo, thumbs up for den.Sikret meg et par flasker av den nylig lanserte Caol Ila Distillers Edition. Noen som har prøvd den?
Beklager sent svar.Det er ikke 'Skiren' du sikter til. Jeg får ingen treff på Scapa 16 year. Jeg fikk den siste flaska i landet; den var på Eidsvoll... var; nå er den en saga blott.
Skiren synes jeg ikke var noe spesiell.
De produserte jo ikke på flere år, og det er derfor det ikke er tilstrekkelig til å dekke etterspørselen.
Hvorfor så from? Det er nå vi har lever!Hverdagswhiskyer bør en holde seg unna for leverens skyld. Whisky er til høytid og fest. Det jeg lurer på nå er hva som skal bli årets julewhisky. I den ene enden av skalaen har jeg en 30 år gammel Brora og i den andre enden en Glenfarclas 105. I tillegg har jeg ti merker til i skapet og en tur på taxfree i Munchen, København og Oslo før jul. Dette blir et vanskelig valg, kanskje julefeiringen må utsettes i år.
Jeg har prøvd en tidligere versjon, DE utgavene til Diaego er sykt gode..Sikret meg et par flasker av den nylig lanserte Caol Ila Distillers Edition. Noen som har prøvd den?
En av mine absolutte favoritter, salt og jod i tillegg til det du nevner.Speaking of which...
Hadde med meg hjem en slik i forrige uke. Dette er litt kraftigere saker enn jeg vanligvis drikker. Her er komplekse smaker av torv og tjære, passe sødme og smaken endrer seg nesten konstant.
Ikke en hverdagswhisky, men har klart sin plass i utvalget denne og. Kanskje ikke en som jeg vil pælme, men som det holder med ett glass eller to. Eller tre eller fire...
Vis vedlegget 409297