Carisma; Du vil ikke ødelegge noe ved å ikke bruke skilletrafo. Jeg tror heller ikke man skal bygge oppunder en av alt for mange av hi-fi nevroser ved å si at har man klasse D så "må" man ha skilletrafo.
Men hifipuristen har et poeng, og han har sin erfaring med dette. Alle klasse D forsterkere støyer, og de støyer mye og de støyer ved høye frekvenser. Grunnfrekvensen kan ligge i området 100kHz-400kHz, men de kan også lage støyfrekvenser langt over dette når de switcher av og på. Jo høyere frekvens jo lettere er det for disse å forplante seg rundt omkring i anlegget via de rareste kanaler. Høyttalerkabler, signalkabler, strømforsyningskabler eller til og med gjennom lufta. Hvis klasse D forsterkeren ikke er godt nok konstruert og tilstrekkelig filtrert og skjermet kan altså disse pulsene forplante seg.
Man kan sammenligne det med å plugge inn et billig switch-mode supply fra Kina til noe LED lys eller lignende i samme kontakt som RIAA-trinnet og legge den ved siden av. Det vil du merke!
Nå er det jo slik at klasse D ville aldri ha kunnet bli solgt hvis ikke konstruktørene hadde tatt hensyn til dette. Det sitter filtre i alle klasse D forsterkere uansett prisklasse, men god filtrering koster penger og det er vel grunn til å tro at det er noen som sparer noen kroner der og.
Hvis en slik forsterker sender høyfrekvente støypulser ut på signalkablene så kan dette føre til lydmessige ulemper selv om man ikke hører et knyst i høyttalerne. Grunnen er at disse korte pulsene som i seg selv ikke er hørbare kan trigge PN overganger i transistorer og opamper i signalkretsløpet og disse små triggingene kan igjen påvirke funksjonen i audioområdet.
Jeg har skrevet en god del "kan" og "hvis" i teksten over, og den eneste anbefalingen jeg vil komme med er at man prøver selv.
Nå har ikke jeg noen anbefaling på skilletrafo. Jeg utfordrer puristen til å dele dette med oss