Pink_Panther
Æresmedlem
- Ble medlem
- 23.03.2006
- Innlegg
- 20.076
- Antall liker
- 10.614
Omtrent det samme i det private næringsliv. En udugelig arbeidsleder får ikke sparken, han blir "senioringeniør"
Jeg er litt nysgjerrig på menneskesynet ditt.....Omtrent det samme i det private næringsliv. En udugelig arbeidsleder får ikke sparken, han blir "senioringeniør"
Det har med embetsmann-ordningen å gjøre. De er oppnevnt av kongen i statsråd. Diplomater, høyesterettsdommere og politimestere er blant de få posisjonene som embedsmann som fortsatt finnes. De finnes også innenfor forsvaret, selvfølgelig. Andre faggrupper har mistet embetsmann-posisjonen av den enkle grunn at den i stor grad er unødvendig, samt at mange utnyttet seg av den da de kom på sine eldre dager og gjorde systemet ineffektivt, og da tenker jeg spesielt på professorer som etterhvert ikke gadd å utføre sin undervisningsplikt. De ble sittende på kontoret og fordype seg i Gud vet hva, noe som gikk kraftig utover lærerkapasiteten på enkelte små institutter ved universitetet.Jojo, men til en slik avlønning? Oppfordrer jo til en udugelighet i en faderlig fart slikt noe.
Kombinert med ansvarspulverisering og beslutningsvegring.Litt av problemet i Norge, som i resten av Vesten, er at det blir stadig flere småhøvdinger, og færre og færre indianere.
I hvilken bransje har du opplevd dette? Det er stikk i strid med alle arbeidsplasser jeg har vært på.Omtrent det samme i det private næringsliv. En udugelig arbeidsleder får ikke sparken, han blir "senioringeniør"
Den var fin! Den er så spot on at den nesten ikke er morsom.Følgende tekst vandrer litt rundt i forskjellige versjoner, men er dessverre i ferd med å bli symptomatisk særlig for offentlig sektor.
"Helse Nord og et japansk firma bestemte seg for å utkjempe en årlig ro-regatta med hvert sitt åttemannslag. Begge mannskapene trente systematisk, og dagen før regattaen, var begge lagene i toppform. Japanerne vant med et forsprang på 1 km. Etter nederlaget var moralen på bunn-nivå hos det norske laget. Toppledelsen besluttet raskt at de neste år skulle vinne regattaen, og etablerte en prosjektgruppe som skulle undersøke hva som egentlig var problemet. Med utgangspunkt i en rekke omfattende analyser oppdaget prosjektgruppen at japanerne brukte syv mann til å ro og en mann til å styre, mens det norske laget hadde en mann som rodde og syv mann som styrte. Da krisen ble oppdaget, viste helse Nord sin beundringsverdige handlekraft. De engasjerte et konsulentfirma som skulle undersøke strukturen i det norske laget nærmere. Etter flere måneders arbeid kom ekspertene frem til følgende konklusjon: Det var for mange som styrte, og for få som rodde. På bakgrunn av konsulentrapporten ble det umiddelbart gjennomført forandringer i lagstrukturen. Nå fikk det norske laget fire styrmenn, to overstyrmenn, en styreformann og en roer. Dessuten ble det innført et poengsystem for a motivere roeren, ut fra tankegangen om at han ville yte bedre hvis man utvidet arbeidsområdet hans og ga ham mer ansvar Neste år vant japanerne regattaen med et forsprang på 2 km. Det norske firmaet avskjediget roeren med henvisning til dårlig arbeidsinnsats og betalte deretter ut bonus til ledelsen for anstrengelsen de hadde lagt ned i prosjektet. Konsulentfirmaet utarbeidet deretter en ny analyse hvor de konkluderte med at taktikkvalget hadde vært riktig, og at motivasjonen var god, og at det derfor måtte være materiellet som måtte forbedres. - Nå er Helse Nord i ferd med å utvikle en ny båt………… og det er annonsert etter ny roer."
Kanskje det er en moral i dette også, de sparket den beste roeren.Han må ha vært vanvittig god til å ro, hvis han tapte med så lite.
Ja vi er dumme her i landet....
Fra slangeolje til sneglekrem - DagbladetPå tide å gjøre noe med støtten til religiøse samfunn i Norge?
Erik Stephansen -
Og bedrive litt opplysningsarbeid for de stakkars enkel sjelene som går på dette?
Mener du hvor lang tid det ville tatt å sette ned et utvalg som skulle granske saken og se på hvilke tiltak som skulle iverksettes, eller hvor lang tid selve jobben med å fylle igjen hullet og reparere rør og kabler ville ta?Dette har egentlig ikke noe med Norge å gjøre, men mer hvordan ting gjøres andre steder.
Japan fikset synke*hullet på to dager - Dagbladet
Den 8 november ble det dannet et ganske stort synkehull i Fukuoka i Japan.
2 dager senere var alt ordnet igjen, inkludert alt arbeid med rør, kabler etc. etc.
Vis vedlegget 410502
Noen som våger tenke på hvor lang tid det ville tatt om dette hadde vært i Oslo eller Bergen?
Ser noen få lastebiler, gravmaskiner og kraner. Tror det heller snakk om beslutnings- og gjennomføringsvegring på hjemlige trakter; eller byråkrati om du vil.Tokyo med omeng har en befolkning på 37,8 mill - nesten 8 ganger Norges befolkning. Det vil være et temmelig stort vedlikeholdsmannskap til en hver tid, så et slikt hull går radig unna.
Johan-Kr
Jeg vet om 169 personer som kunne fylle dette hullet. Armeringsjern og betong kan brukes som lokk.Dette har egentlig ikke noe med Norge å gjøre, men mer hvordan ting gjøres andre steder.
Japan fikset synke*hullet på to dager - Dagbladet
Den 8 november ble det dannet et ganske stort synkehull i Fukuoka i Japan.
2 dager senere var alt ordnet igjen, inkludert alt arbeid med rør, kabler etc. etc.
Vis vedlegget 410502
Noen som våger tenke på hvor lang tid det ville tatt om dette hadde vært i Oslo eller Bergen?
Utenlandske tv-tittere er fulle av beundring over den norske russefeiringen, som vist i serien SKAM, og det er kommet spørsmål om hva man kan gjøre for å delta. Det kan være at disse ikke har siktet seg inn på universitetsstudier.Noen som underviser på videregående og kan si noe om hvor ujevnt fordelt deltagelsen i russefeiringen faktisk er? De man leser om er jo de ivrigste, men hvordan forholder elevmassen som helhet seg til det?
Russetiden har nok forandret seg siden vi var nitten år gamle. Jeg husker russetiden som en ålreit tid som ikke gikk så mye utover resten av aktiviteten i samme periode, men så var jeg russ på et landsgymnas som Kopervik VGS. Der var det ingen russebusser, men gamle Volvo-er og kanskje et par Transit/Transportere håndmalt i rød eller blåfarge med håndmalte reklamer for lokale firmaer. Bilene var så verdiløse at de ble fullfinansiert av den reklamen. Husker en som kom fra en av de bedre familiene som hadde rødlakkert russebil med klistremerke-reklame for blant annet farens og farens venners firmaer. Det så litt kleint ut sammen med de mindre pretensiøse og skambillige russebilene den stod parkert mellom. I dag er nok situasjonen motsatt.Russefeiring er fint det, bra at ungdommen får erfaring med å drikke seg dritings og pule rundt, og at det for de fleste har både positive og negative sider. Men den burde legges til etter eksamen, at den er midt i eksamenstiden henger ikke på greip.
Den var lagt til tiden etter eksamen, men staten ville ha slutt på fyll og puling og flyttet den til FØR eksamen....Russefeiring er fint det, bra at ungdommen får erfaring med å drikke seg dritings og pule rundt, og at det for de fleste har både positive og negative sider. Men den burde legges til etter eksamen, at den er midt i eksamenstiden henger ikke på greip.