Husk, gutter: Man KAN spise som en konge på ultrabudsjett også. sålenge man veit hvilke varer man skal spare på, har spesialene godt gjemt og veit hvordan de skal brukes. For eksempel, Baluba, er biff og laks noe av det beste du kan spise. Både for kropp pg sjel
Og du, Sluket, kan ta med deg BIFFTOMATER istedet...
Tsk tsk tsk, fisk er da ikke noe man kjøper fra et oppdrettsanlegg, det er noe man fisker opp av havet selv. Ikke for det, jeg er glad i skikkelig god røykelaks, men det får du nesten ikke tak i IMO. Heldigvis har vi småprodusenter rundt i distriktene som kan kunsten, vi kjøper all vår røykelaks på bittelille Salvøy som er landfast med Karmøy via en liten bro. Han tar ikke inn nye kunder lenger, så det er et eksklusivt produkt forbeholdt oss som hadde smaksløker nok til å velge ham som leverandør for årevis siden.
Her i balubas familie spises det fisk to til tre dager i uken, og den er som oftest egenfisket. Favoritten er lyr, så vi har funnet et punkt i Karmsundet der lyren står i kø rundt tidevannstid hver dag. Torsk biter også på kroken på havstangen, så det blir også en og annen torsk på bordet. Servert med stekt sideflesk, poteter og gulrot. Noen ganger eggsmør, det kommer an på dagens smak og behag. Og alle reker kjøpes direkte over rekka når båtene legger til havn, vi ringer dem i forkant og spør når de regner med å være tilbake fra feltet.
Så hvis du dukker opp på Karmøy så skal jeg sørge for å få ringt til han som her lokalt regnes for å ha de aller beste rekene, Sluket. Det må vi ha til picnickurven når vi først skal nyte mat med duften av saltvann i nesen. I forrige uke fikk vi beskjed om at det var lite reker i havet, men de kommer tilbake igjen. Forsommeren er som kjent ikke den beste sesongen, da må de fleste ty til frossen islandsreke.