whisky.dk i Danmark har en del Glendronach for salg. Om det er billigere enn på Polet...Kronekursen spiller inn så om det er billigere enn på polet er jeg ikke så sikker på.
whisky.dk i Danmark har en del Glendronach for salg. Om det er billigere enn på Polet...Kronekursen spiller inn så om det er billigere enn på polet er jeg ikke så sikker på.
Sant, i Danmark er jo kursen såpass ille som 1,3 ganger den norske. Ser at prisene er veldig like de norske på de fleste utgavene bare i DKK, så da taper man valutadifferansen.
Systembolaget har i alle fall 12års-utgaven til 479 SEK som koster 679 NOK her hjemme
Ser de ikke har 18års-utgaven (på nett i alle fall), men 21års-utgaven ligger på ca 350 kr mindre enn her i Norge.
Er det flere produsenter som har utgaver lagret på sherry-fat i deler av prosessen?
whisky.dk i Danmark har en del Glendronach for salg. Om det er billigere enn på Polet...Kronekursen spiller inn så om det er billigere enn på polet er jeg ikke så sikker på.
Sant, i Danmark er jo kursen såpass ille som 1,3 ganger den norske. Ser at prisene er veldig like de norske på de fleste utgavene bare i DKK, så da taper man valutadifferansen.
Systembolaget har i alle fall 12års-utgaven til 479 SEK som koster 679 NOK her hjemme
Ser de ikke har 18års-utgaven (på nett i alle fall), men 21års-utgaven ligger på ca 350 kr mindre enn her i Norge.
Er det flere produsenter som har utgaver lagret på sherry-fat i deler av prosessen?
whisky.dk i Danmark har en del Glendronach for salg. Om det er billigere enn på Polet...Kronekursen spiller inn så om det er billigere enn på polet er jeg ikke så sikker på.
Sant, i Danmark er jo kursen såpass ille som 1,3 ganger den norske. Ser at prisene er veldig like de norske på de fleste utgavene bare i DKK, så da taper man valutadifferansen.
Systembolaget har i alle fall 12års-utgaven til 479 SEK som koster 679 NOK her hjemme
Ser de ikke har 18års-utgaven (på nett i alle fall), men 21års-utgaven ligger på ca 350 kr mindre enn her i Norge.
Er det flere produsenter som har utgaver lagret på sherry-fat i deler av prosessen?
Ikke alle som er like begeistret for såkalt "finished whisky". Men den som intet våger osv... Fikk tak i en da de la den ut for salg i Sverige den 6. juni.
Det kommer noen flasker på Polet den 7. juli.
Det er jo en NAS, og PX cask er ikke en "ny" utgivelse, den har vært her lenge. 11 år tipper folk den er. Den er eldre enn Quartercask, og 10 åringen, og sammenlignes med TripleWood som isteden er finished i Olorosso sherry cask, mens PX er finished i de eksklusive og sjeldne Pedro Ximenez casks..
Quartercask bruker å lagres ca et halvt år 6 mnd på kvartfat, og PX fatene er nok lagret på samme måte ca 6md i kvartfat og ca6 mnd i freshe PX casks...
Så ca 11-13 år totalt sett...
PX cask har fått mye skryt og vunnet endel priser..
Jeg ser Kua, QA cask er tatt bort, jeg likte den veldig godt. Men folk generelt likte ikke Kua. Istedenfor har de PX cask og den nye Four Oak.
Four Oak har ikke fått like god mottagelse, men det sagt så har jeg aldri smakt en vond Laphroaig, og Four Oak må prøves den også, og jeg har smakt de fleste Laphroaig utenom de veldig gamle 21+ år, men jeg har veldig lyst til å prøve LORE.
Men før det så står Kilchoman på lista på ting som må smakes i livet.
Sniker meg forsiktig inn i tråden her. Helt amatør på dette, men smakte en single malt her om dagen jeg likte godt og ble litt nysgjerrig. Det var en macaallan 12 yrs. Likte veldig godt den litt søtlige, vaniljeaktige smaken. Er ikke så glad i de som smaker leirbål og jord.
Sniker meg forsiktig inn i tråden her. Helt amatør på dette, men smakte en single malt her om dagen jeg likte godt og ble litt nysgjerrig. Det var en macaallan 12 yrs. Likte veldig godt den litt søtlige, vaniljeaktige smaken. Er ikke så glad i de som smaker leirbål og jord.
Det er jo en NAS, og PX cask er ikke en "ny" utgivelse, den har vært her lenge. 11 år tipper folk den er. Den er eldre enn Quartercask, og 10 åringen, og sammenlignes med TripleWood som isteden er finished i Olorosso sherry cask, mens PX er finished i de eksklusive og sjeldne Pedro Ximenez casks..
Quartercask bruker å lagres ca et halvt år 6 mnd på kvartfat, og PX fatene er nok lagret på samme måte ca 6md i kvartfat og ca6 mnd i freshe PX casks...
Så ca 11-13 år totalt sett...
PX cask har fått mye skryt og vunnet endel priser..
Er så heldig at en kamerat har vært innom levert PX Cask til meg ved en del anledninger. Han mener jeg fortjener såpass, og det er godt ment, syns jeg. En fryd av en whisky, med fine nyanser og rik smak. Big Swifty ville likt denne, selv om det står Laphroaig på flasken. Har lite å gjøre med hva de ellers produserer. (Altså ikke leirbål og jord).
Det er jo en NAS, og PX cask er ikke en "ny" utgivelse, den har vært her lenge. 11 år tipper folk den er. Den er eldre enn Quartercask, og 10 åringen, og sammenlignes med TripleWood som isteden er finished i Olorosso sherry cask, mens PX er finished i de eksklusive og sjeldne Pedro Ximenez casks..
Quartercask bruker å lagres ca et halvt år 6 mnd på kvartfat, og PX fatene er nok lagret på samme måte ca 6md i kvartfat og ca6 mnd i freshe PX casks...
Så ca 11-13 år totalt sett...
PX cask har fått mye skryt og vunnet endel priser..
Er så heldig at en kamerat har vært innom levert PX Cask til meg ved en del anledninger. Han mener jeg fortjener såpass, og det er godt ment, syns jeg. En fryd av en whisky, med fine nyanser og rik smak. Big Swifty ville likt denne, selv om det står Laphroaig på flasken. Har lite å gjøre med hva de ellers produserer. (Altså ikke leirbål og jord).
Dersom man vanner ut så blir røyk og bål mye mildere.. Dette gjelder all whisky man synes er for stram, barsk.
Selv så vanner jeg veldig ut mild yngre søt whisky som Speysides og Highlanders, fordi unge whisky på opptil 10år er litt røffe, samt at jeg ønsker å få frem den søte smaken.
På Whisky 15+ år så vanner jeg veldig ut veldig lite, pga respekt for alderen og fordi fatene avsleper røffheten..
Røykwhisky vil jeg skal være røffe og unge, gammel røykwhisky er også godt, men på en annen mer krydret og lang måte...
Ukeslutt igjen, og enda er ikke oppussingen ferdig. Det er nå en slags feiring, om ikke av annet så av min egen utholdenhet og bankkontoens evne til å tåle alvorlige innhugg. Både den og jeg får øvd oss på å tåle motgang i disse prøvelsenes dager.
Ti uker på loftet, enda en uke før håndverkerne lar meg rehabitere hjemmet mitt.
Minst enda en uke... For jeg har mine tvil, som han sa grisen da han så slagteren. Ikke alle klarer kunststykket å både love og holde. For noen blir det i overkant av hva de makter.
Det har kommet godt med å ha en jevn strøm av whisky i behagelig nærhet.
Men nå er det ikke mer enn en drøy uke til jeg dra tilbake til Orknøyene; da er det to ting som skal feires.
Nesten så jeg får lyst på en dram i begge beina. Både Highland Park og Scapa!
Men den siste må jeg vente med til jeg kommer over; jeg fikk kleppa den siste flaska i landet. Og den fikk bein å gå på. Bein å gå på? Hm, merkelig uttrykk. Mente å si at den ble satt veldig pris på - så lenge den varte. Og det var ikke lenge.
Det beste er jo å være på midten.
Noe som bringer tankene hen til da jeg i et annet liv studerte statistikk, og foreleser prøvde å vise begrensningene ved gjennomsnittsmålinger; om du har føttene i fryseren og hodet i stekeovnen, er det ikke sikkert du er så god i magen.
Det kommer jo selvsagt også an på hva du har spist og om komfyren og fryseren er skrudd på.
Einar Førde sa engang. Sitat: Eg vil ikkje påstå at ein som står med eine foten i ein dypfrysar og den andre foten på ei kokeplate, har det bra............
Jeg husker setningen men ikke poenget, hva det gjaldt, men litt morro alikevel, 25 år siden
Einar Førde var en mann med humor, husker da KrF var imot innføring av fargefjernsyn og han sa fra Stortingets talerstol: Synda har kome til jorda, men vi vil ikkje ha ho i fargar.
Sniker meg forsiktig inn i tråden her. Helt amatør på dette, men smakte en single malt her om dagen jeg likte godt og ble litt nysgjerrig. Det var en macaallan 12 yrs. Likte veldig godt den litt søtlige, vaniljeaktige smaken. Er ikke så glad i de som smaker leirbål og jord.
Fikk slik stang med kandissukker i en Irish Coffee jeg kjøpte ute forrige helg. Trodde jeg skulle få tak i det på Meny men den gang ei, noen som vet hvor de selger slikt?
Fikk slik stang med kandissukker i en Irish Coffee jeg kjøpte ute forrige helg. Trodde jeg skulle få tak i det på Meny men den gang ei, noen som vet hvor de selger slikt?
Sitter og tester Laphroaig 10 yrs. mot Ardbeg Alligator.
Er ikke i stand til å si at den ene er bedre enn den andre. Men det jeg kan si er at de begge er meget gode. Og det igjen betyr nok at jeg har drukket litt whisky i årenes løp for dette er Islay på sitt mest typiske ( beste? )
Saklig sett må jeg innrømme at jeg ikke var klar over hvor like de var. Har alltid trodd at Alligatoren var det råeste av Islay, men her er det ikke mye som skiller. Har man sans for tang, torv og branntomt er dette aldeles utmerket drikke!
Date Time Location Service Area Checkpoint Details
June 28, 2017 00:00 Glasgow - UK Shipment picked up
June 29, 2017 14:40 Glasgow - UK Processed at Glasgow - UK
June 29, 2017 18:59 Glasgow - UK Processed at Glasgow - UK
June 29, 2017 19:00 Glasgow - UK Departed from DHL facility in Glasgow - UK
June 29, 2017 20:21 Edinburgh - UK Arrived at DHL facility in Edinburgh - UK
June 29, 2017 21:13 Edinburgh - UK Departed from DHL facility in Edinburgh - UK
June 29, 2017 23:02 East Midlands - UK Arrived at DHL in East Midlands - UK
June 30, 2017 01:09 East Midlands - UK Processed at East Midlands - UK
June 30, 2017 01:53 East Midlands - UK Departed from DHL facility in East Midlands - UK
June 30, 2017 06:01 Copenhagen - Denmark Transferred through Copenhagen - Denmark
June 30, 2017 06:02 Copenhagen - Denmark Departed from DHL facility in Copenhagen - Denmark
June 30, 2017 07:35 Oslo - Norway Arrived at DHL facility in Oslo - Norway
June 30, 2017 07:39 Oslo - Norway Clearance processing complete at Oslo - Norway
June 30, 2017 07:40 Oslo - Norway Processed at Oslo - Norway
June 30, 2017 07:53 Oslo - Norway Processed at Oslo - Norway
June 30, 2017 08:19 Oslo - Norway Processed at Oslo - Norway
June 30, 2017 08:19 Oslo - Norway Departed from DHL facility in Oslo - Norway
På mandag regner jeg med at jeg ( mot å betale en helvetes masse avgifter og gebyrer ! ) at jeg får utlevert et eksemplar av denne:
Highland Park Rebus 30 Rankin. En 10 år gammel Highland Park utgivelse i forbindelse med 30 års jubileum for en engelsk detektiv, John Rebus, helt i bøkene skrevet av Ian Rankin.
En "limited edition" whisky kun tilgjengelig for medlemmer i Highland Park’s Inner Circle.
Sitter og tester Laphroaig 10 yrs. mot Ardbeg Alligator.
Er ikke i stand til å si at den ene er bedre enn den andre. Men det jeg kan si er at de begge er meget gode. Og det igjen betyr nok at jeg har drukket litt whisky i årenes løp for dette er Islay på sitt mest typiske ( beste? )
Saklig sett må jeg innrømme at jeg ikke var klar over hvor like de var. Har alltid trodd at Alligatoren var det råeste av Islay, men her er det ikke mye som skiller. Har man sans for tang, torv og branntomt er dette aldeles utmerket drikke!
Er ikke Alligatoren litt rundere i smaken enn Laphroaig ? Jeg synes Laphroaig smaker mer sprit, den biter litt mer til tross for at Alligatoren har en høyere %. Alligatoren er i hvertfall min favoritt blant de to. Men i det siste har det blitt mye Lagavulin 16. Den er også veldig god.
Vanskelig å si egentlig. Tror det beror mye hvilken du prøver først. Dette var første gang jeg smakte dem mot hverandre og jeg har jo alltid trodd at Alligator var den "værste".
Men så feil kan man ta! De er overaskende like. Om jeg ble servert den ene fra den andres flaske tror jeg ikke at jeg ville ha oppdaget det, i alle fall ikke umiddelbart. Dette var for meg en stor overaskelse.
Så må man nok også innrømme at man ( i alle fall synes jeg det selv! ) er litt "far out" når man faktisk synes slik drikke er godt! Men det gjør jeg.....??! Det må klart kunne kalles "an acquired taste".
Vanskelig å si egentlig. Tror det beror mye hvilken du prøver først. Dette var første gang jeg smakte dem mot hverandre og jeg har jo alltid trodd at Alligator var den "værste".
Men så feil kan man ta! De er overaskende like. Om jeg ble servert den ene fra den andres flaske tror jeg ikke at jeg ville ha oppdaget det, i alle fall ikke umiddelbart. Dette var for meg en stor overaskelse.
Så må man nok også innrømme at man ( i alle fall synes jeg det selv! ) er litt "far out" når man faktisk synes slik drikke er godt! Men det gjør jeg.....??! Det må klart kunne kalles "an acquired taste".