weld77
Æresmedlem
- Ble medlem
- 19.09.2014
- Innlegg
- 22.236
- Antall liker
- 14.787
Dvs at du egentlig ikke liker leverpostei da...
Jeg liker det jeg liker, og vokste opp med denne maten. Da er det vanskelig å venne seg til svenskenes produkter da stort sett alle butikkproduktene smaker elendig, i forhold til Stabburet.Dvs at du egentlig ikke liker leverpostei da...
Grunnen til at jeg freser løken i litt olivenolje er jo nettop fordi det ikke skal være nøytralt?Drit i røykepunktet.. smak heller. Peanøtt olje, solsikke osv smaker helt forskjellig. Tåpelig å si at de ene er bedre enn den andre. Når jeg steker noe så ønsker jeg det så nøytralt som mulig. Jomfruolje kan evt tilsettes senere i prosessen om man ønsker et slikt bidrsg.
Jeg kan nesten ikke tenke meg noe som er enklere å lage eller tar kortere tid enn majones. Kjøkenmaskin, visp, blender etc. et par eggeplommer og full guffe ... helle langsomt i nøytral olje. Du kan nesten lage et par liter på en plomme om du vil strekke det... tilsett eddik, skarp sennep og krydder etter smak. Holder seg i flere måneder i kjøleskapet.Jeg skulle nok helst lagd majones selv, men det er nå bare jeg som spiser majones også da, og svenskene har elendig majones.
Jeg må få gjort dette da...Jeg kan nesten ikke tenke meg noe som er enklere å lage eller tar kortere tid enn majones. Kjøkenmaskin, visp, blender etc. et par eggeplommer og full guffe ... helle langsomt i nøytral olje. Du kan nesten lage et par liter på en plomme om du vil strekke det... tilsett eddik, skarp sennep og krydder etter smak. Holder seg i flere måneder i kjøleskapet.Jeg skulle nok helst lagd majones selv, men det er nå bare jeg som spiser majones også da, og svenskene har elendig majones.
Sitron, dill, hvitløk, chipotle, mjødurt, ramsløk, pepper ... kjør på etter smak.
Seriøst det er superenkelt og holdbart. Holder å lage dette 3-4 ganger i året selv om du er en majonesentusisast.
Det er laget flere tester av Barillia på nett. Sjekk det ut, både jeg og kona rygget av kvaliteten.Mutti tomater (som stort sett er hva jeg bruker av hermetiske tomater) inneholder jo kun tomater og litt salt, ingenting annet. Hva mener du med "sminket" ?
Noe sier meg at du har litt.... sære... preferanser. Å forholde seg til utvalget i svenske dagligvarebutikker (som er mye større enn tilsvarende i Norge) burde ikke være et stort problem med mindre man har hickup på bestemte norske produker, som stabbuerts bikkjemat, unnskyld - leverpostei på hermetiske bokser eller Mills "kaviar" på tube.
Om Barilla er så fælt er det rart at de har en markedsandel på ca 50% i pastaens hjemland - Italia.
Jo det er italiensk tomater, men prosessert og tilsatt sukker og salt..Mutti er da ikke svensk.. brødhue mutti har heller INGENTING med dolmio å gjøre, skulle vært straffbart å nevne i samme setning.
Noe sier meg at du ikke har smakt en skikkelig god solmoden tomat i Italia
Jeg har ikke vært i Italia, så det stemmer helt sikkert.Mutti er da ikke svensk.. brødhue mutti har heller INGENTING med dolmio å gjøre, skulle vært straffbart å nevne i samme setning.
Noe sier meg at du ikke har smakt en skikkelig god solmoden tomat i Italia
Hvis gassmodna drivhustomater fra holland er målestokken så gir jo det hele mer mening..Jeg har ikke vært i Italia, så det stemmer helt sikkert.Mutti er da ikke svensk.. brødhue mutti har heller INGENTING med dolmio å gjøre, skulle vært straffbart å nevne i samme setning.
Noe sier meg at du ikke har smakt en skikkelig god solmoden tomat i Italia
Konsums Fantastica tomat 400g som vi kjøper på kvist og liker har opprinnelse Holland...
Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
Hva skal du bruke det til a?Gi nå en mann en god anbefaling…Masse god rogn å få kjøpt, er vel ikke så vanskelig å styre unna blandingsprodukt på tube fra industrien?
De er gode, og det beste vi får tak i der vi bor.Hvis gassmodna drivhustomater fra holland er målestokken så gir jo det hele mer mening..Jeg har ikke vært i Italia, så det stemmer helt sikkert.Mutti er da ikke svensk.. brødhue mutti har heller INGENTING med dolmio å gjøre, skulle vært straffbart å nevne i samme setning.
Noe sier meg at du ikke har smakt en skikkelig god solmoden tomat i Italia
Konsums Fantastica tomat 400g som vi kjøper på kvist og liker har opprinnelse Holland...
Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
Ok, jeg har god olivenolje på helt til slutt når pastaen ligger i skåla, da i slik mengde at det ikke spiller så stor rolle om flaske koster 2-3 hundreGrunnen til at jeg freser løken i litt olivenolje er jo nettop fordi det ikke skal være nøytralt?Drit i røykepunktet.. smak heller. Peanøtt olje, solsikke osv smaker helt forskjellig. Tåpelig å si at de ene er bedre enn den andre. Når jeg steker noe så ønsker jeg det så nøytralt som mulig. Jomfruolje kan evt tilsettes senere i prosessen om man ønsker et slikt bidrsg.
KondolererDe er gode, og det beste vi får tak i der vi bor.Hvis gassmodna drivhustomater fra holland er målestokken så gir jo det hele mer mening..Jeg har ikke vært i Italia, så det stemmer helt sikkert.Mutti er da ikke svensk.. brødhue mutti har heller INGENTING med dolmio å gjøre, skulle vært straffbart å nevne i samme setning.
Noe sier meg at du ikke har smakt en skikkelig god solmoden tomat i Italia
Konsums Fantastica tomat 400g som vi kjøper på kvist og liker har opprinnelse Holland...
Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
Voksent...KondolererDe er gode, og det beste vi får tak i der vi bor.Hvis gassmodna drivhustomater fra holland er målestokken så gir jo det hele mer mening..
Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
Jeg handlet på Meny og Kiwi i Norge, jeg hadde ikke råd til å fly to ganger til Italia i uken for å kjøpe tomat.Sorry men det viser jo bare hvor galt det kan gå når man vokser opp med mat fra rimi. Ikke ta det personlig det er jo ikke din feil. Rimihagen nå Orklahagen skulle vært brent på bålet
Kaviar på brødskive. (Det hender jeg er en enkel mann)Hva skal du bruke det til a?Gi nå en mann en god anbefaling…Masse god rogn å få kjøpt, er vel ikke så vanskelig å styre unna blandingsprodukt på tube fra industrien?
Jeg har en kjøtthandler jeg stoler på som har smaksgaranti. Jeg kjenner hun som jobber der og de holder av gode ferske stykker til meg.Kjøtt er ikke kjøtt, akkurat som 2 tomater ikke smaker helt likt. Dette er organsike produkter og ikke en støtfanger, sykkel eller whatever.
Norge, som Sverige har masse bra kjøtt. Å hevde noe annet blir bare tåpelig. Det at man handler kjøtt fra en kar med 3 meter hatt på meny er heller ingen garanti på kvalitet.
Ok, der har jeg ikke så mye å anbefale egentlig, bruker ikke kaviar som pålegg. Det hender dog at jeg røyker torskerogn i sesong, det kan sikkert brukes til en påleggsvariantKaviar på brødskive. (Det hender jeg er en enkel mann)Hva skal du bruke det til a?Gi nå en mann en god anbefaling…Masse god rogn å få kjøpt, er vel ikke så vanskelig å styre unna blandingsprodukt på tube fra industrien?
Er enig i at tubekaviar ikke er det store. Selv ikke Melbykaviar blir rett.
Har vært på stene kjøtt og livs en gang.. kjøpte ikke noe. Vi er nok på forskjellige planeter hva gjelder matJeg har en kjøtthandler jeg stoler på som har smaksgaranti. Jeg kjenner hun som jobber der og de holder av gode ferske stykker til meg.Kjøtt er ikke kjøtt, akkurat som 2 tomater ikke smaker helt likt. Dette er organsike produkter og ikke en støtfanger, sykkel eller whatever.
Norge, som Sverige har masse bra kjøtt. Å hevde noe annet blir bare tåpelig. Det at man handler kjøtt fra en kar med 3 meter hatt på meny er heller ingen garanti på kvalitet.
Mulig det finnes lignende i Oslo, men jeg har tvil. Til prisen så blir det jo latterlig..
Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
Du skjønner ikke hva du snakker om.Har vært på stene kjøtt og livs en gang.. kjøpte ikke noe. Vi er nok på forskjellige planeter hva gjelder matJeg har en kjøtthandler jeg stoler på som har smaksgaranti. Jeg kjenner hun som jobber der og de holder av gode ferske stykker til meg.Kjøtt er ikke kjøtt, akkurat som 2 tomater ikke smaker helt likt. Dette er organsike produkter og ikke en støtfanger, sykkel eller whatever.
Norge, som Sverige har masse bra kjøtt. Å hevde noe annet blir bare tåpelig. Det at man handler kjøtt fra en kar med 3 meter hatt på meny er heller ingen garanti på kvalitet.
Mulig det finnes lignende i Oslo, men jeg har tvil. Til prisen så blir det jo latterlig..
Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
Idiotisk sammenligning med Gilde..Nå er jeg omskolert men ellers takk. Uansett, vi har bare forskjellige preferanser.
By the way.. gilde har også smaksgaranti, betyr ikke en dritt
Interessant. Hva slags fisk var det i disse?Nyoppdagelse!
Var på Rema og kjøpte grove fiskeburgere (88% fisk) fra Fiskeriet. (De samme som holder til i Operapassasjen?) Beste kjøpekakene jeg har spist.
(De hadde flere varianter fra Fiskeriet.)