Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.236
    Antall liker
    14.787
    Dvs at du egentlig ikke liker leverpostei da...
     
    D

    Danke

    Gjest
    Dvs at du egentlig ikke liker leverpostei da...
    Jeg liker det jeg liker, og vokste opp med denne maten. Da er det vanskelig å venne seg til svenskenes produkter da stort sett alle butikkproduktene smaker elendig, i forhold til Stabburet.

    Jeg skulle nok helst lagd majones selv, men det er nå bare jeg som spiser majones også da, og svenskene har elendig majones.

    Jeg kunne sagt at du ikke liker pasta også, for Barillia er dritt for oss. Det er ikke kvalitet, Sopps er bedre enn Barillia....
    First price er enda bedre igjen.
     
    Sist redigert:
    D

    Danke

    Gjest
    Drit i røykepunktet.. smak heller. Peanøtt olje, solsikke osv smaker helt forskjellig. Tåpelig å si at de ene er bedre enn den andre. Når jeg steker noe så ønsker jeg det så nøytralt som mulig. Jomfruolje kan evt tilsettes senere i prosessen om man ønsker et slikt bidrsg.
    Grunnen til at jeg freser løken i litt olivenolje er jo nettop fordi det ikke skal være nøytralt? :rolleyes:
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Jeg skulle nok helst lagd majones selv, men det er nå bare jeg som spiser majones også da, og svenskene har elendig majones.
    Jeg kan nesten ikke tenke meg noe som er enklere å lage eller tar kortere tid enn majones. Kjøkenmaskin, visp, blender etc. et par eggeplommer og full guffe ... helle langsomt i nøytral olje. Du kan nesten lage et par liter på en plomme om du vil strekke det... tilsett eddik, skarp sennep og krydder etter smak. Holder seg i flere måneder i kjøleskapet.

    Sitron, dill, hvitløk, chipotle, mjødurt, ramsløk, pepper ... kjør på etter smak.

    Seriøst det er superenkelt og holdbart. Holder å lage dette 3-4 ganger i året selv om du er en majonesentusisast.
     
    D

    Danke

    Gjest
    Jeg skulle nok helst lagd majones selv, men det er nå bare jeg som spiser majones også da, og svenskene har elendig majones.
    Jeg kan nesten ikke tenke meg noe som er enklere å lage eller tar kortere tid enn majones. Kjøkenmaskin, visp, blender etc. et par eggeplommer og full guffe ... helle langsomt i nøytral olje. Du kan nesten lage et par liter på en plomme om du vil strekke det... tilsett eddik, skarp sennep og krydder etter smak. Holder seg i flere måneder i kjøleskapet.

    Sitron, dill, hvitløk, chipotle, mjødurt, ramsløk, pepper ... kjør på etter smak.

    Seriøst det er superenkelt og holdbart. Holder å lage dette 3-4 ganger i året selv om du er en majonesentusisast.
    Jeg må få gjort dette da...

    Men må nok få ordentlige egg, for selvom jeg velger litt dyrere øko egg osv så smaker alt av egg elendig i Sverige, siste to brettene kjøpte vi av en kamerat fra Norge som kjøpte på gård. Disse var gode.

    Egentlig liker jeg bare kjøtt, juice, melk, smør, og rømme og fløte, yoghurt i Sverige..


    Jeg tåler ikke eggene, leverposteien, majonesen eller andre sånne ting.

    Pastaen deres er fæl, Barillia er slettes ikke grei, ingenting av pasta uten ferskpasta er greit i Sverige. Vi har prøvd mye forskellig...

    Øob på Nordby har grei Italiensk hermetisk tomat. Luigi heter den og koster veldig lite..

    Mutti derimot som koster mer, er altfor søt og sminket.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.236
    Antall liker
    14.787
    Mutti tomater (som stort sett er hva jeg bruker av hermetiske tomater) inneholder jo kun tomater og litt salt, ingenting annet. Hva mener du med "sminket" ?

    Noe sier meg at du har litt.... sære... preferanser. Å forholde seg til utvalget i svenske dagligvarebutikker (som er mye større enn tilsvarende i Norge) burde ikke være et stort problem med mindre man har hickup på bestemte norske produker, som stabbuerts bikkjemat, unnskyld - leverpostei på hermetiske bokser eller Mills "kaviar" på tube.

    Om Barilla er så fælt er det rart at de har en markedsandel på ca 50% i pastaens hjemland - Italia.
     
    D

    Danke

    Gjest
    Mutti tomater (som stort sett er hva jeg bruker av hermetiske tomater) inneholder jo kun tomater og litt salt, ingenting annet. Hva mener du med "sminket" ?

    Noe sier meg at du har litt.... sære... preferanser. Å forholde seg til utvalget i svenske dagligvarebutikker (som er mye større enn tilsvarende i Norge) burde ikke være et stort problem med mindre man har hickup på bestemte norske produker, som stabbuerts bikkjemat, unnskyld - leverpostei på hermetiske bokser eller Mills "kaviar" på tube.

    Om Barilla er så fælt er det rart at de har en markedsandel på ca 50% i pastaens hjemland - Italia.
    Det er laget flere tester av Barillia på nett. Sjekk det ut, både jeg og kona rygget av kvaliteten.
    https://www.aftenposten.no/norge/Taperen-er-narmest-uspiselig-98372b.html

    Mutti er svensk merke, mulig du synes det er godt akkurat som jeg synes Stabburet er godt. Dolmio er litt av samme ulla som Mutti.


    Men Mutti er veldig kunstig søtet, tomater skal ikke smake "sånn", Sammenling med de billige italieske Luigi boksene på Øob Nordby......


    Det er ikke nødvendigvis sånn at Dyrest er best... Mutti er ikke ekte italienske hermetiske tomater, like lite Dolmio eller som Ala Capri fra Trondheim er ekte spagetti.... Kona som jobber som kokk, var enig med meg... Mutti er kraftig søtet.

    Litt å overdrive kanskje, men prøv å smaksteste mellom forskjellige merker. Den Kiwi har er hel ålreit hermetisk tomater. Luigi er hakket bedre....
     
    Sist redigert:
    C

    cruiser

    Gjest
    Mutti er da ikke svensk.. brødhue :) mutti har heller INGENTING med dolmio å gjøre, skulle vært straffbart å nevne i samme setning.
    Noe sier meg at du ikke har smakt en skikkelig god solmoden tomat i Italia
     
    D

    Danke

    Gjest
    Mutti Polpa, 17,90 kr:
    Ikke bra, en av bestselgerene på markedet skuffer. Den mangler friskhet, er litt "fet" og kornet på smak. I tillegg har den et noe kjemisk preg, og smaker litt lite tomater og fremstår veldig prosessert. Rart at det er så stor forskjell på den økologiske versjonen fra Mutti og denne. Samtidig er den ikke vandig som flere av de andre.
    4 poeng
     
    D

    Danke

    Gjest
    Mutti er da ikke svensk.. brødhue :) mutti har heller INGENTING med dolmio å gjøre, skulle vært straffbart å nevne i samme setning.
    Noe sier meg at du ikke har smakt en skikkelig god solmoden tomat i Italia
    Jo det er italiensk tomater, men prosessert og tilsatt sukker og salt..

    Jeg liker det rent og ubesudlet...

    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.006
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Nyoppdagelse!

    Var på Rema og kjøpte grove fiskeburgere (88% fisk) fra Fiskeriet. (De samme som holder til i Operapassasjen?) Beste kjøpekakene jeg har spist.

    (De hadde flere varianter fra Fiskeriet.)
     
    D

    Danke

    Gjest
    Mutti er da ikke svensk.. brødhue :) mutti har heller INGENTING med dolmio å gjøre, skulle vært straffbart å nevne i samme setning.
    Noe sier meg at du ikke har smakt en skikkelig god solmoden tomat i Italia
    Jeg har ikke vært i Italia, så det stemmer helt sikkert.

    Konsums Fantastica tomat 400g som vi kjøper på kvist og liker har opprinnelse Holland...


    https://www.citygross.se/mat/varor/frukt-och-gront/gronsaker/tomat2/tomat-fantastica/

    Tror det er disse..



    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     
    Sist redigert:
    C

    cruiser

    Gjest
    Mutti er da ikke svensk.. brødhue :) mutti har heller INGENTING med dolmio å gjøre, skulle vært straffbart å nevne i samme setning.
    Noe sier meg at du ikke har smakt en skikkelig god solmoden tomat i Italia
    Jeg har ikke vært i Italia, så det stemmer helt sikkert.

    Konsums Fantastica tomat 400g som vi kjøper på kvist og liker har opprinnelse Holland...

    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
    Hvis gassmodna drivhustomater fra holland er målestokken så gir jo det hele mer mening..
     
    D

    Danke

    Gjest
    Mutti er da ikke svensk.. brødhue :) mutti har heller INGENTING med dolmio å gjøre, skulle vært straffbart å nevne i samme setning.
    Noe sier meg at du ikke har smakt en skikkelig god solmoden tomat i Italia
    Jeg har ikke vært i Italia, så det stemmer helt sikkert.

    Konsums Fantastica tomat 400g som vi kjøper på kvist og liker har opprinnelse Holland...

    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
    Hvis gassmodna drivhustomater fra holland er målestokken så gir jo det hele mer mening..
    De er gode, og det beste vi får tak i der vi bor.

    Det du sier gir derimot liten mening..


    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Drit i røykepunktet.. smak heller. Peanøtt olje, solsikke osv smaker helt forskjellig. Tåpelig å si at de ene er bedre enn den andre. Når jeg steker noe så ønsker jeg det så nøytralt som mulig. Jomfruolje kan evt tilsettes senere i prosessen om man ønsker et slikt bidrsg.
    Grunnen til at jeg freser løken i litt olivenolje er jo nettop fordi det ikke skal være nøytralt? :rolleyes:
    Ok, jeg har god olivenolje på helt til slutt når pastaen ligger i skåla, da i slik mengde at det ikke spiller så stor rolle om flaske koster 2-3 hundre
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Mutti er da ikke svensk.. brødhue :) mutti har heller INGENTING med dolmio å gjøre, skulle vært straffbart å nevne i samme setning.
    Noe sier meg at du ikke har smakt en skikkelig god solmoden tomat i Italia
    Jeg har ikke vært i Italia, så det stemmer helt sikkert.

    Konsums Fantastica tomat 400g som vi kjøper på kvist og liker har opprinnelse Holland...

    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
    Hvis gassmodna drivhustomater fra holland er målestokken så gir jo det hele mer mening..
    De er gode, og det beste vi får tak i der vi bor.

    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
    Kondolerer
     
    D

    Danke

    Gjest
    Hvis gassmodna drivhustomater fra holland er målestokken så gir jo det hele mer mening..
    De er gode, og det beste vi får tak i der vi bor.

    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
    Kondolerer
    Voksent...

    De tomatene er gode faktisk.

    Folk er så nazi på forum, selv så bruker de barillia og mutti liksom.
    Greit at dere er så nazi på merker og mat, men selv bruker produkter som er slaktet.

    Fælt...

    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     
    Sist redigert:
    C

    cruiser

    Gjest
    Sorry men det viser jo bare hvor galt det kan gå når man vokser opp med "mat" fra rimi. Ikke ta det personlig det er jo ikke din feil. Rimihagen nå Orklahagen skulle vært brent på bålet
     
    D

    Danke

    Gjest
    Sorry men det viser jo bare hvor galt det kan gå når man vokser opp med mat fra rimi. Ikke ta det personlig det er jo ikke din feil. Rimihagen nå Orklahagen skulle vært brent på bålet
    Jeg handlet på Meny og Kiwi i Norge, jeg hadde ikke råd til å fly to ganger til Italia i uken for å kjøpe tomat.

    Improviser litt..

    Kjøttet i Norge derimot er helt forferdelig. Kjøpte kjøtt på Meny, nå vet jeg hvor stor forskjell er, så kalv og lam har jeg veldig god kvalitet på her i Svea, og karbonadedeig..



    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Kjøtt er ikke kjøtt, akkurat som 2 tomater ikke smaker helt likt. Dette er organsike produkter og ikke en støtfanger, sykkel eller whatever.

    Norge, som Sverige har masse bra kjøtt. Å hevde noe annet blir bare tåpelig. Det at man handler kjøtt fra en kar med 3 meter hatt på meny er heller ingen garanti på kvalitet.
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.006
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    D

    Danke

    Gjest
    Kjøtt er ikke kjøtt, akkurat som 2 tomater ikke smaker helt likt. Dette er organsike produkter og ikke en støtfanger, sykkel eller whatever.

    Norge, som Sverige har masse bra kjøtt. Å hevde noe annet blir bare tåpelig. Det at man handler kjøtt fra en kar med 3 meter hatt på meny er heller ingen garanti på kvalitet.
    Jeg har en kjøtthandler jeg stoler på som har smaksgaranti. Jeg kjenner hun som jobber der og de holder av gode ferske stykker til meg.

    Mulig det finnes lignende i Oslo, men jeg har tvil. Til prisen så blir det jo latterlig..


    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Masse god rogn å få kjøpt, er vel ikke så vanskelig å styre unna blandingsprodukt på tube fra industrien?
    Gi nå en mann en god anbefaling…
    Hva skal du bruke det til a?
    Kaviar på brødskive. (Det hender jeg er en enkel mann)

    Er enig i at tubekaviar ikke er det store. Selv ikke Melbykaviar blir rett.
    Ok, der har jeg ikke så mye å anbefale egentlig, bruker ikke kaviar som pålegg. Det hender dog at jeg røyker torskerogn i sesong, det kan sikkert brukes til en påleggsvariant
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Kjøtt er ikke kjøtt, akkurat som 2 tomater ikke smaker helt likt. Dette er organsike produkter og ikke en støtfanger, sykkel eller whatever.

    Norge, som Sverige har masse bra kjøtt. Å hevde noe annet blir bare tåpelig. Det at man handler kjøtt fra en kar med 3 meter hatt på meny er heller ingen garanti på kvalitet.
    Jeg har en kjøtthandler jeg stoler på som har smaksgaranti. Jeg kjenner hun som jobber der og de holder av gode ferske stykker til meg.

    Mulig det finnes lignende i Oslo, men jeg har tvil. Til prisen så blir det jo latterlig..


    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
    Har vært på stene kjøtt og livs en gang.. kjøpte ikke noe. Vi er nok på forskjellige planeter hva gjelder mat :)
     

    Daniel62

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    09.04.2014
    Innlegg
    2.548
    Antall liker
    788
    Hvordan laster man opp bilder fra mobil her i web versjonen? Må man ha Tapatalk?
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.236
    Antall liker
    14.787
    Det er som rgel gull å finne av kjøtt på Rema, men det krever at man har et kritisk blikk og velger sine pakker med omhu. Mye av det som selges burde vært åpenbart for enhver at ikke kommer til å smake spesielt godt - som entrecôte blottet for marmorering og stykker så tynne at det omtrent er umulig å få ordentlig stekeskorpe uten å steke kjøttet til døde. Til hverdags holder det i lange baner synest jeg.

    Største problemet er at kjedene prøver seg med "premium" som er langt derifra bortsett fra prisen med de svarte pakkene med jacobs utvalgte som det grelleste eksempelet.

    Kjøtt er strengt tatt ikke "ferskvare" - mørning tar tid.
     

    baluba

    Æresmedlem
    Ble medlem
    18.02.2009
    Innlegg
    24.587
    Antall liker
    15.157
    Sted
    Kopervik og Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Jeg har hatt bolig i Roma, og en av årsakene til at jeg satt pris på å bo der var pizza pomodore i forbifarten. De satt sin ære i sin hjemmelagde tomatsaus, like søt og smakfull som tomatene vi kjøpte solmodne på markedet ved siden av leiligheten.
     
    D

    Danke

    Gjest
    Kjøtt er ikke kjøtt, akkurat som 2 tomater ikke smaker helt likt. Dette er organsike produkter og ikke en støtfanger, sykkel eller whatever.

    Norge, som Sverige har masse bra kjøtt. Å hevde noe annet blir bare tåpelig. Det at man handler kjøtt fra en kar med 3 meter hatt på meny er heller ingen garanti på kvalitet.
    Jeg har en kjøtthandler jeg stoler på som har smaksgaranti. Jeg kjenner hun som jobber der og de holder av gode ferske stykker til meg.

    Mulig det finnes lignende i Oslo, men jeg har tvil. Til prisen så blir det jo latterlig..


    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
    Har vært på stene kjøtt og livs en gang.. kjøpte ikke noe. Vi er nok på forskjellige planeter hva gjelder mat :)
    Du skjønner ikke hva du snakker om.

    Kundebehandling, service og smaksgaranti.

    At DU ikke kjøpte noenting, betyr bare at DU ikke vet..

    Å kjøpe kjøtt på Rema eller Meny er rulett i forhold. Selvom man betaler mange ganger.

    Jeg har ypperlig tilgang til kjøtt. Prima kalventrecote stykker og lam, og gris.

    Fiskehandler også inne i byen.



    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     
    Sist redigert:

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.236
    Antall liker
    14.787
    Til opplysning er cruiser sannsynligvis forumets beste kokk...
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Nå er jeg omskolert men ellers takk. Uansett, vi har bare forskjellige preferanser.

    By the way.. gilde har også smaksgaranti, betyr ikke en dritt :)
     
    D

    Danke

    Gjest
    Nå er jeg omskolert men ellers takk. Uansett, vi har bare forskjellige preferanser.

    By the way.. gilde har også smaksgaranti, betyr ikke en dritt :)
    Idiotisk sammenligning med Gilde..

    Den gantien vi har betyr noe!


    Gilde garantien betyr ingenting, det kan stå at det er prima kjøtt også er det ikke sånn.

    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     
    Sist redigert:

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.236
    Antall liker
    14.787
    Nuvel - tilbake til topic. Ryddet i fryseren og fant en pakke med skivet lammekjøtt jeg hadde glemt lå der. Sikkert innkjøpt for å lage en indisk lammegryte en gang i tiden. Ble grillet og servert med en slags ratatoille med gul og grønn squash, gulrot, rødbeter (alt fra egen avling så må spises med en viss andakt), tomat, hvitløk og frisk basilikum. Prøvde også noe jeg las om i Aftenposten i dag - svidd nykål på grillen og så helle over brunet smør. Var faktisk ganske så godt.

    Siste ladning ramsløkssmør fra fryseren gikk til pers som "saus" sammen med litt stekesjy.

    Prøvde meg også på sylting av litt nepe fra sesongens avling. Lagde en ganske straight med pepper, lauberblad og stjerneanis, samt en noe spenstigere variant med ingefær, hviløk, chili, fishsauce og sesamolje.

    En del av det vi syltet ifjor ble for syrlig. Nå lagde jeg laken med 1 del 7% eddik, 1 del sukker og 2 deler vann - det synest jeg ble passe. Var det Lise Finckenhagen foreslo på internett og hun er normalt en ganske pålitelig kilde. Smaker lovende så langt, men chilien jeg brukte var litt i hissigste laget.
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Ok, for meg var det litt for mye industrikjøtt og en 8-10 frysedisker for mye på Stene men de har sikkert ett og bra kjøttstykke der også.
     
    D

    Danke

    Gjest
    Forskjellen er at dere kjøper kjøtt av et firma, uten annen bedømming enn øya.

    Jeg kjenner hun jeg kjøper kjøtt av, hun tilogmed holder av til meg feks ved sesonger med mye pågang. Ja hun velger ut stykker for meg, og gir tilbakemeldinger på det hun har smakt selv og også hva andres tilbakemeldinger er.

    Det kan IKKE sammenlignes med Gilde konsernet.

    Gilde er jo til sammenligning en Industri, fryst mat kjøper jeg ikke lenger.

    Det er faktisk sånn at mange nordmenn går til Stene med typisk norsk innstilling, det vil si at man ikke snakker med de som jobber der, men ser på tilbudskilt.

    Det er ikke måten å handle på...
    En faglært kokk, burde vite hva det betyr å ha kontakter der man handler kjøtt....

    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     
    Sist redigert:
    H

    Hardingfele

    Gjest
    Nyoppdagelse!

    Var på Rema og kjøpte grove fiskeburgere (88% fisk) fra Fiskeriet. (De samme som holder til i Operapassasjen?) Beste kjøpekakene jeg har spist.

    (De hadde flere varianter fra Fiskeriet.)
    Interessant. Hva slags fisk var det i disse?
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.236
    Antall liker
    14.787
    "Min" Rema hadde en tid røkelaks fra Fiskeriet. Den utmerket seg ved at det lå veldig mange pakker som veldig snart gikk ut på dato, så det var nok så som så med omsetningen av de.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn