Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Audiophile-Arve

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    20.982
    Antall liker
    8.404
    Sted
    Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
    Torget vurderinger
    0
    I dag blir det "sosekjøtt", som det heter på bergensk. Kjøtt fra Angus-okse. Nå står sausen og småputrer en times tid. Kjøttet er djevelsk mørt. Sammen med blomkål, gulrøtter og melne poteter. Skikkelig bergensk retromiddag:cool:
    Blomkål til sosakjøtet har eg aldri prøvd, men kvifor ikkje?
    Her i huset driv bestemor å lærer vidare sine oppskrifter. Så begge jentene brukar å lage sosakjøt når dei er heime, og får lov. (men eg tykkjer min sos er endå betre....)
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Fellen er å prøve å lage sosekjøtt uten stykker med bein og marg.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.314
    Antall liker
    18.769
    Torget vurderinger
    2
    Inspirert av Svein Arnes ferd udi lam på ymse vis. Her ligger noen fine stykker fjellam fra traktene. Jeg synder og bruker kål, rotfrukter, gulerøtter, hvitløk. Når det er igjen en halvtime legger jeg noen poteter på toppen, sammen med to stykker skrellet rødbet. Bryr meg ikke om at rødbetene farger av litt, liker den eimen av levende matjord de tilfører måltidet.

    IMG_1369.jpg
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.314
    Antall liker
    18.769
    Torget vurderinger
    2
    Joda, men jeg lar det bygge seg opp litt. Og så foretrekker jeg å ikke ta av lokket for ofte.

    Men nå skal det spises!
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.109
    Antall liker
    14.668
    Julebord i går. Tror jeg har brukt opp alle Grete roede - kosemerkene mine på 25kcal hver denne uken og vel så det.

    Urøykt av lam og en variant av villsau. Prøvde å dampe noe av det i mørkt øl (DIY porter) men det tilførte ingen smak å snakke om, men sausen i bunnen av gryta ble snasen.

    Kålrotstappe til. Øl og akevitt.
     

    Audiophile-Arve

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    20.982
    Antall liker
    8.404
    Sted
    Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
    Torget vurderinger
    0
    I går vart eg nøydd til å bruke opp ein pakke med frosne blåskjell. Var åleine om dette, så det vart dampa saman med kvaitlauk, litt vin og olje, med loff attåt.
    I dag var det spanske kjøtbollar. Spedde mykje, med brødstrø, kanskje for mykje, men tok det att på smakfull saus og heimelaga potetstappe av eiga nypotetavling.
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.831
    Antall liker
    7.903
    I dag blir det "sosekjøtt", som det heter på bergensk. Kjøtt fra Angus-okse. Nå står sausen og småputrer en times tid. Kjøttet er djevelsk mørt. Sammen med blomkål, gulrøtter og melne poteter. Skikkelig bergensk retromiddag:cool:
    Vis vedlegget 463420
    Sosekjøtt, ja. Et like fast innslag i barndommen som raspeballer, plukkfisk og fleskepannekaker. Andre ting som har forsvunnet underveis etterhvert som mine besteforeldre falt fra er kålstuing og hvit løksaus.

    Må se å få gjort noe med dette, En retromoddag hadde ikke vært å kimse av.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Men bruk nå stykker med bein og marg i det miste, og ikke bare muskelbiter. Det er en grunn til at fårikål smaker bedre enn det burde.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.109
    Antall liker
    14.668
    I anledning av at det er helt på tampen av grillsesongens 10. måned lagde jeg hel grillet ytrefilet av svin på benet. En syrlig saus til, fries med aioli og en fruktsalsa med avokado, persimon, rødløk, grillet rød og gul paprika, hvitløk, koriander og limesaft.

    Fryseren nå nesten tom for gris, heldigvis kommer det ny ladning ganske snart.
     

    Svein Arne

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.07.2013
    Innlegg
    8.826
    Antall liker
    8.383
    Sted
    På kanten.
    Sist redigert:

    OAlex

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.11.2006
    Innlegg
    3.071
    Antall liker
    1.473
    Sted
    Trondheim
    Steker lammekjøtt og løk. Forventer at jeg ender opp med en slags suppe. DSC_0593.jpg
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Stek lammekjøttet først, ta det ut og svett løk i samma panna. Mindre oppvask og du bevarer alt av smak.
     

    OAlex

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.11.2006
    Innlegg
    3.071
    Antall liker
    1.473
    Sted
    Trondheim
    Kjøttet fikk hvile i panna før jeg kuttet det i litt mindre biter. Så øste jeg kraft fra panna over i kasserollen. Det ender opp som suppe uansett.

    Forøvrig er dette lista med ingredienser:
    -Lammekjøtt.
    -To løk.
    -Fem fedd hvitløk.
    -Passe mengde vann.
    -Sellerirot.
    -Kålrabi.
    -Gulrot.
    -Salt, pepper, soyasaus, chilipulver, ..

    DSC_0595.jpg
     
    Sist redigert:

    Fenalaar

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.05.2002
    Innlegg
    8.637
    Antall liker
    7.310
    Sted
    Narvik
    Torget vurderinger
    3
    I dag ble det lettsalta torsk med bacon, gulerotstuing og poteter. Nammis-mat.

    Johan-Kr
     

    Stein 99

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.11.2009
    Innlegg
    1.934
    Antall liker
    1.201
    IMG_0698.jpg

    Og her var det også torsk, men klippfisk og litt bacon. God, passe rest-salt. Jeg kommer meg, men det er jo enkelt da.Kjøper loin som vannes ut, 2 døgn hvis 2 cm tykk.
    Rødvin "gamla" smakte første gang og kraftfull, smaksrik og godt farget dyp rød. Tror jeg liker den. Israel, fra Golanhøyden. Kjenner med en gang at den ikke er spansk, fransk eller italiensk.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.109
    Antall liker
    14.668
    Siste krampetrekninger fra hagen. Høstet rødbeter, polkabeter, purreløk og persillerot i dag. Grillet purrene og stekte resten. Epletrerøket ytrefilet av svin på grillen. Svartkålpesto og saus av svinekraft, fløte, creme fraiche, løk, hvitløk, hvitvin, estragon, salvie, salt og pepper.

    Kun desember igjen så har keg grillet i alle årets måneder. Det er alltid grillsesong.
     

    Chalshus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.02.2002
    Innlegg
    6.422
    Antall liker
    4.190
    Sted
    Horten
    Torget vurderinger
    7
    Hadde gjester i dag. Tartiflette med nybakt brød og salat med sennepdressing. Fant til alt hell en fersk og fin Rebluchon på Meny Colloseum her om dagen. Fem timer siden middag nå og forsatt stappmett. Er det rart jeg er kjukk?
     

    Trane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.09.2003
    Innlegg
    8.316
    Antall liker
    7.433
    Torget vurderinger
    4
    Og her var det også torsk, men klippfisk og litt bacon.
    Sikker på at det der er bacon ?
    No offence, - men det ligner faretruende på noe greier jeg dessverre rasket med meg i farten tidligere i uken. Kjøpte flotters lutefisk i fiskedisken hos Meny og måtte jo ha bacon til. Der fant jeg det jeg i farten trodde var ferdig oppskjørte biter bacon (siden de ikke hadde hele stykker tørrsaltet). Da jeg fikk det i pannen så det merkelig lyst og ensartet ut. Det var null fett og ble knapt stekebrunt. Smaken var null og det absolutt ingen tekstur.
    Faenskapet viste seg å hete "Smårett&topping med baconsmak". Sannsynligvis kokt skinke med noe tilsetning. Det som måtte være av baconsmak må komme av at det hang ved siden av tørrsaltet frokostbacon i hylla.
     

    Chalshus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.02.2002
    Innlegg
    6.422
    Antall liker
    4.190
    Sted
    Horten
    Torget vurderinger
    7
    I dag blir det nakkestek fra Grøstad. Rotgrønnsaker og rødkålsalat til.
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.006
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Ikke hjemmelaget, men på super restaurrant i Spania på fredag i forrige uke.
    Livlægen tok meg med på et slikt spisested – med retter som fikk plass på en spiseskje– i København forrige helg. Geranium het det. En herlig opplevelse, samt at det var en jovial og munter atmosfære til tross for all korrekthet helt ut i fingerspissene.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Ikke hjemmelaget, men på super restaurrant i Spania på fredag i forrige uke.

    Ikke for å være slem, og jeg skulle gjerne spist alt det der om jeg hadde sluppet unna regningen, men .. det der er laget av grapsekokker som Gordon Ramsey hadde kjeftet på. Turistmat...

    Gå for god tradisjonell spansk kjøkken på en av de bedre i området og du vil smile så mye mer når det er tid for Jon Blund.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Ikke hjemmelaget, men på super restaurrant i Spania på fredag i forrige uke.
    Livlægen tok meg med på et slikt spisested – med retter som fikk plass på en spiseskje– i København forrige helg. Geranium het det. En herlig opplevelse, samt at det var en jovial og munter atmosfære til tross for all korrekthet helt ut i fingerspissene.
    Geranium er på min shortlist over gode spisesteder i Køben. Aldri vært der, men den frister stort!
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Geranium er helt i verdensklasse men jeg har en tendens til å ende opp på Era Ora når jeg er i køben, min personlige favoritt.
     

    Stein 99

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.11.2009
    Innlegg
    1.934
    Antall liker
    1.201
    IMG_0700.jpg

    Hjemmelaget rakørret fra eget vann her i kveld, var god, rødbeter, løk, seterrømme og litt frisk dill, øl til og oppland gammel er brukbar til det meste
     
    6

    65finger

    Gjest
    Ser digg ut Stein. Alle, tips om vin til rakfisk. Er ingen aq og ølgutt
     

    emokid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2004
    Innlegg
    5.296
    Antall liker
    6.663
    Byggrynsgrøt med en slags eplereduksjon til. Epler, lønnesirup, kanel. Bra frokost.

    I ettermiddag potet, brokkoli, bakte beter og «kjøtt»boller i brun saus.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn