Vinsnobbens vin og vinyl

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Vinsnobben

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.04.2002
    Innlegg
    311
    Antall liker
    441
    Sted
    Oslo
    Hei Eirik - takker.
    R Thompson - har ti album - kjøpte nylig hans Rumour and sigh, Mofi utgave for kr 599 (!) men ble vel litt skuffet. Skal prøve igjen, med de nye driverne.
    Statisk el - interessant. Jeg har også teppe, men det er naturlig silke, kanskje ikke så ille. Og det ligger litt lenger ut, fra anlegget. Men av og til kan jeg få et pop når jeg skal skifte plate. Det låter ikke bra, men er ikke veldig høyt. Så det har ikke plaget meg mye. Såvidt jeg kan bedømme kommer denne statiske utladningen nokså uavhengig av kobling til forforsterker (dvs egen jordledning hjelper ikke - jeg har eksperimentert med det).
    Jeg synes Rumour and sigh låter veldig bra her. Spesielt er halvakustiske I misunderstood en mindblower her. Veldig bra dynamikk. Du har fått plata til en god pris. Platekompaniet vil ha 900 for den., Big Dipper 700. Så 600 for den er ikke så gæærnt.
     

    Vinsnobben

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.04.2002
    Innlegg
    311
    Antall liker
    441
    Sted
    Oslo
    Tror forresten at den stepupen fra Ortofon (ST80se) jeg fikk tak i før jul gjør underverker. Den har blåst liv i innspillinger jeg nesten hadde gitt opp! :)
     

    Vinsnobben

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.04.2002
    Innlegg
    311
    Antall liker
    441
    Sted
    Oslo
    Statisk el - interessant. Jeg har også teppe, men det er naturlig silke, kanskje ikke så ille.
    Det spiller nok en viktig rolle at det er naturmateriale. Teppet mitt er av kunstfiber og har nok bidratt til å bygge opp mye statisk elektrisitet..
     

    Vinsnobben

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.04.2002
    Innlegg
    311
    Antall liker
    441
    Sted
    Oslo
    IMG_0523.JPG


    Et glass riesling på lørdagskvelden er absolutt på sin plass.

    At det står halbtrocken er ikke så mye å bry seg om. 15 g sukker gjør den litt fruktig, men ikke søt.
     

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.532
    Antall liker
    27.330
    Torget vurderinger
    26
    Tror forresten at den stepupen fra Ortofon (ST80se) jeg fikk tak i før jul gjør underverker. Den har blåst liv i innspillinger jeg nesten hadde gitt opp! :)
    I hvilken kombinasjon bruker du denne? Tenker da på riaa og pickup. Har svært liten erfaring med trafoer fra Ortofon, rent bortsett fra at den første trafoen jeg prøvde var en T20MKII, så sånn sett var det en Ortofon som startet hele interessen.

    Lekre produkter og anvendelig bruksområde mht gain/impedanse på den du har.
     

    Vinsnobben

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.04.2002
    Innlegg
    311
    Antall liker
    441
    Sted
    Oslo
    Tror forresten at den stepupen fra Ortofon (ST80se) jeg fikk tak i før jul gjør underverker. Den har blåst liv i innspillinger jeg nesten hadde gitt opp! :)
    I hvilken kombinasjon bruker du denne? Tenker da på riaa og pickup. Har svært liten erfaring med trafoer fra Ortofon, rent bortsett fra at den første trafoen jeg prøvde var en T20MKII, så sånn sett var det en Ortofon som startet hele interessen.

    Lekre produkter og anvendelig bruksområde mht gain/impedanse på den du har.
    Takk for det!

    Audio Research RIAA-ene jeg har har litt lite gain for MC etter min smak, 54 dB på PH3 og 58 dB på PH6. Audio Research sier selv at PH3 kan brukes med MC med utgangssignal på 0,25 mV, men min erfaring er at 0,5 mV er det minste det bør være. Cadenza Black pg AT33sa har hhv 0,3 og 0,4 mV.
    Jeg kjører nå signalet inn i ST80se og videre inn på MM-inngangen på PH6. Gain blir da 27 dB fra ST80se + 58 dB = 85 dB gain.

    Erfaringen med ST80se er at den slipper signalet gjennom uten å farge lyden i noen særlig grad, og med mer gain har det blitt mer dynamikk også.
     

    bluesbreaker

    Hundeeier
    Ble medlem
    05.03.2009
    Innlegg
    23.881
    Antall liker
    66.415
    Sted
    Blåskogen
    Torget vurderinger
    1
    Jeg har samme erfaring som deg mht Ortofon ST80 se.
    Kjører samme løsning som deg med Cadenza Black, ST80 se step-up, inn i MM Riaa på Octaven min.

    Jeg opplever også lite farging, og at lyden "slipper", og frigjøres på en bedre måte med denne MC step-up en.
    ST80 se er laget for Cadenza og de beste Ortofon-plogene. Jeg er meget fornøyd, lik som deg.:)
     

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.532
    Antall liker
    27.330
    Torget vurderinger
    26
    Tror forresten at den stepupen fra Ortofon (ST80se) jeg fikk tak i før jul gjør underverker. Den har blåst liv i innspillinger jeg nesten hadde gitt opp! :)
    I hvilken kombinasjon bruker du denne? Tenker da på riaa og pickup. Har svært liten erfaring med trafoer fra Ortofon, rent bortsett fra at den første trafoen jeg prøvde var en T20MKII, så sånn sett var det en Ortofon som startet hele interessen.

    Lekre produkter og anvendelig bruksområde mht gain/impedanse på den du har.
    Takk for det!

    Audio Research RIAA-ene jeg har har litt lite gain for MC etter min smak, 54 dB på PH3 og 58 dB på PH6. Audio Research sier selv at PH3 kan brukes med MC med utgangssignal på 0,25 mV, men min erfaring er at 0,5 mV er det minste det bør være. Cadenza Black pg AT33sa har hhv 0,3 og 0,4 mV.
    Jeg kjører nå signalet inn i ST80se og videre inn på MM-inngangen på PH6. Gain blir da 27 dB fra ST80se + 58 dB = 85 dB gain.

    Erfaringen med ST80se er at den slipper signalet gjennom uten å farge lyden i noen særlig grad, og med mer gain har det blitt mer dynamikk også.
    Er det samme gain på MM og MC? Kun impedansejustering?
     

    Vinsnobben

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.04.2002
    Innlegg
    311
    Antall liker
    441
    Sted
    Oslo
    Tror forresten at den stepupen fra Ortofon (ST80se) jeg fikk tak i før jul gjør underverker. Den har blåst liv i innspillinger jeg nesten hadde gitt opp! :)
    I hvilken kombinasjon bruker du denne? Tenker da på riaa og pickup. Har svært liten erfaring med trafoer fra Ortofon, rent bortsett fra at den første trafoen jeg prøvde var en T20MKII, så sånn sett var det en Ortofon som startet hele interessen.

    Lekre produkter og anvendelig bruksområde mht gain/impedanse på den du har.
    Takk for det!

    Audio Research RIAA-ene jeg har har litt lite gain for MC etter min smak, 54 dB på PH3 og 58 dB på PH6. Audio Research sier selv at PH3 kan brukes med MC med utgangssignal på 0,25 mV, men min erfaring er at 0,5 mV er det minste det bør være. Cadenza Black pg AT33sa har hhv 0,3 og 0,4 mV.
    Jeg kjører nå signalet inn i ST80se og videre inn på MM-inngangen på PH6. Gain blir da 27 dB fra ST80se + 58 dB = 85 dB gain.

    Erfaringen med ST80se er at den slipper signalet gjennom uten å farge lyden i noen særlig grad, og med mer gain har det blitt mer dynamikk også.
    Er det samme gain på MM og MC? Kun impedansejustering?
    Ja det er fast gain på både PH3 og PH6. Impedans justeres med fjernkontroll på PH6, mens det må loddes på motstander på PH3 for å endre impedans.

    Når det er sagt, opplever jeg veldig liten forskjell på de ulike impedanssettingene på PH6 ved bruk av Ortofon Cadenza eller AT33sa. Jeg har også en MM Clearaudio Maestro wood som avslører at det er ulik impedans på PH6.

    Uansett, Ortofon ST80se skal inn på MM-innstilling, så det er impedansmuligheter i PH6 til liten nytte. Men uansett, PH6 er et knakende godt riaatrinn.
     
    • Liker
    Reaksjoner: Jon

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.532
    Antall liker
    27.330
    Torget vurderinger
    26
    Bare stusser på gain-nivået, det er på mange måter tilpasset medium MC, type EMT TSD. Du har jo en vanvittig høy gain med 85 dB. Men funker det er jo det helt glimrende.
     

    motoren

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.01.2007
    Innlegg
    24.816
    Antall liker
    42.426
    Sted
    Flekkefjord
    Torget vurderinger
    30
    Bare stusser på gain-nivået, det er på mange måter tilpasset medium MC, type EMT TSD. Du har jo en vanvittig høy gain med 85 dB. Men funker det er jo det helt glimrende.
    Ja det var vanvittig høy gain,det har jeg aldri vært borti

    mvh
     

    Vinsnobben

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.04.2002
    Innlegg
    311
    Antall liker
    441
    Sted
    Oslo
    Bare stusser på gain-nivået, det er på mange måter tilpasset medium MC, type EMT TSD. Du har jo en vanvittig høy gain med 85 dB. Men funker det er jo det helt glimrende.
    Mulig jeg ikke er helt inne i dette og regner feil. Men PH6 har 58dB og så bidrar ST80se med 27 dB. For meg blir det 85 dB om man kan regne slik da. Og det fantastiske er at det er helt tyst i anlegget. Ikke noen sus eller brum i det hele tatt.
     

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.532
    Antall liker
    27.330
    Torget vurderinger
    26
    Du regner nok riktig (litt usikkerhet rundt gain i trafoen er det da eksakt gainnivå vil avhenge av internimpedanse i pickupen, men det forandrer ikke regnestykket betraktelig). Poenget mitt var bare at du har veldig mye gain. Men låter det godt så er alt vel, ikke noe å bekymre seg for. Så lenge du ikke overstyrer riaaen, men om du ikke hører problemer i dynamiske partier er det helt fint.
     

    Vinsnobben

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.04.2002
    Innlegg
    311
    Antall liker
    441
    Sted
    Oslo
    Du regner nok riktig (litt usikkerhet rundt gain i trafoen er det da eksakt gainnivå vil avhenge av internimpedanse i pickupen, men det forandrer ikke regnestykket betraktelig). Poenget mitt var bare at du har veldig mye gain. Men låter det godt så er alt vel, ikke noe å bekymre seg for. Så lenge du ikke overstyrer riaaen, men om du ikke hører problemer i dynamiske partier er det helt fint.
    Ingen ting som tyder på problemer med dynamiske partier. Som sagt opplever jeg at plater som låt flate med bruk av bare PH6, får dynamisk liv og blir givende å lytte til.
     

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.532
    Antall liker
    27.330
    Torget vurderinger
    26
    Vi hører gjerne mer om besøket om du har lyst til å fortelle.
     

    Vinsnobben

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.04.2002
    Innlegg
    311
    Antall liker
    441
    Sted
    Oslo
    Ingen vin(yl) hjemme i går kveld. Det ble restaurantbesøk i stedet, på GALT som fikk en michelinstjerne etter kun 5 mnd. Strålende mat og gode viner!

    Vis vedlegget 482261 Vis vedlegget 482262
    Intressant vin, vad kostar ett sånt på lokal i Norge?
    Husker ikke helt nøyaktig hva den kostet, men ca 1000 - 1200 kroner vil jeg tro. Vi var fem stk som delte fem flasker til en femretter så det er ikke så ille. Det er nok tregangeren i forhold til polpris.
     

    Figge

    Generalkonsul OVK i Svealand
    Ble medlem
    20.11.2004
    Innlegg
    4.142
    Antall liker
    5.265
    Sted
    Stockholm/Västerås
    Torget vurderinger
    2
    Ingen vin(yl) hjemme i går kveld. Det ble restaurantbesøk i stedet, på GALT som fikk en michelinstjerne etter kun 5 mnd. Strålende mat og gode viner!

    Vis vedlegget 482261 Vis vedlegget 482262
    Intressant vin, vad kostar ett sånt på lokal i Norge?
    Verkar vara ett hyggligt pris med tanke på vad Montrachet kostar på Systembolaget.
    Husker ikke helt nøyaktig hva den kostet, men ca 1000 - 1200 kroner vil jeg tro. Vi var fem stk som delte fem flasker til en femretter så det er ikke så ille. Det er nok tregangeren i forhold til polpris.
    Verkar vara ett hyggligt pris med tanke på vad det kostar på Systembolaget.
    https://www.systembolaget.se/sok-dryck/?searchquery=Montrachet&fullassortment=1&pageto=2
     

    Vinsnobben

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.04.2002
    Innlegg
    311
    Antall liker
    441
    Sted
    Oslo
    Vi hører gjerne mer om besøket om du har lyst til å fortelle.
    Ja, får prøve å si noe om besøket på Galt.

    At Galt skulle få en stjerne lå litt i lufta, så vi hadde bestilt bord i god tid før stjerna ble offentliggjort. Vi er fem stk som har vært rundt på diverse gode restauranter i Norden, og vi har fulgt Björn Svensson siden han hadde 4-5 bord på Restaurant Oscarsgate via Fauna til han nå åpnet Galt i Frognerveien. Forresten, første gang vi støtte på Svensson var mens han jobbet for Terje Næss på Oro.
    Utviklingen fra Oscarsgate til Galt har vært fra fargerik haute cuisine til en litt mer rustikk stil, men likevel av en umiskjennelig høy klasse med distinkte og intense smaker.

    Menyen på torsdag besto av et par snacks, en liten suppe med råreker og en lefse med kantareller og prästostsaus, okse tartar med kapers og puffet byggryn, sjøkreps med brønnkarseemulsjon og fermentert purre, skrei med grillet salat, villand med kål og einebær og hylleblomstis med sjokoladeganache og tyttebærsaus. Prisen for dette var 865 kroner. I tillegg er det mulig å legge til noen andre retter som østers, løjrom og kaviar, og norske franske oster. Midt i måltidet kommer det også et nystekt surdeigsbrød med pisket smør til, så de som er redd for ikke å bli mett for fylt opp magen før skreien og anda kommer på bordet.

    De tilbyr en vinpakke til ca 700, men når man er fem stk kan man velge hele flasker som er av høyere kvalitet til ca samme pris. Vi valgte derfor en hvit burgunder til tartaren og sjøkrepsen, en østerriksk grüner veltliner smaragd fra Knoll og en rød burgunder fra A.F. Gros fra toppåret 2010 til anda. Til ostene gikk vi for en spätlese fra Fritz Haag, en riesling med nok restsødme til å matche ostene. Til desserten gikk vi for husets anbefaling, Hetzölö Tokaji fra Ungarn. Alle vinene sto meget bra til rettene og skapte et helstøpt måltid.

    Skulle dette friste noen er det verdt å merke seg at det på fredager og lørdager er to bordsettinger (1740- 2045, og 2100-0100). Vil man ha en helkveld må man velge en ukedag.

    Alt i alt en fantastisk opplevelse. Anbefales for de som vet å verdsette slike opplevelser.
     

    Vinsnobben

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.04.2002
    Innlegg
    311
    Antall liker
    441
    Sted
    Oslo
    Ingen vin(yl) hjemme i går kveld. Det ble restaurantbesøk i stedet, på GALT som fikk en michelinstjerne etter kun 5 mnd. Strålende mat og gode viner!

    Vis vedlegget 482261 Vis vedlegget 482262
    Intressant vin, vad kostar ett sånt på lokal i Norge?
    Verkar vara ett hyggligt pris med tanke på vad Montrachet kostar på Systembolaget.
    Husker ikke helt nøyaktig hva den kostet, men ca 1000 - 1200 kroner vil jeg tro. Vi var fem stk som delte fem flasker til en femretter så det er ikke så ille. Det er nok tregangeren i forhold til polpris.
    Verkar vara ett hyggligt pris med tanke på vad det kostar på Systembolaget.
    https://www.systembolaget.se/sok-dryck/?searchquery=Montrachet&fullassortment=1&pageto=2
    Jeg vet ikke akkurat denne har kostet på polet, den er ikke å få på polet eller systemet. Sansynligvis bare vin for horeca-markedet. Men vi synes ikke det var noen upris på denne ift kvaliteten.
     

    Vinsnobben

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.04.2002
    Innlegg
    311
    Antall liker
    441
    Sted
    Oslo
    Takk for at du gav perspektiv til frokostens knekkebrød ;)
    Hva? Bare vanlig knekkebrød til frokost og ikke gourmetknekkebrød?

    Her er jeg i ferd med sette bort hverdagschampagneglassene for å ta fram de gode glassene for helgen... ;)
     

    Karmana

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.06.2008
    Innlegg
    26.124
    Antall liker
    72.556
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    42
    Takk for at du gav perspektiv til frokostens knekkebrød ;)
    Hva? Bare vanlig knekkebrød til frokost og ikke gourmetknekkebrød?

    Her er jeg i ferd med sette bort hverdagschampagneglassene for å ta fram de gode glassene for helgen... ;)
    Jeg er unnskyldt. Svei av pengene på vinyl og headshell ;)
     

    Karmana

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.06.2008
    Innlegg
    26.124
    Antall liker
    72.556
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    42
    Siden trådeier titulerer seg som vinsnobb må jo dette være rette tråden for mitt spørsmål. Kjøpte denne for mange år siden for en «billig» penge, sammenlignet med hva jeg ser er dagen pris på polet. Kjøpte dessverre bare en flaske og da er det jo vanskelig å følge utviklingen til vinen. Hvilket tidsperspektiv vil du gi i forhold til når den er på sitt beste? Antar den har et livsløp hvor den lukker seg for så åpne seg igjen......Selvfølgelig bare kvalifisert gjetting, men hva tenker du? :)

    DCA02F48-342D-4323-A350-5CC233723E89.jpg
     

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.532
    Antall liker
    27.330
    Torget vurderinger
    26
    Vi hører gjerne mer om besøket om du har lyst til å fortelle.
    Ja, får prøve å si noe om besøket på Galt.

    At Galt skulle få en stjerne lå litt i lufta, så vi hadde bestilt bord i god tid før stjerna ble offentliggjort. Vi er fem stk som har vært rundt på diverse gode restauranter i Norden, og vi har fulgt Björn Svensson siden han hadde 4-5 bord på Restaurant Oscarsgate via Fauna til han nå åpnet Galt i Frognerveien. Forresten, første gang vi støtte på Svensson var mens han jobbet for Terje Næss på Oro.
    Utviklingen fra Oscarsgate til Galt har vært fra fargerik haute cuisine til en litt mer rustikk stil, men likevel av en umiskjennelig høy klasse med distinkte og intense smaker.

    Menyen på torsdag besto av et par snacks, en liten suppe med råreker og en lefse med kantareller og prästostsaus, okse tartar med kapers og puffet byggryn, sjøkreps med brønnkarseemulsjon og fermentert purre, skrei med grillet salat, villand med kål og einebær og hylleblomstis med sjokoladeganache og tyttebærsaus. Prisen for dette var 865 kroner. I tillegg er det mulig å legge til noen andre retter som østers, løjrom og kaviar, og norske franske oster. Midt i måltidet kommer det også et nystekt surdeigsbrød med pisket smør til, så de som er redd for ikke å bli mett for fylt opp magen før skreien og anda kommer på bordet.

    De tilbyr en vinpakke til ca 700, men når man er fem stk kan man velge hele flasker som er av høyere kvalitet til ca samme pris. Vi valgte derfor en hvit burgunder til tartaren og sjøkrepsen, en østerriksk grüner veltliner smaragd fra Knoll og en rød burgunder fra A.F. Gros fra toppåret 2010 til anda. Til ostene gikk vi for en spätlese fra Fritz Haag, en riesling med nok restsødme til å matche ostene. Til desserten gikk vi for husets anbefaling, Hetzölö Tokaji fra Ungarn. Alle vinene sto meget bra til rettene og skapte et helstøpt måltid.

    Skulle dette friste noen er det verdt å merke seg at det på fredager og lørdager er to bordsettinger (1740- 2045, og 2100-0100). Vil man ha en helkveld må man velge en ukedag.

    Alt i alt en fantastisk opplevelse. Anbefales for de som vet å verdsette slike opplevelser.
    Takk for tips. Skal ikke se bort ifra at jeg tar med svoger og svigerinne dit som forsinket julegave.
     

    runthi

    Fersking
    Ble medlem
    28.07.2017
    Innlegg
    1
    Antall liker
    0
    Bra tråd dette.
    Godt å se at det er flere som liker god vin og nyter musikk.
    Keep it coming!
     

    SRM

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.06.2009
    Innlegg
    2.626
    Antall liker
    2.500
    Sted
    Oppland
    Torget vurderinger
    23
    Drikker denne i dag. Kjenner du den?

    IMAG0141.jpg
     

    Vinsnobben

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.04.2002
    Innlegg
    311
    Antall liker
    441
    Sted
    Oslo
    Siden trådeier titulerer seg som vinsnobb må jo dette være rette tråden for mitt spørsmål. Kjøpte denne for mange år siden for en «billig» penge, sammenlignet med hva jeg ser er dagen pris på polet. Kjøpte dessverre bare en flaske og da er det jo vanskelig å følge utviklingen til vinen. Hvilket tidsperspektiv vil du gi i forhold til når den er på sitt beste? Antar den har et livsløp hvor den lukker seg for så åpne seg igjen......Selvfølgelig bare kvalifisert gjetting, men hva tenker du? :)

    Vis vedlegget 482507
    Dette er en bra Bordeaux som nok i dag koster litt mer enn da du kjøpte den ja. Ch. Montrose er en klassifisert vin, som vil si at alle de store slottene ble rangert etter initiativ fra Napoleon III i 1855. Montrose ble rangert som en 2. cru som er det høyeste nivået etter de fem beste vinene fra Bordeaux som Margaux, Lafite-Rotschied, Mouton Rotschild og Haut Brion. I dag kan det være litt forskjell på kvaliteten i de forskjellige cruene, noen holder lavere kvalitet enn i 1855, mens andre som ble vurdert som 4. eller 5. cru har viner som tilsvarer 2. cru. Montrose er en vin som holder seg der oppe på 2. cru fortsatt.

    Så noen ord om årganger. Kvaliteten på vinen avgjøres i stor grad av klima, om det er frost om våren eller en varm eller regnfull høst. Varm høst er å foretrekke foran regnfulle. Etteer 2000 så framstår 2005, 20009, 2010 og 2015 som de absolutt beste årgangene. Det betyr at de også er de vinene som bør lagres lenge. I gjennomsnitt er 20 år det optimale for Bordeaux for at strevsomme tanniner skal mykne.

    Du har en flaske fra 2005, en god årgang, som er 12-13 år nå. Jeg ville ventet 3-5 år før jeg ville vurdert å åpne den. Uansett vil den holde opp mot 15 år til. Det forutsetter at du lagrer den godt, mørkt og temperatur på 10-12 grader. For all del ikke lagre den i en vinhylle over komfyren, da blir den kokt. Har du ikke et temperert område, er det best å legge den et sted hvor temperaturen ikke varierer for mye.

    Skulle du bli fristet til å åpne den i nærmeste framtid, vil den kunne drikke bra nå om du dekanterer den og lar den stå i karaffelen 2-3 timer før den kal nytes. Da vil den åpne seg.
    Uansett må den nok dekanteres, da det blir noe bunnfall i flasken når den lagres.

    Enjoy når du kommer så langt!
     

    Vinsnobben

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.04.2002
    Innlegg
    311
    Antall liker
    441
    Sted
    Oslo
    Vi hører gjerne mer om besøket om du har lyst til å fortelle.
    Takk for tips. Skal ikke se bort ifra at jeg tar med svoger og svigerinne dit som forsinket julegave.
    Kuvertprisen for oss fem kom seg på 2100. Det inkluderte:
    1 fl champagne
    1 fl hvit burgunder
    1 fl grüner veltliner
    1 fl rød burgunder
    1 fl riesling til osten
    5 gl tokajer
    5 femrettersmenyer pluss norske og franske oster.

    Til den prisen ville jeg også vurdert Statholdergaarden som jeg rangerer litt høyere enn Galt.
     

    SRM

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.06.2009
    Innlegg
    2.626
    Antall liker
    2.500
    Sted
    Oppland
    Torget vurderinger
    23
    Siden trådeier titulerer seg som vinsnobb må jo dette være rette tråden for mitt spørsmål. Kjøpte denne for mange år siden for en «billig» penge, sammenlignet med hva jeg ser er dagen pris på polet. Kjøpte dessverre bare en flaske og da er det jo vanskelig å følge utviklingen til vinen. Hvilket tidsperspektiv vil du gi i forhold til når den er på sitt beste? Antar den har et livsløp hvor den lukker seg for så åpne seg igjen......Selvfølgelig bare kvalifisert gjetting, men hva tenker du? :)

    Vis vedlegget 482507
    Dette er en bra Bordeaux som nok i dag koster litt mer enn da du kjøpte den ja. Ch. Montrose er en klassifisert vin, som vil si at alle de store slottene ble rangert etter initiativ fra Napoleon III i 1855. Montrose ble rangert som en 2. cru som er det høyeste nivået etter de fem beste vinene fra Bordeaux som Margaux, Lafite-Rotschied, Mouton Rotschild og Haut Brion. I dag kan det være litt forskjell på kvaliteten i de forskjellige cruene, noen holder lavere kvalitet enn i 1855, mens andre som ble vurdert som 4. eller 5. cru har viner som tilsvarer 2. cru. Montrose er en vin som holder seg der oppe på 2. cru fortsatt.

    Så noen ord om årganger. Kvaliteten på vinen avgjøres i stor grad av klima, om det er frost om våren eller en varm eller regnfull høst. Varm høst er å foretrekke foran regnfulle. Etteer 2000 så framstår 2005, 20009, 2010 og 2015 som de absolutt beste årgangene. Det betyr at de også er de vinene som bør lagres lenge. I gjennomsnitt er 20 år det optimale for Bordeaux for at strevsomme tanniner skal mykne.

    Du har en flaske fra 2005, en god årgang, som er 12-13 år nå. Jeg ville ventet 3-5 år før jeg ville vurdert å åpne den. Uansett vil den holde opp mot 15 år til. Det forutsetter at du lagrer den godt, mørkt og temperatur på 10-12 grader. For all del ikke lagre den i en vinhylle over komfyren, da blir den kokt. Har du ikke et temperert område, er det best å legge den et sted hvor temperaturen ikke varierer for mye.

    Skulle du bli fristet til å åpne den i nærmeste framtid, vil den kunne drikke bra nå om du dekanterer den og lar den stå i karaffelen 2-3 timer før den kal nytes. Da vil den åpne seg.
    Uansett må den nok dekanteres, da det blir noe bunnfall i flasken når den lagres.

    Enjoy når du kommer så langt!
    Det ser i hvert fall ut som du kan faget. Artig og beundringsverdig med folk som går "all inn" i et emne de brenner for.
     

    Vinsnobben

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.04.2002
    Innlegg
    311
    Antall liker
    441
    Sted
    Oslo
    Drikker denne i dag. Kjenner du den?

    Vis vedlegget 482579
    Kjenner ikke denne. Jeg er stort sett skeptisk til viner som frontes med et bilde av kjente folk. Som regel er det et triks for å selge vin som ikke nødvendigvis er av høy kvalitet. Mulig denne er bra, og husk det er du som bestemmer hva du liker :)
     

    SRM

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.06.2009
    Innlegg
    2.626
    Antall liker
    2.500
    Sted
    Oppland
    Torget vurderinger
    23
    Drikker denne i dag. Kjenner du den?

    Vis vedlegget 482579
    Kjenner ikke denne. Jeg er stort sett skeptisk til viner som frontes med et bilde av kjente folk. Som regel er det et triks for å selge vin som ikke nødvendigvis er av høy kvalitet. Mulig denne er bra, og husk det er du som bestemmer hva du liker :)
    For min del så kjenner jeg ikke fyren på etiketten. Burde jeg det? Jeg kjøper som regel ikke viner med et slik motiv, men grunnen til at jeg valgte denne var at den er fra Toro og at prisen på ca. 200kr var fin. Har etter hvert oppdaget at flere viner fra Toro smaker ganske bra.
     

    Vinsnobben

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.04.2002
    Innlegg
    311
    Antall liker
    441
    Sted
    Oslo
    Drikker denne i dag. Kjenner du den?
    Kjenner ikke denne. Jeg er stort sett skeptisk til viner som frontes med et bilde av kjente folk. Som regel er det et triks for å selge vin som ikke nødvendigvis er av høy kvalitet. Mulig denne er bra, og husk det er du som bestemmer hva du liker :)
    Disse så jeg på Systembolaget i Strømstad for 3-4 år siden. De var åpenbart ment for et publikum som var mer opptatt av etiketten enn innholdet.

    IMG_0135.JPG
    IMG_0134.JPG
    IMG_0133.JPG
     
    • Liker
    Reaksjoner: SRM

    SRM

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.06.2009
    Innlegg
    2.626
    Antall liker
    2.500
    Sted
    Oppland
    Torget vurderinger
    23
    Drikker denne i dag. Kjenner du den?
    Kjenner ikke denne. Jeg er stort sett skeptisk til viner som frontes med et bilde av kjente folk. Som regel er det et triks for å selge vin som ikke nødvendigvis er av høy kvalitet. Mulig denne er bra, og husk det er du som bestemmer hva du liker :)
    Disse så jeg på Systembolaget i Strømstad for 3-4 år siden. De var åpenbart ment for et publikum som var mer opptatt av etiketten enn innholdet.

    Vis vedlegget 482589 Vis vedlegget 482590 Vis vedlegget 482591
    Haha, ser hva du mener. :rolleyes: Hadde nok neppe kjøpt noen av disse. :) Har blitt mange flasker Pinitia i det siste, men forsøker å finne noe annet som jeg kan sette like stor pris på med en litt mindre prislapp.
     

    Vinsnobben

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.04.2002
    Innlegg
    311
    Antall liker
    441
    Sted
    Oslo
    Drikker denne i dag. Kjenner du den?

    Vis vedlegget 482579
    Kjenner ikke denne. Jeg er stort sett skeptisk til viner som frontes med et bilde av kjente folk. Som regel er det et triks for å selge vin som ikke nødvendigvis er av høy kvalitet. Mulig denne er bra, og husk det er du som bestemmer hva du liker :)
    For min del så kjenner jeg ikke fyren på etiketten. Burde jeg det? Jeg kjøper som regel ikke viner med et slik motiv, men grunnen til at jeg valgte denne var at den er fra Toro og at prisen på ca. 200kr var fin. Har etter hvert oppdaget at flere viner fra Toro smaker ganske bra.
    Synes det ligna litt på Rod Stewart...
     

    Vinsnobben

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.04.2002
    Innlegg
    311
    Antall liker
    441
    Sted
    Oslo
    Drikker denne i dag. Kjenner du den?

    Vis vedlegget 482579
    Kjenner ikke denne. Jeg er stort sett skeptisk til viner som frontes med et bilde av kjente folk. Som regel er det et triks for å selge vin som ikke nødvendigvis er av høy kvalitet. Mulig denne er bra, og husk det er du som bestemmer hva du liker :)
    For min del så kjenner jeg ikke fyren på etiketten. Burde jeg det? Jeg kjøper som regel ikke viner med et slik motiv, men grunnen til at jeg valgte denne var at den er fra Toro og at prisen på ca. 200kr var fin. Har etter hvert oppdaget at flere viner fra Toro smaker ganske bra.
    Det er veldig lite info på etiketten, så jeg kan ikke si så mye om den. Toro, er de spanske?
     

    SRM

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.06.2009
    Innlegg
    2.626
    Antall liker
    2.500
    Sted
    Oppland
    Torget vurderinger
    23
    Drikker denne i dag. Kjenner du den?

    Vis vedlegget 482579
    Kjenner ikke denne. Jeg er stort sett skeptisk til viner som frontes med et bilde av kjente folk. Som regel er det et triks for å selge vin som ikke nødvendigvis er av høy kvalitet. Mulig denne er bra, og husk det er du som bestemmer hva du liker :)
    For min del så kjenner jeg ikke fyren på etiketten. Burde jeg det? Jeg kjøper som regel ikke viner med et slik motiv, men grunnen til at jeg valgte denne var at den er fra Toro og at prisen på ca. 200kr var fin. Har etter hvert oppdaget at flere viner fra Toro smaker ganske bra.
    Det er veldig lite info på etiketten, så jeg kan ikke si så mye om den. Toro, er de spanske?
    Fra Toro distriktet i Spania ja. Baksiden.
    IMAG0142.jpg
     

    Vinsnobben

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.04.2002
    Innlegg
    311
    Antall liker
    441
    Sted
    Oslo
    For min del så kjenner jeg ikke fyren på etiketten. Burde jeg det? Jeg kjøper som regel ikke viner med et slik motiv, men grunnen til at jeg valgte denne var at den er fra Toro og at prisen på ca. 200kr var fin. Har etter hvert oppdaget at flere viner fra Toro smaker ganske bra.
    Det er veldig lite info på etiketten, så jeg kan ikke si så mye om den. Toro, er de spanske?
    Fra Toro distriktet i Spania ja. Baksiden.
    OK!

    Ikke så bevandret i spanske tintoer. Har vært mye overeiket vin som jeg ikke synes noe om. Men har et lite prosjekt gående med å orientere meg i retning spamske rødviner, det er en endring på gang i Spania.

    Ut fra det som står på etiketten er den lagret 14 mnd på eik, og høy alkohol. Trolig en vin med mye fylde og kraft som kan passe til grillmat.

    Her er en favoritt fra Priorat i Spania, Tosalet, til en rimelig penge: https://www.vinmonopolet.no/vmpSite/Land/Spania/Tosalet-Priorat-Old-Vines-2014/p/8022401
     

    SRM

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.06.2009
    Innlegg
    2.626
    Antall liker
    2.500
    Sted
    Oppland
    Torget vurderinger
    23
    For min del så kjenner jeg ikke fyren på etiketten. Burde jeg det? Jeg kjøper som regel ikke viner med et slik motiv, men grunnen til at jeg valgte denne var at den er fra Toro og at prisen på ca. 200kr var fin. Har etter hvert oppdaget at flere viner fra Toro smaker ganske bra.
    Det er veldig lite info på etiketten, så jeg kan ikke si så mye om den. Toro, er de spanske?
    Fra Toro distriktet i Spania ja. Baksiden.
    OK!

    Ikke så bevandret i spanske tintoer. Har vært mye overeiket vin som jeg ikke synes noe om. Men har et lite prosjekt gående med å orientere meg i retning spamske rødviner, det er en endring på gang i Spania.

    Ut fra det som står på etiketten er den lagret 14 mnd på eik, og høy alkohol. Trolig en vin med mye fylde og kraft som kan passe til grillmat.

    Her er en favoritt fra Priorat i Spania, Tosalet, til en rimelig penge: https://www.vinmonopolet.no/vmpSite/Land/Spania/Tosalet-Priorat-Old-Vines-2014/p/8022401
    Den er fyldig og veldig balansert. Smaker veldig bra. Tror ikke det er Rod Stewart på etiketten forresten.:) Takk for tips, den skal jeg prøve!
    Min favoritt, som jeg for øvrig har anbefalt deg tidligere. https://www.vinmonopolet.no/vmpSite/Land/Spania/Pintia-2012/p/4170601
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn