Vi hører gjerne mer om besøket om du har lyst til å fortelle.
Ja, får prøve å si noe om besøket på Galt.
At Galt skulle få en stjerne lå litt i lufta, så vi hadde bestilt bord i god tid før stjerna ble offentliggjort. Vi er fem stk som har vært rundt på diverse gode restauranter i Norden, og vi har fulgt Björn Svensson siden han hadde 4-5 bord på Restaurant Oscarsgate via Fauna til han nå åpnet Galt i Frognerveien. Forresten, første gang vi støtte på Svensson var mens han jobbet for Terje Næss på Oro.
Utviklingen fra Oscarsgate til Galt har vært fra fargerik haute cuisine til en litt mer rustikk stil, men likevel av en umiskjennelig høy klasse med distinkte og intense smaker.
Menyen på torsdag besto av et par snacks, en liten suppe med råreker og en lefse med kantareller og prästostsaus, okse tartar med kapers og puffet byggryn, sjøkreps med brønnkarseemulsjon og fermentert purre, skrei med grillet salat, villand med kål og einebær og hylleblomstis med sjokoladeganache og tyttebærsaus. Prisen for dette var 865 kroner. I tillegg er det mulig å legge til noen andre retter som østers, løjrom og kaviar, og norske franske oster. Midt i måltidet kommer det også et nystekt surdeigsbrød med pisket smør til, så de som er redd for ikke å bli mett for fylt opp magen før skreien og anda kommer på bordet.
De tilbyr en vinpakke til ca 700, men når man er fem stk kan man velge hele flasker som er av høyere kvalitet til ca samme pris. Vi valgte derfor en hvit burgunder til tartaren og sjøkrepsen, en østerriksk grüner veltliner smaragd fra Knoll og en rød burgunder fra A.F. Gros fra toppåret 2010 til anda. Til ostene gikk vi for en spätlese fra Fritz Haag, en riesling med nok restsødme til å matche ostene. Til desserten gikk vi for husets anbefaling, Hetzölö Tokaji fra Ungarn. Alle vinene sto meget bra til rettene og skapte et helstøpt måltid.
Skulle dette friste noen er det verdt å merke seg at det på fredager og lørdager er to bordsettinger (1740- 2045, og 2100-0100). Vil man ha en helkveld må man velge en ukedag.
Alt i alt en fantastisk opplevelse. Anbefales for de som vet å verdsette slike opplevelser.