The Budweiser trademark dispute through the years
1896:Once Budweiser Budvar catches wind that a company in the U.S. has successfully registered Budweiser as a trademark, Budvar argues that the Budweiser trademark should have never been allowed, because Budvar has been brewing their beer for 500 years.
During that hearing, Adolphus Busch states, “The Budweiser beer is brewed according to the Budweiser Bohemian process… The idea was simply to brew a beer similar in quality, color, flavor and taste to the beer then made at Budweis, or in Bohemia.” This statement is one that has been brought up by Budvar in the many subsequent battles.
1939: Both sides agree that Anheuser-Busch was the first to trademark the Budweiser name and Budvar concedes all territory north of Panama to the American brewer.
1989: Anheuser-Busch begins expanding internationally while Budvar decides to focus on exports. Talks begin on a trademark agreement to divide up the territory around the world.
1994: Budvar decides not to sign the trademark agreement.
1996: Anheuser-Busch registers the Budweiser name with the European Commission and Budvar challenges.
2004: The European Commission grants Budweiser Budvar N.C. with the right to use Protected Geographical Indications “Budějovické pivo” and “Českobudějovické pivo”.
2009: The European Court of First Instance upholds a ruling refusing AB InBev permission to register the Budweiser brand as its trademark. AB InBev keeps the Budweiser or Bud name in 23 of 27 European countries, including the U.K., where courts have ruled both companies can call their beer Budweiser. Budvar is granted exclusive control of the name in Germany.
2010: Anheuser-Busch InBev NV loses their appeal to register its Budweiser beer brand as a European Union-wide trademark.
2010-2011: Budvar wins 88 of 124 disputes and holds exclusive rights in 68 countries, mostly in Europe, preventing AB Inbev from selling its Budweiser brand in some key markets, including Germany.
2012: Budvar rejects an AB InBev proposal for a global settlement.
2013: The UK Supreme Court confirms that both breweries can use the mark simultaneously in the UK.
2014: Budvar loses a decision in Portugal to register its beer under the Budweiser name in the country after AB InBev purchases Budweiser trademarks in Europe from Budweiser Brewery Samson.
2016: Tribunal da Propriedade Intelectual, a Portuguese court in Lisbon, upholds the 2014 ruling prohibiting Anheuser-Busch InBev from selling beer under the Budweiser name in Portugal.
Forholdsvis dyrt! Helt fordjævlig skamlig prissetting er bedre beskrivet^Øl er forholdsvis dyrt i Norge hvis man sammenligner med utlandet uten å ta høyde for inntektsforskjeller. En boks Urquell koster ca. fire ganger så mye i en Norsk matbutikk som det du forteller er prisen i Praha. Forsåvidt greit nok, men det er noe gammeldags og pietistisk over de Norske alkoholavgiftene. Jeg er sikker på at flere hadde tatt seg råd til å drikke mer alkohol hvis det bare var litt billigere.
Det er nok til ditt eget beste. Prisene er satt slik så du ikke skal henfalle til drukkenskap.Forholdsvis dyrt! Helt fordjævlig skamlig prissetting er bedre beskrivet^Øl er forholdsvis dyrt i Norge hvis man sammenligner med utlandet uten å ta høyde for inntektsforskjeller. En boks Urquell koster ca. fire ganger så mye i en Norsk matbutikk som det du forteller er prisen i Praha. Forsåvidt greit nok, men det er noe gammeldags og pietistisk over de Norske alkoholavgiftene. Jeg er sikker på at flere hadde tatt seg råd til å drikke mer alkohol hvis det bare var litt billigere.
Men smaker det noe godt?Lager ølet mitt selv. Utstyret som trengs er billig og produksjonskost ligger på 5-20 kroner for en halvliter. I den høyere ende finner man sterke IPAer med kopiøse mengder humle.
For en batch på 20-25 liter koster det ca 25 kroner pr volumprosent alkohol i det ferdige produktet. Så trenger man gjær, desinfiseringsvæske og litt annet småtteri. Basic utstyr er tilbakebetalt på en batch siden man stort sett brygger «polvarer». Det meste har over 4.5% alkoholinnhold.
Mitt eget beste og handle øl er att det gjør jeg fra andre land enn Norge.Det er nok til ditt eget beste. Prisene er satt slik så du ikke skal henfalle til drukkenskap.Forholdsvis dyrt! Helt fordjævlig skamlig prissetting er bedre beskrivet^Øl er forholdsvis dyrt i Norge hvis man sammenligner med utlandet uten å ta høyde for inntektsforskjeller. En boks Urquell koster ca. fire ganger så mye i en Norsk matbutikk som det du forteller er prisen i Praha. Forsåvidt greit nok, men det er noe gammeldags og pietistisk over de Norske alkoholavgiftene. Jeg er sikker på at flere hadde tatt seg råd til å drikke mer alkohol hvis det bare var litt billigere.
Ja, det vil jeg påstå. Jeg baserer meg stort sett på kjente og velprøvde oppskrifter, men må av og til improvisere litt med andre humletyper det det kan være vanskelig å få tak i bestemte typer. Skal ikke skryte på meg å ha kreert noe særlig selv.Men smaker det noe godt?Lager ølet mitt selv. Utstyret som trengs er billig og produksjonskost ligger på 5-20 kroner for en halvliter. I den høyere ende finner man sterke IPAer med kopiøse mengder humle.
For en batch på 20-25 liter koster det ca 25 kroner pr volumprosent alkohol i det ferdige produktet. Så trenger man gjær, desinfiseringsvæske og litt annet småtteri. Basic utstyr er tilbakebetalt på en batch siden man stort sett brygger «polvarer». Det meste har over 4.5% alkoholinnhold.
Helt klart. Og det er ikke alkoholavgiftene som gjør at du kan kjøpe øl fra 20 halvliteren til fire ganger den summen…Forholdsvis dyrt! Helt fordjævlig skamlig prissetting er bedre beskrivet^Øl er forholdsvis dyrt i Norge hvis man sammenligner med utlandet uten å ta høyde for inntektsforskjeller. En boks Urquell koster ca. fire ganger så mye i en Norsk matbutikk som det du forteller er prisen i Praha. Forsåvidt greit nok, men det er noe gammeldags og pietistisk over de Norske alkoholavgiftene. Jeg er sikker på at flere hadde tatt seg råd til å drikke mer alkohol hvis det bare var litt billigere.
Høres ut som en knallfin hobby det der, og sånn jeg leser det du skriver så har du utstyr til å brygge pils også. Det er veldig kult. Syns ikke det hadde hatt så mye for seg hvis det ikke var mulig å få til ordentlige resultater uten dyrt proffutstyr, men hvis det blir ordentlig, skikkelig øl er det jo gull.Ja, det vil jeg påstå. Jeg baserer meg stort sett på kjente og velprøvde oppskrifter, men må av og til improvisere litt med andre humletyper det det kan være vanskelig å få tak i bestemte typer. Skal ikke skryte på meg å ha kreert noe særlig selv.Men smaker det noe godt?Lager ølet mitt selv. Utstyret som trengs er billig og produksjonskost ligger på 5-20 kroner for en halvliter. I den høyere ende finner man sterke IPAer med kopiøse mengder humle.
For en batch på 20-25 liter koster det ca 25 kroner pr volumprosent alkohol i det ferdige produktet. Så trenger man gjær, desinfiseringsvæske og litt annet småtteri. Basic utstyr er tilbakebetalt på en batch siden man stort sett brygger «polvarer». Det meste har over 4.5% alkoholinnhold.
Jeg brygger halvveis avansert - brygger med korn og ikke ekstrakt, bruker vannjustering, har utstyr for kunstig tilførsel av oksygen, dyrker opp gjærstarter og har kjøleskap med temperaturstyring for kontrollert gjæring.
Prosessen i seg selv er svært enkel, men man må være nøye med hygiene etter kok og det er svært viktig å kontrollere temperaturen under gjæring. Med dette på plass og en god oppskrift burde hvemsomhelst klare det. Det har gått skikkelig galt kun er par ganger (infeksjon, dårlig utgjæring osv) så da har det gått til dodraugen.
Et mikrobryggeri har strengt tatt ingen fordeler fremfor en hjemmebrygger, kanskje snarere tvert imot. De virkelig store har laboratorium og slikt og kan utføre avansert kvalitetskontroll, men det klarer man seg fint uten.
Å brygge lagerøl er nesten umulig uten temperaturstyring, men ales går greit siden det gjærer i området rundt normal romtemperatur.
Neste prosjekt er surøl, har kjøpt eikefat men må sende gjennom et par batcher med kraftige saker for å få ut noe av eikesmaken fra fatet. Det er også greie øl å brygge rent prosessuelt, men det tar veldig mye lengre tid siden bakteriekulturene jobber sakte.
En startpakke koster ca 3000, hvorav en stor kjele utgjør mesteparten. Kjøleskap får man gratis eller svært billig på Finn og en temperaturkontroller fra Kina koster en hundrelapp. Utstyr for oksygen koster noen hundrelapper og så er det ymse dings og boms som er kjekt å ha, men det er ganske rimelige saker. Jeg brygger mest på fat og de + CO2-utstyr koster noen tusenlapper, men man klarer seg fint med tomflasker og håndkorkemaskin.
Med prosessen i vater skal det ganske mye til å få noe som er dårlig. Kjøper man et kit på Europris blir det dog neppe det helt store.
Kan kanskje være ok for de som er glad i champagne eller til ekstremt sterk mat, men ikke i min gateJeg fikk en flaske Cobra King øl av en kompis i januar og åpnet denne i helgen. Denne hadde champagnekork og ståltråd. Den smakte en blanding mellom champagne og Munkholm, altså helt forferdelig. Styr langt unna!
Vis vedlegget 491767
Det er morro å brygge, det tar litt tid (typisk en kveld) + en del til tapping osv så timelønnen blir ikke allverden om man ser slik på det. Det er ingen prinsipiel forskjell på brygging i et mikrobrygg og hjemme, men man kan ikke skalere oppskriftene med gangetabellen siden ting tar lengre tid i et større oppsett og humlen oppfører seg annerledes. Industribryggerier ala Hansa og Ringnes brygger dog på en ganske fundamentalt annen måte enn hva man gjør hjemme eller i et lite bryggeri, de brygger eksempelvis en sterkere pils som de så vanner ned til ønsket styrke. Dette for å spare tid og penger, det koster en del mer å koke 1.5 millioner liter vann enn å koke 1 million liter vann...Høres ut som en knallfin hobby det der, og sånn jeg leser det du skriver så har du utstyr til å brygge pils også. Det er veldig kult. Syns ikke det hadde hatt så mye for seg hvis det ikke var mulig å få til ordentlige resultater uten dyrt proffutstyr, men hvis det blir ordentlig, skikkelig øl er det jo gull.