G
Gjestemedlem
Gjest
Homemade Pizza Smoky Oil
Pajas/clown.Han her fyren var så teit at det nesten er komisk. Håper han gjør det med vilje
Når du får lov til å mate Becks som en fuglunge så har du gjort noe riktig. Beundrer straightface på denne tyrkeren, (og make no mistake dette er en buissnessmann med et emporium rundt klovneriene.)Han her fyren var så teit at det nesten er komisk. Håper han gjør det med vilje
han er så teit at han vipper over til å bli kulHan her fyren var så teit at det nesten er komisk. Håper han gjør det med vilje
Hæ?Har desverre ikke kompressor eller lakkboks på kjøkkenet
Ok då, det er rimelig rått å ha i et privatkjøkken. Frikjenner deg fra steinalderen. Jeg er mer der at en frityrkoker er litt for one-trick-pony, og at en Searzall er litt råflott.Kom hjem med en paco jet for en stund siden, da ble det noen netter på sofaen, så grensa går nok der en plass
Du sporet av. GMO har jeg få innvendinger mot. Eller som jeg pleier si til aktivister, vi kan ikke plukke eller fornekte vitenskap alt etter hva som passer politikken. (Selv om det er presis dette mange gjør).Rester av plantevernmidler er en uting. GMO derimot er et godt verktøy for å lage planter som trenger mindre bruk av plantevernmidler. Økologisk og GMO bør gå hånd i hånd. Motstanden mot giftbruk er forståelig og alvorlig, motstanden mot GMO er basert på myter og overtro, litt som homøopati og kreasjonisme.
Når det gjelder dyrefor så burde det vel egentlig produseres i Norge, kortreist og kjernesunt. Men ironisk nok så ville norskprodusert for blitt for dyrt for andre norske bønder. Her møter de seg selv i døren med et smell.
Enig med deg her, uten reservasjoner. Jeg bare er litt for vant med at når noen bringer opp GMO så ... er det en hel pakke man må svelge, alt fra chemtrails til kornsirkler. Selv vevsformering av planter har fått folk til å bikke i troen på det dette må være noe skummelt. Har jo litt høyere tanker om deg enn som så, så vel vel. Men gift i mat er en annen ting. I økonomier det lite annet enn vekst og statistikk gjelder så så er man ikke garantert menneskevennlige kostprodukter.Du sporet av. GMO har jeg få innvendinger mot. Eller som jeg pleier si til aktivister, vi kan ikke plukke eller fornekte vitenskap alt etter hva som passer politikken. (Selv om det er presis dette mange gjør).Rester av plantevernmidler er en uting. GMO derimot er et godt verktøy for å lage planter som trenger mindre bruk av plantevernmidler. Økologisk og GMO bør gå hånd i hånd. Motstanden mot giftbruk er forståelig og alvorlig, motstanden mot GMO er basert på myter og overtro, litt som homøopati og kreasjonisme.
Når det gjelder dyrefor så burde det vel egentlig produseres i Norge, kortreist og kjernesunt. Men ironisk nok så ville norskprodusert for blitt for dyrt for andre norske bønder. Her møter de seg selv i døren med et smell.
Faktisk regnet jeg med at kommentarer ville spore av på GMO. Det sprøytes så forjævlig mye i landbruket, selv her hjemme, at man skal være ekstremt skeptisk til ting som kommer fra land der landbruket er hyperindustrialisert og underregulert. Kina spesielt er et problemområde der selv en stor aktør som Vestfoldmøllene må melde pass, til tross for eget laboratorium og strenge kontrollrutiner.
Jeg ser den men jeg er også tilhenger av å være varsom med å spre GMO i naturen. de som handler slike produkter får være inneforstått med dette.Det å legge opp til at man ikke skal ha såkorn, etter innsatsen, er et brudd med noen tusen års landbrukstradisjoner og temmelig sinnssykt, dersom noe skulle skje som bryter forsyningskjeden, som uro og krig. Så klokskapen i det har jeg min tvil om.
Glyfosat er et helt greit ugressmiddel. Brukt riktig fører det ikke med seg noen problemer. Jeg må god tilsi at mine erfaringer handler om punktspøyting som gartner ok og ikke som bonde.Og glyfosat er noe verre skit. Det dreper alt som vokser i et jorde, hvilket betyr at alt som lever av og i vegetasjonen også dør, eller fordrives. Man ender opp med et dødt jorde, en svart flekk, som kun kan dyrkes i med innsatsmidler. Hva det i tillegg gjør med artsmangfoldet å bryte inn i den økologiske sirkelen på denne måten er bonuselendighet.
Her er jeg helt enig. Å bruke glyfosat til hurtigmodning er forkastelig i min bok. Det bør ikke tillates, rett og slett. Jeg har ikke noen problemer med å dusje en løvetann i en grusgang med glyfosat, men å bruke det til slike formål finner jeg helt feil.Å brakklegge et jorde med glyfosat, eller å bruke det for å tvangsmodne korn, burde være forbudt (det siste er forbudt, dersom det ikke gis dispensasjon, men gjøres likevel).
Før var det kriminelt å selge frø fra økologisk produksjon, nå er det tillatt, nettopp for å sikre biomangfold og motstandsdyktighet, fordi man innser hvor farlig det er å gjøre seg avhengig av syntetisk produksjon som ikke kan regenerere.Jusqu’alors, seules les semences répertoriées par un catalogue officiel pouvaient être légalement commercialisées.
Or, comme le souligne Le Figaro, « la majorité de ces semences appartenait à des multinationales comme Monsanto. »
Résultat : une uniformisation des fruits et légumes, une standardisation de notre alimentation et un appauvrissement de la biodiversité.
Mais jeudi dernier, donc, les eurodéputés ont mis un terme à la « criminalisation » de ce qu’on appelle les semences paysannes. À l’occasion d’une nouvelle législation dont le but est de soutenir le bio, ils ont adopté une mesure autorisant les agriculteurs bio à vendre les graines issues de leurs récoltes « maison ».
www.positivr.fr/semences-paysannes-vente-autorise-union-europeenne/
En halv 'like' mange gode poenger, og litt tendensiøse unødvendigheter.Yngve Ekern setter fokus på "høy ytelse" blant kyr, gris og høns.
https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/bKbWx3/et-hardkjoer-for-dyrene
Det er ikke prisen som er problemet her, men presentasjonen. Hvis det er topp kvalitet med førsteklasses råvarer og blir presentert på en appetittlig måte så er ikke 119 kroner noen upris. Men presentert på denne måten ville jeg ikke hatt det selv om det var gratis. Dette ligner for mye på den norske perversjonen matpakke.https://www.nrk.no/nordland/ville-du-betalt-119-kroner-for-disse-skivene_-1.14064800
Det skal være bra mengde ost og skinke for å forsvare denne prisen, selv om den er aldri så kortreist.
Det kan jeg og det skal jeg gjøre i morgen, men den er definitivt ikke pakket inn i plastikk.Fortsatt bare ei dobbel brødskive med ost og skinke, begrenset hvordan man klarer å "presentere" dette. Du som er mye i italia kan jo finne deg en hvilken som helst gågate/torv el. en hvilken som helst formiddag å kjøpe et stykke nybakt ciabatta/rundstykke med nystekt deilig porchetta for €2-3.. presentert i en serviett.