D
Danke
Gjest
Den var iallefall bælgod..
Glass er oksygentett. Plast avhenger av type plast. fun fact:, en glassballong med kork har ca samme oksygengjennomtrengning som et eikefat. I en glassflaske skjer oksideringen gjennom korken, ikke gjennom flasken.Om jeg ikke har misforstått. så er glass tettere mtp gass enn plast. Altså mulig en ulempe om noe skal lagres. Ungt og drikkeferdig skulle neppe være noe problem? Men så var det sjarmen, da...
Veldig kjekt med slike tips, Gjestemedlem.Siden de var tom for Trerose, så fikk jeg trøst med denne: (og det var noen stigetrinn opp)
Chateau Couronneau - 2015
https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Frankrike/Ch-Couronneau-Bordeaux-Supérieur-2015/p/8301701
Dette er noe av det bedre av rimelige Bordeauxer jeg har vært borti. Om du kan ta vare på dem så kjøp et par kasser er mitt tips.
Skål. Det er enste plassen rødt har noen hensikt.
Takk for tips, og i dag kom den, etter bestilling hos "pusheren":å du...
Stekar Jankot 2013
Dette er så godt at det er helt åndssvakt. Rosebukett til hun der på valken som pekte på den.
En knusktørr orangevin fra Slovenia. Noen løvtynne flak med spekeskinke til denne og ett jordbær som dessert. Jeg er nok mer en slaur og en fyllik når det kommer til vin, men okke som, toppanbefaling fra meg... for hva det måtte være verdt.
Så moro. Ser frem til en kommentar på denne. Jeg er på tynn is her og det er bare personlig smak som ligger til grunn, men man prøver og feiler og peiler seg inn etterhvert.Takk for tips, og i dag kom den, etter bestilling hos "pusheren":å du...
Stekar Jankot 2013
Dette er så godt at det er helt åndssvakt. Rosebukett til hun der på valken som pekte på den.
En knusktørr orangevin fra Slovenia. Noen løvtynne flak med spekeskinke til denne og ett jordbær som dessert. Jeg er nok mer en slaur og en fyllik når det kommer til vin, men okke som, toppanbefaling fra meg... for hva det måtte være verdt.
Vis vedlegget 492960
Fikk i samme bestillling noen av denne som bare kostet 150 kr flaska:
Vis vedlegget 492962
Prøvde meg på denne; skulle overraske kjæresten. Men det falt ikke helt bra ut; var vel ingen høydare på min tunge heller, vinen altså.Takk for tips, og i dag kom den, etter bestilling hos "pusheren":å du...
Stekar Jankot 2013
Dette er så godt at det er helt åndssvakt. Rosebukett til hun der på valken som pekte på den.
En knusktørr orangevin fra Slovenia. Noen løvtynne flak med spekeskinke til denne og ett jordbær som dessert. Jeg er nok mer en slaur og en fyllik når det kommer til vin, men okke som, toppanbefaling fra meg... for hva det måtte være verdt.
Vis vedlegget 492960
En god klassiker som man nyter best i sommervarmen. Men vin.... nopeAperol Spritz
Egentlig ikke. Det er gode vinhandlere i de fleste frie land, der man kan få fatt i de rareste rare ting. Og løsner man i tillegg på tolltullet så åpner man i stedet for at nordmenn kan bestille vin fra hele verden, alle produsenter som sender helt uten at politikerne skal flå og stjele fra lasset.PPS: Dette er nok en produsent vi kunne glemme hvis vi ikke hadde Vinmonopolet.
Vi lever ikke i 1974 lenger. Om du vil ha noe spesielt fra menneskeheten så kan det bestilles. Vi har funnet opp Internet og konseptet med bestillingsvarer. Og de som vil ha det veldig spesielle er nok beredt på å måtte vente noen dager på leveransen.Ja, det er mulig du ville kunne få tak i det i Oslo, Stavanger og Bergen. I resten av Norge vil det nok bli vanskelig.
Ja gode priser for rikfolk og snobber, og grotesk flåeri av vanlige borgere .Jeg har reist en del, og det er få, om noen, som har et utvalg tilnærmet lik det vi har i Norge. Jeg nevnte den norske ordningen da jeg var i Kamptal for 3 uker siden, og de var sjokkert over hvor godt utvalget, og hvor lave prisene, var i Norge.
Ja jeg er klar over at alt under 800 kr flasken "billig skvip" for snobbene og entusiastene, men det hjelper lite for vanlige mennesker som må leve av sponsing av viner man kan fremheve på internasjonale konferanser. Men når man må betale 150 kr literen for "billig skvip" som koster an halv Euro i Spania så hjelper det lite for vanlige mennesker.Og hvor god tilgjengeligheten var. I vinproduserende land er utvalget godt på lokale viner mens viner fra andre regioner må du lete lenge etter (og ofte betale langt mer enn du må i Norge). I ikke-vinproduserende land får du stort sett bare tak i billigviner - hyllefyll på supermarkedene der det flyter over av billig skvip.
Unner østlendingene noen fordeler, jeg er raus slik. Litt skal de ha betalt for å måtte bo der østpå. Det er ikke det det står på.Det hadde selvfølgelig vært greit om man kunne bestille direkte fra produsentene og få det sendt til Norge. Nå må vi vel leve med å få det sendt til en poste restante adresse i Sverige
Hvis alternativet er skamdyr pappvin på polet, så JA ... når som helst. Det er jo så mye bedre for menneskene som bor i landet her. Oppløs monopolet og nedsett avgiftene.skal du få oppfylt drømmen om billig pappvin på rema, må avgiftene ned og håpe at de ikke er for grådig