Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Chalshus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.02.2002
    Innlegg
    6.418
    Antall liker
    4.182
    Sted
    Horten
    Torget vurderinger
    7
    Det blir nok wienerpølser fra Manstad med helt plaine lomper og et glass saft. Eller en øl.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.109
    Antall liker
    14.667
    Har de noe spesifikt bruksområde der noe annet ikke er egnet eller synest du bare de er kule?
     
    C

    cruiser

    Gjest
    C

    cruiser

    Gjest
    Kan jo legge til at jeg over gjennomsnittet interesert i pizza, samler på utstyr, bøker, dippedutter og hva det måtte være relatert til dette. Selvom jeg også foretrekker napolitansk minimalismepizza hvis den er gjort riktig, så har jeg ingenting imot av og til å fråtse i skikkelig amerikansk grisepizza
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Kan jo legge til at jeg over gjennomsnittet interesert i pizza, samler på utstyr, bøker, dippedutter og hva det måtte være relatert til dette. Selvom jeg også foretrekker napolitansk minimalismepizza hvis den er gjort riktig, så har jeg ingenting imot av og til å fråtse i skikkelig amerikansk grisepizza
    Kan anbefale denne, eller tilsvarende. Man får god pizza siden den kan bli ganske varm, og er bra til nanbrød og slikt også. Men jeg regner nesten med at du da har noe slikt.

    61NrUvS9wjL._SL1000_.jpg
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Har en pizza pronto og en uuni på verandaen. Sistnevnte er selvsagt helt overlegen
     

    emokid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2004
    Innlegg
    5.296
    Antall liker
    6.663
    Har en pizza pronto og en uuni på verandaen. Sistnevnte er selvsagt helt overlegen
    Jeg har overbygget terrasse utenfor kjøkkenet og kunne hatt en slik det. Tror du det blir for mye røyk og varme?
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Det blir mye røyk så jeg ville ikke hatt det om jeg hadde naboer over. Varme tviler jeg på er noe problem(den blir riktignok veldig varm) med "vanlig" takhøyde og ingen innbygging av verandaen. Den bygger lite og på toppen av skorsteinen er det ikke type sykt varmt. Helt fantastisk ovn til prisen.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.109
    Antall liker
    14.667
    Man tager hva man haver for en enkel og kjapp middag:

    1 stk entrecôte som grilles
    Litt egensyltet paprika fra et glass
    En klump ramsløksmør fra fryseren.

    biff.jpg
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.831
    Antall liker
    7.903
    Andre og siste runde med fårikålen jeg lagde i går. Like godt hver gang og godt det sikkert blir et år også til neste gang.
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.831
    Antall liker
    7.903
    Kan jo legge til at jeg over gjennomsnittet interesert i pizza, samler på utstyr, bøker, dippedutter og hva det måtte være relatert til dette. Selvom jeg også foretrekker napolitansk minimalismepizza hvis den er gjort riktig, så har jeg ingenting imot av og til å fråtse i skikkelig amerikansk grisepizza
    Pizza kan jo være så mangt. Etter å ha vært noen ganger i Ankara de siste årene har jeg blitt glad i tyrkisk pide. Armenerne har også en variant jeg nå har glemt navnet på med finhakket løk og lammekjøttdeig som er snadder.
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Pide funker som fjell det også. All pizza er god, men ikke nødvendigvis like god :)
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Dagen tilbragt med oppussing i ny leilighet med brutter'n, Revet kjøkken og det hele. McDrive in til middag på vei hjem i 9-tida. Pføy! Neste gang blir det å ta med noe, og enten spise det kaldt, eller tenne bål, hva som helst annet, egentlig.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.109
    Antall liker
    14.667
    Dagen tilbragt med oppussing i ny leilighet med brutter'n, Revet kjøkken og det hele. McDrive in til middag på vei hjem i 9-tida. Pføy! Neste gang blir det å ta med noe, og enten spise det kaldt, eller tenne bål, hva som helst annet, egentlig.
    Jeg har en liten guilty pleasure for Max Hamburger. Det er syndig godt ca en gang hvert halvår. Obligatorisk stopp på harryhandel, ellers spiser jeg det ikke. Objektivt sett svært gode fries, subjektivt en ganske god burger til tross for umiskjennelig preg av kjede og industri over det. En liten privat høystund med jalapeñosdip til friesene. Vet at de finnes et par steder i Oslo men har aldri spist der, en ren harryhandelgreie for min del. Viktig å bevare magien;)

    McDo og Burger King kiler ikke på samme måte som en Max Hamburgare.
     

    emokid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2004
    Innlegg
    5.296
    Antall liker
    6.663
    Spiste en av Max Burgers veganske alternativ i forrige uke. Til kjede å være, en hyggelig opplevelse. Mye og friske grønnsaker i salaten på burgeren, vellstekt og sprø patty, god saus. Fluffy brød, og sprø fries. Noe helt annet enn jeg husker fra McD fra ungdomstiden.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.109
    Antall liker
    14.667
    Kjapp «dinner for one»

    Flatt brød fra innvandrerbutikk
    Creme fraiche, hvitløk, salt, pepper og bladpersille i «sausen»
    Gul og rød paprika i strimler
    Rødløk i tynne skiver
    Marinerte oliven fra samme butikk som brødet
    En rest kyllinglår varmet i mikroen
    Fermentert chilisaus
    Fetaost
    952467A6-13A4-4726-84BF-0DBA04354F1B.jpg
     

    Chalshus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.02.2002
    Innlegg
    6.418
    Antall liker
    4.182
    Sted
    Horten
    Torget vurderinger
    7
    Kokte kraft på storfe i går. Store knokler. 15 timer.

    Blir en dugandes gryterett i dag.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.109
    Antall liker
    14.667
    Stekte baguettskiver med egenprodusert røkt og speket andebryst til. Eplesmør på epler fra hagen for sødme.

    Mørbrad av rein, jordskokkpure, rødvinssaus på viltkraft, stekt kantarell og fritert grønnkål til.

    Vaniljeis med nypesuppe til dessert.
     

    Chalshus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.02.2002
    Innlegg
    6.418
    Antall liker
    4.182
    Sted
    Horten
    Torget vurderinger
    7
    Grytegrett fra heromdagen med ekstra poteter til.

    Drakk en Doc's Framboise Hard Apple Cider til. Bra saker.
     

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.801
    Antall liker
    2.423
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    5
    Spaghetti carbonara laget på riktig måte med lokal guanciale, egg, pecorino romano og grovmortet pepper. Veldig godt, men neppe av det sunneste man kan spise. Dette er gammel romersk slavekost og en av de mest tradisjonelle romerske rettene ved siden av spaghetti cacio e pepe og trippa.
     
    6

    65finger

    Gjest
    wiki
    Pasta alla carbonara is unrecorded before the Second World War; notably, it is absent from Ada Boni's 1930 La Cucina Romana. The dish is first attested in 1950, when it was described in the Italian newspaper La Stampa as a dish sought by the American officers after the allied liberation of Rome in 1944.[23] It was described as a Roman dish, when many Italians were eating eggs and bacon supplied by troops from the United States.[24] It was included in Elizabeth David's Italian Food, an English-language cookbook published in Great Britain in 1954.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.109
    Antall liker
    14.667
    For italienere er det vel relativt sentralt å innbille seg at alt er kjempegammelt og kun kan lages på en bestemt måte (der denne måten varierer fra dal til dal eller hvem man spør). Jeg er veldig glad initaliensk mat men har aldri skjønt denne besattheten av at det skal være «riktig» for å duge. Der «riktig» er slik bestemor gjorde det, uavhengig av hva andre bestemødre gjorde eller hvordan noe lignende er i en annen del av landet. Om noe er godt kan til tider synes irrelevant så lenge det ikke er gjort slik det skal gjøres.
     

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.801
    Antall liker
    2.423
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    5
    wiki
    Pasta alla carbonara is unrecorded before the Second World War; notably, it is absent from Ada Boni's 1930 La Cucina Romana. The dish is first attested in 1950, when it was described in the Italian newspaper La Stampa as a dish sought by the American officers after the allied liberation of Rome in 1944.[23] It was described as a Roman dish, when many Italians were eating eggs and bacon supplied by troops from the United States.[24] It was included in Elizabeth David's Italian Food, an English-language cookbook published in Great Britain in 1954.
    Hvis du ser i La Cucina Romana så vil du se at det er en bok som ikke er særlig opptatt av hverdagskost, det kan være grunnen til at carbonara ikke er nevnt. Jeg har lest det du siterer før. Det var kanskje ikke så rart at amerikanerne ville gjøre retten til en slags italiensk egg og bacon og ta æren for den.
     
    6

    65finger

    Gjest
    det er en tilforlatelig forklaring og den er den forklaringen så lenge den ikke er tilbakevist. Hørte historien for 30 år siden.
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.831
    Antall liker
    7.903
    Er ikke juryen fortsatt på bakrommet for å diskutere om den italienske pastaen stammer fra etruskeerne eller om det var Marco Polo som kom tilbake med instant noodles fra Kina?
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn