Høh, nå innså jeg at jeg faktisk aldri har posta noe fornuftig om oppsettet mitt i denne tråden, til tross for at det er 100% B&W-basert. Det må jeg jo gjøre noe med.
Dette er nok gammelt nytt for de av dere som fulgte byggetråden min på hjemmekino-delen av forumet dengang jeg holdt på med det for fullt for to år siden, men jeg tar meg allikevel friheten av å legge inn dette her da det sannsynligvis kan ha interesse for B&W-fanklubben samt for nye sjåarar:
Frontveggen er dekorert med tre stk B&W CT8.2 til alle tre frontkanalene. modulene som elementene sitter i er flyttbare, så jeg har flyttet om litt på rekkefølgen. De blir levert med diskant øverst, men jeg bytta om litt så diskant/mellomtonemodulen havnet i midten, samt snudde den oppned, slik at jeg fikk diskanten ca i ørehøyde.
For de som trenger en liggende senter kan man selvsagt også snu modulen 90 grader slik at man før diskanten øverst eller nederst i en liggende konfigurasjon.
Disse er tiltenkt for en slik plassering, og de er ikke mer enn ca 30 cm dype. Som en bonus er terminalene plassert på skrå, øverst bak på høyttaleren, slik at man ikke trenger ekstra plass i dybden for å få plass til kablene.
De har spandert på seg både Neutrik Speak-on terminaler i tillegg til vanlige skru/bananterminaler, så man bruker det man ønsker. Glemte dessverre å ta bilde av dette mens jeg satte opp ting. Men smart var det.
Høyre og venstre CT8.2 drives av en NAD M22. Funker strålende. Senteren kjøres biampet fra Denon AVR-X7200 hvor jeg har omkonfigurert høyre og venstre frontutgang til å ta seg av senterkanalen. Den har ingen problemer med å ta seg av denne relativt enkle oppgaven.
Alle høyttalere er satt som "small" på Denonrecieveren, og satt til å dele på 110hz før subene tar over. Så det kan godt hende jeg strengt talt kunne klart meg uten å kjøre NADen i tillegg til recieveren. Men overkill er som kjent den beste løsningen.
Alltid.
Nå spiller CT8.2 veldig dypt og fint på egenhånd, men man må jo ha litt ekstra allikevel. Derfor gikk jeg full retard og smalt inn fire stk B&W CT SW15 passive suber som drives av to B&W SA1000 forsterkere som er laget til disse subene. Det går to suber pr forsterker.
Kabinettene er lukkede og ekstremt plasseffektive. Mener å huske at det bare var snakk om 26 cm i dybden. Siden subwoofere flest har forsterker og knapper på baksiden er det langt mer praktisk å ha dette flyttet til separate enheter som er lettere tilgjengelig, men det koster naturlig nok litt mer når man gjør ting på denne måten. Men det funker skremmende bra, så resultatet er det ingenting å si på.
Jeg var litt nervøs for at det kom til å blafre i lerretet med subene plassert som de er, men det har aldri vært noe problem, selv når jeg klinker til skikkelig.
I taket satte jeg to B&W CWM664 in-wall høyttalere som jeg bygde noen små jallakabinetter til og skjulte de i absorbentene i taket, så ingen skulle se hvor grusomme boksene mine så ut.
Bak bruker jeg et par helt vanlige B&W 685S2 på B-Tech BT77 veggstativer. Ikke noe spesielt med disse, i motsetning til alt annet jeg har brukt er dette det mest normale jeg har i oppsettet mitt. De funker som de skal og er de eneste høyttalerne i oppsettet mitt som er synlige.
Brukte disse en kort periode som hovedhøyttalere mens jeg ventet på å få satt i gang byggingen, og ble veldig positivt overrasket over hvor bra de spilte. Sånn sett føles det litt snobbete å bruke disse til bakhøyttalere. Kunne fint levd med disse som primærhøyttalere i et anlegg nr2.
Sluttresultatet er at jeg ikke ser høyttalerne mine til daglig (unntatt bakhøyttalerene) så jeg må tilstå at jeg ikke tenker over hva jeg spiller på. Og det er jo litt synd, for det er jo knallbra bokser jeg har fått tak i. Selv om prisen ble drøy så er jeg veldig glad for at jeg gjorde dette. Jeg føler at jeg har fått et fantastisk godt resultat, akkurat i tråd med mine egne lydpreferanser.
For den gamle byggetråden (med masse utenomsnakk), se
HER