Spiste ute i dag. Slakteren borti gaten holder åpent også på søndager, så takk Sylvi Brustad, eller hva hun nå heter:
Sønnen, som har ferie, dro vakuum på denne entrecôten i en plastpose, la den i vann med temp på 48 grader i to timer. Litt Sous Vide-aktig. Pensle med olje, derefter på grill med skikkelig varme. Hvile og det hele ble meget bra.
Foreløpig har jeg ikke daua av rødt kjøtt; t.o.m. vært på Volvat og sjekket innvoller. Say no more.
Er salt salt? Ja, sa min kjemiske far. Nei, sier jeg, kjemiker jeg óg. Salt (NaCl) inneholder mer enn disse to molekylene; bl.a. Magnesium, Kalium, Calcium pluss mer og i tillegg omgivelsene saltet dannes, f.eks. tang og tare, skjell.
Buffett burde gi ut en ny skive hver sommer!
Sønnen, som har ferie, dro vakuum på denne entrecôten i en plastpose, la den i vann med temp på 48 grader i to timer. Litt Sous Vide-aktig. Pensle med olje, derefter på grill med skikkelig varme. Hvile og det hele ble meget bra.
Foreløpig har jeg ikke daua av rødt kjøtt; t.o.m. vært på Volvat og sjekket innvoller. Say no more.
Er salt salt? Ja, sa min kjemiske far. Nei, sier jeg, kjemiker jeg óg. Salt (NaCl) inneholder mer enn disse to molekylene; bl.a. Magnesium, Kalium, Calcium pluss mer og i tillegg omgivelsene saltet dannes, f.eks. tang og tare, skjell.
Buffett burde gi ut en ny skive hver sommer!