Aurora
Æresmedlem
Det er vel lov å ha et "lite" synderegister fordi om man er på "kjøret"....?
Bortsett fra scampi, tomater og finhakket fersk chili fra kjøkkenbenken ikke så ulikt kveldens spagetti aglio e olio for meg etter lang dag på jobb og unger alt foret og i seng. Sjokker alt av finhakket løk, hvitløk og chili på høy varme med lite olje etter at spagettien er på kok til al dente. Hiver i spagettien, rører rundt et par ganger og trekker kjelen til side. Vender inn en spiseskje eller to med god olivenolje og lar hvile noen minutter. Serveres med nyrevet modnet parmesan og finhakket persille. Tilbehør er en fersk brødskalk og stort glass kaldt vann fra springen.En bunt vårløk, en skalk rødløk, to fedd hvitløk, en klædd tomatpure, et par skjeer tørket tomat, ei god klype tørka chili i stekepanna med scampi, og spaghetti. Ganske døllt, men i hvert fall litt sunnere enn mye annet jeg har spist når jeg har vært matlei. Bedre med en neve mandler knust og blanda i yoghurt til 'dessert'.
Hehe, for folk i tidsklemme med TV eller omlag to punklåter på anlegget så er det absolutt et poeng.Om man ikke gjør forskjell mellom aktiv og passiv kjøkkentid. Men bedre, naturligvis.
For all del. Bare nitpicking om argumentasjon fra min side. Forøvrig lager jeg ikke pasta selv, og foretrekker egentlig tørrpasta fremfor butikkjøpt våtpasta, sliter med å kalle sistnevnte fersk. Kjøpte Barilla sist, og den er OK. Har litt Montegrappa tagliatelle i et kjøkkenskap, og den er bedre.Hehe, for folk i tidsklemme med TV eller omlag to punklåter på anlegget så er det absolutt et poeng.Om man ikke gjør forskjell mellom aktiv og passiv kjøkkentid. Men bedre, naturligvis.
I tillegg til alle de millioner av norske slitere som blir pålagt den ekstra byrde det er å måtte ta valg blant flere ulike typer tørrpasta på butikken, og har vokst opp i et hjem uten både kunnskap om eller glede over at det strengt tatt ikke krever mere enn å slippe denslags opp i en kokende gryte med saltet vann for det antall minutter som står på pakken.
Siden overvekt er et stort samfunnsproblem er det bra at de ikke lager svære porsjoner. Spis det samme som før og lag posjonene dine 10% mindre, så går nominalvekta di ned. Verre er det egentlig ikke.Prøvde Fjordland lys lapskaus. Slett ikkje verst. Var på tilbod med 40% sidan det var siste salsdato.
Litt iten porsjon, men så treng eg nok å slanke meg litt også.
I går hadde jeg liten tid fra jeg kom hjem fra jobb og skulle videre på noen greier i skoleregi. Varmet litt spaghettirester, rester av stekt stopp og bacon fra dagen før. Hadde på litt olivenolje, slengte i en tre-fire oppkuttede oliven og rev litt parmesan over. Porsjonen var latterlig liten, men jeg følte faktisk ikke noe særlig behov for mer mat den dagen. Knasket en gulrot på kvelden.Siden overvekt er et stort samfunnsproblem er det bra at de ikke lager svære porsjoner. Spis det samme som før og lag posjonene dine 10% mindre, så går nominalvekta di ned. Verre er det egentlig ikke.
Spiste du alt det der selv? Jeg har aldri gått på noen form for diett, trener ikke særlig mye (én gang i uka), drikker en god del øl, spiser godteri og usunn mat som jeg vil og veier 72kg (er 1,76 høy). Men når jeg er sammen med andre så ser jeg at de ofte rett og slett bare spiser mye mer enn meg. Og oftere. Jeg spiser to brødskiver til lunch, andre spiser fem. Og jeg spiser to måltider om dagen (lunch og middag, pluss frokost i helgene), andre spiser fire.Hva mener du svære porsjoner?
...alt for mye grønnsaker
Fjordland har et litt ufortjent dårlig rykte. Spiser endel av det når jeg jobber 12-timer nattevakt. Liksom så greit å varme opp mens jeg passer på fabrikken og har en helt grei smak.Prøvde Fjordland lys lapskaus. Slett ikkje verst. Var på tilbod med 40% sidan det var siste salsdato.
Litt iten porsjon, men så treng eg nok å slanke meg litt også.
Det er ikke noe galt med Fjordland, det er bare kjedelig synest jeg.Jeg tror flesteparten av de som fordømmer Fjordland ikke har prøvd produktene.
Bildet lyver fagtisk litt -biffene er større enn bildet gir inntrykk av. Vi var åtte personer, og en diger biff til hver.Spiste du alt det der selv? Jeg har aldri gått på noen form for diett, trener ikke særlig mye (én gang i uka), drikker en god del øl, spiser godteri og usunn mat som jeg vil og veier 72kg (er 1,76 høy). Men når jeg er sammen med andre så ser jeg at de ofte rett og slett bare spiser mye mer enn meg. Og oftere. Jeg spiser to brødskiver til lunch, andre spiser fem. Og jeg spiser to måltider om dagen (lunch og middag, pluss frokost i helgene), andre spiser fire.Hva mener du svære porsjoner?
På en typisk ukedag spiser jeg en banan når jeg kommer på jobb i nitida, lunch ca tolv (normalt én eller to brødskiver pluss en porsjon fra salatbaren), og så spiser jeg middag i størrelsesorden en Fjordlandposjon når jeg har kommet hjem, typisk mellom klokka seks og sju. Og utover det en frukt her og der, eller et par pils og kanskje en boks nøtter/ølsnacks hvis jeg er på konsert, quiz eller møter venner i byen.
Å være litt sulten er ikke farlig, det har man bare godt av.
There is no such thing.Klimavennlig rødt kjøtt
Alternativet hadde vært å ikke skyte elgen og kjøpt kjøtt på butikken.There is no such thing.Klimavennlig rødt kjøtt
https://forskning.no/klima-mat/kortreist-mat-betyr-lite-for-klimaet/1644232