Ja, linken kom på feil sted. Mente aldri at det var skrevet av mads gilbert, men mads gilbert ble nevnt som ekspert vi skal se vekk fra fordi han stemmer rødt.Det er ikke Mats Gilbert, men Bjørg-Marit Andersen. Gilbert er anistesi- og akuttspesialist. Hva Bjørg Marit Andersen eventuelt stemmer tror jeg ikke det er så mange som vet. Men igjen - hva er hensikten? At FHI og politikere skal lese Aftenposten og så ombestemme seg?Her har du professor i hygiene og smittervern. Mads Gilbert er en flink spesialist som vi absolutt burde lytte til. Bare fordi han stemmer rødt så er han diskvalifisert i dine øyne. Han er en svært dyktig lege som vet hva han snakker om.
https://www.aftenposten.no/meninger...et-av-helsemyndighetene-bjoerg-marit-andersen
WHO kjører på lavest mulig tiltak og Norge følger gladelig med i vår tro på den slags autoriteter. Føre-var er vi ikke, der vi tror at vår rikdom kan kjøpe oss ut av problemet.
Men den svarte stiplede linjen er vel på et sted mellom 50 000 og 100 000 smittede ?Dette er målet til Helsedirektoratet med virkemidlene de har bestemt.
Vis vedlegget 574227
Og så får vi se da om vi greier å holde oss innenfor kapasiteten til Helsevesenet eller om vi går på en smell.
Og da er en kronikk i Aftenposten den hensiktsmessige måten å få frem det budskapet til FHI og politikere? Den er endatil skrevet etter at det i følge vedkommende langt på vei er for sent uansett.Fhi og politikere skal kanskje lytte til våre egne eksperter og ikke bare legge seg på minstenivået til who. Du vet... Føre var.
Og? 90% av de smittede er antakeligvis ikke registrert ennå, og hvis man først når ti tusen så er det umulig å unngå femti, med mindre man innfører portforbud. Det er de første dagene som mest avgjør forløpet.Men den svarte stiplede linjen er vel på et sted mellom 50 000 og 100 000 smittede ?
Merker at jeg sliter litt med å ta en som sendte sønnen sin til Snåsamannen for å bli helbredet, helt seriøst.Bjarne Håkon Hansen er godt fornøyd med at han ropte "Ulv!" litt for høyt i svineinfluensaens tid og kjøpte 400 respiratorer. Ble ettertrykkelig latterliggjort for det når fasiten var langt færre døde enn av en normal influensasesong, men de respiratorene kommer godt med nå.
https://www.vg.no/nyheter/meninger/...on-hanssen-ledere-maa-vaage-aa-krisemaksimere
Skjønner ikke helt denne sammenhengen.Og? 90% av de smittede er antakeligvis ikke registrert ennå, og hvis man først når ti tusen så er det umulig å unngå femti, med mindre man innfører portforbud. Det er de første dagene som mest avgjør forløpet.Men den svarte stiplede linjen er vel på et sted mellom 50 000 og 100 000 smittede ?
Tja,Det bør vel også være en fordel for bedrifter at ikke alle blir syke samtidig
Presis, og hva er det motsatte av å kjøpe tid annet enn å skape panikk, frykt og å erstatte armbåndsuret med en dommedagsklokke?Man kjøper tid for:
1. Spre de alvorlige tilfellene slik at man kan behandle disse.
2. Finne behandling, medisiner og etterhvert, vaksine.
Så ja, det er sannsynligvis MYE bedre å få 10 000 smittet om et halvt år eller senere, enn det er å få de nå.
sier vel noe om forskjellen i veksten, og dertil hørende konsekvenser.Skjønner ikke helt denne sammenhengen.
Så hvis vi kjører på med masse tiltak nå - så er vi vi mye bedre stilt for videre smitte om vi når 10 000 i september enn om vi når 10 000 i
Tid og kapasitet, samt vunnet innsikt, er nøkkelfaktorer.sier vel noe om forskjellen i veksten, og dertil hørende konsekvenser.Skjønner ikke helt denne sammenhengen.
Så hvis vi kjører på med masse tiltak nå - så er vi vi mye bedre stilt for videre smitte om vi når 10 000 i september enn om vi når 10 000 i
det virker som om du er mer fokusert på absolutte tall, og mindre av vekst. men det er jo to ganske forskjellige størrelser.
Tallene som rapporteres over antall smittede er akkumulert. Hvis vi når ti tusen smittede i september er mye færre smittet på en gang, fordi de fleste har blitt friske igjen. Videre vil en langsommere økning bety at mørketallene er mye mindre.Skjønner ikke helt denne sammenhengen.Og? 90% av de smittede er antakeligvis ikke registrert ennå, og hvis man først når ti tusen så er det umulig å unngå femti, med mindre man innfører portforbud. Det er de første dagene som mest avgjør forløpet.Men den svarte stiplede linjen er vel på et sted mellom 50 000 og 100 000 smittede ?
Så hvis vi kjører på med masse tiltak nå - så er vi vi mye bedre stilt for videre smitte om vi når 10 000 i september enn om vi når 10 000 i mai..?
Portforbud kan man vel innføre både i mai og i September.
Noen som har tall på hvor mange som er i karantene nå:
Politiet hadde 3 smittede og 150 i karantene
Forsvaret 1 smittet 850 i karantene
Har vi passert 10 000 i karantene?
Hvor mange mennesker skal vi sette i karantene...?
Hvor lenge skal vi holde på med tiltakene - et par år...?
Dette er et språk jeg forstår! Good stuff.Det ble rotete forklart, men den deriverte og andrederiverte når man passerer en grense er det som sier noe om hvor kraftig grensen blir sprengt. Hvis grensen er en kapasitetsgrense bør helst den deriverte være nærmest mulig null når den treffes (dvs at man er nærme toppen). Og hvis ikke den andrederiverte er negativ er man i hvert fall føkka.
Jeg antar at man setter folk i 2 ukers karantene av en grunn, selv om noen snakker om 3 uker, og kineserne ser ut til å gjøre det enda lenger.For oss som har hatt influensa den siste måneden?
Eller er det corona-19 man har hatt (etter flere utenlandsopphold)?
Noen som har funnet noe om hvor lenge man er smittsom om man har fått corona-19?
Så lenge man hoster?
Så lenge man har feber?
Er jo umulig å finne ut i ettertid (når man ikke er syk lenger) hva det er man har vært smittet med.
--
Martin
alle videre seminarer er avlyst grunnet smittefare. synapsesmitte er lar seg ikke unngå med håndvask!Dette er et språk jeg forstår! Good stuff.Det ble rotete forklart, men den deriverte og andrederiverte når man passerer en grense er det som sier noe om hvor kraftig grensen blir sprengt. Hvis grensen er en kapasitetsgrense bør helst den deriverte være nærmest mulig null når den treffes (dvs at man er nærme toppen). Og hvis ikke den andrederiverte er negativ er man i hvert fall føkka.
Kjenner ikke til tallene, men poenget burde være enkelt å forstå. Havner vi i rød sone eller greier vi å holde oss i den blå ?Men den svarte stiplede linjen er vel på et sted mellom 50 000 og 100 000 smittede ?Dette er målet til Helsedirektoratet med virkemidlene de har bestemt.
Vis vedlegget 574227
Og så får vi se da om vi greier å holde oss innenfor kapasiteten til Helsevesenet eller om vi går på en smell.
På BBC – "The Pentagon would never outsource its ammo production to China, but that's what the west has done with production of medicines. 80% of the base medicine ingredients of the USA come from China."Eit av føretaka som opplever utfordringar er Felleskjøpet. Tilgangen til kraftfôringrediensar som aminosyra threonin, vitamin K og B, er ikkje lenger like føreseieleg. For, som så mykje anna, blir desse stoffa berre produsert i Kina. I førre utgåve av Bondevennen kunne du lesa at FKRA førebels har stoda under kontroll, men at dei overvakar utviklinga nøye.
www.bondevennen.no/leiarar/sarbart/?
Lykke til og god bedringSitter her selv med feber og lurer fælt på om jeg har fåt COV-19. Normalt ville jeg antatt at jeg ikke var av de tidlig smittede p.g.a. moderat eksponering. Var på jobbreise hele forrige uke, og sitter nå her... Inkubasjonstiden oppgis opptil 14 dager (altså fra smitte til symptom). Vanlig inkubasjonstid nevnes som 5 dager. (Passer jo godt i mitt tilfelle). Derav karantenetid på personer uten syndromer, men med mistanke p.g.a. hvor man har vært eller hvem man har vært i kontakt med. Jeg har ikke vært i risiko-område, så jeg prekvalifiserer ikke til test og automatisk karrantene. Vet derfor ikke om det bare er en vanlig forkjølelse, eller noe mer...
Når det gjelder smittomhet etter at symtomene ved påvist sykdom har lettet/forsvunnet, ser det ut til at man ikke vet. Studier viser positiv test (spor av virus/virusrester) opptil 13 dager etter man føler seg frisk. Det er dog ikke det samme som at man er smittsom. Bare en påvisning av at man har hatt corona-viruset.
Some COVID-19 patients test positive days after recovery | CIDRAP
Så ja, dette er ikke enkelt. Selv håper jeg på å få tatt en test siden jeg har fått noen symptomer, men en rask ringerundt endte i telefonsvarere hos fastlege og legevakt som henviste til hverandre. (Det er jo ikke akutt - enda i hvert fall). Så jeg kjører med en slags selvpålagt karrantene foreløpig siden det ser ut til å være vanskelig å bli testet. (Det er nevnt begrensning på utstyr til testing også).
Så ja: Tror det er fornuftig å være litt forsiktig og føre var. Det blir dog et skikkelig styr i forhold til egenmelding, arbeidsgiver/jobb og vurdering av tilstand.
Jeg er sikker på at denne epidemien kommer til å generere en rethink på svært mang prosesser i samfunnet de kommende år. Og jeg sitter og lurer på, om dette tar enda mer av, om det kan bli Ernas svanesang. Joda, vi skal stole på fagfolkene (som er sterkt uenige seg i mellom), men fraværet av et tydelig politisk lederskap blir mer og mer påtrengende. Å tusle rundt som en fasilitator mellom ulike politiske fløyer har fungert bra så langt, men nå trengs kraftigere krutt og det kan virke som om dette ikke er Ernas greie.Det håper jeg ikke du har.
Norge (og andre land) får et problem. Felleskjøpet trenger kraftfôringredienser.
På BBC – "The Pentagon would never outsource its ammo production to China, but that's what the west has done with production of medicines. 80% of the base medicine ingredients of the USA come from China."Eit av føretaka som opplever utfordringar er Felleskjøpet. Tilgangen til kraftfôringrediensar som aminosyra threonin, vitamin K og B, er ikkje lenger like føreseieleg. For, som så mykje anna, blir desse stoffa berre produsert i Kina. I førre utgåve av Bondevennen kunne du lesa at FKRA førebels har stoda under kontroll, men at dei overvakar utviklinga nøye.
www.bondevennen.no/leiarar/sarbart/?
Takk for det. Går sikkert bra, men må innrømme at det ble mange tanker og grublerier om hvordan jeg skulle respondere på noe så normalt som litt feber. Situasjonen rundt oss gjør det noe mer vrient.Lykke til og god bedringSitter her selv med feber og lurer fælt på om jeg har fåt COV-19. Normalt ville jeg antatt at jeg ikke var av de tidlig smittede p.g.a. moderat eksponering. Var på jobbreise hele forrige uke, og sitter nå her... Inkubasjonstiden oppgis opptil 14 dager (altså fra smitte til symptom). Vanlig inkubasjonstid nevnes som 5 dager. (Passer jo godt i mitt tilfelle). Derav karantenetid på personer uten syndromer, men med mistanke p.g.a. hvor man har vært eller hvem man har vært i kontakt med. Jeg har ikke vært i risiko-område, så jeg prekvalifiserer ikke til test og automatisk karrantene. Vet derfor ikke om det bare er en vanlig forkjølelse, eller noe mer...
Når det gjelder smittomhet etter at symtomene ved påvist sykdom har lettet/forsvunnet, ser det ut til at man ikke vet. Studier viser positiv test (spor av virus/virusrester) opptil 13 dager etter man føler seg frisk. Det er dog ikke det samme som at man er smittsom. Bare en påvisning av at man har hatt corona-viruset.
Some COVID-19 patients test positive days after recovery | CIDRAP
Så ja, dette er ikke enkelt. Selv håper jeg på å få tatt en test siden jeg har fått noen symptomer, men en rask ringerundt endte i telefonsvarere hos fastlege og legevakt som henviste til hverandre. (Det er jo ikke akutt - enda i hvert fall). Så jeg kjører med en slags selvpålagt karrantene foreløpig siden det ser ut til å være vanskelig å bli testet. (Det er nevnt begrensning på utstyr til testing også).
Så ja: Tror det er fornuftig å være litt forsiktig og føre var. Det blir dog et skikkelig styr i forhold til egenmelding, arbeidsgiver/jobb og vurdering av tilstand.