coolio
Hi-Fi freak
Stereoplay sine målinger er dessverre for enkle med for mye smoothing og for lite off-axis målinger. Man mister regelrett all informasjon som man trenger for å mene noe særlig basert på deres målinger. For mye smoothing fjerner synlige resonanser og for lite informasjon om off-axis gjør at man mister oversikt over spredning og direktivitetskontroll.«...hvordan leser du av generelle målinger hvilke høyttalere som vil gi deg mest, i ditt rom?»
Stereoplays målinger er enkle, men fanger opp to fundamentale ting: Frekvensrespons og fordreining mot SPL. S360A er veldig bra gitt størrelsen for å oppnå høy SPL med lav fordreining, og med subwoofer blir fordreiningen enda lavere. Jeg ville ha noe med dynamikk for film, og da ble S360A valget. Jeg ble også overrasket over hvor positiv professor Anselm Goertz var i testen av S360A. Det er rett og slett en kanontest. Når jeg vet at S360A har fått gode tilbakemeldinger fra mange lyttere, samtlige subjektive og objektive anmeldere forteller om «dynamikk», «punch», «wucht» etc., ble valget enklere.
Hvis mest mulig korrekt lyd er prioriteringen, er det ingenting som slår The Ones, inkl. 8351A, og med 8351B (arvtageren etter 8351A) har fordreiningen blitt en god del lavere. The Ones kombinert med woofersystemet W371 gir sannsynligvis det som er den mest korrekte lyden man kan oppdrive i dag på SPL helt opp til ca. 120 dB. Da har man plutselig et oppsett som fungerer i nærfelt, i mid field og i far field. Det er klart jeg har lyst til å høre dette systemet i ro og mak, som jeg tror vil passe meget godt i normale rom gitt kvaliteter som uslåelig direktivitet og et robust lydfelt pga. verdensledende målinger i både det horisontale og vertikale planet. Merk at woofersystemet W371 ikke passer så godt inn i mitt TV-rom fordi akustisk akse kommer høyere enn lytteposisjon i sofa.
Heller ikke deres polar-plott kan stoles på ettersom de viser direktivitetskontroll ned til 200 hz på små høyttalere som 8351. Det sier seg selv at det er langt ifra sannheten.
Igjen synes jeg du konkluderer med en påstand som er ganske langt ifra virkeligheten, spesielt de siste innleggs innhold tatt i betraktning, når du sier;
Hvordan kan du konkludere med dette når du nettopp leste at det er mange andre ting enn spl og frekvensrespons som spiller inn når det kommer til nøyaktig og ufordreid lyd her? I mine øyne er dette en ren gjetning basert på at du liker de grafene du finner penest for dine utvalgte høyttalere.Hvis mest mulig korrekt lyd er prioriteringen, er det ingenting som slår The Ones, inkl. 8351A, og med 8351B (arvtageren etter 8351A) har fordreiningen blitt en god del lavere. The Ones kombinert med woofersystemet W371 gir sannsynligvis det som er den mest korrekte lyden man kan oppdrive i dag på SPL helt opp til ca. 120 dB.
I beste fall må man lage en form for kontekst for å få dette til å bli en nøyaktig beskrivelse av virkeligheten. Og det er greit for meg med forbehold
Jeg reagerer på to ting her;@TrompeteN , du skrev: «Alle høyttalere blir bedt om å levere det samme og ingen klarer å levere det...»
Det er nettopp dette jeg skriver at en tillitvekkende produsent IKKE ber sine høyttalere om å gjøre. Og det er derfor jeg reagerer så negativt på produsenter som markedsfører «the little big speaker» osv.
Hvis du ser på Genelecs sortiment, måler samtlige omtrent like presist mht. frekvensrespons opp til ca. 90 dB og mellom 70 Hz og 20 kHz. Hvis du skal redusere fordreining, må du gjøre tiltak, dvs. gå opp i størrelse. Hvis du skal ha høyere SPL-kapasitet, må du opp i størrelse. Hvis du skal ha mer bass, må du opp i størrelse. Hvis du vil ha mer direktivitet på avstand, må du opp i størrelse (på baffel).
Ingen tillitvekkende produsent ber sine høyttalere gjøre det samme. Og ingen av høyttalerne fra Genelecs sortiment leverer nøyaktig det samme; det skiller hele tiden noe på SPL, basskapasitet, direktivitet og fordreining. Dette er KISS i praksis; velg en høyttaler ut fra spesifikasjoner om frekvensrespons, SPL, bass, direktivitet, presisjon og fordreining. Trenger ikke være mer hokus-pokus enn dette.
1. Dette med kontekst igjen. Du sikter til Kii Audio. Kii markedsførte dette i konteksten at store høyttalere har en direktivitetsfordel pga stor baffel. Med cardioide klarer de å matche og overgå mer eller mindre alt av store høyttalere på direktivitet, og for normalt bruk kan de også holde tritt med store høyttalere på bassdybde.
Når spesifikasjonene først kom var Putzeys klar på hvordan det var målt -3 dB punkt og lagde et tydelig forbehold når det kom til å matche store høyttalere i spl i bassen, men den beskrivelsen av målemetoden og forbeholdet forsvant som dugg for solen når nettsidene ble gjort markedsklare.
Jeg ser for meg at noe slikt som dette ble sagt hos Kii;
"Bruno, du er ingen markedsføringsprofessor. La meg fikse markedsføringsopplegget."
Dårlig gjort, bad call og shame on them for det. Men fortsatt er Kii en liten høyttaler som har bedre spredningskontroll enn de fleste enorme høyttalere. Man må faktisk opp i ca 2 meter bred baffel for å matche den konstante spredningen ned til 100 hz hos Kii. Ikke bare fjas, altså.
2. Du sier her at en tillitsvekkende produsent ikke skal be høyttaleren om å gjøre ting den ikke egner seg til, som feks å be skoesker spille dypbass. Ser da ut til at de ber 8351 spille anekoisk ned til lavt 30 tall.
Hva er forskjellen på feks Kii som lar høyttaleren spill 20 hz opp til 92 dB og deretter ruller av dypbassen når volumkontrollen går opp og når Genelec gjør det samme for sine høyttalere?
Er det en slags dobbeltstandard vi aner her?