Toiteach har det blitt en flaske av, men jeg synes den smakte voldsomt av røka spekeskinke. Ingen vanlig Bunnahabhain for å si det forsiktig.Jeg tenker stadig at jeg burde smake meg gjennom Bunnahabhain sine litt rimeligere varianter fra polmonovinet. Er det kanskje noen som har gjort dette allerede og har noen tasting notes? Tenker da på disse:
Single Islay Malt 12YO
Stiùireadair Single Malt
Toiteach A Dha Single Malt
Også er det en som vel er fra importørens eget fat:
Battlehill Bunnahabhain 2008 10 YO
Tja, si det, jeg har bare kjøpt 1, har vurdert å kjøpe 1 til men jeg havner ofte opp med noe annet (Ardbeg, Lagavulin, Port Charlotte, Bowmore Tempest, Kilchoman, Laphroaig, Big Peat, Diverse fra Cadenhead........ mye som er godt).Ok, men betyr det at den ikke var god?
Det er vel en grunn til at Jim Murray aldri har vann i whiskyen og han smaker ca. 6000 hvert år.Jeg er stor tilhenger av folks valgfrihet, at folk er forskjellige og alt det der, men poenget mitt var et litt annet. Det snakkes om noen dråper vann som en slags nødvendighet. Jeg opplever selv at det ikke alltid er lett å nullstille seg, og man opplever derfor gjerne ikke whisky som lik fra gang til gang. Derfor tror jeg man skal være kritisk nok til slike løsninger til at man faktisk tester det skikkelig før man fester seg ved slike ting. Faktisk organiserte jeg ført en blindtest for en kompis, og det var den som ble en vekker for oss begge.
Høres ut som det er en man bør ha smakt minst en gang i livet.Tja, si det, jeg har bare kjøpt 1, har vurdert å kjøpe 1 til men jeg havner ofte opp med noe annet (Ardbeg, Lagavulin, Port Charlotte, Bowmore Tempest, Kilchoman, Laphroaig, Big Peat, Diverse fra Cadenhead........ mye som er godt).
For å komme til poenget; Etter min mening er Bunnahabhains forsøk på å lage en røykfylt Islay ikke helt vellykket. For min gane ble det veldig mye røka spekeskinke og ikke så mye annet. Men etter hva jeg har hørt så svinger den litt fra batch til batch. Smak er også til de grader forskjellig. Men en ting er sikkert. Den fortjener å bli smakt på.
De lager i alle fall godt øl!Skjønner skepsisen! Blir vel litt som som Gouden Carolus bryggeriet som gikk andre veien
Vis vedlegget 655058
Det er da på billigsalg!
Var der for ca. 15 år siden og verdt et lite besøk. Ligger idyllisk til oppe i highland området og veldig hyggelig omvisning! Han fortalte som du nevnte @haraldo om at de holder på den tradisjonelle produksjonsmetoden da de mente at evt. modernisering ikke kunne smakes før etter 8-12 år og hva om det ikke ble vellykket! Da hadde de ikke noe produkt. Det er vel slik det er å være en liten produsent.Det desidert beste jeg har vært borti når det gjelder Whisky er Edradour, det lages på det minste distilleriet i Scotland i Pitlochry (en liten kjøretur fra Edinburgh)
Her har de selvfølgelig guided tours og du kan smake på de forskjellige produktene. Whisky lages her med samme grunnleggende prosess som de gjorde for 100 år siden. De har også en "barrel" med Whisky stående fra 50 tallet ... jeg mener å huske verdien av denne er 4 til 5 millioner pund.
Dette kan ikke kjøpes i Norge men får enkelt tak i dette i UK, men hvis du vil ha noen av årgangswhiskyene så må du være villig til å bla opp så det holder.
Jeg opplevde at jeg ikke hadde smakt Whisky før jeg smakte Edradour
Det fantastiske med Edradour er at den er utrolig "smooth", ikke noe skarp smak, du kjenner bare varmen brer seg .... mildt sagt fantastiskHar en Edradour på vei, spent på den.
Har smakt Mossburn og jeg synes det var for mye lukt av gjær i den jeg tømteBra, da har jeg fått justert ned forventningene en smule. Høres ut til at du også burde gi Mossburn en sjanse.
Det er ikke meningen å drikke en hel flaske om gangenHar smakt Mossburn og jeg synes det var for mye lukt av gjær i den jeg tømte
Caledonia 12 er jo superbra .... hvis du skulle være i Skottland en gang så ville jeg sterkt anbefale å dra til Edradour i Pitlochry, jeg har vært der og det er verd turen og vel så det. Først og fremst ligger distilleriet i et fantastisk område, folk er hyggelige, og du får smake på en rekke varianter. Edradour har ganske mange varianter. Tro det eller ei, det er store forskjeller her. Alt er superbraDa har jeg noe å glede meg til. Har bestilt Caledonia 12.
Lenge mellom cognackjøpene nå, men har alltid vært fornøyd med Le Reviseur xo. Single estate cognac, rundt 500 i Sverige. Sånn jeg husker det hadde Leyrat også gode alternativer til ok pris, men husker ikke hvilke utgaver det var.Jeg må vurdere en god Cognaq, det er en plan om en kamerat fra Paris som skal komme på Cognaq aften, dette er blitt utsatt pga alle omstendigheter, men da kan man vel ikke stille med noe billig-drit ..... Er det noen her som har gode "bankers" ?
Det er en egen tråd for brent champagne https://www.hifisentralen.no/forumet/threads/den-lille-cognac-tråden.12130/page-10#post-3050780Jeg må vurdere en god Cognaq, det er en plan om en kamerat fra Paris som skal komme på Cognaq aften, dette er blitt utsatt pga alle omstendigheter, men da kan man vel ikke stille med noe billig-drit ..... Er det noen her som har gode "bankers" ?
Cognac er ikke brent champagne. Ta en titt på kartet så ser du hvorfor. Ikke at cognac blir noe bedre av den grunn, men rett skal være rett. Jeg har vært i Cognac en gang i tiden og jeg la merke til at de stort sett hadde dårlig whisky på bensinstasjonen. Det var vel det de drakk der.Det er en egen tråd for brent champagne https://www.hifisentralen.no/forumet/threads/den-lille-cognac-tråden.12130/page-10#post-3050780
Mvh
KJ
Champagne er med henvisning til to av "distriktene" i Cognac, dvs Grand og Petite Champagne.Cognac er ikke brent champagne. Ta en titt på kartet så ser du hvorfor. Ikke at cognac blir noe bedre av den grunn, men rett skal være rett. Jeg har vært i Cognac en gang i tiden og jeg la merke til at de stort sett hadde dårlig whisky på bensinstasjonen. Det var vel det de drakk der.
I'm du ikke konsekvent holder deg til caskstrenght, så er jo alle andre vanna ned fra destilleriet.Vann i whisky er et hett tema. Jeg har testet på mange ulike slag, og min konklusjon er klar. Jeg har aldri opplevd en whisky bli bedre av selv bare noen dråper vann. Jeg og en kompis helte opp mange glass med ulike whiskyer, og samme typer i enda andre glass med vann. Så merket vi dem med tall og noterte hvilke som hadde vann, hvilke slag det var osv. Vi drakk så litt frem og tilbake, for eksempel "disse to er samme merke, den ene har vann". Og konklusjonen ble litt tammere smak, litt mer fremtredende bitterhet og litt "ute av balanse" på alle med vann. Dette kom litt overraskende siden jeg hadde praktisert vann en stund og trodde jeg foretrakk det.
Men vann har en annen viktig funksjon IMO. Mange whiskyer legger igjen en del smaksspor i munnen i slutten av ettersmaken, og når man har tatt flere slurker akkumuleres disse. En god slurk vann innimellom rydder opp litt, både mellom ulike slag, men også mellom slurkene slik at man får et bedre balansert totalt smaksbilde.
Ja der ser du, hadde jeg likt skvipet så hadde jeg nok visst dette. Man lærer nye ting hver dag.Champagne er med henvisning til to av "distriktene" i Cognac, dvs Grand og Petite Champagne.
Mvh
KJ
Er det Adyton eller Whisky bilde?