Denne har jeg meget lyst å smake... Er på hvitvins, og riesling-kjøret fortiden. Bl.a handlet inn Kruger Rumpf, Leitz og Wittmann.
Men erk’e den lit skarp’a? Jeg mener i smaken?
Bra vin såvidt jeg husker. Men ikke noe for de om vil ha mestvmulig sødme og minst mulig garve.
Hehe! joda, skarp er den. Ikke colavin dette. Lukket på nesen. Tror den vil vinne mrd noen års lagring. Flott surestruktur. Kirsebær og morell. Verdt prisen.
Må bare følge opp litt. Googlet litt på vinen og ser st det at det står Tignanello nederst på etiketten. Denne vinen kommer fra den samme åkeren ... den samme vinen ... som den mer berømte supertoscaneren. Og sånn smaker det også.Prøver denne nå:
Vis vedlegget 718544
Kjøpt på impuls idag pga høy score på Vivino.
Fy fader så god den er. 300 spenn Den har en søtlig, fruktig finnesse både på smak og lukt. Får meg til å tenke på Pinot Noir, selv om frukten er forskjellig. Men begge har noe glatt, raffinert og finkornet ved seg. Har den mye av det som gjør tignanelloen så fantastisk, kanskje? Usikker ettersom det er noen måneder siden vi hadde enn Tignanello. Men dette var mer enn jeg forventet av en Chianti ... og det sier ikke så lite
Jeg er i ferd med å bli Antinori-frelst.
Du burde prøve en av cru Beaujolais ene. Og Mommesin er langt fra de bedre produsentene i området. Jeg var så heldig å få smake en Foillard Morgon Cote de Py 2010 for et par måneder siden og den sto seg meget bra i et felt som bla inkluderte en Hudellot-Noellat Clos de Vougeot 2006 og en Angerville Clos des Ducs 1996 (og en del annet lagret snadder fra Huet, Chevillon og Sociando-Mallet).Lenge siden jeg drakk Beaujolais, nesten glemt den, men hadde en i kveld til kylling og ris.
God smak, lett men ikke noe spennende nei, men billig og behagelig. Lett å drikke uten mat også. Vis vedlegget 718562
jeg hadde et lite opphold nede i lyon i -73. da ble det drukket mye av den bassjolesen. den gang var det grei vin å ha på bordet. jeg er vel usikker på om den er blitt så veldig mye bedre, men det er blitt voldsomt hip. men jeg liker den fortsatt.Lenge siden jeg drakk Beaujolais, nesten glemt den, men hadde en i kveld til kylling og ris.
God smak, lett men ikke noe spennende nei, men billig og behagelig. Lett å drikke uten mat også. Vis vedlegget 718562
Hypen og ferskvarestempelet gjelder Beaujolais Noveau. Til tross for betydelig markedsføringssuksess er det mange som mener at denne på lenger sikt har ødelagt for inntrykket av Beaujolais som en topp vin som kan selges for skikkelige penger. Se min redigerte post litt lenger oppe.Beaujolais er så mangt. Jeg har stort sett styrt unna pga hypen og ferskvarestempelet. Men før jul kjøpte jeg noen flasker av noe riktig godt som viste seg å være beaujolais. Vinverden slutter ikke å overraske ...
Jeg bestemte meg for å rydde litt plass i kjelleren til denne her. En eller to kasser? Det ble halvannen. Jeg har ikke vinkjeller, men en klok venn av meg sier at hvis man fyller et rom med vin, så vil vinen stabilisere temperaturen. Godt tenkt, på mer enn en måte spør du meg. Er dog usikker på hvor lenge jeg klarer å la den vinen ligge...Må bare følge opp litt. Googlet litt på vinen og ser st det at det står Tignanello nederst på etiketten. Denne vinen kommer fra den samme åkeren ... den samme vinen ... som den mer berømte supertoscaneren. Og sånn smaker det også.