Mat, drikke og røyk Hvilken Vin har vi i glasset?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    6.826
    Antall liker
    2.301
    Vi hadde rypebryst i dag. Åpnet en Crozet-Hermitage som jeg egentlig ikke er så begeistret for. Usikker på om det var kvaliteten på vinen eller om jeg har mistet sandsn for Shiraz/Syrah. Men dette var innertier😍

    Det er noe eget når det blir synergi mellom mat og vin.
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    16.042
    Antall liker
    3.924
    Torget vurderinger
    0
    Har et ganske ukomplisert forhold til vin: Rød, Hvit, Bobler og russisk rosa med bobler ( Veldig god! Eller rettere passer min smak/gane! )

    Nå har jeg funnet noe nytt, "Orange Vin" og som dere vet er det ikke appelsinvin men hvitvin laget på mange måter som rødvin. Kortvesjonen av hva jeg forsto av det damen på polet sa.

    Hva er folkets ( dere som tydeligvis kan noe om vin ) dom. Er f.eks. dette brukbart som "drikke uten mat" på 17 mai? Jeg har selvsagt kjøpt en flske.
    Det mest uvanlige med denne er at den ikke har kork eller skrukapsel men derimot en kapsel av samme sort som på ølflasker??
     

    jane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.06.2004
    Innlegg
    2.676
    Antall liker
    525
    Sted
    *
    Det styrer jeg unna, i alle fall på 17 mai.
    17. mai er det fest og stas som gjelder:

     

    ernie70

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    18.02.2007
    Innlegg
    395
    Antall liker
    19
    Torget vurderinger
    1
    Har et ganske ukomplisert forhold til vin: Rød, Hvit, Bobler og russisk rosa med bobler ( Veldig god! Eller rettere passer min smak/gane! )

    Nå har jeg funnet noe nytt, "Orange Vin" og som dere vet er det ikke appelsinvin men hvitvin laget på mange måter som rødvin. Kortvesjonen av hva jeg forsto av det damen på polet sa.

    Hva er folkets ( dere som tydeligvis kan noe om vin ) dom. Er f.eks. dette brukbart som "drikke uten mat" på 17 mai? Jeg har selvsagt kjøpt en flske.
    Det mest uvanlige med denne er at den ikke har kork eller skrukapsel men derimot en kapsel av samme sort som på ølflasker??
    Jeg har prøvd ett par orange viner og synes det smaker gammel myglet te.
    Men jeg kjenner noen som synes det er det beste som finnes.
    Tror det er noe som en enten elsker eller synes er helt blæh.
     

    larkrla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.11.2005
    Innlegg
    1.941
    Antall liker
    854
    Sted
    Sørlandet
    Torget vurderinger
    2
    Har også prøvd et par orangeviner. Det kan være en bra match til noe mat, men generelt vanskelig og sjansen er stor for at mange bare synes det smaker rart. Ser ikke helt når jeg ville foretrukket dette foran gode hvite, røde, rose eller musserende viner...
     

    Hønndjevelen

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    12.04.2010
    Innlegg
    1.154
    Antall liker
    949
    Sted
    Oslo

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    2.801
    Antall liker
    1.410
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    3
    Jeg prøvde denne i dag, men jeg ble ikke helt overbevist. Gruner veltliner er ikke helt min drue.
    Dom. Wachau Achleiten Grüner Veltliner Smaragd 2019.
     

    jane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.06.2004
    Innlegg
    2.676
    Antall liker
    525
    Sted
    *
    Nei, malvasia er en helt annen drue og finnes i dag fra midt-Italia og vestover til Madeira.
    Det virker som vedkommende er et troll kun for å provosere jevnfør tråden om mat:

     

    Hønndjevelen

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    12.04.2010
    Innlegg
    1.154
    Antall liker
    949
    Sted
    Oslo
    Det virker som vedkommende er et troll kun for å provosere jevnfør tråden om mat:

    Sorry Jane, at jeg tok feil om en drue, og forsøkte meg på en type humor du ikke er istand til å fatte.
    Om det gjør meg til et troll, da har du en så lav terskel at det til og med er umulig å snuble i den
     

    musicus

    Musikk freak
    Ble medlem
    02.07.2015
    Innlegg
    5.656
    Antall liker
    5.846
    Sted
    Gbg
    Torget vurderinger
    4
    Cashmere "Black" 2018

    En USA favoritt på Petite Syrah-Alicante Bouschet... 4564B479-7B6B-4E22-8708-44B8F6C2EFE2.jpeg

    Oppleves som relativt kraftig til California vin å være..

    mvh
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    16.042
    Antall liker
    3.924
    Torget vurderinger
    0
    Vil tilbake til gresk vin et øyeblikk. Det jeg har av sorten er kjøpt på Rhodos og tatt med hjem derfra:

    Utrolig dårlig utvalg her hjemme. Er det bedre i Sverige?

    Vi har falt for spesiellt et par av merkene som produseres på Rhodos.

    Men nå er jeg en så brutal banditt ( det må innrømmes! ) at jeg faktisk setter pris på et glass Ouzo. I følge mange andre er det klart kjennetegn på at jeg er en barbar! :LOL:
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    6.826
    Antall liker
    2.301
    Ouzo er omtrent som å snakke opp klasse D blant rørentusiaster. Men gresk vin er interessant. Jeg kjøpte en god del på 90-tallet, hovedsaklig fra Paros og området rundt Naoussa, og syntes det var ganske så OK pluss. Så forsvant det både fra hyllene på polet og fra min horisont. Men nå snakker polets medarbeidere opp greske viner, både røde og hvite i enda større grad. Så jeg har tenkt å teste det ut ved første anledning. Det ryktes om en fantastisk hvitvin fra Paros....
     

    Absolutt

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.06.2013
    Innlegg
    905
    Antall liker
    248
    Sted
    Kristiansand
    Torget vurderinger
    7
    Ble litt champagne i dag! Definitivt bedre enn Dom Perignon 2010. Kanskje ikke en rettferdig sammenligning men... Mer smak, lengre, mer preg av alder (er vel druer fra 90-tallet bla). Akkurat som at man fikk en ny smak for hvert glass!

     

    larkrla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.11.2005
    Innlegg
    1.941
    Antall liker
    854
    Sted
    Sørlandet
    Torget vurderinger
    2
    Ouzo er omtrent som å snakke opp klasse D blant rørentusiaster. Men gresk vin er interessant. Jeg kjøpte en god del på 90-tallet, hovedsaklig fra Paros og området rundt Naoussa, og syntes det var ganske så OK pluss. Så forsvant det både fra hyllene på polet og fra min horisont. Men nå snakker polets medarbeidere opp greske viner, både røde og hvite i enda større grad. Så jeg har tenkt å teste det ut ved første anledning. Det ryktes om en fantastisk hvitvin fra Paros....
    Drikker lite gresk vin, men denne er knallgod. Har den alltid i vinskapet!
    0549E05A-F169-40F5-A73B-E2E6212675C4.png
     
    • Liker
    Reaksjoner: Bx

    Figge

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.11.2004
    Innlegg
    1.661
    Antall liker
    886
    Sted
    Stockholm
    Torget vurderinger
    1
    Vil tilbake til gresk vin et øyeblikk. Det jeg har av sorten er kjøpt på Rhodos og tatt med hjem derfra:

    Utrolig dårlig utvalg her hjemme. Er det bedre i Sverige?

    Vi har falt for spesiellt et par av merkene som produseres på Rhodos.

    Men nå er jeg en så brutal banditt ( det må innrømmes! ) at jeg faktisk setter pris på et glass Ouzo. I følge mange andre er det klart kjennetegn på at jeg er en barbar! :LOL:
    Utbudet av vita viner från Grekland(Hellas)
    Vita viner Grekland
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    4.354
    Antall liker
    1.347
    I dag gledes det til å sprette en 2016 Dingač fra Matuško på Pelješac-halvøyen nord for Dubrovnik, til kveldens Tomahawk og rikelig med grillede grønnsaker.

    Skal bli spennende å se om smaksminnene av svisker, lær og krydder jeg ikke helt klarte å sette navn på fortsatt står ved lag.
     

    Figge

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.11.2004
    Innlegg
    1.661
    Antall liker
    886
    Sted
    Stockholm
    Torget vurderinger
    1
    Ikväll blir det vin från vår resa till Italien 2018, närmare bestämt från La Morra. Skall vara odlat nedanför huset där vi bodde så det blir lite speciellt.
    Enzo Boglietti

    1D37AE82-13DB-4FA6-8842-DDD8429DA3BE.jpeg
     
    Sist redigert:

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    6.826
    Antall liker
    2.301
    Hadde denne idag.
    65B5DDE9-613F-4936-B4BC-670CA1E2A891.jpeg

    Har hatt den før og har sansen. Ble nesten litt satt ut da jeg så Vivino-ratingen på denne årgangen. En snill Barolo nå som før. Men Vivinos 4,3 er i overkant, tror jeg. Holder den på 4.0 inntil videre. 4.0 ligger for meg i området 90 på den andre skalaen.
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    6.826
    Antall liker
    2.301
    Ungt, men ikke Bordaux-ungt. Blir sikkert bedre/annerledes med alderen. Jeg har begrenset erfaring med «gamle» viner. Hvis garve/syre:sødme-balansen er god så lever jeg godt med ung på smaken. Denne smaker ikke av å trenge 10-20 år for å kunne drikkes. Men den tåler helt sikkert mange år og vil sikkert være mer interessant om noen år. Men den har snille tanniner for en Barolo.
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    6.826
    Antall liker
    2.301
    Må legge til at prisen på bildet er grovt misvisende....
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    16.042
    Antall liker
    3.924
    Torget vurderinger
    0
    Da ble Orange vinen med "ølkapsel" åpnet i går til en kyllingsalat.

    Orangevin.jpeg

    Kortversjonen, blir ikke kjøpt flere ganger!

    Hadde et håp om en frisk sprudlende vin ( sprudlende betyr ikke nødvendigvis bobler! ). Den var hva jeg vil kalle "stram" og lite tiltalende.

    Absolutt ikke en "kosevin" i høyt glass foran peisbål og med beina oppe i sofaen.

    Hadde jeg for dette måltidet hatt en tilgjengelig ville jeg ha byttet ut denne vinen med en Innis & Gunn øl umiddelbart.

    Nå er heldigvis smak og behag veldig personlig så det er meget mulig at en eller annen vil synes at dette er en god vin, men det er ikke meg!
     

    Figge

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.11.2004
    Innlegg
    1.661
    Antall liker
    886
    Sted
    Stockholm
    Torget vurderinger
    1
    Hadde denne idag.
    Vis vedlegget 722405

    Har hatt den før og har sansen. Ble nesten litt satt ut da jeg så Vivino-ratingen på denne årgangen. En snill Barolo nå som før. Men Vivinos 4,3 er i overkant, tror jeg. Holder den på 4.0 inntil videre. 4.0 ligger for meg i området 90 på den andre skalaen.
    Var på vinprovning hos Renato Ratti på samma resa 2018.
    02D74F28-987B-4E06-8D31-739378122E7A.jpeg
     
    • Liker
    Reaksjoner: Bx

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    15.328
    Antall liker
    4.014
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Litt for mye naturvin har øltendenser synes jeg. Og da er øl vel så bra samt rimeligere....
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    15.328
    Antall liker
    4.014
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Sikkert mye det siste. Mye rart fra Rioja, samt en del regler som legger begrensninger. Omtrent som når toskanske vinmakere begynte å lage viner uten Chiantinavnet både pga assosiasjoner med mye mindreverdig Chianti (bastflasker) samt regelverket som la begrensninger på kvaliteten man ønsket.
     

    bambadoo

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    11.10.2002
    Innlegg
    19.871
    Antall liker
    6.293
    Sted
    Lørenskog
    Torget vurderinger
    14
    Chateau Musar 2002.
    Kork kom ut i 2 deler.
    Oksidert og jævlig.. Settes til siden og skal returneres til polet.
    musar.jpg kort.jpg


    Blir litt forskjellig idag. Tidenes marmorerte entrecote, secreto iberico og smørflyndre... Fransk spekemat, ost og kjeks.

    Jekket en Rioja i stedet.. Lukter ihvertfall bra.
    rioja.jpg

    secreto.jpg

    mat.jpg
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    16.042
    Antall liker
    3.924
    Torget vurderinger
    0
    I kveld blir det spareribs med tilbehør og den flaksa som sto lettest tilgjengelig var denne.

    Valpolicella.jpg

    Ikke helt innertier til spareribs slik jeg kan lese anmeldelser, men nær nok!
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn