Audiophile-Arve
Æresmedlem
Sjå der, ja! Takk for tipset. Veit du kvar han seljast også?
Hei!Ser veldig bra ut!
Hvis jeg kan gi noen anbefalinger på videre forbedringer på selve espressoen, (om det er interessant), ville jeg gått for gramvekt med timer 0 til 250g +- 1g holder. Denne setter du under koppen under brygging. Start timer når første dråpe med kaffe treffer koppen.
Får du 36 gram kaffe på 25 sekunder, har du en basislinje, men ikke en fasit. I praksis er det kaffe type/kverning og temperatur som avgjør om dette blir bra. Mange espresso tåler 35 sekunder uten å bli dårlig, men basislinjen er grei å bruk i første omgang.
Går det for raskt å fylle en espresso på 36 gram bør du kverne på en finere grad eller forbedre tamper trykk/temperatur.
Har du PID regulator på maskinen, kan du som basis prøve å justere til en temperatur på 93-96 grader for deretter brygge på stigende temperaturflanke.
Egen gram/kilo vekt for tamper trykk kan også være greit å bruke siden tamper trykk mot kaffen bør være 25-35 kilo. Tamper trykket er mye høyere en du trur.
Det er en grunn til at baristaer går over til å bruke automatiske hydro/pneumatiske tamper maskiner som avlaster skuldre og gir mer presis tamper trykk.
En funell (konet trakt ring) som settes over filteret under kverning for deretter å distribuere kaffen jevnt i filteret er også og anbefale.
Videre vil jeg anbefale en vektet kaffedistributør med høydejustering(fordeler kaffen i filteret samtidig som kaffen blir fordelt jevnt utover filteret)
Hvis dette ble for mye informasjon kan jeg lage en snutt hvor jeg viser hva alt dette er.
Som du kanskje har forstått er evnet espresso stort , men det er bare å la det vokse med interessen, en trenger ikke gå for alt samtidig.
Så bra@BeetleBug ,@Nightpuma. Takker så mye for gode tips. Forsøkte å følge bryggingvideoen etter beste evne og kom helt klart på sporet av god kaffe.
Takk for tips og Godt nytt År
Som @Hardingfele også skriver.....Sjå der, ja! Takk for tipset. Veit du kvar han seljast også?
Bialetti #6 og Gevalia Barrista Crema her i huset... og lige så mange morgenerBialetti #3 og Lavazza d^Oro 365 morgener i året. Når jeg bare skal ha en kopp daglig blir alt annet for mye styr.
Jo Sverige er greit det, men ikke primært for prisene. Jeg vil gjerne ha tilgang på det utvalget de har av blant annet norske Kavli oster på tuber og i beger! Det finnes så utrolig mange artige varianter som REMA/KIWI/COOP ikke vil selge her i Norge! Og så har de noe som heter Arboga postej. En skivbar leverpostei, nyydelig! Og så var det dette med familien som man ikke får besøkt når grensene er stengt. Broderen er 74 har nyss hatt et lite slag og fåglarna vet hvor lenge han holder seg i live??? Hadde jo vært artig å kunne hilse på.Folk snakker om at de vil til syden.... jeg vil til SVERIGE og handle !!!!!!!!
Folk snakker om at de vil til syden.... jeg vil til SVERIGE og handle !!!!!!!!
Det skal være 65mm flate burrsDet er nok få zero retention-kverner som i praksis har mindre enn 0.2g.... er det koniske eller flate burrs på den der?
Statusoppdatering:Som vanlig trygt plassert i 3. divisjon bedrift:
Etter laaaang diskusjon i heimen tok vi en impulstur til elkjop i Drammen for noen uker siden. En hyggelig maskert kar anbefalte denne, vi sa «ja, takk», og dro hjem igjen.
Kona som gjennom mer enn 30 år kanskje har drukket 1-2 kopper i måneden har blitt ei skikkelig kaffekjerring!
Vis vedlegget 710633
Burrs?Det skal være 65mm flate burrs
flat kvernstein. ikke konisk.Burrs?
Kaffekapselen anbefales, rask levering og god service. Det ligger 6 kg Lavazza d`Oro og venter på meg på pakkeutleveringen i kjelleren. Vi drikker 1/4 kg i uka til frokost hele året uansett om vi er i Norge eller i Italia. Vi bruker Bialetti mokka-kanne, no.3 til meg og no. 2 til kona.Her kan man kjøpe billig Lavazza kaffebønner med lang holdbarhet. Utvalget er også stort. Gratis frakt over 800,- kroner.
Lavazza Crema E Aroma
Denne italienske lavazza kaffeblandingen er laget med ekte italiensk kaffelidenskap. En nøye målt blanding av Arabica og Robusta kaffebønner gir en balansert kaffe full av søthet og mild syrlighet. Kaffen er fyldig og intens og er for de som vil ha en sterk kopp kaffe. Med denne kaffen får du en...www.kaffekapslen.no
Har det siste året også brukte en Lelit, og har vurdert en pl62x, men blir jo litt nysgjerrig når du sier denne er på høyde med lelit. Hvordan er kverningen av bønner? Må ofte stile litt på kverna(Lelit den også) for best mulig resultat.Jeg har i alle år sverget til manuell maskiner. Siste var en Lelit Mara PL62. Fantastisk på alle måter.
Men vel nerdete, og fruen nektet lære seg å bruke den.
Når vi nå bygget hus, og skulle ha noe mer tilpasset gjorde jeg masse research for å finne noe som lagte god kaffe, og som var enkel i bruk.
Etter mye frem og tilbake, og basert på erfaringer fra folk jeg stoler på. Endte vi opp med denne…… Noe jeg ikke angrer på.
Står ikke tilbake for det meste av den nerdingen jeg holdt på med tidligere. Og det med trykk av en knapp… Fantastisk IMHO
Delonghi Dinamica Plus
Vis vedlegget 729347
DeLonghi Dinamica Plus ECAM370.85.B kaffemaskin - Elkjøp
Med DeLonghi Dinamica Plus ECAM370.85.B kaffemaskin kan du nyte en deilig kopp kaffe akkurat slik du liker den. Maskinen kommer mewww.elkjop.no