Medisin og helse Corona

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.871
    Antall liker
    20.622
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.871
    Antall liker
    20.622
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Innsyn når rapporten er ferdig = Ikke innsyn??

    FHI sier selv at usikkerheten om tallene er stor. Hva er problemet med det?

    Men at de ikke har lest HFS Off Topic nøye før de satte i gang dette sirkuset, det er å anse som en forbrytelse.
    Dersom usikkerheten er stor, er det temmelig merkelig at de går ut med fantasitall og eventyr på 90 000 - 300 000 smittede. Daglig.

    FHI har med dette mistet all tillit og seriøsitet.
     

    WayAhead

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.12.2017
    Innlegg
    14.625
    Antall liker
    3.441
    Sted
    Sky No Limit....
    Torget vurderinger
    0
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.871
    Antall liker
    20.622
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Det makkverket FHI har lagt fram- 90 000 - 300 000, daglig, er så usannsynlig at det bare framstår som fullstendig latterlig. Men det er jo desverre ikke det, siden det brukes til å stenge landet. Pga av fantasitall- for en variant som er mye mildere enn før.

    Helt fantastisk galskap. Her blir det kun å følge forbud/påbud. Anbefalinger blir skylt ned i dass. Merk at munnbind kun er påbudt dersom man ikke kan holde avstand.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    38.012
    Antall liker
    38.576
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    FHI og mydighetene burde jo ha litt peiling. De konsulterer jo ikke snåsamannen på den andre siden. Grunnlaget er jo vitenskap, statistikk og sannsynlighetsberegning.

    Men jeg er forundret over at personer her i tråden som normalt sett støtter seg til vitenskap, statistikk, moduleringer og sannsynlighetsberegninger, i gitte sammenhenger nærmest legger det til side etter eget forgodtbefinnende og egensnekrede hypoteser.
    Om det var f eks meg du tenkte på, så har jeg lagt ut link til FHI’s risikovurdering minst to ganger allerede i dag. Har ikke engang forsøkt å snekre sammen noen egen analyse, utover det nokså innlysende faktum at eksponensiell stigning gjør stygge ting.
     

    hogen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.12.2003
    Innlegg
    2.880
    Antall liker
    2.453
    Torget vurderinger
    2
    Jøss, endelig en journalist som gjør jobben sin og er kritisk til regimet.
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.215
    Å si at man venter «en stor økning» uten et smitteverntiltak er ikke tilstrekkelig etter loven
    • Michael Bretthauer
      Lege og professor, Universitetet i Oslo og Universitetet i Tromsø
    • Anna Nylund
      Professor i rettsvitenskap, Universitet i Bergen
    • Einar Øverenget
      Professor i filosofi, Høgskolen i Innlandet
    • Magnus Løberg
      Lege og førsteamanuensis, Universitetet i Oslo
    • Mette Kalager
      Lege og professor, Universitetet i Oslo
    • Hans Petter Graver
      Professor i rettsvitenskap, Universitetet i Oslo

    13. des. 2021 18:00
    Sist oppdatert i dag 21:29
    Helsedirektør Bjørn Guldvog, helseminister Ingvild Kjerkol (Ap), statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg under en pressekonferanse om korona. Foto: Heiko Junge, NTB
    Her er en oppskrift på gode forholdsmessighetsvurderinger.

    Debatt
    Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.
    De siste dagers debatt om nye smitteverntiltak har tydeliggjort at norske myndigheter ikke er gode nok på transparente og etterprøvbare forholdsmessighetsvurderinger.

    Det kan true rettsstaten og demokratiet.


    Helsedirektoratet har vært påpasselig med å påpeke at det er de som samler all informasjon om koronapandemien fra Folkehelseinstituttet og andre. Direktoratet vurderer og foreslår tiltak og begrunner disse. Det er godt at ansvaret er tydeliggjort og plassert.

    I medisinfaget er det de siste 15 årene laget gode retningslinjer for hvordan man oppsummerer tilgjengelig kunnskap og tallfester effekter og mulige skadevirkninger av tiltak og behandlinger. På samme måte bør vi forvente at forholdsmessighetsvurderingene gjøres nå under pandemien.

    Tre forhold bør tallfestes
    Som vi tidligere har forklart i Dagens Næringsliv, bør Helsedirektoratet i sine rapporter eksplisitt tallfeste de følgende tre forhold:

    1. Trussel

    Den ventede risikoen for befolkningen. For eksempel ventet antall sykehusinnlagte og døde av covid-19, ventet omfang av annet helsetap, og i hvor stor grad helsevesenets kapasitet til å håndtere andre pasienter, svekkes.

    2. Ventede effekter av smitteverntiltak

    Tallfesting av den ventede effekten av tiltak. For eksempel hvor mye man venter å redusere innleggelser av covid-19 om man bruker masker, har bordplassering og ikke alkoholservering etter midnatt.


    3. Ventede skader og kostnader av smitteverntiltak

    For eksempel helsetap hos unge på grunn av svekket psykisk helse, hvor mange bedrifter man venter at går konkurs, hvor mange arbeidstagere som blir permittert, og kostnader av kompensasjonsordninger.

    Ikke tilstrekkelige beskrivelser
    Beskrivelser som at man venter «en stor økning» uten et smitteverntiltak eller en «klar nedgang», er ikke tilstrekkelig for en god forholdsmessighetsvurdering etter loven.

    Man kan heller ikke prioritere forsvarlig bare ut fra anslag om at effekter og virkninger er «små», «moderate» eller «store». Det er ikke i tråd med moderne medisinsk kunnskapshåndtering. Det tilfredsstiller heller ikke en forsvarlig juridisk vurdering.

    Ulike tiltak må sammenlignes med hensyn til fordeler man forventer å oppnå, og skader man må regne med
    Tiltakenes ventede effekter og ulemper må tallfestes etter beste tilgjengelige kunnskap. Ulike tiltak må sammenlignes med hensyn til fordeler man forventer å oppnå, og skader man må regne med.

    Man må videre sikre at grupper som har spesielle rettigheter, får disse respektert. Dessuten at kilder er uttømmende og ikke anekdotiske.

    Vil være usikkerhet
    Tidligere under pandemien ble det innført tiltak som maskeplikt eller skolestenging. Andre tiltak, som portforbud, ble vurdert, men forkastet. Enda andre ble trolig ikke vurdert av direktoratet, som tilbud om hotellovernatting for ansatte i sykehjem for å hindre smittespredning. Dette ble innført med suksess i Portugal og USA tidlig i pandemien. Befolkningen fikk ikke vite hvorfor.


    Det finnes gode hjelpemidler og sjekklister utviklet for medisin- og helsefag. Vi mener de tilfredsstiller kravene for forholdsmessighetsvurderinger i smittevernloven. Disse hjelpemidlene vil gjøre det lettere for befolkningen å forstå og etterprøve.

    Det er innlysende at det kan være vanskelig å gi nøyaktige tall på alle fordeler og ulemper med nye smitteverntiltak. For eksempel kan det være slik med den nåværende usikkerheten rundt omikronvarianten i tillegg til flere syke med deltavarianten.

    Forholdsmessighetsprinsippet har en sentral rolle i den liberale rettsstaten
    De fleste forholdsmessighetsvurderinger er derfor beheftet med usikkerhet. Men det er viktig å være klar over at smittevernloven krever at det skal gjøres forholdsmessighetsvurderinger uansett.

    Det er forventningene myndighetene har til effekter og skadevirkninger av tiltakene som innføres, som må legges til grunn. De må spesifikt tallfestes i begrunnelsen.

    Smittevernloven i Norge krever at smitteverntiltak skal baseres på forholdsmessighetsvurderinger med gode medisinskfaglige begrunnelser. Proposisjon 91L av 10. april 2019 poengterer viktigheten av at en vurdering av forholdsmessigheten gjøres for alle smitteverntiltak, og at «nytten må veies opp mot den belastning tiltaket medfører».

    Burde ha kommet lenger
    Den siste rapporten om effekten av smitteverntiltak og de samfunnsmessige kostnadene av disse kom fra Holden III-utvalget i mars 2021.


    Den konkluderte med at effekten på smitte, velferd og økonomi av enkelte tiltak er usikre, og at vurderingene i stor grad er basert på skjønn. Nå, ni måneder etterpå, burde man ha kommet lenger.

    Det er påfallende at myndighetene ennå ikke har tatt initiativ til å sette ned noen ekspertgruppe til å identifisere de rettighetene som berøres av smitteverntiltak.

    En slik utredning er overmoden. Den bør også vurdere rettslige og sosiale konsekvenser. Den er helt nødvendig for å sikre at prioriteringen mellom ulike tiltak skjer uten å krenke grunnlovfestede rettigheter.

    Hjelp fra dem som kan det
    Forholdsmessighetsprinsippet har en sentral rolle i den liberale rettsstaten. Det er fordi den setter skranker for statens maktutøvelse og verner menneskerettighetene. Den Europeiske menneskerettighetskonvensjonen (EMK) har forrang foran norsk rett. Den og EØS-retten bruker forholdsmessighetsprinsippet aktivt.

    Et inngrep i grunnleggende rettigheter kan bare være tillatt dersom det er forholdsmessig.

    I desember 2020 erklærte Østerrikes høyesterett skolestenging for ulovlig. Grunnen var at østerrikske myndigheter ikke hadde gjort gode forholdsmessighetsvurderinger av skolestenging som smitteverntiltak.

    Som professor i rettsvitenskap Hans Fredrik Marthinussen ved Universitetet i Bergen poengterer i avisen Bergens Tidende 8. desember: «Skikkelige begrunnelser utgjør et kjernepunkt i den demokratiske kontrollen med myndighetene, for bare når offentligheten kan etterprøve vurderingene myndighetene gjør, har vi reell mulighet til å kritisere de beslutningene som treffes.»

    Norske akademiske miljøer både innen medisin og rettsvitenskap er ledende i kunnskapsbasert praksis og forholdsmessighetsvurderinger. Det er kanskje på tide å be dem som kan det, om hjelp.


    rett link:
     
    Sist redigert:

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.871
    Antall liker
    20.622
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Dette kommer mange ikke til å finne seg i. Så dette vil slå tilbake mot myndighetene, FHI, Helsedirektoratet og media.

    Fullstendig galskap.
     

    Valentino

    J. Brünnhilde
    Ble medlem
    23.04.2008
    Innlegg
    30.317
    Antall liker
    24.944
    Sted
    Ottestad
    Torget vurderinger
    1
    Vi stopper aktiviteten i koret. Elitekor øvende på juledill til avlyste oppdrag? Bedre med en sulten omstart på nyåret da.

    WA, det der var motsatt vei, altså ovenfra og ned. Du ser kanskje muligens ulikheten?
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.871
    Antall liker
    20.622
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Da blir det vel Strafen, Strafen som Hynkel sa....
    Når de stenger ned landet, med begrunnelse i fantasi- tall, tror jeg nok at straff er det siste man gidder bry seg om.

    For en variant som er mye mildere enn før. Det er rett og slett sykt.
     

    WayAhead

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.12.2017
    Innlegg
    14.625
    Antall liker
    3.441
    Sted
    Sky No Limit....
    Torget vurderinger
    0
    La oss tenke oss at det likevel går til helvete.... hvem sitter i revesaxa da...?... ikke du naturlivis. men.... noen stilles jo til ansvar...
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    16.125
    Antall liker
    9.229
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Det gjelder sikkert korpsene også- da kan vi bare glede oss til neste år:

     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    38.012
    Antall liker
    38.576
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2

    WayAhead

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.12.2017
    Innlegg
    14.625
    Antall liker
    3.441
    Sted
    Sky No Limit....
    Torget vurderinger
    0
    Snakket med fagfolk i dag ... og uten at de hadde noe håndfast tror jeg de forventet en mutasjon til før man kanskje er i box.... Hvordan den vil bli...? My guess is as gudd as urs....
     

    Polka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.07.2003
    Innlegg
    5.887
    Antall liker
    4.083
    Torget vurderinger
    96
    Det makkverket FHI har lagt fram- 90 000 - 300 000, daglig, er så usannsynlig at det bare framstår som fullstendig latterlig. Men det er jo desverre ikke det, siden det brukes til å stenge landet. Pga av fantasitall- for en variant som er mye mildere enn før.

    Helt fantastisk galskap. Her blir det kun å følge forbud/påbud. Anbefalinger blir skylt ned i dass. Merk at munnbind kun er påbudt dersom man ikke kan holde avstand.
    Kommet i trassalderen?
     

    Polka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.07.2003
    Innlegg
    5.887
    Antall liker
    4.083
    Torget vurderinger
    96
    Det ser kanskje ikke ut til at omicron var så mye snillere likevel:
    Det er nok klokt å vente en god stund før det konkluderes. Varianten har vært kjent i veldig kort tid i Europa, og rykter og skriverier fra Sør-Afrika bør tas med en solid klype salt. Ikke slukes med søkke og snøre slik enkelte har gjort. Men vi håper jo alle at den er mildere.
     

    kasol

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.03.2005
    Innlegg
    4.498
    Antall liker
    3.961
    Torget vurderinger
    4
    Håper han følger opp hvis det skjer

    Dette er jo tiltak som er vedtatt for fire uker, et sted mellom 10.–15 januar. Hvis det da er mulighet å lette på tiltakene ville ingenting vært bedre enn det, sier statsministeren til VG.

    Hvis man får klare signaler på at den ikke fører til så alvorlig sykdom og ikke så stor belastning, vil man raskt fjerne/justere tiltak?

    – Det må være mulighet for å justere og opp og ned, men vi vet at tiltak må virke noen tid for å se hvordan de virker. Nå har noen tiltak vart to uker, noen en. Nå kom det tiltak i natt, så vi må ha noe tid, svarer Støre.

    – La meg minne om at selv om den skulle gi mindre sykdom, har man sett at den smitter raskere og at folk blir syke, så det fører til fravær og i sin tid belastning på helsevesenet, sier statsministeren.
     
    • Liker
    Reaksjoner: ptb

    Polka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.07.2003
    Innlegg
    5.887
    Antall liker
    4.083
    Torget vurderinger
    96
    Det kan du være temmelig sikker på, ja.

    Skremselspropaganda på 90 000 - 300 000 daglig var siste dråpen av tiltro til myndighetene.
    At du orker å hisse deg sånn opp over at du må ta på munnbind på butikken. Det kan beskytte deg mot smitte, tar to sekunder å ta på.
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.871
    Antall liker
    20.622
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    At du orker å hisse deg sånn opp over at du må ta på munnbind på butikken. Det kan beskytte deg mot smitte, tar to sekunder å ta på.
    Du tror det dreier seg om munnbind, ja.

    Ikke barn og unge, skolegang, aktiviteter, arbeidsliv, næringsliv, økonomi, unødvendig frykt, myndigheter uten tillit...
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.215
    Du tror det dreier seg om munnbind, ja.

    Ikke barn og unge, skolegang, aktiviteter, arbeidsliv, næringsliv, økonomi, unødvendig frykt, myndigheter uten tillit...
    Hjernedødt kan vi kalle slikt, fremtreden demens fra en boomer.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    38.012
    Antall liker
    38.576
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Det er nok klokt å vente en god stund før det konkluderes. Varianten har vært kjent i veldig kort tid i Europa, og rykter og skriverier fra Sør-Afrika bør tas med en solid klype salt. Ikke slukes med søkke og snøre slik enkelte har gjort. Men vi håper jo alle at den er mildere.
    Ja. Den som gadd å åpne linken til FHIs risikorapport fra i dag vil også kunne finne ca et halvt dusin linker videre til sørafrikanske rapporter og statistikk i den. Det sterkeste man kan si er at det er lite som tyder på at omicron gir alvorligere sykdom enn delta, men mye som tyder på at den er mer smittsom.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    21.442
    Antall liker
    13.976
    Var ute en tur i Oslo i kveld. Lite folk på serveringsstedene. Hadde forventet horder før det alle visste kom til å skje men den gang ei. Riktig nok er det mandag, men det blir lenge til neste gang.
     
    U

    Utgatt24668

    Gjest
    Det er nok klokt å vente en god stund før det konkluderes. Varianten har vært kjent i veldig kort tid i Europa, og rykter og skriverier fra Sør-Afrika bør tas med en solid klype salt. Ikke slukes med søkke og snøre slik enkelte har gjort. Men vi håper jo alle at den er mildere.
    - Nå sier våre egne helsemyndigheter at det virker som at den er svakere. Et begrenset tallgrunnlag fra DK er langt i fra tilstrekkelig for å antyde noe annet.
    - Videre, det er ikke uvanlig at virus blir midere i løpet av en pandemi, da viruset har et mindre handlingsrom for å endre seg etterhvert som befolkningen er eksponert for det. Det er slik pandemiene til slutt går over.
    - Det er mao ikke noe poeng i å ta denne artikkelen for god fisk...
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.871
    Antall liker
    20.622
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Det er hvertfall ingen som helst grunn til å ta FHIs tall for god fisk...

    Enten er de fullstendig blåst i hodet, eller så tror de befolkningen er det. Og da er de likevel fullstendig blåst, åkkesom.
     

    hogen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.12.2003
    Innlegg
    2.880
    Antall liker
    2.453
    Torget vurderinger
    2
    Var ute en tur i Oslo i kveld. Lite folk på serveringsstedene. Hadde forventet horder før det alle visste kom til å skje men den gang ei. Riktig nok er det mandag, men det blir lenge til neste gang.
    Serveringsstedene kan bare stenge, ingen vits i å ha åpent på en stund ser det ut til. Det samme med samtlige kulturtilbud.
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.871
    Antall liker
    20.622
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Jeg kommer veldig sterkt til å vurdere ikke å teste meg, dersom jeg mot formodning skulle få hoste og snørrete nese framover. Barnslig, muligens, men har fått nok nå. Det samme gjelder selvsagt munnbind; blir ikke brukt. Boosterdoser blir ikke tatt. De er nå tydeligvis omdøpt til 3. vasine. Anbefalinger blir selvsagt ikke tatt til følge.
     

    Polka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.07.2003
    Innlegg
    5.887
    Antall liker
    4.083
    Torget vurderinger
    96
    Jeg kommer veldig sterkt til å vurdere ikke å teste meg, dersom jeg mot formodning skulle få hoste og snørrete nese framover. Barnslig, muligens, men har fått nok nå. Det samme gjelder selvsagt munnbind; blir ikke brukt. Boosterdoser blir ikke tatt. De er nå tydeligvis omdøpt til 3. vasine. Anbefalinger blir selvsagt ikke tatt til følge.
    En ting er å være uenig i en strategi som føres, en annen er å krangle i et forum. Det er slik det må være i et fritt land. Men å oppføre seg på en måte som potensielt kan være livsfarlig for andre, utelukkende pga. trass, da er du en hensynsløs drittsekk. Jeg snakker her om å teste seg ved sykdom.
     
    • Liker
    Reaksjoner: T-1

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.871
    Antall liker
    20.622
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    En ting er å være uenig i en strategi som føres, en annen er å krangle i et forum. Det er slik det må være i et fritt land. Men å oppføre seg på en måte som potensielt kan være livsfarlig for andre, utelukkende pga. trass, da er du en hensynsløs drittsekk.
    Når fantasitall brukes som begrunnelse, kan man også trygt hevde at her er det FHI og myndighetene som er drittsekkene.

    Så kan det selvsagt hende jeg likevel velger å teste meg ved anledning, når sinnet har lagt seg litt.

    Tilliten er nå ikke- eksisterende.
     

    Polka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.07.2003
    Innlegg
    5.887
    Antall liker
    4.083
    Torget vurderinger
    96
    Når fantasitall brukes som begrunnelse, kan man også trygt hevde at her er det FHI og myndighetene som er drittsekkene.

    Tilliten er nå ikke- eksisterende.
    Du er i din fulle rett til å mene hva du vil om alt det der. Men å la være å teste seg ved sykdom eller symptomer, utelukkende pga. trass er ikke bare barnslig, det kan i ytterste konsekvens ta livet av noen.
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.871
    Antall liker
    20.622
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Du er i din fulle rett til å mene hva du vil om alt det der. Men å la være å teste seg ved sykdom eller symptomer, utelukkende pga. trass er ikke bare barnslig, det kan i ytterste konsekvens ta livet av noen.
    Les redigert utgave.
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.215
    Potensielt livsfarlig for DEG polka. Det er det som greia.

    At tiltakene er potensielt livsfarlig for:
    studenter
    barn
    syke
    psyke
    bedriftseiere

    gjennom at tiltakene ødelegger den psykiske/fysiske helsen dems gir du langt faen i. Det viktige er at Korona bekjempes. Det viktige er at du som er i den sårbare generasjonen reddes.

    Hvor mange studenter skal sitte alene på sin 20 kvadrats hybel og utvikle depresjon og sucidalitet gjennom julen, tror du? Til helvete med dem. De får bare takle det.

    Hvor mange barn skal voldtas i sitt hjem, der de tvinges til å være hos voldelige foreldre?
    Hvor mange bedriftseiere skal miste alt de eier, og blåse ut skallen sin?
    Hvor mange permitterte skal selge sine siste eiendeler for å overleve vinteren?
    Hvor mange deprimerte skal ta livet av seg?
    Hvor mange med angst skal få sine behandlingstilbud kuttet?
    Hvor mange med behandlingstrengende kropp skal miste sin fysioterapi?
    Hvor mange ensomme skal miste sin sosiale omgangskrets, det være puben, svømmesalen, fotballaget, pokerlaget, julebordet?

    Tiltak har enorme konsekvenser for flere tusen nordmenn. Men til helvete med dem!
     
    Sist redigert:

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.871
    Antall liker
    20.622
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    ^ Det er ting som bortimot ikke er vektlagt de siste 2 år, noe som gradvis har ødelagt tilliten. Når de da bruker evertyr og fantasi- tall som begrunnelse, er tilliten nå ikke - eksisterende.

    Man ødelegger barn og unges liv, arbeidsliv, næringsliv, psykisk helse. Med helt ville prognoser. Nok er nok.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn