Ja, sikkert samme liga som passer på at de er korrekt antrukket for afternoon tea med hensyn til dress, mansjetter og ur.Det er jo ikke et unaturlig verktøy, men her EQer han vekk feil i høyttalerens respons, ikke problemer i rommet.
Folk som kjøper en 2-veis Wilson til 100,000 er ikke de jeg typisk ser for meg har DSP i signalkjeden heller.
Enig. Men den måler jo ikke superbra off-axis heller da.Her er anmeldelsen:
Wilson Audio TuneTot Review (high-end bookshelf speaker)
This is a review and detailed measurements of the Wilson Audio TuneTot stand-mount/bookshelf speaker. It is on kind loan from a member and costs around US $10,000 (varies due to color). I am not a fan of the way the front looks without the grill. The sides though sport probably the best...www.audiosciencereview.com
Jeg reagerer på:
-reference axis har han bare gjettet at er midt på diskanten
-on-axis måler rart men han vurderer ikke at den kan være designet for lite/mye toe-in
-pris har ingenting å si og eq er nødvendig for å få den til å låte bra
Er det "underklassen", de fattige, som liker ASR? Den var ny.. Men stemmer sikkert når en ser alt billig som er "minst" like bra lagd i den store folkerepublikken Kina hvor demokrati og rettigheter er godt ivaretatt for, ja nettopp, underklassen..Ja, sikkert samme liga som passer på at de er korrekt antrukket for afternoon tea med hensyn til dress, mansjetter og ur.
Det har du rett i. Jeg så litt kjapt på det og trodde dette var alle aksene:
Det var og er da målinger i andre blader også (bl.a. Stereophile, Stereoplay, Audio, HifiNews, Sound&Recording).Det er jo fantastisk at kostbare merker blir målt. Det har de riktig nok blitt i Stereophile i mange år også, men hvordan målingene presenteres/vises er mye bedre i ASR IMO.
Hvilke hifi blader gjør noe slikt? I mange hifi blader får man ikke en gang levere produktet til test før man har avtalt å kjøpe reklame. Men det i bakhodet, så er ASR ganske revolusjonerende med uavhengige testing - dog ikke uten svakheter som vi har vært inne på. Ellers enig i at veldig mye uinteressant testes.
Selger ASR noe, eller får de provisjon av salget fra ting som testes der?Etter å ha lest denne tråden kan jeg vel oppsummere med at ASR ikke driver innenfor vitenskapelig metode? Og at dermed selve navnet Audio Science Review er misvisende? Kan man kanskje også si villedende? Ville et slikt nettsted kunne operert i Norge uten å bryte markedsføringsloven?
Dersom jeg hadde startet et nettsted; Kristians vitenskapelige anmeldelser av stereoforsterkere, ville der ikke ligge en hentydning i navnet om at jeg skulle jobbe innenfor vitenskapelig metode? Dersom jeg ikke gjorde dette, og brukte kvasivitenskapelige metoder, og norske forbrukere endret sin kjøpsatferd på bakgrunn av mine anmeldelser, fordi de ikke har nok teknisk kunnskap til å forstå at jeg ikke gjorde ting etter vitenskapelig metode, ja hva da?
Fra markedsføringsloven:
En handelspraksis er urimelig dersom den strider mot god forretningsskikk overfor forbrukere og er egnet til vesentlig å endre forbrukernes økonomiske atferd slik at de treffer beslutninger de ellers ikke ville ha truffet
Både sentralen som tillater udokumenterte produktanbefalinger og bransjen som selger udokumenterte produkter har vel her en urimelig handelspraksis......Fra markedsføringsloven:
En handelspraksis er urimelig dersom den strider mot god forretningsskikk overfor forbrukere og er egnet til vesentlig å endre forbrukernes økonomiske atferd slik at de treffer beslutninger de ellers ikke ville ha truffet
ASR tar vel imot donasjoner fra leserne? Jeg forstår det slik at ASR prioriterer kvantitet over kvalitet, og at dermed tanken bak nettstedet er å drive trafikken oppover. Som igjen genererer inntekter fra lesernes donasjoner. Dette er jo bare min tolkning.Selger ASR noe, eller får de provisjon av salget fra ting som testes der?
Hvis ikke, så er de vel bare nok en uavhengig aktør som kommer med mer eller mindre objektive observasjoner - som du står fritt til å gjøre hva du vil med, inkludert å ignorere dem fullstendig
Ja der er jeg enig med deg. Men ASR fremstår som vitenskapelig basert. Selve navnet indikerer det. En produktbeskrivelse hos en tilbyder er jo markedsføring. Det burde en forbruker uten mye forkunnskap forstå. Mange slike produkter, som f.eks rutere og kabler, blir jo nevnt i en egen tråd her på HFS. Ofte med en link fra nettopp ASR som et slags sannhetsvitne. For en forbruker med liten teknisk innsikt kan det bli lett å la seg påvirke av ASR, i den tro at det er vitenskapelig, og dermed det nærmeste vi kommer et slags svar.Både sentralen som tillater udokumenterte produktanbefalinger og bransjen som selger udokumenterte produkter har vel her en urimelig handelspraksis......
Det ble spurt i en annen tråd hva hans motivasjon for hans virke kunne være. Vel, det er nok som jeg insinuerte, en ego tripp.Begynner å bli noen virkelig teknisk flinke folk som har blitt "bannet" der.
Husker en tidligere tråd om ASR...litt morsomt å se tilbake på hva enkelte hadde å si om den saken back then!Er det "underklassen", de fattige, som liker ASR? Den var ny.. Men stemmer sikkert når en ser alt billig som er "minst" like bra lagd i den store folkerepublikken Kina hvor demokrati og rettigheter er godt ivaretatt for, ja nettopp, underklassen..
TRSRHøres ut som om det er marked for et forum for alle som er kastet ut fra ASR.
Digresjon: Jeg har publisert ganske mange fagfellevurderte konferanse- og tidsskriftsartikler. For 20 år siden og tidligere ville jeg vært litt enig at mange kommer fra samme miljø og baserer seg på de samme grunnprinsippene. Men i 2022 preges forskning (etter min mening) selv innen svært snevre fagfelt av en ekstrem konkurranse hvor man primært vokter sin egen lille baby, og hvor innovasjoner "nært opp til" det man jobber med selv får en ganske hard medfart før det kanskje til slutt publiseres. Så det er lite falsk trygghet nå om dagen, og få "venner" selv om de selvsagt finnes. Faktum er at man heller må forsvare arbeidet sitt så til de grader opp front at det blir nesten umulig å kritisere, og akkurat det er blitt den store skrivekunsten som langt fra alle behersker. Konsekvensen er runde formuleringer, at man lar være å nevne ting som burde vært nevnt men da blir man umiddelbart slaktet, referanser til irrellevant arbeid fordi man må blidgjøre en gammel høvding, komplette omskrivinger fordi en annen gjøk ikke fikk nok spalteplass av "meg", og at de viktigste innovasjonene ofte ikke blir publisert i det hele tatt.Jeg ser det er en del som forståelig nok irriterer seg over ASR, og vurderer lovligheten.
Uten sammenlikning forøvrig lurte jeg en stund på om de som åpent råder folk til å droppe vaksiner, eller som gir andre helseråd, for eksempel om å droppe kreftbehandling osv, opptrer som helsepersonell i strid med loven. Det viser seg at de holder seg godt innenfor ytringsfriheten. En del av meg er glad for det, og jeg mener det også er noe bra med det. Vi er avhengige av at de som har sitt på det tørre også må forsvare seg. Det er fort gjort å bli litt for trygg i egen posisjon og i eget fag.
Vi ser også det samme innen forskning, det å få ting publisert har blitt så viktig for en forsker at det betyr mer enn kvaliteten på arbeidet. Man sørger for å få mest mulig publisert og publiserer også dermed ganske mye arbeid som er av dårlig kvalitet. Det er forsket på dette og man har kommet frem til at det er en overraskende høy prosentandel av forskningen som inneholder så betydelige feil at arbeidet nær sagt er verdiløst.
Selv har jeg fått spørsmål om hva jeg har publisert av fagfellevurderte artikler. Jeg har ikke publisert en eneste fagfellevurdert artikkel, og det er det mange grunner til. For det første befinner jeg meg ikke i et miljø med flere likesinnede der vi kan vurdere hverandres arbeid før vi publiserer. For det andre er det både gode og dårlige ting med fagfellevurdering. Det dårlige er at disse fagfellene ofte kommer fra samme miljø og har basert sin bakgrunn på de samme grunnprinsippene der også noen av dem kan ha svakheter. Man kan vel si at fagfellevurdering i noen tilfeller kan fungere som falsk trygghet. Når man publiserer noe uten fagfellevurderinger oppgir man heller ikke at det er fagfellevurdert, og man vil dermed også kunne vurderes på en annen måte. Jeg benytter også en skriveform der jeg i blant henviser til ting jeg tror, og er åpen om det. Dette er noe man bør unngå i fagfellevurdert arbeid, men deri ligger også en viss svakhet, man må enten la noe ligge helt, eller gjøre det til en sannhet, det finnes lite rom for nyanser i mellom der. For min del er publisering også en type dialog med omverdenene, og en måte å tenke høyt. Ser vi for eksempel på monologmetoden man bruker i AES er det store svakheter i den metoden da det i begrenset grad bidrar til dialog innenfor AES-miljøet. Hvis jeg publiserer i AES blir det i denne monologformen og uten annen kontekst enn det jeg velger å gi det. Jeg synes dette er en svak metode som tar bort det enorme potensialet for en mangefasettert dialog. Derfor finner jeg også forum mer interessant enn AES da det bidrar til dialog og grubling.
Og deri ligger den store svakheten til ASR, de filtrerer ut relativt sterke fagpersoner som kommer med innvendinger.
Humbug?Hva er egentlig verst, - Amir og hans til tider merkelige konklusjoner, - eller menigheta her på HFS ( og andre steder ) som hyller humbugproduktene opp i skyene?
Hvem antas å ha størst påvirkning på "jomfruelige sjeler" i haifaiens forunderlige verden??
Nei, her er det bare kvervulante tullinger uansett!Nuvel... det er vel ikke akkurat det vi ser en del ganger.. særlig her på HFS..
Nei, her er det bare kvervulante tullinger uansett!
Det heter ikke humbug tror jeg, HumminGuru - er det korrekte.Humbug?
-BB-