T
TT.
Gjest
Her kan dere diskutere alle typer julemat, pinnekjøtt, ribbe, syltelabber, varm og kalkun, osv osv.
Katta får torsk Jul Aften, vi har pinnekjøtt.Kva med torsk...
Svineribba tar vi Nyttårsaften.Katta får fisken, bikkja får sauen og vi mesker oss med svineribbe, medisterkaker, pølser, surkål og poteter. Og selvfølgelig fars saus.
Fars saus?Katta får fisken, bikkja får sauen og vi mesker oss med svineribbe, medisterkaker, pølser, surkål og poteter. Og selvfølgelig fars saus.
Så så vi er ikke i parental guidance tråden.Fars saus?
Saus? En har da ikke saus til sånn julemat! Man har flytende ribbefett! Én gang har jeg, i eget hjem, opplevd å få saus til julematen. Og det var som nødløsning da fattern hadde greid å svi ribbefettet mens muttern sto i dusjen.Katta får fisken, bikkja får sauen og vi mesker oss med svineribbe, medisterkaker, pølser, surkål og poteter. Og selvfølgelig fars saus.
Det var jo planen, men synes å huske at man når et metningspunkt etter bare noen veldig få dager med ribberester til morgen, middag, og kvelds.Skulle du mot formodning ende op med noe tilovers, så er jo kald ribbe på smørbrød en højdare - i alle fall for noen...
Helt rett Bruker alltid en god brun saus til ribbaJoda - en riktig god brun saus kan utmerket vel akkompagnere ribba faktisk. Og det ene utelukker ikke det andre heller. Melne gode poteter som knuses i slik god saus... mmm........
Riktig måte å gjøre det på. Bruker en anelse allehånde og nellik for å få frem julesmaken. Kanskje en klatt creme fraiche...og noen dråper honning.Ribbe med brun saus laget på ribbekraft på julaften er det vi pleier å ha...
Hva gjør du med rypa?Rype på julaften og hummer på nyttårsaften. Enkelt og godt.
Tenker dere to på samme type "Rype"?Hva gjør du med rypa?
Brystene smøres inn med smør (ja det har hendt at vi har tatt det punktet i oppskriften bokstavelig, men vi har god tid når vi lager mat) og de får ti minutter i ovn på 200 grader. Resten av fuglen brunes og kokes inn til basis for sausen. Litt rørosrømme i sausen og mandelpoteter så er kvelden reddet.Hva gjør du med rypa?
Ikke i DN i alle fallHar ikke prøvd det selv, men Eldhus røkt pinnekjøtt fra Evanger vant testene i både DN og VG. I DN opp mot 33 andre produsenters. (Den opplysningen har jeg fra en av våre leverandører, så den er annenhånds).
kanskje noen med abo kan sjekke?
Først etter 34 typer pinnekjøtt, dukket det endelig opp en vinner (+)
Stygge biter, tørt kjøtt og vond smak: Det står dårlig til med mye av årets pinnekjøtt.www.dn.no