Enig med artikkelen i DN. "Utviklingen viser at det finnes muligheter for produsenter som ønsker å rendyrke kvalitet og tradisjonell ekspertise. Og for de som kunne tenke seg å lage langtidstørket pinnekjøtt, vet de nå hvilken kokk de skal ringe for å sjekke betalingsviljen."
Og selv om vi har sagt vi først leverer i 2024, fordi 2023 blir et utprøvingsår, har vi fått bestillinger allerede til neste jul på pinnekjøtt, fenalår, m.m. Som jeg viste i MAT-tråden, er det en del faktorer som skal klaffe for at man skal få gode resultater etter tradisjonsmetoden, med lufttørking (som i Parma, nevnt i artikkelen -- og som på norske stabbur i noen århundrer).
Anbefaler at folk tar seg en kikk på ulike nettsteder for lokalmat, økologisk mat, REKO-ringer, osv. Etablér kontakt med en pålitelig produsent som er mest mulig "kilometro zero" i forhold til hvordan ting blir til og gjøres og bestill god tid i forveien. De små kvalitetsprodusentene har ferdige ordrelister allerede på våren, i forhold til hva de forventer å kunne levere.
Når det gjelder pris. Min kone, som driver butikken, sa til en kunde at hun syns det ble veldig dyrt for ribbene i år, men det var prisen hun måtte ta.
"Jeg vet at de har gått på friland og har vært i paradis, er slaktet tett på gården og at gården selv har tatt ansvar for videre foredling. Og så smaker de utrolig godt. Verdt hver krone." Kunden dro med tre store ribber.