Trur du at dette ubehaget kan ha kome av andre ting, som lyden eller lufta inne på eit slikt lite rom?Husker at jeg følte ubehag inni det lille elkraftrommet på ingeniøren, men der var det nok verdier godt over det som sunt er.
Trur du at dette ubehaget kan ha kome av andre ting, som lyden eller lufta inne på eit slikt lite rom?Husker at jeg følte ubehag inni det lille elkraftrommet på ingeniøren, men der var det nok verdier godt over det som sunt er.
Som sagt, best vi overlater det der til svenskene. Slikt vil vi ikke ha i Norge. Dessuten vil vi ikke ha sånne fæle utenlandsforbindelser. Strømmen skal bare komme frem fra kraftverk til konsument ved telepati. Må være øyeblikkelig utjevning av produksjon og forbruk fra Lindesnes til Nordkapp for å få lik pris i hele landet, hele tiden. Bare løs det, politikere!
![]()
Det var da også en helt eksplisitt prioritering fra daværende statsråd Erik Solheim. Strømprisene måtte opp for å gjøre investeringer i fornybar strømproduksjon mer lønnsomt. Derfor måtte det også bygges fler utenlandskabler for å bli kvitt overskuddet. Deretter ble det politisk harakiri å godkjenne slike investeringer i produksjon og overføringskapasitet, men «grønne arbeidsplasser» er jo alle for. Politikere gjør det opinionen vil. Det heter demokrati.Det synes som om at det viktigste for våre politikere er at alle skal få dyr strøm....
Jaha - alltid?Politikere gjør det opinionen vil.
Kanskje ikke, men da blir de ikke gjenvalgt, og så kommer det inn noen andre som gjør som opinionen vil. Det betyr ikke at de mest høylytte i kommentarfeltene alltid får det som de vil, spesielt ikke når de sutrer og raser over helt selvmotsigende standpunkter, men stort sett fungerer det jo. Opinionen vil ikke ha «monstermaster», og da blir det ingen overføringslinjer nord-sør. Opinionen vil ikke ha «vindmøller», og da blir det ikke mer utbygging av vindturbiner på land. Opinionen vil absolutt ikke ha atomkraft, kullkraft eller gasskraftverk, og da blir det ikke sånne heller. Tough shit.Jaha - alltid?
Kanskje ikke...
I en verden der det ikke er mulig at tilbud- og etterspørselskurvene møtes så må noen kobles ut, enten frivillig (mot en sekk penger fra Statnett regner jeg med) eller ved tvang, og det blir rimelig nok noen store forbrukere for at det skal monne noe.Og hva skjer med prisene i dette scenarioet som både NVE, Statnett mfl hevder vil være situasjonen om en 5 års tid?
Kanskje litt overdrevet, men jeg jobbet engang på ferrosilisiumverk, og man kommer ganske fort til et scenarie som forutsetter bruk av dynamitt før man forsøker å mure opp smelteovnen igjen. Det tar noen måneder.Mener å ha hørt at dersom et aluminiumsverk er uten strøm ca 4 timer så må man rive hele verket. Det er muligens litt overdrevet, men det er ikke noe man kan slå av og på som man vil.
Det ser ut til å forutsette en nærmest rørende tiltro til våre politikeres allmektighet: Hvis det bare finnes nok politisk vilje er alt det der løst i en fei. Siden det ikke er løst ennå må det kun skyldes politisk vrangvilje. Q.E.D.Jeg har spurt før, og prøver igjen;
-Idet man har kuttet alle kablene til utlandet, og ikke sørger for å bygge ut nok kraft til det fremtidige behovet; hvem skal få, og hvem skal ikke få kraft? Og hva skjer med prisene i dette scenarioet som både NVE, Statnett mfl hevder vil være situasjonen om en 5 års tid?
Tror man virkelig at løsningen mht stabile, lave strømpriser er å kutte kablene, samtidig som man ikke vil bygge ut vesentlig mer kraft? Hvordan skal det evt foregå…?
Ennå en landsforræder altså!!Aasland beklager overfor EU at omstillingen går for sakte her til lands.
![]()
Olje- og energiministeren mener motstand i det norske folk står i veien for energiomstillingen.
BRUSSEL (Aftenposten): Samtidig advarte han om nordmenn som lar seg begeistre av populistiske løsninger på klimakrisen.www.aftenposten.no
Det skorter i hvert fall ikke på «hermetegn».Vis vedlegget 963518
***Danskene legger vindmøllene "Endegyldigt i graven".***
Vindmøller til havs er ikke lenger realistisk uten "gratis penger". Med dyrtid og kapitalkostnad faller luftslottene når de møter realisme i de fleste land.
Norges politikere lever fremdeles i "Drømmeland", der folkets pensjonsfond nå er omdøpt til "klimafondet".
Velgerne bør nå heve stemmen og få stanset sløsingen med vårt pensjonsfond og vårt arvesølv.
Både H og AP er foreløpig fast bestemt på å sløse vekk milliardene på bunnløse tapssluk med vindmøller til havs.
Nå har vi fått nok en indikasjon på hva vindmøllene koster. Empir Vind er foreløpig beregnet til å koste 220 milliarder over "budsjettet fra 2020". Empir og Beacon Wind er på ca 3 GW. Støre har lovet Ursula og EU 30 GW hav-vindmøller.
Enkel beregning viser at Støres Hav-vind til Ursula, koster minimum 2200 milliarder. Eller ca 25% av våre pensjoner går tapt dersom Støre får realisert "gaven til "Dear Ursula".
Kapitalutgifter+drift for vindmøller til havs:
Hywind Tampen - 0,09 GW - 8 milliarder / 5 år = 8 kr/kWh
Empir / Beacon - 3 GW - 220 milliarder / 5 år = 10 kr/kWh
Av dette avledes:
Støres gave til Ursula: 30 GW - 2200 milliarder ( Minimum )
Ironien er at Norge har overskudd av kraft til 12 øre/kWh, og trenger ikke fordyre vår kraft med verdens dyreste hav-vind.
Det Norge trenger er noe "edruelighet". Vi må slutte å sløse bort kraft på all verdens fantasier og luftslott. Vi bør også kjøpe tilbake våre nye ubrukte gasskraftverk, som vi nylig solgte til Afrika for 1 krone. Da har vi reservekraft til 50 øre/ kWh, og argumenter med forsyningssikkerhet gjennom tysklandskabelen bortfaller.
Norge er pr 2020 ikke bortskjemt med patriotiske politikere. Dagens mest profilerte politikere fra H til AP ser ut til å dyrke forholdet til EU høyere enn forholdet til egne velgere. Dette skyldes misforstått "kilmahysteri", som beviselig er "sterkt overdrevet".
Våre politikere dyrker "imaginære problemer", i en tid hvor reelle problemer dukker opp overalt. Forfatteren vil hevde at mange av de reelle problemene er en konsekvens av at vi har havnet på "villspor", og dyrker "keiserens nye klær" i form av vindmøller og "carbon capture".
Våre "motstandere", Putin m flere, observerer at "vesten" er 100% opptatt med imaginære problemer, og har mistet mye av vår dominerende lederstilling i verden. Dette gir despoter og diktatorer friere spillerom.
"Klimahysteriet" er "keiserens nye klær", og har svekket vesten i sterk grad.
Nå viser det seg at "Vindmøllehysteriet" er et luftslott som ikke lar seg gjennomføre. Vindmøllene tåler ikke 5% kapitalrente. De kan kun eksistere med "gratis kapital". Denne perioden er nå slutt, og vesten bør igjen fokusere på reelle problemer.
Drømmerne i H og AP bør stemmes eller "bæres ut" av Stortinget. De har vært til enorm skade.
Mvh.
SAL
Wow, for en imponerende innsikt.Ennå en landsforræder altså!!
Etter min mening, når en statsråd unnskylder seg ovenfor EU for noe som han burde ta tak i selv FOR FOLKET, da tjener han ikke lenger landet på rett måte. Detter ikke så komplisert at det krever fryktlig mye innsikt.Wow, for en imponerende innsikt.
For sakte ja, men tempoet styrer vel først og fremst myndighetene. Regjeringens fokus på ting som ikke hjelper, som elektrifisering av sokkelen for eksempel, er antagelig et større problem. Grønnvasking av norsk olje og gass hjelper ikke klimaet, og såvidt jeg vet har ikke Ap's bestekompis EU godkjent det som et klimatiltak heller.Aasland beklager overfor EU at omstillingen går for sakte her til lands.
![]()
Olje- og energiministeren mener motstand i det norske folk står i veien for energiomstillingen.
BRUSSEL (Aftenposten): Samtidig advarte han om nordmenn som lar seg begeistre av populistiske løsninger på klimakrisen.www.aftenposten.no
Interessant synspunkt. Her sier han bare at han ikke kan gå fortere frem enn hva folkemeningen tillater. Hva ville du kalt det om han tvert i mot prioriterte å gjennomføre EUs klimamål på tvers av folkemeningen i Norge? Det er ikke så veldig mye som tyder på at «folket» roper etter fler «monstermaster» og «vindmøller», akkurat.Etter min mening, når en statsråd unnskylder seg ovenfor EU for noe som han burde ta tak i selv FOR FOLKET, da tjener han ikke lenger landet på rett måte. Detter ikke så komplisert at det krever fryktlig mye innsikt.
Jeg tror Aasland tar feil, motstanden mot nye kabler mellom regionene i Norge, flere vindturbiner, modernisering og forsiktig utbygging av vannkraft i flomutsatte vassdrag og atomkraft plassert på steder hvor behovet er stort ikke så stor som pressgruppene gir inntrykk av. Men dessverre er disse gruppene stadig fremme i media. Majoriteten sitter som vanlig stille og håper at våre politikere gjør det som er best for Norge, men regjeringene vi har hatt de siste årene har satt sin lit til ulike utredninger og utvalg.![]()
Som sagt, sutrepavene får stor mediedekning. Alle vil ha rimelig strøm, men Norge skal være som Folkemuseet på Bygdøy.
Då striden stod om mastane i Hardanger, fascinerte det meg korleis dei same som argumenterte sterkt for bru over fjorden kunne vera så knallhardt mot kraftliner.Som sagt, sutrepavene får stor mediedekning. Alle vil ha rimelig strøm, men Norge skal være som Folkemuseet på Bygdøy.
Her blir det endringer, og det er veldig bra.Då striden stod om mastane i Hardanger, fascinerte det meg korleis dei same som argumenterte sterkt for bru over fjorden kunne vera så knallhardt mot kraftliner.
Kor som er; eg er overtydd om at dersom styresmaktene hadde innsett at ein av grunnane til at alle liker vasskrafta, er at det har gjeve massivt med forteneste til dei kommunane som bygde ut vasskraft, og teke med seg dette i strategien for vindkraftutbygging, hadde det gått som ein leik å få sett dei opp på kvar ein knaus.
Er nok av vannkraftutbygginger som var kontroversielle i sin tid.Kor som er; eg er overtydd om at dersom styresmaktene hadde innsett at ein av grunnane til at alle liker vasskrafta, er at det har gjeve massivt med forteneste til dei kommunane som bygde ut vasskraft, og teke med seg dette i strategien for vindkraftutbygging, hadde det gått som ein leik å få sett dei opp på kvar ein knaus.