Man blir bare forbannet over å se slikt. Poenget med litteratur- og metodekapitlene er ikke å produsere «boilerplate» tekst, men å ha studert litteraturen innen det aktuelle området - dvs å ha lært noe - og så gjengi med sine egne ord hva man mener å ha lært. Deretter kan man undersøke et spørsmål som ennå ikke ser ut til å være tilstrekkelig besvart i litteraturen, anvende etterprøvbar metode, legge frem sine egne resultater, og trekke sine egne konklusjoner av det.Flittig bruk av copy paste for så å endre et ord innimellom for ikke å vekke mistanke. Good one.
Det er ikke bare sitatfusk men også forskningsjuks når man siterer "våre informanter osv ." At hun ikke forstår dette selv.... . Ja, og så har du Jonas Gummirygg som avventer situasjonen.... .Man blir bare forbannet over å se slikt. Poenget med metodekapitlet er ikke å produsere «boilerplate» tekst, men å ha studert litteraturen innen det aktuelle området - dvs å ha lært noe - og så gjengi med sine egne ord hva man mener å ha lært. Deretter kan man undersøke et spørsmål som ennå ikke ser ut til å være tilstrekkelig besvart i litteraturen, legge frem sine egne resultater, og trekke sine egne konklusjoner av det.
Det Kjerkol et al har begått er så klokkeklart fusk at det fortjener tjære og fjær. De har jo virkelig ikke forstått noen ting av hva de holdt på med.
Også Nettavisen har kikket på medlemsjukset fra hine hårde. Hvor klønete går det an å være, tåkefyrsten Støre har klart å rote det til - nok en gang, godt hjulpet av den det gjelder nemlig S. Borchs etterfølger.
What the f... is your point.Jaha, dette går jo helt etter boka. Stor takk til SV som tvang gjennom en dobling av formueskatten.
Seriegründer skatteflykter: – Retorikken handler om at jeg er et svin
Erik Langaker skatteflykter til Portugal etter å ha bygget og solgt titalls selskaper. – Norge er ikke et land man kan drive med slikt.www.finansavisen.no
What the f... is your point.
I artikkelen går det fram at han har hatt en årlig avkastning på mer enn 40%
Er da 1% i formuesskatt ublu?
Mener å huske at en? stat i USA hadde 35% skatt opp til et visst inntekts nivå, og så 15% på inntekt over det.Er du rik og ikke vil betale skatt er du nok et svin. Det er de lavlønnte som skal betale.
Dakkars mannen må selge huset på Gimle for 75mill fordi han ikke har råd til å bo i Norge lenger. Urettferdig at vi har råd, kanskje vi bør sende ham litt penger…What the f... is your point.
I artikkelen går det fram at han har hatt en årlig avkastning på mer enn 40%
Er da 1% i formuesskatt ublu?
Litt prinsipielt er det kanskje ikke så rart at den generelle skatteviljen i den mer velstående delen befolkningen er fallende av flere grunner. For det første blir Norge stadig mindre homogent, noe som generelt minker viljen om det er en del som stort sett betaler og en annen som mottar. Det er også, og kommer også til å bli, en stadig større del av Norges befolkning som ikke bidrar til dette berømte fellesskapet. Videre har politikere, av alle farger, over lang tid visst null evnen til å prioritere eller ta vanskelige beslutninger og vi har i alle fall en politisk side, som man kan anta bestemmer i fire eller åtte år med ujevne mellomrom der svaret på stort sett alt ser ut til å være mer skatt, mer offentlig sektor, mindre privat kapital og noen som skal tas og noen som skal få.^ Problemet er at det ikkje er moralsk indignasjon som kjem til å halda dei som no flyktar til Sveits, att. Det er tydeleg at både det trivelege nabolaget dei bur i og kva folk flest meiner, er vesentleg mindre viktig enn formuesskatten.
Ja, det trur eg er rett (og openbert sjølvforsterkande effekt). Då eg budde i Oslo, pla eg tenkja at ein viktig grunn til at t-banenettet er så godt, er at det også er temmeleg godt utbygd i villastroka på vestkanten. Det kan sjølvsagt vera ei overdriving, men det har vore noko med at dei universelle velferdsgodane har vore på eit slikt nivå at også dei velståande har hatt glede av dei.Litt prinsipielt er det kanskje ikke så rart at den generelle skatteviljen i den mer velstående delen befolkningen er fallende av flere grunner. For det første blir Norge stadig mindre homogent, noe som generelt minker viljen om det er en del som stort sett betaler og en annen som mottar.
Er det noen som bør være bekymret for revolusjon så er det politikerne, de rike er like (eller mer) misfornøyde enn resten av befolkningen og vil selvfølgelig støtte opp om en revolusjon og gjerne bidra med midler.Og så forstår ikke rikingene at de bunn i grunn betaler skatt for å unngå revolusjon. Det er en forsikring mot at de dingler i galgen etter at de forfordelte har fått nok og gjør oppgjør. Det er en forsikring mot Trump og galskapen man ser utspille seg i USA. Det er en forsikring mot at samfunnet langsomt går i oppløsning. "Mye vil ha mer" er nok like presist som det er enkelt; de som har mye later dessverre ikke til å forstå at det faktisk går en grense for når "mye" blir "for mye".
Villa strøkenes nåværende T-bane, er den eldste delen av nettet. Og fra Nationaltheateret St. og vestover, var det opprindelig Trikk. Ble T-Bane vestover, etter at de startet å bygge T-bane på østsiden på 1960 tallet.Ja, det trur eg er rett (og openbert sjølvforsterkande effekt). Då eg budde i Oslo, pla eg tenkja at ein viktig grunn til at t-banenettet er så godt, er at det også er temmeleg godt utbygd i villastroka på vestkanten. Det kan sjølvsagt vera ei overdriving, men det har vore noko med at dei universelle velferdsgodane har vore på eit slikt nivå at også dei velståande har hatt glede av dei.
Men kan det ha noko med at kapitalen er mykje meir flyttbar og internasjonal, også, enn han var i etterkrigstida?
Det er sant, du har sjølvsagt rett i historikken. Difor det er typisk vestkantmarkør å seia "blåtrikken", trur eg. Aust og vest vart vel ikkje ordentleg knytta saman før tidleg 1990-tal, heller. I starten var også vestkantbanene private (akkurat som bussane var det), før dei etter kvart vart offentlege.Villa strøkenes nåværende T-bane, er den eldste delen av nettet. Og fra Nationaltheateret St. og vestover, var det opprindelig Trikk. Ble T-Bane vestover, etter at de startet å bygge T-bane på østsiden på 1960 tallet.
Det er gjerne lett å glemme at noens rett (f.eks til en eller annen offentlig ytelse) også medfører noen andres plikt til å betale for dette. Gitt demografien i Norge og trendene i folk som av ulike grunner faller ut av arbeidslivet så kommer dette forholdet høyst sannsynelig til å ble stadig skjevere de neste par tiårene - noe jeg tror etter hvert blir en av de store skillelinjene i samfunnet her på berget og at man nå kanskje ser starten på det. Siden politikere i Norge er veldig flinke til å vedta strukturelle utgifter som i praksis er nesten umulig å fjerne er det ikke spesielt lett å se at dette skal være bærekraftig på sikt.Ja, det trur eg er rett (og openbert sjølvforsterkande effekt).
lokaltogene, både de som går fra vest/Lysaker, og Ski-togene, samt Lillestrøm, har ofte vært mere sardinboks i røshtiden, enn T-banen, foruten Stovnerbanen.Det er sant, du har sjølvsagt rett i historikken. Difor det er typisk vestkantmarkør å seia "blåtrikken", trur eg. Aust og vest vart vel ikkje ordentleg knytta saman før tidleg 1990-tal, heller. I starten var også vestkantbanene private (akkurat som bussane var det), før dei etter kvart vart offentlege.
Historia var meir ein illustrasjon enn eit konkret døme på offentleg planlegging. Når du tek trikk, t-bane eller buss på vestkanten, er det stort sett roleg og god plass. Austover er det meir nærliggjande å kjenna seg som ein levande hermetisert brisling. Ikkje tvil om kvar t-banen (eller trikken) leverer mest verdi.
Trenger ikke pakke det inn. Dagens økonomiske politikk er ikke bærekraftig. Jeg ser 3 faktorer:Siden politikere i Norge er veldig flinke til å vedta strukturelle utgifter som i praksis er nesten umulig å fjerne er det ikke spesielt lett å se at dette skal være bærekraftig på sikt.
Dette problemet er forsåvidt ikke unikt for Norge - det er variasjoner over det samme i stort sett hele den vestlige verden. I motsetning til de andre landene er imidlertid Norge sterkt formuende fremfor å ha et fjell av offentlig gjeld.
Dette er tøv og grov forenkling. Det private næringslivet i Norge og Vest-Europa genererer velstand og positive ringvirkninger for fellesskapet, og eventuelt overskudd beskattes med +50%. Det private næringslivet koster i disse dager felleskapet kun ca 1,5-2% årlig. Ta den kostnaden og mål opp mot effektiviseringen vi har i en markedsstyrt økonomi, kontra hva du ser i land med planøkonomi (Cuba, Venezuela, gamle Sovjet, Nord Korea, m.m.). Svaret gir seg selv. Kapitalismen er ikke perfekt, eller 100% rettferdig, men tross alt det beste alternativet. Best In Test. Ikke la deg iritere av noen få superrike. Vi trenger de også, til de største prosjektene.Slik du ikke tar inn over deg at økonomisk vekst bare har verdi for de som får delta i den. Mens for de som ikke får delta i den vil den bare bidra til mer utenforskap fordi man ser de andre seile i fra. Så en økonomisk vekst som bare et lite mindretall av befolkningen får delta i, vil trolig være mer til skade for samfunnet enn den er til gagn.
Nå lager du bare tåpelige stråmenn; jeg har aldri tatt til orde for å innføre planøkonomi eller å avvikle kapitalismen til fordel for noen ny økonomisk modell. Men forutenom noen få ekstremistiske libertarianere så har alle for lengst erkjent at kapitalismen må reguleres for å fungere. Uregulert marked er mafia, vi er nødt til å ha lover og regler for hvordan markedsaktører kan operere, samt mekanismer for å motvirke monopolisering og ubegrenset konsentrasjon av gevinst og rikdom. Og jeg lar meg langt fra irritere av noen få superrike, men trekker dem frem som et produkt av nettopp økende konsentasjon av rikdom. For når ulikheten i samfunnet øker så er dette i seg selv et samfunnsproblem, uavhengig av om man har vekst eller ei, fordi det skaper økte motsetninger og undergraver samfunnets stabilitet. Og når samfunnet kollapser vil også markedene kollapse. Så derfor må kapitalismen reguleres med mekanismer som motvirker ubegrenset konsentrasjon av rikdom og økning i ulikhet.Dette er tøv og grov forenkling. Det private næringslivet i Norge og Vest-Europa genererer velstand og positive ringvirkninger for fellesskapet, og eventuelt overskudd beskattes med +50%. Det private næringslivet koster i disse dager felleskapet kun ca 1,5-2% årlig. Ta den kostnaden og mål opp mot effektiviseringen vi har i en markedsstyrt økonomi, kontra hva du ser i land med planøkonomi (Cuba, Venezuela, gamle Sovjet, Nord Korea, m.m.). Svaret gir seg selv. Kapitalismen er ikke perfekt, eller 100% rettferdig, men tross alt det beste alternativet. Best In Test. Ikke la deg iritere av noen få superrike. Vi trenger de også, til de største prosjektene.
Hmm, hvor kommer de tallene på bildet fra? Høyeste marginalskatt på lønnsinntekt i Norge er 47,4 %. I tillegg kommer inntil 14,1 % arbeidsgiveravgift, geografisk differensiert, og Vedums ekstra 5 % arbeidsgiveravgift på lønn over 850k.Dette er tøv og grov forenkling. Det private næringslivet i Norge og Vest-Europa genererer velstand og positive ringvirkninger for fellesskapet, og eventuelt overskudd beskattes med +50%. Det private næringslivet koster i disse dager felleskapet kun ca 1,5-2% årlig. Ta den kostnaden og mål opp mot effektiviseringen vi har i en markedsstyrt økonomi, kontra hva du ser i land med planøkonomi (Cuba, Venezuela, gamle Sovjet, Nord Korea, m.m.). Svaret gir seg selv. Kapitalismen er ikke perfekt, eller 100% rettferdig, men tross alt det beste alternativet. Best In Test. Ikke la deg iritere av noen få superrike. Vi trenger de også, til de største prosjektene.
Vis vedlegget 993715
Heter ikke Stovnerbanen. Det er stigmatiserende!!! Det heter linje 4 til Vestli. Eller "Colorline" som vi kaller detlokaltogene, både de som går fra vest/Lysaker, og Ski-togene, samt Lillestrøm, har ofte vært mere sardinboks i røshtiden, enn T-banen, foruten Stovnerbanen.
Etter at Løren-forbindelsen ble opprettet, fikk Stovner banen bare en linje per 15 min som gikk direkte til Oslo S, som deretter har blitt ganske sardinboks aktig.
Jeg ble ikke så mye klokere av dette, annet enn at Giske har en finger med i spillet:Det er alltid litt partibråk å finna. Kva taktikk, strategi eller plutseleg uløyseleg konflikt som kan liggja bak dette, anar eg ikkje.
Full strid i Trondheim Ap – her blir mistillitsforslaget mot leiaren fremma
Gunn Elin Høgli må gå av som leiar av Trondheim Arbeidarparti etter mistillitsforslag. Ho og fleire i partiet legg skulda på Trond Giske.www.nrk.no
Øhhh, ja, akkkurat. Tilhenger av AUF, ja. Klart hun måtte kastes. Huh?Leiar måtte gå av etter at det blei stilt mistillitsforslag og debattert i det offentlege.
– 22. mai fekk eg ein telefon frå leiar i Nidaros, Trond Giske, med beskjed om at eg var tilhengar av AUF og at eg var illojal til partiet.
Litt mer bakgrunn her:Jeg ble ikke så mye klokere av dette, annet enn at Giske har en finger med i spillet:
Øhhh, ja, akkkurat. Tilhenger av AUF, ja. Klart hun måtte kastes. Huh?