Det spørsmålet jeg stilte meg selv var: Hvilke muligheter vil jeg ha, og hvilke begrensniger vil jeg ha.
Trenger jeg absolutt alle muligheter, eller er det et sted jeg vil sette stopp ?
Hva har mest og si (iforhold til mitt hode og kunnskaper)for og få god espresso/svart kaffe?
Har drevet med espressobaserte drikker i 30 år, og litt erfaring har man jo dratt på seg...
Siden vi er på HFS så kan man jo dra en anektdote: Ivor Tiefenbrun (Linn Audio) Sa vel sånn ca shit in, shit out.
Og det er sånn jeg har tenkt og, kikket på veldig mange reviews på diverse "Hig End" kverner, og dem hadde som oftes en eller annen ting dem prioritete veldig på, eller faktisk helt omvendt.. ting dem IKKE tenkte på... Og på veldig mange så er det jo singelshot. Og det kan jo være helt ok det, men når enn skal lage kaffe til flere/mange, så blir det en issue for min del. Man kan lissom ikke stå der og nerde i et famileselskap..
I rett tid så bøy det seg en mulighet for og kjøpe blandt de beste kvernene (IMO) som er og oppdrive.
Den er stor, om man ser på det som en bakdel, ryker den rett ut, men jeg hadde plassen.
Den er stille, samt den leverer utrolig raskt, ikke minst presis!!!! Kvernen jeg snakker om er Mahlkönig E80S GBW. (Se bilder i
Espresso tråden)
Så var det Espresso maskinen: Hvilke muligheter trengte jeg ? jeg ville ha PID kontrol, for kontroll på varme er noe enn må ha.
Og jeg ville ha et enkelt design, siden jeg hadde Rancilio Silvia fra før, og likte designet, så falt valget på Pro X.
Jeg trenger ikke dual boiler faktisk, men det måtte bli endel av pakka, dog så er det småkjekt med "te-vann" funksjon, siden jeg har i noe vann når man skal ha seg en americano, eller en "lang kaffe". Det som faller på minussiden oxo på denne maskinen ifra Rancilio er "dripp-trayet", altfor lite, og med en kant forran som gjør at man må helle av raskere enn om man kunne dratt det rett ut. Godt mulig at jeg kommer til og modifesere noen småting på maskinen etterhvert, og da er en ny løsning på dette en av prosjektene.
Det er 18 000 000 muligheter for og lage feil på espresso, så man må velge sine kjepphester, kompromissene er mange!! Tilogmed fler enn på haifai.. hehe.
Og en av mine kjepphester er at det må være enkelt og rengjøre, for skal man ha god kaffe/espresso, så er rengjøring helt ESSENSIELT !!
Ergo så blir det veldig opptil hver enkelt og finne ut hvor mye tid man er villig til og legge i dette, for tia går fort..
Jeg har sett så mange timer på You Tube om kaffe/espresso at timeantallet neppe vil la seg presentere.... på et pent vis.
Og så blir det jo hvor mye kroner som skal brukes selvfølgelig