Har du ikke fulgt meg i timen?Spiller det noen rolle? Det er arbeidsplassene som tilfører verdi til samfunnet.
Det er de rike som både skaper arbeidsplasser og verdier.
Vi andre er bare arbeidsmaur som snylter på deres verdiskapning
|
Har du ikke fulgt meg i timen?Spiller det noen rolle? Det er arbeidsplassene som tilfører verdi til samfunnet.
Det har åpenbart en viss sentimental verdi for en del. Som vi vel var innom i strømpristråden ved et par anledninger så er det også mye som er sett på som veldg norsk men som ikke er spesielt norsk på eiersiden, og i de tilfellene det er en stor norsk eier er det typisk staten (Equinor, Telenor, DNB, Hydro, Yara). Norge har ikke allverdens pirvat kapital tilgjengelig og de som har mye - type pensjonskasser - invisterer i betydelig grad i utenlandske verdipapirer til liks med oljefondet. Det er i det hele ikke så veldig lett å se hvem norske eiere eventuelt skulle være i prosesser hvor det kreves stadig mer kapital for å vokse seg store og fete.Spiller det noen rolle? Det er arbeidsplassene som tilfører verdi til samfunnet.
Har gitt opp Norge
Han understreker at han ikke syter og klager for egen del.
– Det er ikke synd på meg, jeg greier meg. For Norge er det imidlertid alvorlig at gründere ikke vil og ikke våger. For egen del har jeg rett og slett gitt opp Norge. Jeg skal fortsette i de investeringene og satsingene jeg deltar i, men det er helt uaktuelt å gå inn i nye prosjekter. Til det er den personlige risikoen for stor, sier Bogen.
Nei, eierskap i så store selskaper spiller jo relativt liten rolle, det som dog er viktig er at man klarer å skaffe kapitalen for å komme ut av startgropa, og de investeringen kommer jo stort sett lokalt.Edit: For å holde oss til NVidia så er største indivinduelle eier grunnleggeren Jen-Hsun Huang. Aksjeposten han er verdt småfrekke 90 milliarder dollar, men den utgjør kun 3,68% av aksjene i selskapet. Bortsett fra han er alle de andre eierene av betydning institusjonelle, altså kapitalforvaltere / fond / etc. Så etter den målestokken det gjerne legges opp til i slike diskusjoner i Norge så er ikke NVidia spesielt "amerikansk" - det er ingen synlig borger av nasjonen som eier store deler av selskapet. Det samme mønsteret finner man for øvrig i de aller, aller fleste amerikanske børsnoterte selskaper. Eierbasen er i all hovedsak svært bred og insititusjonell. Tesla (Elon Musk eier 12.9%) Amazon (Jeff Bezos har 9%, ex-kona 2%) er eksempeler på unntak i så måte.
Norges Bank er 10. største eier i NVidia for øvrig, de har 1,2% av aksjene.
Ja, det er ikke lønn som fremheves i norske stillingsannonser i teknologisektoren, men faktorer som work-life balance, generøs ferie, frihet til å innovere, jobbsikkerhet, generelle velferdstjenester og fordelene med å leve i et politisk stabilt samfunn med tilgang til naturen og alt det der. Og det ser ut til å fungere relativt greit; andelen utenlandsfødte er høyere jo mer utdannelse arbeidsstokken har.Jepp, i motsetning til hva som er populært å tro så er mye som i Norge regnes som "godt betalt" ganske labert i internasjonal sammenheng. Det har jo sine fordeler og ulemper som det meste annet her i livet.
Tross alt lettere å kle på seg i kulda, enn å kle enda mere av seg i +45En av mine indiske kolleger holdt på å dø på seg da det var -25 i ukevis i vinter. Sånn er det ikke i Bangalore, forsto jeg. Har reist hjem nå.
Bak betalmur, men overskriften "Umulig å bygge en teknologigigant i Trøndelag" er jo i grunn bare "stating the obvious". Det er det alt for lite folk til der oppe, og sysselsettingsgraden i teknologi-/elektronikksektoren i Trøndelag er vel allerede sånn ca 100%. Så om han hypotetisk sett skulle bygget en "teknologigigant" så ville det betinget kannibalisering av alle andre teknologiselskaper i regionen for å få nok kvalifisert arbeidskraft, som neppe ville vært særlig gustig hverken for de som jobber i bransjen eller for Trøndelag som sådan.Ellers ble jo Atmel nevnt, grunderne der er jo ikke kjempeimponert over dagens regjering, her er Bogen
![]()
Seriegründer har gitt opp Norge
En av Trondheims fremste seriegründere mener det er flere grunner til at det vil være umulig å bygge en gigantisk teknologibedrift i Trøndelag eller andre steder i Norge.www.mn24.no
Så hvertfall ut som du elegant hoppet bukk over sitatet fra artikkelen, men det passa kanskje ikke inn?Bak betalmur, men overskriften "Umulig å bygge en teknologigigant i Trøndelag" er jo i grunn bare "stating the obvious". Det er det alt for lite folk til der oppe, og sysselsettingsgraden i teknologi-/elektronikksektoren i Trøndelag er vel allerede sånn ca 100%. Så om han hypotetisk sett skulle bygget en "teknologigigant" så ville det betinget kannibalisering av alle andre teknologiselskaper i regionen for å få nok kvalifisert arbeidskraft, som neppe ville vært særlig gustig hverken for de som jobber i bransjen eller for Trøndelag som sådan.
Som arbeidstaker i halvlederbransjen så ønsker jeg definitivt ikke at vi ender opp i en situasjon hvor én "teknologigigant" har slukt opp alle andre og fått monopol på arbeidsmarkedet i sektoren. Det ville bare de allerede alt for rike investorene tjent på. Det er alt for mye konsolidering og giganter som kjøper opp konkurrentene i vår bransje som det er.
Pluss 143 andre land før oss, og itillegg er det jo rørende hvordan Israel har hørt på oss før, huff Huff nå frykter jeg at Oslo avtalen er dødDN
Professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo og professor II ved Forsvarets Høgskole
Anerkjennelsen av en stat som ikke eksisterer er ingen god idé, for å si det mildt. Det mente også regjeringen for noen få måneder siden. Men nå har altså Norge, sammen med kun to andre land, gått til dette skrittet midt i krigen. Dette er ikke bare overraskende, men risikabelt på svært mange måter. Det er et slag i luften, men skaper storm:
Men nå har vi altså bundet oss til masten med en prematur anerkjennelse av en ikke-eksisterende stat, fått et ekstremt dårlig forhold til Israel som vi mener vi kan presse (!), ekspedert oss selv ut av enhver fasilitator-rolle i Midtøsten og distansert oss fra alle allierte som teller.
Når jeg tenker på Janne Haaland Matlary, så tenker jeg oftere og oftere på Marjorie Taylor GreeneDN
Professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo og professor II ved Forsvarets Høgskole
Anerkjennelsen av en stat som ikke eksisterer er ingen god idé, for å si det mildt. Det mente også regjeringen for noen få måneder siden. Men nå har altså Norge, sammen med kun to andre land, gått til dette skrittet midt i krigen. Dette er ikke bare overraskende, men risikabelt på svært mange måter. Det er et slag i luften, men skaper storm:
Men nå har vi altså bundet oss til masten med en prematur anerkjennelse av en ikke-eksisterende stat, fått et ekstremt dårlig forhold til Israel som vi mener vi kan presse (!), ekspedert oss selv ut av enhver fasilitator-rolle i Midtøsten og distansert oss fra alle allierte som teller.
Nettopp. Hennes ord bør tillegges uhyre lite vekt.Når jeg tenker på Janne Haaland Matlary, så tenker jeg oftere og oftere på Marjorie Taylor Greene
Som jeg poengterte får jeg ikke lest den fordi den er bak betalmur. Jeg ser kun overskriften som jeg siterte og la til grunn for det jeg skrev. Og hovedpoenget (mitt) var at en teknologigigant som dominerer et allerede mettet arbeidsmarked neppe er spesielt ønskelig.Så hvertfall ut som du elegant hoppet bukk over sitatet fra artikkelen, men det passa kanskje ikke inn?
Fra samme artikkel:Det er jo litt betenkelig at hverken H eller AP har noen klare kronprinser/kronprinsesser som er klare til og overta styringa, det er ingen der som utmerker seg med tyngde synes jeg. Mye internt tull i AP og et H som har gjort hva de kan for å holde folk borte og aktuelle til posisjonen ved å beholde samme leder i nesten et kvart århundre, det er dårlig partistyring.
I samme undersøkelse har man også spurt norske lokalpolitikere om hvem de ser på som den naturlige arvtakeren etter Erna Solberg, den dagen hun går av som Høyre-leder. Her scorer tidligere utenriksminister Ine Eriksen Søreide skyhøyt.
Blant Høyres lokalpolitikere svarer 57 prosent at Søreide bør ta over. Bak henne finner vi nestleder Henrik Asheim (25 prosent) og Tina Bru (7 prosent).
Uten å være parti sosiolog, det ser ut til at partiledere kvitter seg med folk som kan true deres posisjon og omgir seg med et sjersjantlag av yngre folk som har alt å takke lederen for sine posisjoner.Det er jo litt betenkelig at hverken H eller AP har noen klare kronprinser/kronprinsesser som er klare til og overta styringa, det er ingen der som utmerker seg med tyngde synes jeg. Mye internt tull i AP og et H som har gjort hva de kan for å holde folk borte og aktuelle til posisjonen ved å beholde samme leder i nesten et kvart århundre, det er dårlig partistyring.
Det var ikke poenget, altfor mange flinke folk bruker de beste årene sine som hangarounds i bakgrunnen når man velger å ha samme leder i haugevis av år, i stede for å utnytte dem mens de er på sitt beste. Vi er hifi folk og vi liker bevegelse og dynamikk.Fra samme artikkel:
Av en eller annen grunn så tror jeg at vi på et eller annet tidspunkt vil se en leder fra Utøya 2011 generasjonen, det ligger liksom i kortene.Siden alt tyder på at AP sikkert går på et smell ved neste valg, tviler jeg sterkt på at noen vil utfordre ham på neste landsmøte
Og enda mere liker vi pace, rhythm and timing.Vi er hifi folk og vi liker bevegelse og dynamikk.
Selvfølgelig, har man formue må man holde seg unna AP. Hva mener du grensen bør være før en ikke er kvalifisert til verv i AP?^ Det er vel ganske logisk. Jurist og bedriftseier, økonomisk forsynt så han greier seg, selv tidligere adm.dir. i familiebedriften. Familien har også utnevnt Sylvia Brustad til styremedlem, ser jeg, så da er vel alt på stell. Passer rett inn som AP-leder. For nå er det vanlige folks tur.
![]()
Skattelistene: Jan Christian Vestre har 100 millioner i formue
Næringsminister Jan Christian Vestres skattemelding for 2022 viser en formue på 100 millioner kroner, opp fra 72 millioner året før.www.finansavisen.no
![]()
Styrelse
Vestre är en av världens ledande tillverkare av bärkraftiga möbler i skandinavisk design för städer, parker och offentliga utemiljöer.vestre.com
Steike, de gjør det lett å drive valgkamp mot dem.
Ligger bra an i NM i selvskudd !^ Det er vel ganske logisk. Jurist og bedriftseier, økonomisk forsynt så han greier seg, selv tidligere adm.dir. i familiebedriften. Familien har også utnevnt Sylvia Brustad til styremedlem, ser jeg, så da er vel alt på stell. Passer rett inn som AP-leder. For nå er det vanlige folks tur.
![]()
Skattelistene: Jan Christian Vestre har 100 millioner i formue
Næringsminister Jan Christian Vestres skattemelding for 2022 viser en formue på 100 millioner kroner, opp fra 72 millioner året før.www.finansavisen.no
![]()
Styrelse
Vestre är en av världens ledande tillverkare av bärkraftiga möbler i skandinavisk design för städer, parker och offentliga utemiljöer.vestre.com
Steike, de gjør det lett å drive valgkamp mot dem.
Det må man jo ikke, men det er jo noe spesielt med at ekte kapitalister leder Arbeiderpartiet. Det er jo åpenbart at man vil slite med kommunikasjonen til gutta på gulvet. Prosjektet et vel heller ikke akkurat vellykket, selv om det ikke er et bevis på at man ikke kan fungere selv om man er rik.Selvfølgelig, har man formue må man holde seg unna AP. Hva mener du grensen bør være før en ikke er kvalifisert til verv i AP?
Merkelig at Erna er godtatt i Høyre, hun er jo en fattiglus.
Om ikke annet så kan de ikke beskyldes for å føre en politikk som fremmer deres private interesser.Selvfølgelig, har man formue må man holde seg unna AP. Hva mener du grensen bør være før en ikke er kvalifisert til verv i AP?
Merkelig at Erna er godtatt i Høyre, hun er jo en fattiglus.
Nå er vel både Støres og Vestres formuer arvepenger. De burde jo selvsagt sagt nei til arven for å ikke bli klassifisert som kapitalister. Rart at Erna kan kommunisere med gutta oppover i etasjene, hun kommer jo fra trange kår.Det må man jo ikke, men det er jo noe spesielt med at ekte kapitalister leder Arbeiderpartiet. Det er jo åpenbart at man vil slite med kommunikasjonen til gutta på gulvet. Prosjektet et vel heller ikke akkurat vellykket, selv om det ikke er et bevis på at man ikke kan fungere selv om man er rik.
Man skal ha paretiboka særdeles i orden for ikke å se komikken i at Støre og Vestre stemmer i på internasjonalen på landsmøtet til AP. Det er - mest sannsynelig - et ganske seriøst problem at det er en avgrunn mellom de som partiet mener å skulle representere og de som mener å representere. Dissonansen er, om mulig, enda større i LO der pampene fortsatt oppfører seg om APs forlengende arm selv om medlemsmassen i det store og hele speiler hele befolkningen. Det er vel knapt noen igjen i partitoppen som noensinne har gjort noe som minner om det de pleier å definere som "ærlig arbeide".Nå er vel både Støres og Vestres formuer arvepenger. De burde jo selvsagt sagt nei til arven for å ikke bli klassifisert som kapitalister. Rart at Erna kan kommunisere med gutta oppover i etasjene, hun kommer jo fra trange kår.